Chainis έγραψε: 18 Αύγ 2020, 14:51
sys3x έγραψε: 18 Αύγ 2020, 14:35
Chainis έγραψε: 18 Αύγ 2020, 14:27
α) Σου φάνηκε ότι καίγεται για διάλογο η κυβέρνηση μας;
Παραμονή της έναρξης του έκανε την συμφωνια με την Αίγυπτο και τον τίναξε στον αέρα.
Δεν έχουν πει ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις σε όλους τους τονους και η τωρινή βεβαίως ότι μοναδική εκκρεμότητα μας με την Τουρκία είναι ο οριοθέτηση της υφαλοκρηπιδας;
β) Σίγουρα έχεις καλύτερες προτάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης.
Φώτισε μας κι εμάς.
γ) Πόσο εξασφαλισμενη είναι η Κύπρος που την υπέγραψε;
Το ουρουτς, χθες ήταν στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Το μπαρμπαρος που είναι;
Η γαμημενη νοοτροπία πάντα.
Κάποιοι άλλοι πρέπει να καθαρίσουν για πάρτι μας κι εμείς να κοιτάζουμε.
Μια στρατηγική συμφωνία με την Γαλλία δεν σημαίνει "καθαρίζουν οι άλλοι για εμάς" αλλά αγωνιζόμαστε για κάποια κοινά συμφέροντα. Με αυτή τη σκοπιά λοιπόν και εφόσον οι όροι είναι προς το συμφέρον μας δε βλέπω που είναι το πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι συμφωνείς μέχρις εδώ.
Για το δεύτερο, έχω γράψει σε προηγούμενες σελίδες κάποια πράγματα. Από την στιγμή που όλοι βλέπουμε την μέχρι στιγμής στάση της
Ευρ Γερμανίας νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το πάμε
λιγ πολύ παρακάτω. Όχι μόνον δεν πρέπει να μην μας επηρεάζει η δυσαρέσκεια κάποιων, πως το λένε, α!, εταίρων μας αλλά πλέον νομίζω ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να την επιδιώξουμε, σφίξανε τα γάλατα χάϊ.
Για το α έγραψα ήδη παραπάνω.
Κάθε συμμαχία είναι καλή και μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστική αλλά δεν πρέπει να χαλάει άλλες εξίσου καθοριστικές, με καταλαβαίνεις υποθέτω.
*Ας μείνουμε στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και να το κάνουμε σωστά και άμα έρθει η βοήθεια από συμμάχους καλώς να ορίσει.
*σε αυτό συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ, στο προηγούμενο δεν έχω απλά ενστάσεις, διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ, πες μου, τι κερδίζουμε μη "χαλώντας" άλλες "συμμαχίες" τις οποίες ήδη τις γάμησαν τη μανούλα οι ίδιοι οι "σύμμαχοι" από μόνοι τους και προ πολλού;
Αυτό είναι και η βάση για την θεμελιώδη διαφωνία μας με τα μνημόνια, υπήρχαν 1000 και 2 τρόποι να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της Ελλάδος η Ευρώπη, καταλαβαινεις υποθέτω ποια Ευρώπη

, κι όμως όχι μόνο επιλέχθηκαν οι τρόποι που όχι μόνον ήταν προς το συμφέρον της Γερμανίας αλλά ταυτόχρονα και της πλήρης αποδόμησης της Ελλάδος (πχ εξοπλιστικά για να μην βγούμε πολύ εκτός θέματος). Όλα αυτά ήταν επιλογές χάϊ, όχι δικές μας, απλά εδώ βρέθηκαν κάποιοι πρόθυμοι να τις εκτελέσουν.
Ε αυτό το πράμα δε μπορεί να συνεχιστεί, σφίξανε τα γάλατα, πάρτε το χαμπάρι όσο πιο γρήγορα γίνεται επιτέλους, δεν είστε ηλίθιοι.