!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σπουδαίοι σύγχρονοι τζαζ πιανίστες/τριες

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
anathematismeno_morio
Phorum.gr user: dukedelouben

Re: Σπουδαίοι σύγχρονοι τζαζ πιανίστες/τριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από anathematismeno_morio »

sys3x έγραψε: 07 Αύγ 2020, 02:51
anathematismeno_morio έγραψε: 21 Φεβ 2019, 09:51 Συγνώμη που παρεμβαίνω με κάποιον παλιότερο, αλλά νήμα για πιάνο χώρις τον καλύτερο πιανίστα που συνάντησε ποτέ η ανθρωπότης δε γινεται.
Art Tatum one pianist to rule them all...

:smt023
Βασικά έχει απίθανους μουσικούς και σήμερα, εξίσου καλούς, πχ

Και ακόμη καλλιτερους..
Θα πέσει κεραυνός και θα μας κάψει! :003: Δε λέω εξαίρετος ο νεαρός αλλά με όλο το σεβασμό, Tatum ούτε κατά διάνοια...πχ παρατήρησε το αριστερό του νεαρού, είναι απλά ένα αριστερό, το αριστερό του Tatum είναι ΣΦΥΡΙ! (π.χ. δες στο yesterdays το αριστερό του στο 0:45 και γενικά σε όλο του το παίξιμο). Ας μη ξεχνάμε οτι μιλάμε για έναν τυφλό αυτοδίδακτο πιανίστα που έπαιζε από μνήμης εφευρίσκοντας δικές του τεχνικές (και είναι πολλές), αδιανόητα γρήγορος, χωρίς να κουνιέται, χωρίς γκριμάτσες, αβίαστα με "ήσυχα" χέρια (ένα με το όργανο), ενσωματώνοντας ένα δικό του στυλ από Stride, Swing και Κλασική. Οι τιτάνες Thelonious Monk και Oscar Peterson φοβόντουσαν να παίξουν παρουσία του, ο δε Peterson όταν τον πρωτάκουσε είπε 'Tatum, scared me to death'. Τον ακούς χωρίς να τον βλέπεις και νομίζεις παίζουν πιάνο 3-4 μαζί. Ο Art Tatum είναι κατα γενική ομολογία ο καλύτερος Jazz πιανίστας που γέννησε ο κόσμος.
Δεν έχω γνώση με νεότερους ίσως να υπάρχουν και καλύτεροι πλέον, δεν ξέρω βρε παιδιά. Επίσης ας με συγχωρέσει και ο νηματοθέτης που βγήκα λίγο εκτός θέματος.
So take my shriveled psyche, stretch it out between your fingers,
Look through lenses made to magnify my soul.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

anathematismeno_morio έγραψε: 09 Αύγ 2020, 19:46
sys3x έγραψε: 07 Αύγ 2020, 02:51
anathematismeno_morio έγραψε: 21 Φεβ 2019, 09:51 Συγνώμη που παρεμβαίνω με κάποιον παλιότερο, αλλά νήμα για πιάνο χώρις τον καλύτερο πιανίστα που συνάντησε ποτέ η ανθρωπότης δε γινεται.
Art Tatum one pianist to rule them all...

:smt023
Βασικά έχει απίθανους μουσικούς και σήμερα, εξίσου καλούς, πχ

Και ακόμη καλλιτερους..
Θα πέσει κεραυνός και θα μας κάψει! :003: Δε λέω εξαίρετος ο νεαρός αλλά με όλο το σεβασμό, Tatum ούτε κατά διάνοια...πχ παρατήρησε το αριστερό του νεαρού, είναι απλά ένα αριστερό, το αριστερό του Tatum είναι ΣΦΥΡΙ! (π.χ. δες στο yesterdays το αριστερό του στο 0:45 και γενικά σε όλο του το παίξιμο). Ας μη ξεχνάμε οτι μιλάμε για έναν τυφλό αυτοδίδακτο πιανίστα που έπαιζε από μνήμης εφευρίσκοντας δικές του τεχνικές (και είναι πολλές), αδιανόητα γρήγορος, χωρίς να κουνιέται, χωρίς γκριμάτσες, αβίαστα με "ήσυχα" χέρια (ένα με το όργανο), ενσωματώνοντας ένα δικό του στυλ από Stride, Swing και Κλασική. Οι τιτάνες Thelonious Monk και Oscar Peterson φοβόντουσαν να παίξουν παρουσία του, ο δε Peterson όταν τον πρωτάκουσε είπε 'Tatum, scared me to death'. Τον ακούς χωρίς να τον βλέπεις και νομίζεις παίζουν πιάνο 3-4 μαζί. Ο Art Tatum είναι κατα γενική ομολογία ο καλύτερος Jazz πιανίστας που γέννησε ο κόσμος.
Δεν έχω γνώση με νεότερους ίσως να υπάρχουν και καλύτεροι πλέον, δεν ξέρω βρε παιδιά. Επίσης ας με συγχωρέσει και ο νηματοθέτης που βγήκα λίγο εκτός θέματος.
Πράγματι είναι όλα αυτά που είπες ο Tatum, σε φάση αν δεν ξέρεις ότι είναι ένας μπορείς ψιλοάνετα να υποθέσεις ότι παίζουν δύο :D, πραγματικά απίθανος, και πέρα από την τεχνική, αλλά υπάρχουν διάφορα είδη μουσικών νομίζω, περίπου όσοι είναι οι μουσικοί :D, θέλω να πω, έτερον εκάτερον και ο καθένας στη φάση του, το ρηχαρμοναηζέησο που κάνει ο Collier είναι μοναδικό, όπως ακριβώς το πραγματικά απίστευτο αριστερό του Tatum, δε ξέρω αν τα λέω καλά και κατανοητά. :D
Το ημπροβαηζέησο τόσο το ρυθμικό όσο το μελωδικό του Jesus εξίσου απίθανο και μοναδικό, σαν απλά να ρέει η μουσική από μέσα, αγωγοί και μεις οι αποδέκτες.
Η Μουσική είναι η θρησκεία μας και πιστεύουμε Στον Έναν και Μοναδικό Θεό.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel