!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Γιάννης

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης »

seismic έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:03
Γιάννης έγραψε: 16 Αύγ 2020, 22:19
seismic έγραψε: 16 Αύγ 2020, 16:11 Κάποτε θα πρέπει να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου που σας βγάζουν άχρηστους.
Η επιστήμη δεν γράφεται με αρχίδια... :hammer:
Open Journal of Civil Engineering
ISSN Print: 2164-3164
ISSN Online: 2164-3172
Website: https://www.scirp.org/journal/ojce
E-mail: ojce@scirp.org
Google-based Impact Factor: 97
Citations h5-index & Ranking*

Top Open Access publications matching Civil Engineering

Rankings Journal Title Publisher h5-index
1. Canadian Journal of Civil Engineering National Research Council of Canada 17
2. Open Journal of Civil Engineering Scientific Research Publishing 12
*
3. International Journal of Civil Engineering International Academy of Science, Engineering and Technology (IASET) 11
4. Advances in Civil Engineering Hindawi Publishing Corporation 11
5. INTERNATIONAL JOURNAL OF CIVIL AND STRUCTURAL ENGINEERING Integrated Publishing Association 10
6. American Journal of Civil Engineering and Architecture Science and Education 10
7. Journal of Civil Engineering and Architecture David Publishing 9
8. Archives of Civil Engineering Polish Academy of Sciences 8
9. Journal of the South African Institution of Civil Engineering South African Institute of Civil Engineers 7
10. Journal of Civil Engineering Research Scientific & Academic Publishing 7
11. Mathematical Modelling in Civil Engineering De Gruyter Open 4
12. Facta Universitatis Series: Architecture and Civil Engineering University of Nis 4
13. Civil and Environmental Engineering Reports De Gruyter Open 3

http://www.oalib.com/rank/showJournalRa ... ngineering
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... erid=59888
Τι θες τώρα δηλαδή; Να βγάλουμε έξω τις λίστες δημοσιεύσεων μας να δούμε ποιος έχει την μεγαλύτερη; ουρτ ρε!
Καλά κρύψε τα καλά να μην τα δούμε. Άλλωστε την μαλακίες τις λέτε ανώνυμα και δεν τολμάτε επιστημονική συζήτηση μαζί μου για δύο λόγους
Ή είσαστε ανίδεοι ή είσαστε συκοφάντες. Δημοσίευση έχω. Κάνε αναφορά επώνυμη στην δημοσίευσή μου και ακύρωσε με ντοκουμέντα την εφεύρεσή μου. Ανώνυμα δεν υπάρχεις είσαι ένα τίποτα.
Το αν είμαι ένα τίποτα το έχουν κρίνει ήδη άλλοι, πολύ πιο αρμόδιοι από εσένα. Και δεν είμαι ακριβώς ανώνυμος, έχω παραθέσει ένα σωρό προσωπικά στοιχεία εδώ μέσα που αν θες να τα συνδυάσεις και να βρεις ποιος είμαι, είναι κυριολεκτικά πέντε λεπτά υπόθεση. Ο μόνος λόγος που δεν γράφω με το πλήρες ονοματεπώνυμό μου εδώ μέσα είναι επειδή δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό - αλλά είναι εύκολο να το βρείς, δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

Κατά τα άλλα, η αγένεια σου όταν σου επιδεικνύουν τα λάθη των ισχυρισμών σου είναι απλά άλλο ένα σύμπτωμα των κόμπλεξ που πάνε πακέτο με την αμορφωσιά σου. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

nick έγραψε: 18 Αύγ 2020, 19:24
seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:18
nick έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:07

