Α, δεν τον κάνεις, οκ.hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2020, 15:17Όχι, σε ρωτάω αν έχεις διαβάσει ποτέ το βιβλίο στα ελληνικά, να δεις πώς έχει αποδοθεί το ποίημα και αν έχει νόημα να αποδοθεί αλλιώς.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το μπεστ σέλερ της Άγκαθα Κρίστι, «Δέκα μικροί νέγροι» αλλάζει όνομα 81 χρόνια μετά την κυκλοφορία του
Re: Το μπεστ σέλερ της Άγκαθα Κρίστι, «Δέκα μικροί νέγροι» αλλάζει όνομα 81 χρόνια μετά την κυκλοφορία του
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
- hellegennes
Re: Το μπεστ σέλερ της Άγκαθα Κρίστι, «Δέκα μικροί νέγροι» αλλάζει όνομα 81 χρόνια μετά την κυκλοφορία του
Απάντησε στην πρώτη μου ερώτηση κι άσε τις μαλακίες. Η Γενιά απάντησε. Αυτή είναι και η δική σου απάντηση;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έχεις κάποιο φετίχ να με δεις να γράφω «αράπηδες»;hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2020, 15:24 Απάντησε στην πρώτη μου ερώτηση κι άσε τις μαλακίες. Η Γενιά απάντησε. Αυτή είναι και η δική σου απάντηση;
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
- hellegennes
Όχι, σού έκανα μια ερώτηση πάνω στο σχόλιό σου ότι είναι παραπλανητικό να αποδίδεται «νέγροι» το "niggers" όταν αφορά ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Δέκα Μικροί Νέγροι» στα ελληνικά. Θα έπρεπε δηλαδή ο τίτλος του άρθρου να είναι «ο τίτλος του βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, δέκα μικροί αράπηδες* αλλάζει»; Ή θα έπρεπε να είναι ένας σιδηρόδρομος που να εξηγεί ότι το nigger απέκτησε αργότερα προσβλητική έννοια στην Αμερική, αντίστοιχη της προσβλητικής που απέκτησε ο όρος αράπης στα ελληνικά;
* δέκα μικρά αραπάκια, για την ακρίβεια.
* δέκα μικρά αραπάκια, για την ακρίβεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 671 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 5 Απαντήσεις