Δεν τα κατάφεραν όμως.Ο Τίτο πήγε να κάνει κάτι τέτοιο .Η Γιουγκοσλαβία ήταν περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια. Ο μόνος που το κατάφερε να μην είναι δορυφόρος της Μόσχας ήταν ο Μάο Τσε Τουνγκ που κατέληξε να κυβερνάει τον κόσμο η Κίνα.Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:38Sid Vicious έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 17:53 Αναμενόμενο, ούτε ο Κάστρο ούτε ο Τσε ήταν στην πραγματικότητα κομμουνιστές. Κατ ανάγκη βρήκαν στηρίγματα στον κομμουνισμο και στη σοβιετικη ένωση. Περισσότερο εκπροσωπουσαν έναν λατινοαμερικανικο αντικαπταλιστικο εθνικισμό επηρεασμένο από τον Περονισμο και σε συνεργασία με τον περονισμο μάλιστα. Χαρακτηριστικο ότι και όταν πέθανε ο Περον, ο Κάστρο κυρηξε τριήμερο εθνικό πένθος στην Κούβα. Καθόλου τυχαίο και το σύνθημα του Τσε επίσης: Πατρίδα ή Θάνατος
Και οι 2 ήταν βαθιά επηρεασμένοι από τον Μαρξισμό Λενινισμό. Οπότε κομμουνιστές. Αυτό που δεν ήθελαν να γίνουν ήταν δορυφόροι της Μόσχας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι λέει αυτός ρε σύντροφοι;
Re: Τι λέει αυτός ρε σύντροφοι;
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Οι μονοι πραγματικοι δορυφοροι της Μοσχας επεσαν μαζι με την ΕΣΣΔ. Η κουβα εξακολουθει να ειναι κομμουνιστικη 30 χρονια μεταpylothess έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:06Δεν τα κατάφεραν όμως.Ο Τίτο πήγε να κάνει κάτι τέτοιο .Η Γιουγκοσλαβία ήταν περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια. Ο μόνος που το κατάφερε να μην είναι δορυφόρος της Μόσχας ήταν ο Μάο Τσε Τουνγκ που κατέληξε να κυβερνάει τον κόσμο η Κίνα.Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:38Sid Vicious έγραψε: 13 Νοέμ 2018, 17:53 Αναμενόμενο, ούτε ο Κάστρο ούτε ο Τσε ήταν στην πραγματικότητα κομμουνιστές. Κατ ανάγκη βρήκαν στηρίγματα στον κομμουνισμο και στη σοβιετικη ένωση. Περισσότερο εκπροσωπουσαν έναν λατινοαμερικανικο αντικαπταλιστικο εθνικισμό επηρεασμένο από τον Περονισμο και σε συνεργασία με τον περονισμο μάλιστα. Χαρακτηριστικο ότι και όταν πέθανε ο Περον, ο Κάστρο κυρηξε τριήμερο εθνικό πένθος στην Κούβα. Καθόλου τυχαίο και το σύνθημα του Τσε επίσης: Πατρίδα ή Θάνατος
Και οι 2 ήταν βαθιά επηρεασμένοι από τον Μαρξισμό Λενινισμό. Οπότε κομμουνιστές. Αυτό που δεν ήθελαν να γίνουν ήταν δορυφόροι της Μόσχας.
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Δεν ξέρω, ξέρεις εσύ μήπως;Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:46Τα φιλαρακια σου οι ΑγγλοαΜερικανοι για τον Γριβα τι λεγανε?Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:41Και;Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:33 Άσχετα με το τι μπορεί να ήταν ο Γρίβας ,ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν εθνικοαπελευθερωτικός. Οποτε τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση;
Τι σχέση είχε με τον κομμουνισμό;
Αν την ίδια εποχή έκανε εθνικοαπελευθερωτικο αγώνα το Καζακστάν ποια θα ήταν η θέση του Κάστρο;
Για το Αφγανιστάν 20 χρόνια μετά είπε κάτι ανάλογο;
Κι από που συμπαιρενεις ότι είναι φιλαράκια μου;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Σωστά το πιστεύεις, δες τι έγραψε πιο πάνω ο Πατησιωτης κι αμέσως μετά εγώ.Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:48Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:41Και;Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:33 Άσχετα με το τι μπορεί να ήταν ο Γρίβας ,ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν εθνικοαπελευθερωτικός. Οποτε τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση;
Αν την ίδια εποχή έκανε εθνικοαπελευθερωτικο αγώνα το Καζακστάν ποια θα ήταν η θέση του Κάστρο;
Ααα το έπιασα. Για να στο θεσω αλλιώς. Ποια ήταν θέση των Δυτικών χωρών για την ΕΟΚΑ; Των ΗΠΑ για παράδειγμα .Αν έκαναν κάτι αντίστοιχο η Γεωργία και το Καζακστάν επί ΕΣΣΔ ποια θα ήταν η θέση τους ; εγώ πιστεύω στην δεύτερη περίπτωση θα στήριζαν φουλ
Οι ιδεολογίες δεν έπαιζαν ούτε παίζουν κανένα ρόλο στην εξωτερική πολιτική, συμφέροντα την καθορίζουν πάντα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:14Σωστά το πιστεύεις, δες τι έγραψε πιο πάνω ο Πατησιωτης κι αμέσως μετά εγώ.Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:48Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:41
Και;
Ααα το έπιασα. Για να στο θεσω αλλιώς. Ποια ήταν θέση των Δυτικών χωρών για την ΕΟΚΑ; Των ΗΠΑ για παράδειγμα .Αν έκαναν κάτι αντίστοιχο η Γεωργία και το Καζακστάν επί ΕΣΣΔ ποια θα ήταν η θέση τους ; εγώ πιστεύω στην δεύτερη περίπτωση θα στήριζαν φουλ
Οι ιδεολογίες δεν έπαιζαν ούτε παίζουν κανένα ρόλο στην εξωτερική πολιτική, συμφέροντα την καθορίζουν πάντα.
