!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί αυτοκτόνησε ο 22χρονος φαντάρος από την Κρήτη ;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: Γιατί αυτοκτόνησε ο 22χρονος φαντάρος από την Κρήτη ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

paul25 έγραψε: 03 Ιούλ 2018, 10:50 Ο Νικολάκης ο Λουφαδόρος και οι Πυργιώτες: Όταν η Τηλεόραση Έκανε Χαβαλέ με το Bullying στον Στρατό
Σιγά το μπούλιγκ.

Άσε που ο Νικολάκης τους έχει γραμμένους, (φαίνεται στο ύφος του), άσε που μάλλον είναι στημένο από τον γλίτσα τον Βερίκιο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
LongTom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LongTom »

Θα συμφωνήσω ότι η θητεία όπως είναι τώρα είναι απλά χάσιμο χρόνου.
Η εμπειρία μου είναι ότι εκπαιδεύτηκα ως αγγαρειομάχος και σκοπάνθωπος.
Ελάχιστες βολές με κακόσυντηρημένα στραβόκαννα G3, κάπου 100 βολές όλες και όλες και αυτές στον γάμο του καραγκίοζη επειδή ο αξιωματικός ήθελε απλά να τελειώνουμε και όχι να μάθουμε να βάλουμε σωστά(περισσότερα έμαθα από το κυνήγι στον σωστό χειρισμό του όπλου και τι εστί ασφάλεια βολής), μερικές μαλακίες για πυρ και κίνηση και έξω από την πόρτα. Στο "σχολείο" επίσης ήταν γελοία τα πράγματα, οι ΕΠΟΠαδες και οι υπαξιωματικοί δεν ήξεραν να υπολογίσουν τα έξοδα από το σούπερ-μάρκετ, όχι τους πίνακες βολής...
Γενικότερα μαλακίες για να έχουμε να λέμε πριν γίνουμε σκλαβό-ΔΥ για τα τεμπελόσκυλα που λυμαίνονται τον ΕΣ (με τις γλίτσες τους πολιτικούς υπαλλήλους, μια τεμπελοφάρα που δεν έχω ξαναματαδεί πουθενά).

Εάν ήμασταν σαν την Φινλανδία ή την Νορβηγία, με σωστή εκπαίδευση, εξοπλισμό και ασκήσεις, θα συμφωνούσα ότι η θητεία θα είχε νόημα και ουσία, τώρα είναι μια 9μηνη παπαριά.

BTW:Οι "παλιοί" που το παίζετε σκληροί κατουρήστε και λίγο, τι να πουν οι παπούδες μας που ήταν στην Μικρά Ασία/Β'ΠΠ. :lol:
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Δεν το παίζουμε σκληροί, ανάμεσα στους παπούδες της Μ.Ασίας υπάρχουν οι πατεράδες της Αλβανίας, άλλοι του εμφύλιου και της Κορέας, ο στρατός του ψυχρού πολέμου, για να φτάσουμε σήμερα στην κατάσταση που περιγράφεις, δεν προέκυψε ξαφνικά το σημερινό χάλι.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi »

LongTom έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 11:26 Εάν ήμασταν σαν την Φινλανδία ή την Νορβηγία, με σωστή εκπαίδευση, εξοπλισμό και ασκήσεις, θα συμφωνούσα ότι η θητεία θα είχε νόημα και ουσία, τώρα είναι μια 9μηνη παπαριά.
αν τα ειχε ολα αυτα η θητεια θα σαρεσε η' μετα θα ελεγες οτι μας τρεχουνε κλπ
LongTom

Rocco Siffredi έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 11:48
LongTom έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 11:26 Εάν ήμασταν σαν την Φινλανδία ή την Νορβηγία, με σωστή εκπαίδευση, εξοπλισμό και ασκήσεις, θα συμφωνούσα ότι η θητεία θα είχε νόημα και ουσία, τώρα είναι μια 9μηνη παπαριά.
αν τα ειχε ολα αυτα η θητεια θα σαρεσε η' μετα θα ελεγες οτι μας τρεχουνε κλπ
Θα έλεγα ότι έμαθα κάτι και είχα την εμπειρία να κάνω κάτι διαφορετικό.
Δεν έχω πρόβλημα στα δύσκολα, μάλιστα αυτό θα ήταν εύκολο σε σχέση με άλλα που πέρασα.
Διότι θα ήταν μια περιπέτεια/εμπειρία με μηδαμινή επιρροή στην υπόλοιπη ζωή μου. Κάτι ως το gap year που έχω εδώ στας Ευρώπας.
Τότε θα έλεγα ότι είναι μια εμπειρία που με προετοίμασε για κάτι ρε παιδί μου.
Έκανα κάτι χρήσιμο με τον χρόνο που πέρασα εκεί.

Αντίθεα αυτό που αποκόμισα από τον ΕΛ στρατό ήταν ότι έγινα υπάλληλος-πυροσβέστης-καθαρίστρια-νυχτοφύλακας-ρακοσυλλέκτης-Punch bag για τα ψυχολογικά του κάθε γελοίου, δίχως ουσιαστική προετοιμασία για αυτό που θεωρητικά πήγα εκεί.
Δεν έμαθα πως να είμαι σωστός φαντάρος σε έναν στρατό που υποτίθεται ότι πρέπει να πολεμήσει σε σύρραξη τον 21ο αιώνα, έμαθα πως είναι να είσαι δουλοπάροικος για κάποιον από τον χειρότερο κατιμά της νεοΕλληνικής κοινωνίας. :102:
Αυτό μάλιστα έλεγαν και πολλοί που ήμουν μαζί από τα εξωτερικά, ότι γύρισαν τζάμπα - αφήνοντας τις ζωές τους- και δεν έμαθαν τίποτα ουσιαστικό.
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

δεν ξερω που πηγες αλλα πιστευω εξαρταται και σε τι σωμα εισαι,τι μεταθεση θα παρεις τι διοικητη θα εχεις και τα σχετικα
μεγαλο κομματι θαναι αυτα που λες θα εισαι υπαλληλος κλπ αλλα του πουστη κατι σχετικο θα κανεις με το αντικειμενο

να σε μαθουν να πολεμας στον 21ο αιωνα και τετοια λες και ξερουν και οι ιδιοι :003: στην θεωρια ειμαστε
αν εισαι πιο στρατοκαυλιους πας τπτ Ειδικες δυναμεις δεν νομιζω να τα ξυνουνε εκει
LongTom

Rocco Siffredi έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 12:50 δεν ξερω που πηγες αλλα πιστευω εξαρταται και σε τι σωμα εισαι,τι μεταθεση θα παρεις τι διοικητη θα εχεις και τα σχετικα
μεγαλο κομματι θαναι αυτα που λες θα εισαι υπαλληλος κλπ αλλα του πουστη κατι σχετικο θα κανεις με το αντικειμενο

να σε μαθουν να πολεμας στον 21ο αιωνα και τετοια λες και ξερουν και οι ιδιοι :003: στην θεωρια ειμαστε
αν εισαι πιο στρατοκαυλιους πας τπτ Ειδικες δυναμεις δεν νομιζω να τα ξυνουνε εκει
Επειδή ξέρω Νορβηγούς και έχω φίλο Φιλανδό, θα έλεγα ότι τους προετοιμάζουν πολύ καλά τους εφέδρους για τον πόλεμο στον 21ο αιώνα.
Με πραγματική εκπαίδευση, υλικό και ρεαλιστικές συνθήκες.
Αυτό περίμενα και σε αυτό θα συμφωνούσα να ήταν υποχρεωτικό.
Με την "θητεία" όπως είναι τώρα, για την συντριπτική πλειοψηφία - όχι για τους των ΕΔ - θα έλεγα ότι είναι χάσιμο χρόνου και συμφωνώ ότι είτε πρέπει να καταργηθεί ή να αλλάξει άρδην.
Δεν έχει νόημα να χάνεις 9 φεύγα μήνες από την ζωή σου για να "ξεκουράσεις" τους τεμπελχανάδες.

Προσωπικά την είχα και "καλά", λόγω εργασιακής εμπειρίας και πτυχίων ήμουν "μορφωμένος" και με έβαλαν να κρατάω ένα γραφείο (δουλειά για 3-4) ώστε οι πολιτικοί υπάλληλοι να φεύγουν στις 12 και οι αξιωματικοί να φιδιάζουν στο ΚΨΜ...
Επίσης έκανα και το IT support, διότι οι ΕΠΟΠ-πολιτικοί υπάλληλοι "δεν τα κσέρουν τα γκομπιούτερ" :fp:
Τεσπα, ευτυχώς τελείωσα με τις μαλακίες και έφυγα στα εξωτερικά.
Φυσικά ο γιος θα πάει στρατό εάν τον καλέσουν εδώ στην Δανία, δεν υπάρχει περίπτωση να τον στείλω Ελλάδα να χάσει τον χρόνο του. :g030:
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

κατι νορβηγοδανοι και τετοια πανε σε κατι αφγανισταν μην τους βλεπεις σιγανες παπαδιες

εσυ που πηγες αν επιτρεπεται σε τι σωμα και τα σχετικα
Mhtsos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mhtsos »

Rocco Siffredi έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 13:25 κατι νορβηγοδανοι και τετοια πανε σε κατι αφγανισταν μην τους βλεπεις σιγανες παπαδιες

εσυ που πηγες αν επιτρεπεται σε τι σωμα και τα σχετικα
To ξέρω.
Ένα φιλαράκι είναι Φιλανδός και ξέρω αρκετούς Νορβηγούς. Κανένας από αυτούς δεν πήγε για deployment.
Από την άλλη στο προηγούμενο πρότζεκτ ήμουν στο ίδιο γραφείο με έναν πρώην του Μηχανικού (Δανία).
Καλό παλικάρι και είχε under the belt τρία deployment στο Αφγανιστάν και άλλο ένα Κόσοβο, κάμποσα χρόνια ως αξιωματικός.
Μετά την έκανε για πολιτική ζωή διότι δεν γούσταρε την νοοτροπία του στρατού (γλύψιμο και μαχαιρώματα) και χαρακτηριστικά είπε ότι εάν ήθελε να είναι άνθρωπος-γλίτσα θα πήγαινε για πολιτικός. :lol:
Με έλεγε ιστορίες διάφορες και μάλιστα είχε ξαφνιαστεί ευχάριστα πως δεν είμαι καράμπαμπας-κουτόφραγκοιεμείςειχαμεχωλιστερινηοταντρωγατεβελανιδια σαν τα ΕΛ ΕΠΟΠ. :lol:

Εγώ ήμανε στο Πυροβολικό στα πρώιμα 00s.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”