Hector Buas έγραψε: 25 Αύγ 2020, 01:07
Yannis έγραψε: 23 Αύγ 2020, 18:29
...
Εχω κρατησει μαγαζι αφεντικου 3 βδομαδες...(εκανε τις διακοπες του 15γουστο)...
Βαριεμαι να λεω τα ιδια.επιγραμματικα
(Εχω περασει απο 6 μαγαζιαχαλανδρι )δουλευα 6μερα ,8-11 ωρες με δηλωναν 4μερες 4 ωρες
Μισθοι απο 25 ως 30 ευρω μεροκαματο...
Εκλεβαν εμενα,εκλεβαν το σδοε...αποδειξεις μονο τα πρωτα... Απεφετγαν τα pos ...εκλεβαν το υγειονομικο..παρανομες συνθηκες κουζινας εργαζομενων....εχω κανει ραμματα ,ιωσεις με βηχα πυρετο κ φλεμματα...ουτε μια μερα αδεια....υγειονομικα επικινδυνο
Αδειες δεν δε δινουν,δηλωνουν στο κρατος χωρις ο εργαζομενος να χει λογο κ γνωση
Δωρα....0... Οσοι βαζανε στα κρατουσαν απ τα μαυρα....
Αντικαπνιστικος εβγαζαν ποτηρακθα μετα τις 12...
Αν πας σ3ζον σε νησι κ δεν εχεις εξασφαλιση.....οι συνθηκες ειναι χειροτερες....
Αλλοι βγαζοτν χιλθαρθκα...αλλοι 1.000 με 2000
Ολοι εχουν υπαλληλους και ςθδικα οι νεοι ιδιωκτητες(τεμπεληδες)... Οι 60αρηδες τουλαχιστον δουλευαν κιολας.....ηξεραν απο δουλεια
Ποσο ξεκομμενος εισαι εσυ οταν μου χουν πεταξει μαχαιρι στα ποδια, οταν σε εκβθαζουν με τον μισθο,με τα ενσημα
Οταν τωρα λογω κοροναιου....με μειωσε 4 μετες...πηγα σε 2ο μαγαζι γιατι με 400+ δε βγαινω.... Και απολυομαι γιατι του χαλασα τον βλαχοεγωισμο που πηγα σε ανταγωνιστη
Έχουμε τελείως διαφορετικές εμπειρίες και στάση ζωής.
Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα δεχόμουν να δουλέψω κάτω από τις συνθήκες που περιγράφεις, αν όντως αυτά που γράφεις ισχύουν. Ρίσκαρε τις γνώσεις και την εμπειρία σου και αναζήτησε μια καλύτερη δουλειά.
Αν όμως πιστεύεις πως η εργασιακή/κοινωνική ασφάλεια είναι το βασικό ζητούμενο, τότε δεν μπορείς και δεν θα πρέπει να περιμένεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις ήδη. Στο παλιο phorum ένας χρήστης είχε για υπογραφή την φράση: "καπιταλισμός, για να μην ξέρει τι σε περιμένει". Νομίζω ήταν ο MiGiSukhoI. Αν όντως θες ασφάλεια θα πληρώσεις το ανάλογο κόστος. Αλλά πολλοί από εμάς θα προτιμήσουν άλλους δρόμους.
Το τι θα δεχοσουν \ δεχοταν καποιος και τι δρομο θα τραβαγες ειναι μεγαλη και αλλη κουβεντα..οι 9στους 10 λαντζιερηδες ειναι πακισταν.....φυσικα θα τραβαγες ως νεοελληνας αλλον δρομο
..εγω εξεταζω τι γινεται σε αυτο το συστημα σαν συστημα
Πες μου την οικονομικη, την κοινωνικη, την κληρονομικη,αν εχεις νοικι οικογενεια παιδια και τελος την σωματικη κατασταση σου κ θα σου πω τι θα δεχοσουν και τι οχι
ασφαλεια τα 6 μαγαζια σε 5 χρονια; και αλλα τοσα με συζητησεις που ολο και ρωταω;
Αυτη τη στιγμη μου χρωσταει Μηνιατικο ιουλιου...μαυρη ε4γασια λογω κορωνοιου θα με παει σεπτεμβρη(εχουμε κλεισει για 15γουστο και εργασιες για διαμορφωση χωρου το χειμωνα με κορωνοιο)... Ειναι ο δευτερος εργοδοτης απ τους 6 που μου χρωσταει λεφτα 15γουστο ....και μου υποσχεται να τα δωσει απο σεπτεμβρη...διακοπες δεν πηγα...
Μαντεψε θα φυγω κι απο κει.....αλλα το θεμα ειναι οτι οι συνθηκες στην πλειοψηφια ειναι ομοιες...