Δε συμφέρει λέμε, ένα MLU με αναβάθμιση του ραντάρ και δομική ανακατασκευή πτέρυγας ζητήσαμε στα 5-6 εκ κι αυτοί αντιπρότειναν " τον ουρανό με τ ' άστρα". Ε βαφανκούλοjimdenin έγραψε: 20 Αύγ 2020, 17:24 Μια χαρά είναι 18-20εκ € για τα απλά Μ-2000, μιλάμε για αεροσκάφη 30 ετών. Παραπάνω μήπως ζήτησαν.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πάμε πόλεμο
Re: Πάμε πόλεμο
2 μοίρες (12-14 έκαστη, το ελάχιστο βάζω) + εκπαίδευση + υποστήριξη + σέλτερς + στοκ όπλων = 6-7 δις ευρώ.Αίγαγρος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 16:47Δεν προσφέρονται για αναχαιτίσεις (για αυτό θα έχουμε τα viper και τα mirage-5), όμως κάνουν πολλά περισσότερα από πρώτο πλήγμα.Στύγιος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 16:24 Το δόγμα μας είναι αποτρεπτικό -αμυντικό με ισοδύναμα τετελεσμένα, γι' αυτό και έχουμε ίσως μία απ' τις καλύτερες αεράμυνες στην Ευρώπη. Τα F-35 είναι αεροσκάφη πρώτου πλήγματος, είναι πανάκριβα και ίσως δεν ταιριάζουν στον σχεδιασμό μας.
Αποτροπή ως δόγμα δεν είναι απλώς άμυνα, αλλά να γνωστοποιήσεις στον εχθρό πως αν σε χτυπήσει, τότε θα έχει δυσανάλογη απάντηση σε δύναμη πυρός, με τρομακτικό κόστος. Το F-35 μπορεί να λειτουργήσει και σαν α/φος ΑΣΕΠΕ (EriEye), αλλά καλύτερα και με τεράστιες δυνατότητες επιβιωσιμότητας σε σχέση με το πρώτο, συν ότι σε ενδεχόμενη σύρραξη ρίχνει τα εχθρικά σκάφη πριν το δουν. Επίσης λειτουργεί και ως α/φος κρούσης έναντι εχθρικού στόλου, ενώ καθιστά τα εχθρικά ραντάρ άχρηστα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτει.
Βασικά μόνο φραπέ δεν σου φτιάχνει και η αεροπορία το έχει ήδη επιλέξει (υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον για 2 μοίρες).
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές αλλά όσο μπορούμε να τη γλυτώσουμε με μεταχειρισμένα, δωρεές και τα ρέστα, τόσο το καλύτερο. Τα λεφτά που απαιτούνται είναι τρελά. Για να φτάσει ο στρατός εκεί που πρέπει, απαιτείται το μπάτζετ που βλέπει μόνο σε ονείρωξη το υπουργείο υποδομών.Στύγιος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 18:072 μοίρες (12-14 έκαστη, το ελάχιστο βάζω) + εκπαίδευση + υποστήριξη + σέλτερς + στοκ όπλων = 6-7 δις ευρώ.Αίγαγρος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 16:47Δεν προσφέρονται για αναχαιτίσεις (για αυτό θα έχουμε τα viper και τα mirage-5), όμως κάνουν πολλά περισσότερα από πρώτο πλήγμα.Στύγιος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 16:24 Το δόγμα μας είναι αποτρεπτικό -αμυντικό με ισοδύναμα τετελεσμένα, γι' αυτό και έχουμε ίσως μία απ' τις καλύτερες αεράμυνες στην Ευρώπη. Τα F-35 είναι αεροσκάφη πρώτου πλήγματος, είναι πανάκριβα και ίσως δεν ταιριάζουν στον σχεδιασμό μας.
Αποτροπή ως δόγμα δεν είναι απλώς άμυνα, αλλά να γνωστοποιήσεις στον εχθρό πως αν σε χτυπήσει, τότε θα έχει δυσανάλογη απάντηση σε δύναμη πυρός, με τρομακτικό κόστος. Το F-35 μπορεί να λειτουργήσει και σαν α/φος ΑΣΕΠΕ (EriEye), αλλά καλύτερα και με τεράστιες δυνατότητες επιβιωσιμότητας σε σχέση με το πρώτο, συν ότι σε ενδεχόμενη σύρραξη ρίχνει τα εχθρικά σκάφη πριν το δουν. Επίσης λειτουργεί και ως α/φος κρούσης έναντι εχθρικού στόλου, ενώ καθιστά τα εχθρικά ραντάρ άχρηστα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτει.
Βασικά μόνο φραπέ δεν σου φτιάχνει και η αεροπορία το έχει ήδη επιλέξει (υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον για 2 μοίρες).
υ.γ. εκτός αν η χώρα αποφασίσει ότι θα γίνει Ισραήλ και ότι δε θα κουνιέται φύλλο στη περιοχή.