Μα αυτό ακριβώς λέω. Ότι το ότι ο Κάστρο ήταν κομμουνιστης δεν τον εμπόδιζε να στείλει επιστολή σε έναν εθνικιστή που δημιουργούσε πρόβλημα στην Αγγλία που ήταν μεγαλύτερος εχθρός. Αυτό λέμε τόση ώρα. Τι σου κανει εντύπωση και άνοιξες το νήμα; Εσένα αυτο φαίνεται να σε εκπλήσσει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Δεν ξερω. Εσυ οπαδος των Αγγλων δεν εισαι στον εμφυλιο? Οπως κυνηγουσαν κομμουνιστες που σου αρεσει, ετσι κυνηγουσαν και εθνικιστες στην Κυπρο. Αυτη η ασυνεπεια δεν σε χαλαει ε? Μονο το ποια ηταν η αποψη του Καστρο για το...ΑφγανιστανChainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:11 Δεν ξέρω, ξέρεις εσύ μήπως;
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Ξέροντας ποιος είναι ο Γρίβας και ποια η σχέση του με τον κομμουνισμό ομολογώ ότι όταν το είδα εντυπωσιαστηκα και το έκανα νήμα.Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:21Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:14Σωστά το πιστεύεις, δες τι έγραψε πιο πάνω ο Πατησιωτης κι αμέσως μετά εγώ.Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 21:48
Μα αυτό ακριβώς λέω. Ότι το ότι ο Κάστρο ήταν κομμουνιστης δεν τον εμπόδιζε να στείλει επιστολή σε έναν εθνικιστή που δημιουργούσε πρόβλημα στην Αγγλία που ήταν μεγαλύτερος εχθρός. Αυτό λέμε τόση ώρα. Τι σου κανει εντύπωση και άνοιξες το νήμα; Εσένα αυτο φαίνεται να σε εκπλήσσει.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Εγώ χαίρομαι που η επέμβαση τους το 44 εσωσε την χώρα από τον κομμουνισμό.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:22Δεν ξερω. Εσυ οπαδος των Αγγλων δεν εισαι στον εμφυλιο? Οπως κυνηγουσαν κομμουνιστες που σου αρεσει, ετσι κυνηγουσαν και εθνικιστες στην Κυπρο. Αυτη η ασυνεπεια δεν σε χαλαει ε? Μονο το ποια ηταν η αποψη του Καστρο για το...ΑφγανιστανChainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:11 Δεν ξέρω, ξέρεις εσύ μήπως;
Κατά τα άλλα μου είναι εντελώς αντιπαθείς και σαν λαός και σαν κοσμοκρατορες (όταν ήταν).
Μάργκαρετ Θάτσερ:
-
Gewponos90
Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:46Ξέροντας ποιος είναι ο Γρίβας και ποια η σχέση του με τον κομμουνισμό ομολογώ ότι όταν το είδα εντυπωσιαστηκα και το έκανα νήμα.Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:21Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:14
Σωστά το πιστεύεις, δες τι έγραψε πιο πάνω ο Πατησιωτης κι αμέσως μετά εγώ.
Ναι γιατί σκέφτεσαι τελειως ρηχά(τι έκπληξη). Το λυσαμε; Κατάλαβες γιατί έγινε;
-
Gewponos90
Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:50Εγώ χαίρομαι που η επέμβαση τους το 44 εσωσε την χώρα από τον κομμουνισμό.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:22Δεν ξερω. Εσυ οπαδος των Αγγλων δεν εισαι στον εμφυλιο? Οπως κυνηγουσαν κομμουνιστες που σου αρεσει, ετσι κυνηγουσαν και εθνικιστες στην Κυπρο. Αυτη η ασυνεπεια δεν σε χαλαει ε? Μονο το ποια ηταν η αποψη του Καστρο για το...ΑφγανιστανChainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:11 Δεν ξέρω, ξέρεις εσύ μήπως;
Κατά τα άλλα μου είναι εντελώς αντιπαθείς και σαν λαός και σαν κοσμοκρατορες (όταν ήταν).
