Στις 60 φορές που το ανάρτησα καταλάβατε ότι δεν κατεβαίνει πια καμιά ροπή στην βάση γιατί έχω καταργήσει τον μοχλό του τοιχώματος ή πρέπει να το αναρτήσω άλλες τόσες?
Καταλάβατε ότι η δύναμη ροπής εκτρέπεται μέσα στο έδαφος?
Στις 60 φορές που το ανάρτησα καταλάβατε ότι δεν κατεβαίνει πια καμιά ροπή στην βάση γιατί έχω καταργήσει τον μοχλό του τοιχώματος ή πρέπει να το αναρτήσω άλλες τόσες?
για τον ορισμό της ροπής σε ρωτάει. Πώς ορίζεται η διεύθυνση και η φορά του διανύσματος της ροπής που προκύπτει από το διάνυσμα της δύναμης και το σημείο ως προς το οποίο θέλεις να υπολογίσεις τη ροπή?seismic έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:27Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού?Ηράκλειτος έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:22Ωραία, άνοιξες επιτέλους το σχολικό βιβλίο.seismic έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:15Ροπή δυνάμεως ως προς σημείο είναι το διανυσματικό φυσικό μέγεθος που έχει μέτρο ίσο προς το γινόμενο της δύναμης επί την (κάθετη) απόσταση της δύναμης από το σημείο.
Διεύθυνση και φορά να περιμένω;
Περιστροφική φορά δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη
Θα το διαβάσω. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF ... E%BC%CE%B1Lord Brum έγραψε: 12 Αύγ 2020, 00:07για τον ορισμό της ροπής σε ρωτάει. Πώς ορίζεται η διεύθυνση και η φορά του διανύσματος της ροπής που προκύπτει από το διάνυσμα της δύναμης και το σημείο ως προς το οποίο θέλεις να υπολογίσεις τη ροπή?seismic έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:27Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού?Ηράκλειτος έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:22 Ωραία, άνοιξες επιτέλους το σχολικό βιβλίο.
Διεύθυνση και φορά να περιμένω;
Περιστροφική φορά δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη
αμα τολμησεις να τονε μπαναρεις, θα σου ριξω ζαχαρη στα τεποζιτα των βομβαρδιστικων.
να το αναρτησεις αλλες τοσες. δεν το βλεπει κανεις, απλα το οτι το ανεβαζεις συνεχεια ειναι ενας λογος ακομη να σε δουλευουμε.seismic έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:49Στις 60 φορές που το ανάρτησα καταλάβατε ότι δεν κατεβαίνει πια καμιά ροπή στην βάση γιατί έχω καταργήσει τον μοχλό του τοιχώματος ή πρέπει να το αναρτήσω άλλες τόσες?
Καταλάβατε ότι η δύναμη ροπής εκτρέπεται μέσα στο έδαφος?
Καλά ντε, μη βαράς, μια κουβέντα είπαμε.Ασέβαστος έγραψε: 12 Αύγ 2020, 09:05αμα τολμησεις να τονε μπαναρεις, θα σου ριξω ζαχαρη στα τεποζιτα των βομβαρδιστικων.![]()
Τι είναι η ροπή για να κατεβεί;seismic έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:49Στις 60 φορές που το ανάρτησα καταλάβατε ότι δεν κατεβαίνει πια καμιά ροπή στην βάση γιατί έχω καταργήσει τον μοχλό του τοιχώματος ή πρέπει να το αναρτήσω άλλες τόσες?
Υπάρχει τέτοιο φυσικό μέγεθος;
Εδώ κατεβαίνει η πίεση ρε συ Ηράκλειτε...Ηράκλειτος έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:25Τι είναι η ροπή για να κατεβεί;seismic έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:49Στις 60 φορές που το ανάρτησα καταλάβατε ότι δεν κατεβαίνει πια καμιά ροπή στην βάση γιατί έχω καταργήσει τον μοχλό του τοιχώματος ή πρέπει να το αναρτήσω άλλες τόσες?