Και πως ξερεις εσυ οτι αντέχει 100 τόνους; :smt047

*θα βαλει το βιντεο με τους γρύλους.
Γιατί έκανα πείραμα με έλξη 100 τόνων.
Ναι αλλα ο σεισμός δεν ασκει ελξη. Πως συμπεριφερεται η βιδα σου αν ανοιξει η γη στα δυο;
Εικόνα
Ο σεισμός δημιουργεί λίκνισμα ανατρέποντας κατασκευές και αλλάζοντας την καθετότητα των τοιχωμάτων.
Είσαστε ανίκανοι να ελέγξετε την παραμόρφωση και αυτό κάνω εγώ.
Αν ανοίξει η γη στα δύο η πατέντα θα το συγκρατήσει.
Ενώ τώρα θα το ψάχνεται στην τρύπα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Παραμύθια...
12 χρόνια και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την "πατέντα"...
Όλοι οι ειδικοί φορείς, επιστήμονες και επιστημονικά κέντρα, σε γράφουν.

Και εσύ είσαι όλο θα, και θα, και θα...
...πάψε ρε παραμυθά :003:
seismic

Λοξίας έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:11 Παραμύθια...

Εγώ φταίω που με γράφουν αφού έχω γραπτή απάντησή τους ότι οι Έλληνες επιστήμονες είναι
ανίδεοι μη μπορώντας να εξετάσουν την πατέντα μου.
Εγώ φταίω που είσαστε ηλίθιοι?
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
seismic

Γιάννης έγραψε: 18 Αύγ 2020, 20:43
seismic έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:03
Γιάννης έγραψε: 16 Αύγ 2020, 22:19

Τι θες τώρα δηλαδή; Να βγάλουμε έξω τις λίστες δημοσιεύσεων μας να δούμε ποιος έχει την μεγαλύτερη; ουρτ ρε!
Καλά κρύψε τα καλά να μην τα δούμε. Άλλωστε την μαλακίες τις λέτε ανώνυμα και δεν τολμάτε επιστημονική συζήτηση μαζί μου για δύο λόγους
Ή είσαστε ανίδεοι ή είσαστε συκοφάντες. Δημοσίευση έχω. Κάνε αναφορά επώνυμη στην δημοσίευσή μου και ακύρωσε με ντοκουμέντα την εφεύρεσή μου. Ανώνυμα δεν υπάρχεις είσαι ένα τίποτα.
Το αν είμαι ένα τίποτα το έχουν κρίνει ήδη άλλοι, πολύ πιο αρμόδιοι από εσένα. Και δεν είμαι ακριβώς ανώνυμος, έχω παραθέσει ένα σωρό προσωπικά στοιχεία εδώ μέσα που αν θες να τα συνδυάσεις και να βρεις ποιος είμαι, είναι κυριολεκτικά πέντε λεπτά υπόθεση. Ο μόνος λόγος που δεν γράφω με το πλήρες ονοματεπώνυμό μου εδώ μέσα είναι επειδή δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό - αλλά είναι εύκολο να το βρείς, δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

Κατά τα άλλα, η αγένεια σου όταν σου επιδεικνύουν τα λάθη των ισχυρισμών σου είναι απλά άλλο ένα σύμπτωμα των κόμπλεξ που πάνε πακέτο με την αμορφωσιά σου. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Για τόλμα να μου πεις ένα λάθος ρε φίλε και θα πάρεις την απάντηση.
Αυτό που με έχει κάνει αγενή είναι η λάσπη που πετάνε εναντίον μου 12 χρόνια.
Όλοι μου λένε ότι είμαι λάθος χωρίς να μου λένε το λάθος εδώ και 12 χρόνια :102:
Αν μου βρεις λάθος εσύ θα είσαι ο μοναδικός στα δώδεκα χρόνια που εκθέτω την πατέντα.
Ε και εγώ λέω ότι είσαστε κουμπούρες...γιατί θεωρώ το όλο παιχνίδι στημένο από πολύ ψιλά.
Μόνο οι εντελώς αγράμματοι δεν θα καταλάβουν αυτό που λέω πάρα κάτω.
Όποιος έχει αντίρρηση ας το πει τώρα.
Όπως βλέπουμε στο σχήμα