Δεν έχεις δει ελαστικό ριναίου τροχού F-4E ,κοστολογημένο από Μινεζότα σε κάτι δεκάδες χιλιάδες ντόλαρς.Belisarius έγραψε: 20 Αύγ 2020, 18:16Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές αλλά όσο μπορούμε να τη γλυτώσουμε με μεταχειρισμένα, δωρεές και τα ρέστα, τόσο το καλύτερο. Τα λεφτά που απαιτούνται είναι τρελά. Για να φτάσει ο στρατός εκεί που πρέπει, απαιτείται το μπάτζετ που βλέπει μόνο σε ονείρωξη το υπουργείο υποδομών.Στύγιος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 18:072 μοίρες (12-14 έκαστη, το ελάχιστο βάζω) + εκπαίδευση + υποστήριξη + σέλτερς + στοκ όπλων = 6-7 δις ευρώ.Αίγαγρος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 16:47
Δεν προσφέρονται για αναχαιτίσεις (για αυτό θα έχουμε τα viper και τα mirage-5), όμως κάνουν πολλά περισσότερα από πρώτο πλήγμα.
Οι αμερικανοί αποδεσμευτούν πυραύλους α/ε και πυροβολικού μεγάλων αποστάσεων για την αντιμετώπιση των s400. Δεν πρέπει να πιέσουμε για να μας δώσουν και σε εμάς; φθηνότερα θα μας βγει
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Aμυντικό-αποτρεπτικό σε στρατηγικό επίπεδο, όχι τακτικό. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση εχθροπραξιών θα χρειαστεί να πλήξεις από τις πρώτες κιόλας ώρες στόχους στην Τουρκία ανεξάρτητα από το πως ξεκίνησε το πανηγύρι. Αν δεν εξουδετερωθούν οι S-400, αυτό θα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αεροπορικώς, όπως είναι αδύνατο και για αυτούς να πλήξουν στόχους στην περιοχή της εμβέλειας των S-300. Μιλάμε για όπλα που είναι από μόνα τους centres of gravity.Στύγιος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 16:24Το δόγμα μας είναι αποτρεπτικό -αμυντικό με ισοδύναμα τετελεσμένα, γι' αυτό και έχουμε ίσως μία απ' τις καλύτερες αεράμυνες στην Ευρώπη. Τα F-35 είναι αεροσκάφη πρώτου πλήγματος, είναι πανάκριβα και ίσως δεν ταιριάζουν στον σχεδιασμό μας.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Και άλλα πράγματα έρχονται.Antipnevma έγραψε: 20 Αύγ 2020, 13:45Αυτό βρήκες να ρωτήσεις; Δηλαδή το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν ότι οι "ανανεώσιμες" θα αντικαταστήσουν το πετρέλαιο το θεωρείς σοβαρό;nostromos έγραψε: 20 Αύγ 2020, 13:05σοβαρά ακόμη πιστεύουμε ότι όλη η ιστορία αφορά στο πετρέλαιο...?πατησιωτης έγραψε: 20 Αύγ 2020, 11:15
Tωρα αρχίζει η ηλεκτροκίνηση.Σε τρεις δεκαετίες θα έχει επικρατήσει.
https://ypodomes.com/gallia-synarmologe ... -energeia/
Εάν οι ημερομηνίες φαίνονται μακρινές λάβε υπ όψιν σου ότι η διαμάχη για τα "πετρέλαια του Αιγαίου" κρατάει από το 1973.
Στη Σαμο,που;Leporello έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:18Εγώ συνέβη να υπηρετήσω στην ίδια μονάδα με τον πατέρα μου. Αυτός το 1950 κι'εγώ το 1983. Ομως όταν υπηρέτησε ο πατέρας μου, η μονάδα βρισκόταν στο Ανταρτικό Φλωρίνης, ενώ όταν υπηρέτησα εγώ στην Σάμο.Μηχανικός έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:05Η μονάδα που υπηρέτησα στη Λέσβο μέχρι το 1974 ήταν κάπου κοντά στην Δράμα.
Το 1974 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Λέσβο, στην αρχή έμεναν σε σκηνές, μετά τους έφτιαξαν κάτι πρόχειρα κτίρια και πολύ αργότερα τους έφτιαξαν σύγχρονα κτίρια.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Για πες εσυ που εχεις πληροφορηση εκ των εσω.Υδράργυρος έγραψε: 19 Αύγ 2020, 21:54Μα δε θα ανακοινωσει οτι βρηκε στη μαυρη θαλασσα. Μαντεψε που θα ανακοινωσει οτι βρηκεThor έγραψε: 19 Αύγ 2020, 21:22 ευκαιρια τωρα αν ανακοινωσει οτι βρηκε υδρογονανθρακες στη Μαυρη θαλασσα ο Ερντογαν,να ζητησουμε συνεκμεταλλευση.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Αυτοί οι Γερμανοί δεν σταματάνε να γαμιούνται...Prepon έγραψε: 20 Αύγ 2020, 16:55Ωραία τα λέει, οντωςΑρίστος έγραψε: 20 Αύγ 2020, 16:17 Eξαιρετικη αναλυση που νομιζω πως ξεκαθαρα ταυτιζεται με τις θεσεις της γαλλικης κυβερνησης.