Δηλαδή το "ροπή δυνάμεως" είναι καλύτερο;Υπάρχει τέτοιο φυσικό μέγεθος;![]()
Φυσικά η ροπή δεν κατεβαίνει με σκάλα.stavmanr έγραψε: 12 Αύγ 2020, 13:03Εδώ κατεβαίνει η πίεση ρε συ Ηράκλειτε...Ηράκλειτος έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:25Τι είναι η ροπή για να κατεβεί;seismic έγραψε: 11 Αύγ 2020, 23:49Στις 60 φορές που το ανάρτησα καταλάβατε ότι δεν κατεβαίνει πια καμιά ροπή στην βάση γιατί έχω καταργήσει τον μοχλό του τοιχώματος ή πρέπει να το αναρτήσω άλλες τόσες?
Χθες είχα 13 μεγάλη και σήμερα 12,5.
Δηλαδή το "ροπή δυνάμεως" είναι καλύτερο;Υπάρχει τέτοιο φυσικό μέγεθος;![]()
Ξενέρωτοι Φυσικοί που θέλετε και σωστή σύνταξη!![]()

Επομένως "κατεβάζει ροπές" είναι η διατμητική/εφελκυστική τάση -που αναπτύσσεται εξαιτίας της ροπής- σε κάποιο σημείο.seismic έγραψε: 12 Αύγ 2020, 15:36 Φυσικά η ροπή δεν κατεβαίνει με σκάλα.![]()
Αν θέλεις να βιδώσεις το μπουλόνι δεν το σφίγγεις με το χέρι.
Το κλειδί που χρησιμοποιείς κατεβάζει μεγάλες ροπές στο μπουλόνι και το σφίγγει πολύ γερά.
Το ίδιο και το τοίχωμα.
Κατεβάζει ροπές περιστρέφει την βάση και σπάει τις διατομές της πεδιλοδοκού της κοιτόστρωσης ή ακόμα
και την διατομή του τοιχώματος κοντά στην βάση με τις οποίες ενώνεται στους κόμβους.![]()
Βρε συ, προσπάθησε όσο μπορείς να χρησιμοποιείς ορολογία που καταλαβαίνουν οι άλλοι.Αν αυτό δεν είναι δύναμη ροπής τι είναι σπληνάντερο?
![]()
Κατεβάζει ροπές στην βάση .... είναι ορολογία πολιτικού μηχανικού.stavmanr έγραψε: 12 Αύγ 2020, 20:20Επομένως "κατεβάζει ροπές" είναι η διατμητική/εφελκυστική τάση -που αναπτύσσεται εξαιτίας της ροπής- σε κάποιο σημείο.seismic έγραψε: 12 Αύγ 2020, 15:36 Φυσικά η ροπή δεν κατεβαίνει με σκάλα.![]()
Αν θέλεις να βιδώσεις το μπουλόνι δεν το σφίγγεις με το χέρι.
Το κλειδί που χρησιμοποιείς κατεβάζει μεγάλες ροπές στο μπουλόνι και το σφίγγει πολύ γερά.
Το ίδιο και το τοίχωμα.
Κατεβάζει ροπές περιστρέφει την βάση και σπάει τις διατομές της πεδιλοδοκού της κοιτόστρωσης ή ακόμα
και την διατομή του τοιχώματος κοντά στην βάση με τις οποίες ενώνεται στους κόμβους.![]()
Κατάλαβα σωστά;
Βρε συ, προσπάθησε όσο μπορείς να χρησιμοποιείς ορολογία που καταλαβαίνουν οι άλλοι.Αν αυτό δεν είναι δύναμη ροπής τι είναι σπληνάντερο?
![]()
![]()
Είχε ένα 30% του περασμένου χρόνου αλλά τώρα που κλείνουν και τα μπαρ θα μείνω εγώ και η γυναίκα μου.
70% κατω μου ακουγεται υπερβολικο.