Ο σεισμός επιβάλει μια επιταχυνόμενη μετατόπιση στην βάση της κατασκευής την ( Α ) Η κατασκευή αρνείται να ακολουθήσει την επιταχυνόμενη μετατόπιση με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μια δύναμη αντίθετης κατεύθυνσης αυτή της αδράνειας η ( Β ) Η δύναμη ( Β ) κατευθύνετε στην άρθρωση ( 1 ) η οποία πάει να περιστρέψει το τοίχωμα. Κατά την περιστροφή δημιουργείται η ανοδική δύναμη ( 2 ) Αυτήν την δύναμη την παραλαμβάνει ο τένοντας ( 3 ) και την στέλνει μέσα στο έδαφος. Αυτό δεν είναι τεκμηρίωση του οφέλους της πατέντας ?
Εικόνα
Και αυτά που λέω σε θεωρεία σας τα δείνω και σε πείραμα
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy ... 40p7GSuCok
Η ευρεσιτεχνία με την μέθοδο σχεδιασμού με την οποία ενώνει με μηχανισμό πάκτωσης το έδαφος με όλες τις παρειές των τοιχωμάτων στο ανώτατο επίπεδό τους χρησιμοποιώντας τεταμένους τένοντες άνευ συνάφειας, εκτρέπει τις εντάσεις του σεισμού μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας αυτές από τις διατομές των δοκών. Δες αυτό το βίντεο πείραμα στο 2,40 λεπτό και θα δεις ότι τα δοκάρια της σεισμικής βάσης ανασηκώνονται και αυτό δείχνει που εκτρέπω τις εντάσεις του σεισμού Μέσα στο έδαφος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 18 Αύγ 2020, 22:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:56
seismic έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:03 Καλά κρύψε τα καλά να μην τα δούμε. Άλλωστε την μαλακίες τις λέτε ανώνυμα και δεν τολμάτε επιστημονική συζήτηση μαζί μου για δύο λόγους

Όλοι μου λένε ότι είμαι λάθος χωρίς να μου λένε το λάθος. :102:
Ε και εγώ λέω ότι είσαστε κουμπούρες...
O Bill Gates σχετικα με windows/linux ειχε πει κατι τετοιο περιπου: "Υπαρχουν προϊόντα που όλοι τα κατηγορουν (windows) και άλλα που δεν ασχολείται κανείς (linux). Κατηγορείτε τα windows αλλά windows αγοράζετε".

Το οτι δεν καθονται να σου βρουν λάθη στη βίδα σε κατατάσσει στην κατηγορία 'δεν ασχολείται κάνεις'.

Καλα μην το παρεις πανω σου και θεωρεις οτι το προϊον σου ειναι ισάξιο του linux :lol:
seismic

nick έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:21
seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:56

O Bill Gates σχετικα με windows/linux ειχε πει κατι τετοιο περιπου: "Υπαρχουν προϊόντα που όλοι τα κατηγορουν (windows) και άλλα που δεν ασχολείται κανείς (linux). Κατηγορείτε τα windows αλλά windows αγοράζετε".

Το οτι δεν καθονται να σου βρουν λάθη στη βίδα σε κατατάσσει στην κατηγορία 'δεν ασχολείται κάνεις'.

Καλα μην το παρεις πανω σου και θεωρεις οτι το προϊον σου ειναι ισάξιο του linux :lol:
Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα χάσουν την μάσα των επιδοτήσεων για αντισεισμική τάχα έρευνα και με συκοφαντούν.
Πιστεύω ότι είμαι επιστήμονας με αρχίδια και οι άλλοι είναι αρχίδια επιστήμονες. :D
Άβαταρ μέλους
nick

seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:28
seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:56 Για τόλμα να μου πεις ένα λάθος ρε φίλε και θα πάρεις την απάντηση.

Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα χάσουν την μάσα των επιδοτήσεων για αντισεισμική τάχα έρευνα και με συκοφαντούν.
Πιστεύω ότι είμαι επιστήμονας με αρχίδια και οι άλλοι είναι αρχίδια επιστήμονες. :D
Το θεμα ειναι οτι θα ήθελες να σε συκοφαντησουν άλλα δυστυχώς είσαι στην δευτερη κατηγορία: "δεν-ασχολείται-κανείς"
seismic

nick έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:32
seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:28

Το θεμα ειναι οτι θα ήθελες να σε συκοφαντησουν άλλα δυστυχώς είσαι στην δευτερη κατηγορία: "δεν-ασχολείται-κανείς"
Και εσύ συκοφαντείς ενώ ξέρεις ότι η πατέντα μου έχει κλαπεί τουλάχιστον 4 φορές από άλλους κλέφτες πατεντών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 18 Αύγ 2020, 22:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιάννης

seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:56 Ο σεισμός επιβάλει μια επιταχυνόμενη μετατόπιση στην βάση της κατασκευής την ( Α ) Η κατασκευή αρνείται να ακολουθήσει την επιταχυνόμενη μετατόπιση με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μια δύναμη αντίθετης κατεύθυνσης αυτή της αδράνειας η ( Β ) Η δύναμη ( Β ) κατευθύνετε στην άρθρωση ( 1 ) η οποία πάει να περιστρέψει το τοίχωμα. Κατά την περιστροφή δημιουργείται η ανοδική δύναμη ( 2 ) Αυτήν την δύναμη την παραλαμβάνει ο τένοντας ( 3 ) και την στέλνει μέσα στο έδαφος. Αυτό δεν είναι τεκμηρίωση του οφέλους της πατέντας ?
Όχι.

Είναι απόδειξη ότι δεν ξέρεις και δεν καταλαβαίνεις ούτε τι είναι οι δυνάμεις, ούτε πως λειτουργούν, ούτε πώς επιδρούν σε στερεά υλικά. Ύλη φυσικής λυκείου. Γιαυτό τόσα χρόνια σε αγνοούν όλοι, ξύπνα επιτέλους και νιώσε.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:52
Λοξίας έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:11 Παραμύθια...

Εγώ φταίω που με γράφουν αφού έχω γραπτή απάντησή τους ότι οι Έλληνες επιστήμονες είναι
ανίδεοι μη μπορώντας να εξετάσουν την πατέντα μου.
Εγώ φταίω που είσαστε ηλίθιοι?
Όχι, δεν φταις εσύ. Αφού όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι εκτός από σένα, δεν φταίς εσύ, που είσαι ο μόνος έξυπνος.
Εξ άλλου εσύ είσαι "δύο σε ένα", και μπετός και βλάκας, δηλαδή μπετόβλακας.

Για φέρε μας λοιπόν, ΤΙ έχεις κάνει τα τελευταία 12 χρόνια, εκτός από το να κλαψομουνάζεις στα φόρα;
Πόσοι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι, έχουν μελετήσει την πατέντα σου και έχουν αποφανθεί θετικά;
Πόσα ερευνητικά κέντρα, ελληνικά και ξένα, έχουν ελέγξει την πατέντα σου και έχουν αποφανθεί ότι λειτουργεί και αξίζει τον κόπο;
Πόσα σοβαρά διεθνή περιοδικά του χώρου, έχουν περάσει από έλεγχο την πατέντα σου και την έχουν δημοσιεύσει;

Σε όλα αυτά η απάντηση είναι μία: ΜΗΔΕΝ!

Οι μόνοι που έχουν ασχοληθεί με την άχρηστη πατέντα σου, είναι οι θαμώνες στα διάφορα φόρα, που έχουν γελάσει με την ψυχή τους.