Γαλλικό άρθρο γροθιά στη Γερμανία: Διασώζοντας τον Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλης της Ευρώπης
https://www.tribune.gr/politics/news/ar ... ropis.html
.
Στο 212 ΤΕThor έγραψε: 20 Αύγ 2020, 19:17Στη Σαμο,που;Leporello έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:18Εγώ συνέβη να υπηρετήσω στην ίδια μονάδα με τον πατέρα μου. Αυτός το 1950 κι'εγώ το 1983. Ομως όταν υπηρέτησε ο πατέρας μου, η μονάδα βρισκόταν στο Ανταρτικό Φλωρίνης, ενώ όταν υπηρέτησα εγώ στην Σάμο.Μηχανικός έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:05Η μονάδα που υπηρέτησα στη Λέσβο μέχρι το 1974 ήταν κάπου κοντά στην Δράμα.
Το 1974 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Λέσβο, στην αρχή έμεναν σε σκηνές, μετά τους έφτιαξαν κάτι πρόχειρα κτίρια και πολύ αργότερα τους έφτιαξαν σύγχρονα κτίρια.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Αν πρόκειται γιά ανακάλυψη κοιτάσματος, στην Μαύρη θάλασσα θα είναι, αφού εκεί έκαναν γεωτρητικές έρευνες τελευταία. Αν το ανακοινώσει στο Καστελόριζο, θα είναι καραγκιόζης.Thor έγραψε: 20 Αύγ 2020, 19:19Για πες εσυ που εχεις πληροφορηση εκ των εσω.Υδράργυρος έγραψε: 19 Αύγ 2020, 21:54Μα δε θα ανακοινωσει οτι βρηκε στη μαυρη θαλασσα. Μαντεψε που θα ανακοινωσει οτι βρηκεThor έγραψε: 19 Αύγ 2020, 21:22ευκαιρια τωρα αν ανακοινωσει οτι βρηκε υδρογονανθρακες στη Μαυρη θαλασσα ο Ερντογαν,να ζητησουμε συνεκμεταλλευση.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Το άρθρο μοιάζει να έχει χοντρά λάθη, πχ το τρίτιο που είναι ασταθές ισότοπο του υδρογόνου με ημίσεια ζωή 12 έτη που θα το βρουν; Θα πρέπει να παρασκευάζεται. Πως;πατησιωτης έγραψε: 20 Αύγ 2020, 19:10 Και άλλα πράγματα έρχονται.
https://ypodomes.com/gallia-synarmologe ... -energeia/
Εάν οι ημερομηνίες φαίνονται μακρινές λάβε υπ όψιν σου ότι η διαμάχη για τα "πετρέλαια του Αιγαίου" κρατάει από το 1973.
Το κέντρο του ήλιου έχει θερμοκρασία 20000000 οC, και εκεί γίνεται σύντηξη του κλασικού υδρογόνου (Α=1), δηλαδή 4 άτομα υδρογόνου ενώνονται για να σχηματίσουν ένα άτομο ηλίου (Τmin = 1000000 oC στις πιέσεις που επικρατούν στο κέντρο του ήλιου). Υπάρχει η σύντηξη του δευτερίου (δηλαδή δύο άτομα δευτερίου) που γίνεται σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, νομίζω αυτή είναι που αποτελεί αντικείμενο έρευνας.
Ίσως υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη, δεν ξέρω.
- ΜπλεΜπουμπυς
Ρε μλκα, τι άλλο θα κάνει ο Μακρόν για να ψωνίσουμε τις φρεγάτες του; Τις έχει στείλει για δειγματισμό σε όλες τις παραλίες!…
Δεν καταλαβαινει οτι θα παρουμε οτι μας διαταξουν οι Αμερικανοι ;
Δεν καταλαβαινει οτι θα παρουμε οτι μας διαταξουν οι Αμερικανοι ;
Χανιά: Μια… μοναδική σύνθεση – Φρεγάτα, κρουαζιερόπλοιο και λουόμενοι όλοι μαζί σε παραλία | in.gr- Στην παραλία στις Καλύβες, το αναζωογονητικό μπάνιο στη θάλασσα συνοδευόταν από… μία φρεγάτα και ένα κρουαζιερόπλοιο.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Leporello έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:18Εγώ συνέβη να υπηρετήσω στην ίδια μονάδα με τον πατέρα μου. Αυτός το 1950 κι'εγώ το 1983. Ομως όταν υπηρέτησε ο πατέρας μου, η μονάδα βρισκόταν στο Ανταρτικό Φλωρίνης, ενώ όταν υπηρέτησα εγώ στην Σάμο.Μηχανικός έγραψε: 19 Αύγ 2020, 22:05Η μονάδα που υπηρέτησα στη Λέσβο μέχρι το 1974 ήταν κάπου κοντά στην Δράμα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
-
- 1 Απαντήσεις