lonelyrider έγραψε: 10 Αύγ 2020, 01:00
Πως τα βλέπετε τα πράγματα?
Θα ξαναμεσολαβησει η μανταμ Μέρκελ ή θα εχουμε μπαμ μπουμ αυγουστιάτικα? Ο τουρκικός στόλος οδεύει ή είναι ήδη Καστελόριζο.
Για πείτε οι ξενύχτηδες του πχορουμ.
Η Τουρκία ειναι σίγουρο οτι θελει κριση και τοπικο επεισόδιο, αλλά με τέτοιο τρόπο που να δείχνει διεθνώς οτι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί την ένταση και ειναι πολεμοχαρής.
Ή τουλάχιστον να φαίνεται οτι Ελλάδα και Τουρκια ειναι το ιδιο πράγμα και για τους ουδέτερους ''τσακωνονται για κατι βραχους με κατσικια'' ή για ''θαλασσιες ζώνες απροσδιοριστης κυριαρχιας''.
Αυτό δεν ειναι ευκολο να το πετυχει.
Αρα μετραει ο τροπος που θα διαχειριστουμε την κριση.
Αν η Τουρκια παρατραβηξει το σχοινι και φανει αυτη ως ο επιτιθέμενος, τότε γίνεται πιο ευκολο να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα θεσει σε μεγάλο κίνδυνο το καθεστως Ερντογαν.
Σε αυτη τη φάση ειναι μεγαλο προσωπικο ρισκο για τον Ερντογαν.
Όσο η κατασταση ειναι 50-50 και ''οι δυο πλευρες να μην προκαλουν'', οι ευρωπαϊκές χώρες που θελουν να προστατευσουν την Τουρκια μπορουν να καθυστερουν τις κυρώσεις εναντιον της.
Αδερφέ ο τούρκικος στόλος λέμε είναι καστελλόριζο. Καμιά δεκαριά πλοία και υποβρύχια. Το oruc reis έκλεισε τους πομπούς του και στο marine traffic δεν δίνει πλέον στίγμα όπως όλα τα πλοία παγκοσμίως. Ενδέχεται να έχει αποπλεύσει κιόλας για νότια καστελλορίζου.
Εσύ μιλάς τέτοιες ώρες για κυρώσεις?
Με το συμπάθειο κιόλας.
Φιλε μου απο την ενταση και την ''κριση'', μεχρι να γινει κανονικος πολεμος μεσολαβουν πολλα σταδια.
Εκει εξαντλουνται πρωτα όλα τα μη στρατιωτικα μεσα για να πετυχει ο καθενας το σκοπο του.
Αυτο κανει και η Τουρκια τοσα χρονια, αλλιως θα ειχε ηδη κανει πολεμο.
Ειτε θελεις να το πιστεψεις, είτε οχι, η απειλη κυρωσεων απο την ΕΕ ειναι ενα πολυ σημαντικο χαρτι που κρατα στα χερια της η Ελλαδα.
Σε κατάσταση αυξημένης επiφυλακής τέθηκαν και πάλι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τις μονάδες της Εθνοφυλακής στην περιοχή των Δωδεκανήσων να καταγράφουν έναρξη κινητοποίησης, η οποία κατά την διάρκεια της νύχτας θα κορυφωθεί, καθώς ο τουρκικός Στόλος συγκεντρώνεται σε μία περιοχή που ξεκινά από το Ακσάζ και φτάνει μέχρι την Αττάλεια, προκειμένου να εκτελέσει σήμερα και αύριο 11/08, άσκηση.
Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία της τουρκικής κινητοποίησης.
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Κανείς μέγα λάθος. Έχουν μεγαλήτερα συμφέροντα στην Τουρκία, απ' ότι στην Ελλάδα.
Οι Γερμανοί έχουν γεμίσει ξενοδοχεία την Τουρκία. Θα μας αφήσουν να τους τα κάνουμε σκόνη ?
Δέν νομίζω. Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν και αυτοί μεγάλα συμφέροντα εκεί, το πετρέλαιο, φυσικό αέριο.
Θα μας την πέσουν όλοι γιατί παίζονται μεγάλα κεφάλαια στην Τουρκία. Έχουν και το θέμα των αγωγών, αυτό πού το πάς ? Έχουν και εμπορικό συμφέρον μεγαλήτερα εκεί. Ειναι 80 εκατομμύρια πελάτες.
Εμείς μόνο 9 !
Τα συμφέροντα κανονίζουν ποτέ και πού θα γίνει πόλεμος.
Μηχανικέ ξύπνα ξημέρωσε. Καλό το όνειρο αλλά απλά ήταν και είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος.
Η Τουρκία θέλει να γίνει δύναμη και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις δεν θέλουν μια χώρα που δεν θα είναι πίστη και προβλέψιμη. Δεν θα την αφήσουν να μεγαλώσει.
Οι μεγάλες δυνάμεις κανονίζουν ποιος θα δυναμώσει και ποιος όχι.
Αν δεν θες, έχει και αλλού αγωγούς, ξενοδοχεία και αγορές.