Ξανακλάψε τώρα...
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:35
nick έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:32
seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:28 Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα χάσουν την μάσα των επιδοτήσεων για αντισεισμική τάχα έρευνα και με συκοφαντούν.
Και εσύ συκοφαντείς ενώ ξέρεις ότι η πατέντα μου έχει κλαπεί τουλάχιστον 4 φορές από άλλους κλέφτες πατεντών.
Μουάχαχαχα... :smt005:
Βρήκε φαΐ για άλλα 12 χρόνια.
Τώρα θα αρχίσει την κλάψα ότι του έχουν κλέψει την πατέντα...χαχαχαχαχαχαχα :smt005: :smt005:
seismic

Γιάννης έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:35
seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:56 Ο σεισμός επιβάλει μια επιταχυνόμενη μετατόπιση στην βάση της κατασκευής την ( Α ) Η κατασκευή αρνείται να ακολουθήσει την επιταχυνόμενη μετατόπιση με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μια δύναμη αντίθετης κατεύθυνσης αυτή της αδράνειας η ( Β ) Η δύναμη ( Β ) κατευθύνετε στην άρθρωση ( 1 ) η οποία πάει να περιστρέψει το τοίχωμα. Κατά την περιστροφή δημιουργείται η ανοδική δύναμη ( 2 ) Αυτήν την δύναμη την παραλαμβάνει ο τένοντας ( 3 ) και την στέλνει μέσα στο έδαφος. Αυτό δεν είναι τεκμηρίωση του οφέλους της πατέντας ?
Όχι.

Είναι απόδειξη ότι δεν ξέρεις και δεν καταλαβαίνεις ούτε τι είναι οι δυνάμεις, ούτε πως λειτουργούν, ούτε πώς επιδρούν σε στερεά υλικά. Ύλη φυσικής λυκείου. Γιαυτό τόσα χρόνια σε αγνοούν όλοι, ξύπνα επιτέλους και νιώσε.
Σοβαρά ρε φίλε δεν ξέρω? Εσένα στο πανεπιστήμιο δεν σε έμαθαν αυτά που μου έμαθαν εμένα στην μέση εκπαίδευση?
Ας μιλήσουμε και επιστημονικά για να δούμε ποιος είναι αγράμματος. Δεν σου έμαθαν ότι .... Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές εφαρμόζεται για τον μηδενισμό των εφελκυστικών εντάσεων, την δημιουργία ροπών ευστάθειας και την αύξηση αντοχή της διατομής προς τις τέμνουσες. Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων έχει πολύ θετικά αποτελέσματα καθότι βελτιώνει τις τροχιές του λοξού εφελκυσμού, εξασφαλίζει μειωμένη ρηγμάτωση λόγο θλίψης, αυξάνοντας συγχρόνως την ενεργή διατομή του τοιχώματος? Αν η προένταση συνδυαστεί και με πάκτωση σταματάς και την ανάκληση του πέλματος βάσης?
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως σχεδιάζουν σήμερα είναι ότι στέλνουν τις εντάσεις του σεισμού στα δοκάρια των οποίων κάμπτετε ο κορμός τους και τα σπάνε. Τόσο μαλάκες είσαστε.
