relativer777 έγραψε: 09 Αύγ 2020, 18:38
Φιλε μου λοξία, προφανώς κάτι έχεις μπερδέψει.
Στην σφαίρα των ιδεών δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ούτε χρειάζεται. Μια παροιμία των βουδιστών λέγει:
Χίλιοι μοναχοί χίλιες θρησκείες !
Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις.
Δεν τεκμηριώνουν όλοι οι άνθρωποι τις γνώμες τους και ούτε χρειάζεται.
Άλοστε αυτό χαρακτηρίζεται ως ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Εσύ έχεις την γνώμη ότι τα πάντα πρέπει να επιβεβαιώνονται. Εγώ έχω άλλη γνώμη.
Με εμμονές δεν φτάνουμε σε κανένα κοινό συμπέρασμα. Έτσι η συζήτηση χάνει το νόημα και γίνετε κοκορομαχία, ποιανού η γνώμη θα επικρατίσει.
Μπωρώ άνετα να παραδεχτώ ότι έχεις απόλυτο δίκαιο. Έπειτα θα μου ζητήσεις να τεκμηριώσω την δικαίωσή σου.
Αυτό συμένει ότι θα ανακυκλώνουμε το θέμα εσαεί.
Σου παραδίδω την σκυτάλη και τελειώνω την θεματολογία εδώ.
Τα λέμε.
Δεν σε παραθέτω για να πω κάτι . Ούτε θα συμφωνησω , ούτε θα διαφωνησω μπρος στην αυθεντία, που μοστραρεται με το avatar του να απεικονίζει τον αινστάιν . Το περιεχόμενο δεν είναι μαθηματικό ούτε καν στην θεωρεία της σχετικότητας. Ειχα κάποτε μία συζήτηση με δυο νεφρολογους .. ο ένας ήταν κοντός . Ο κοντός νεφρολογος χριστούγεννα με κερασε ένα μανταρίνι.. Χριστουγεννιάτικα τον είχαν μουρλανει στα μανταρίνια και τα κρουασάν , ο πατέρας μου χαροπαλευε και εγώ είχα τα νεύρα μου με τον κοντό . Κραταγα το μανταρίνι και όποτε πήγαινε να μιλήσει ο νεφρολογος ο κοντός έπαιζα με το μανταρίνι. Το πέταγα στον αέρα και το πιάνα .Μετά ήρθε με ένα νεφρολογο δύο μέτρα ο οποίος μου είπε" γισ πές εσύ που είσαι ψηλή" " Νηνεμία ' απαντησα και μετά πήγαν και οι δύο και εξέτασαν τον πατέρα μου . Τα πάντα είναι σχετικά μου είπαν ..
Ότι του λεγα του κοντού το παίρνε προσωπικά .γνωρίστηκαμε ετσι
Τον είδα στον διάδρομο τον πέρασα για νοσοκομο
- Μία πάπια ,θέλω μία πάπια .
- ....
- θέλω μία πάπια
-.....
- Που μπορώ να βρω μία πάπια ;
- ......
Έπειτα ήρθε στο θάλαμο που ήταν ο πατέρας μου ,είχε αιμορραγία και εγώ κραταγα γάζες
Άρχισε να μου λέει τι να κάνω,εγω ήθελα να αναλάβει αυτός την αιμορραγία με κοιταγε συνέχεια μέσα στα μάτια μου έδινε ήρεμα οδηγίες ,αλλαζα γάζες και έγινα μες στα αίματα.
Δεν είχα γνώμη ,δεν είχα άποψη ,
Ο κοντός ήταν ένας άντρας που μου έσπασε τα νεύρα.
Δεν ήμουν σε θέση να εκφραστώ .
Τι εμπόδιζε την ελευθερία της έκφρασης μου ;
Ήταν το μο@νί μου ;