Πολλοί χάρηκαν την επεμβατικοτητα των Άγγλων τότε. Και πρώτους από όλους τα παλικάρια της ΕΟΚΑ
Πως δεν κατάλαβα.Gewponos90 έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:16Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:46Ξέροντας ποιος είναι ο Γρίβας και ποια η σχέση του με τον κομμουνισμό ομολογώ ότι όταν το είδα εντυπωσιαστηκα και το έκανα νήμα.Gewponos90 έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:21
Κάθε κομμουνιστής δεν είχε κανένα πρόβλημα να προβάλει, να επαινέσει, να συγχαρει τον μεγαλύτερο αντικομουνιστη που υπήρχε αρκεί αυτός να εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της ΕΣΣΔ.
Οκ;
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ ήξεραν τι έκαναν και τι να περιμένουν και δεν κλαψομουνιασαν ποτέ όπως κάποιοι άλλοι που μας τα πριζουν 75 χρόνια με τους κακούς Άγγλους.Gewponos90 έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:23Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:50Εγώ χαίρομαι που η επέμβαση τους το 44 εσωσε την χώρα από τον κομμουνισμό.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:22
Δεν ξερω. Εσυ οπαδος των Αγγλων δεν εισαι στον εμφυλιο? Οπως κυνηγουσαν κομμουνιστες που σου αρεσει, ετσι κυνηγουσαν και εθνικιστες στην Κυπρο. Αυτη η ασυνεπεια δεν σε χαλαει ε? Μονο το ποια ηταν η αποψη του Καστρο για το...Αφγανισταν
Πολλοί χάρηκαν την επεμβατικοτητα των Άγγλων τότε. Και πρώτους από όλους τα παλικάρια της ΕΟΚΑ![]()
Α, και τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ δικαιώθηκαν εν μέρη, οι Άγγλοι έφυγαν από την Κυπρο.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
-
Gewponos90
Chainis έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:32Πως δεν κατάλαβα.Gewponos90 έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:16Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:46
Ξέροντας ποιος είναι ο Γρίβας και ποια η σχέση του με τον κομμουνισμό ομολογώ ότι όταν το είδα εντυπωσιαστηκα και το έκανα νήμα.
Κάθε κομμουνιστής δεν είχε κανένα πρόβλημα να προβάλει, να επαινέσει, να συγχαρει τον μεγαλύτερο αντικομουνιστη που υπήρχε αρκεί αυτός να εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της ΕΣΣΔ.
Οκ;
Α αυτό ήταν τόση ώρα; Το αυτονόητο;
-
Gewponos90
Chainis έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:38Τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ ήξεραν τι έκαναν και τι να περιμένουν και δεν κλαψομουνιασαν ποτέ όπως κάποιοι άλλοι που μας τα πριζουν 75 χρόνια με τους κακούς Άγγλους.Gewponos90 έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:23Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:50
Εγώ χαίρομαι που η επέμβαση τους το 44 εσωσε την χώρα από τον κομμουνισμό.
Πολλοί χάρηκαν την επεμβατικοτητα των Άγγλων τότε. Και πρώτους από όλους τα παλικάρια της ΕΟΚΑ![]()
Α, και τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ δικαιώθηκαν εν μέρη, οι Άγγλοι έφυγαν από την Κυπρο.
Αμε πλήρης δικαίωση. Εκδίωξη των Άγγλων και ένωσις με την Ελλάδα. Αποτέλεσμα : Οι Άγγλοι αποχωρησαν από παντού, ένωσις με Ελλάδα έχει τελειώσει οριστικά για τις επόμενες 2 γενιές τουλάχιστον και το μισό νησί υπό κατοχή. Και μην πει κανείς ότι οι Κύπριοι δεν κάνουν τίποτα για να διώξουν τον κατακτητή από το νησί αλλά κλαψομουνιαζουν. Θα πέσει φωτιά να τον κάψει
Chainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:50Εγώ χαίρομαι που η επέμβαση τους το 44 εσωσε την χώρα από τον κομμουνισμό.Στρακαστρουκας έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:22Δεν ξερω. Εσυ οπαδος των Αγγλων δεν εισαι στον εμφυλιο? Οπως κυνηγουσαν κομμουνιστες που σου αρεσει, ετσι κυνηγουσαν και εθνικιστες στην Κυπρο. Αυτη η ασυνεπεια δεν σε χαλαει ε? Μονο το ποια ηταν η αποψη του Καστρο για το...ΑφγανιστανChainis έγραψε: 08 Αύγ 2020, 22:11 Δεν ξέρω, ξέρεις εσύ μήπως;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 165 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
-
- 3 Απαντήσεις