Τα τοιχώματα κατά το λίκνισμα της κατασκευής παραλαμβάνουν ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q )Το τοίχωμα υπό την επιβολή των θλιπτικών εντάσεων του μηχανισμού, της τάξεως 50% σθρ., αυξάνει την αντοχή του ως προς τις τέμνουσες ( Q ) κατά 36%. Τις θλιπτικές δυνάμεις ( Ν ) τις παραλαμβάνει η διατομή του τοιχώματος και τις μεταφέρει στον μηχανισμό πάκτωσης εδάφους, ο οποίος τις στέλνει στα πρανή της γεώτρησης. Ο μηχανισμός πάκτωσης αυξάνει την αντοχή του χαλαρού εδάφους θεμελίωσης δημιουργώντας ισχυρές εδαφικές ζώνες παλαβής φορτίων. Οι ανοδικές εντάσεις του τοιχώματος, και οι κατακόρυφες συνιστώσες φορτίων, δημιουργούν εφελκυσμό ( Ν ) Οι ανοδικές εντάσεις παραλαμβάνονται από τον τένοντα από τους κόμβους της ανώτατης στάθμης και εκτρέποντας αυτές τις κατευθύνει μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας την μια εκ των δύο δυνάμεων που δημιουργεί τον εφελκυσμό στην παρειά του τοιχώματος. Κατά αυτήν την μέθοδο σταματά η ανάκληση του πέλματος βάσης καθώς και κάμψη του τοιχώματος, αιτίες οι οποίες δημιουργούν τις ροπές ( Μ ) στους κόμβους υπεύθυνες για την κάμψη του κορμού των στοιχείων του φέροντα οργανισμού.Οι εντάσεις εφελκυσμού ( Ν ) στην παρειά, πλέον δεν υφίστανται.Με την μέθοδο σχεδιασμού, πάκτωσης των κόμβων της ανώτατης στάθμης με το έδαφος ευελπιστώ να εκτρέψω τις εντάσεις αδράνειας της κατασκευής μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας αυτές από τις περιοχές που οδηγούνται σήμερα, προλαμβάνοντας και αποτρέποντας τις παραμορφοσιακές ιδιομορφές που είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού, ώστε η ένταση στον φορέα να είναι περιορισμένη, εξασφαλίζοντας συγχρόνως μία πιο ισχυρή φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης. Με την σωστή διαστασιολόγιση των τοιχωμάτων και την τοποθέτησή τους σε κατάλληλες θέσεις αποτρέπουμε τον στρεπτοκαμπτικό λυγισμό σε ασύμμετρες και μεταλλικές υψίκορμες κατασκευές. Η γεώτρηση μας δείχνει την ποιότητα του εδάφους θεμελίωσης το οποίο κρύβει πολλές εκπλήξεις λόγο της φυσικής του ανομοιογένειας . Η πάκτωση κατασκευής εδάφους δεν επιτρέπει κατακόρυφες αναπηδήσεις , εξαλείφοντας τις κρουστικές εντάσεις οι οποίες αυξάνουν τα φορτία κατασκευής και εδάφους. Διατηρεί την κατασκευή, μέσα στα όρια μετατόπισης της ελαστικής φάσης, ανεξαρτήτως τις έντασης και διάρκειας του σεισμού, αποτρέποντας τον συντονισμό.