Καλο το παραμύθι με τα συμφέροντα και την Τουρκία των 80 εκατομμυρίων αλλά κουράζει
Φίλε ten ten μπορεί να κουράζει, αλλά άλλοι διαμορφώνουν τους κανόνες. Και δεν είναι καθόλου παραμύθι δυστυχώς.
Εγώ θέλω να τους διαλύσουμε και να τελειώνουμε μιά και καλή με δαύτους.
Οι Τούρκοι μας κρατάνε ξύπνιους, άμα προσέξεις υπάρχει ένα χάρτμπητ, μια συχνότητα με την οποία μας αφυπνίζουν όταν αρχίζουμε να ροχαλίζουμε, ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι ο εαυτός μας (διαχρονικά), και η Γερμανία φυσικά (εσχάτως και ευκαιριακά).
Θα ξαναμεσολαβησει η μανταμ Μέρκελ ή θα εχουμε μπαμ μπουμ αυγουστιάτικα? Ο τουρκικός στόλος οδεύει ή είναι ήδη Καστελόριζο.
Θα τολμήσω να πω ότι δεν θα πέσει στην παγίδα ο Ερντογάν. Αν το κάνει σημαίνει ότι είναι απελπισμένος.
Θέλει μια νίκη κάπου οπωσδήποτε, αλλά μια εύκολη νίκη για να δείξει κάτι στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Στην Συρία και το Ιράκ έχει βαλτώσει. Στην Λιβύη ακόμα περιμένουν την επίθεση στην Συρτη.
Εμείς δεν είμαστε ούτε Συρία, ούτε Ιράκ, ούτε Λιβύη. Αν κάνει κάτι σίγουρα θα φτύσει αίμα και δεν νομίζω να μπορέσει να το διαχειριστεί
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Θα τολμήσω να πω ότι δεν θα πέσει στην παγίδα ο Ερντογάν. Αν το κάνει σημαίνει ότι είναι απελπισμένος.
Θέλει μια νίκη κάπου οπωσδήποτε, αλλά μια εύκολη νίκη για να δείξει κάτι στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Στην Συρία και το Ιράκ έχει βαλτώσει. Στην Λιβύη ακόμα περιμένουν την επίθεση στην Συρτη.
Εμείς δεν είμαστε ούτε Συρία, ούτε Ιράκ, ούτε Λιβύη. Αν κάνει κάτι σίγουρα θα φτύσει αίμα και δεν νομίζω να μπορέσει να το διαχειριστεί
Εμένα ο λογισμός μου λέει ότι ο Ερντογάν ότι λέει το κάνει δε μπλοφάρει. Αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Όταν μετά τη συμφωνία μας με την Αίγυπτο βγήκε στα κανάλια της τουρκίας είπε "ξεκινάμε γεωτρήσεις" .
Εγώ πιστεύω το Oruc μάλλον θα αποπλεύσει.
Εμένα ο λογισμός μου λέει ότι ο Ερντογάν ότι λέει το κάνει δε μπλοφάρει. Αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Όταν μετά τη συμφωνία μας με την Αίγυπτο βγήκε στα κανάλια της τουρκίας είπε "ξεκινάμε γεωτρήσεις" .
Το oruc έχει σβήσει πομπούς και λογικά έχει ξεκινήσει. Το ζήτημα είναι αν μπει στα νερά μας.
Ακόμα δεν έβγαλαν naftex
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Ο κορωνοιος διαχέεται, φυσικές καταστροφές με ανθρώπινα θύματα, και τώρα θα κάνουμε και ένα πόλεμο, μια χαρά πάει το 2020.
Παντως αν κάνει έρευνα στην υφαλοκρηπιδα της Ρόδου, δεν υπάρχει άλλη προοπτική. Πας για στρατιωτική εμπλοκή. Να ειδουμε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Το oruc έχει σβήσει πομπούς και λογικά έχει ξεκινήσει. Το ζήτημα είναι αν μπει στα νερά μας.
Ναι νότια, αλλά που δε λέει. Πάλι με το Καστελόριζο παίζουν, τόσο χεστηδες; γιατί κάτι έλεγαν για μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 10 Αύγ 2020, 08:16
Ο κορωνοιος διαχέεται, φυσικές καταστροφές με ανθρώπινα θύματα, και τώρα θα κάνουμε και ένα πόλεμο, μια χαρά πάει το 2020.
Πάμε πόλεμο εδώ και 236 σελίδες. Έχουμε κάνει το γύρο της γης ήδη κι ετοιμαζόμαστε για δεύτερο.
Ακόμα δεν τον κατάλαβες;
Nα δω πρώτα το χάρτη ερευνών για να κρίνω αν θα πάω να πολεμησω. Νότια τώρα του Καστελόριζου δε λέει τίποτα. Ως σωστός ελεύθερος ενεργος πολίτης θέλω όλες τις πληροφοριες.
Καπου διαβάζω πως είναι η ίδια περιοχή με την προηγούμενη των ερευνών. Τόσο τεμπέληδες και χεστηδες. Τους έχουμε.