Αυτή είναι επιστήμη.
Γιάννης

seismic έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:48
Γιάννης έγραψε: 18 Αύγ 2020, 22:35
Όχι.

Σοβαρά ρε φίλε δεν ξέρω? Εσένα στο πανεπιστήμιο δεν σε έμαθαν αυτά που μου έμαθαν εμένα στην μέση εκπαίδευση?
Ας μιλήσουμε και επιστημονικά για να δούμε ποιος είναι αγράμματος. Δεν σου έμαθαν ότι .... Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές εφαρμόζεται για τον μηδενισμό των εφελκυστικών εντάσεων, την δημιουργία ροπών ευστάθειας και την αύξηση αντοχή της διατομής προς τις τέμνουσες. Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων έχει πολύ θετικά αποτελέσματα καθότι βελτιώνει τις τροχιές του λοξού εφελκυσμού, εξασφαλίζει μειωμένη ρηγμάτωση λόγο θλίψης, αυξάνοντας συγχρόνως την ενεργή διατομή του τοιχώματος? Αν η προένταση συνδυαστεί και με πάκτωση σταματάς και την ανάκληση του πέλματος βάσης?
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως σχεδιάζουν σήμερα είναι ότι στέλνουν τις εντάσεις του σεισμού στα δοκάρια των οποίων κάμπτετε ο κορμός τους και τα σπάνε. Τόσο μαλάκες είσαστε.
Τα τοιχώματα κατά το λίκνισμα της κατασκευής παραλαμβάνουν ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q )Το τοίχωμα υπό την επιβολή των θλιπτικών εντάσεων του μηχανισμού, της τάξεως 50% σθρ., αυξάνει την αντοχή του ως προς τις τέμνουσες ( Q ) κατά 36%. Τις θλιπτικές δυνάμεις ( Ν ) τις παραλαμβάνει η διατομή του τοιχώματος και τις μεταφέρει στον μηχανισμό πάκτωσης εδάφους, ο οποίος τις στέλνει στα πρανή της γεώτρησης. Ο μηχανισμός πάκτωσης αυξάνει την αντοχή του χαλαρού εδάφους θεμελίωσης δημιουργώντας ισχυρές εδαφικές ζώνες παλαβής φορτίων. Οι ανοδικές εντάσεις του τοιχώματος, και οι κατακόρυφες συνιστώσες φορτίων, δημιουργούν εφελκυσμό ( Ν ) Οι ανοδικές εντάσεις παραλαμβάνονται από τον τένοντα από τους κόμβους της ανώτατης στάθμης και εκτρέποντας αυτές τις κατευθύνει μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας την μια εκ των δύο δυνάμεων που δημιουργεί τον εφελκυσμό στην παρειά του τοιχώματος. Κατά αυτήν την μέθοδο σταματά η ανάκληση του πέλματος βάσης καθώς και κάμψη του τοιχώματος, αιτίες οι οποίες δημιουργούν τις ροπές ( Μ ) στους κόμβους υπεύθυνες για την κάμψη του κορμού των στοιχείων του φέροντα οργανισμού.Οι εντάσεις εφελκυσμού ( Ν ) στην παρειά, πλέον δεν υφίστανται.Με την μέθοδο σχεδιασμού, πάκτωσης των κόμβων της ανώτατης στάθμης με το έδαφος ευελπιστώ να εκτρέψω τις εντάσεις αδράνειας της κατασκευής μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας αυτές από τις περιοχές που οδηγούνται σήμερα, προλαμβάνοντας και αποτρέποντας τις παραμορφοσιακές ιδιομορφές που είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού, ώστε η ένταση στον φορέα να είναι περιορισμένη, εξασφαλίζοντας συγχρόνως μία πιο ισχυρή φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης. Με την σωστή διαστασιολόγιση των τοιχωμάτων και την τοποθέτησή τους σε κατάλληλες θέσεις αποτρέπουμε τον στρεπτοκαμπτικό λυγισμό σε ασύμμετρες και μεταλλικές υψίκορμες κατασκευές. Η γεώτρηση μας δείχνει την ποιότητα του εδάφους θεμελίωσης το οποίο κρύβει πολλές εκπλήξεις λόγο της φυσικής του ανομοιογένειας . Η πάκτωση κατασκευής εδάφους δεν επιτρέπει κατακόρυφες αναπηδήσεις , εξαλείφοντας τις κρουστικές εντάσεις οι οποίες αυξάνουν τα φορτία κατασκευής και εδάφους. Διατηρεί την κατασκευή, μέσα στα όρια μετατόπισης της ελαστικής φάσης, ανεξαρτήτως τις έντασης και διάρκειας του σεισμού, αποτρέποντας τον συντονισμό.

Αυτή είναι επιστήμη.
Όχι. Αν μη τι άλλο, είναι κλασικό παράδειγμα ψευδοεπιστήμης. Πετάς ένα μάτσο επιστημονικούς όρους και παπαγαλισμένες προτάσεις χωρίς συνοχή μεταξύ τους και χωρίς νόημα.

Τζάμπα πήγε η μέση εκπαίδευση που έλαβες (αν έλαβες).
Άβαταρ μέλους
nick

Ας πουμε οτι ο σεισμος σκαει με δυο καππα ρο με διαγνωμική διάσπαση 2 προς 1 σε τριγωνικό ραντάρ.
Πως ξερουμε οτι η παντεντα σου μπορει να αντεξει τοση ταλάντωση;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”