!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σπανια Ονοματα
Re: Σπανια Ονοματα
Ακινδυνο έλεγαν τον παπά που μας πάντρεψε, και κάθε μα κάθε φορά που μου έλεγε το όνομα του, μετά το τέλος της λειτουργίας, του έλεγα... πως; ορίστε ;, τι; ,μου το ξαναλέτε; Επί.... τι;, πρέπει να με πέρασε για χοντρά καθυστερημένο.
-
Γιάννης
Στο χωριό μου υπάρχει ένας Ζάκης. Είναι υποκοριστικό του Φορμόζης.
Είχα και μια θεία που την λέγανε Ντουντού. Επίσημα, στην ταυτότητά της. Είναι η κούκλα στα τούρκικα, έτσι την φωνάζαν όταν ήτανε μωρό, η πιο μικρή από 4 αδέρφια, και κόλλησε και έγινε επίσημο.
Την αδερφή μου την λένε Θεσσαλονίκη. Το κληρονόμησε από τη γιαγιά μας, που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1912, εν μέσω εθνικών πανηγυρισμών.
Την άλλη μας γιαγιά την έλεγαν Τριανταφυλλιά.
Έχουμε και μια ξαδέρφη που τη λένε Ραλλού.
Και ο μικρότερος από τους ανηψιούς μου λέγεται Γαρύφαλος.
Είχα και μια θεία που την λέγανε Ντουντού. Επίσημα, στην ταυτότητά της. Είναι η κούκλα στα τούρκικα, έτσι την φωνάζαν όταν ήτανε μωρό, η πιο μικρή από 4 αδέρφια, και κόλλησε και έγινε επίσημο.
Την αδερφή μου την λένε Θεσσαλονίκη. Το κληρονόμησε από τη γιαγιά μας, που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1912, εν μέσω εθνικών πανηγυρισμών.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Γι' αυτούς που δεν γουστάρουν τις πολυλογούδες.
- Green Dragon
Μπορεί να το έχετε δει και σε υπότιτλους:Naida έγραψε: 08 Αύγ 2020, 15:18Ακίνδυνο έχω γνωρίσει κι εγώ τώρα που το λες.waldorf έγραψε: 08 Αύγ 2020, 15:13 Έχω γνωρίσει Ανθοδέσμη (!) που την φωνάζαμε Έμυ.
Στεργιανή που την φωνάζαμε Γιάννα.
Φρειδερίκη που αποφεύγουμε να την φωνάζουμε καν.
Υπάρχει και Ακίνδυνος (που τον φώναζαν Άκι) αλλά αυτόν δεν τον έχω γνωρίσει,φίλος φίλου.
Μετάφραση: Ακίνδυνος Γκίκας
- Green Dragon
Κάποια από αυτά μου αρέσουν, όσο και αν ακούγεται παράξενο (πχ Γαρύφαλλος, Θεσσαλονίκη). Η Ραλλού είναι κόρη του Σουμάχερ;Γιάννης έγραψε: 08 Αύγ 2020, 15:43 Στο χωριό μου υπάρχει ένας Ζάκης. Είναι υποκοριστικό του Φορμόζης.
Ξέρω κι εγώ μία πάντως.
Καλά ναι είναι κι αυτός μαζί με τη Νατάσα ΣυρεγγελαGreen Dragon έγραψε: 08 Αύγ 2020, 15:50Μπορεί να το έχετε δει και σε υπότιτλους:Naida έγραψε: 08 Αύγ 2020, 15:18Ακίνδυνο έχω γνωρίσει κι εγώ τώρα που το λες.waldorf έγραψε: 08 Αύγ 2020, 15:13 Έχω γνωρίσει Ανθοδέσμη (!) που την φωνάζαμε Έμυ.
Στεργιανή που την φωνάζαμε Γιάννα.
Φρειδερίκη που αποφεύγουμε να την φωνάζουμε καν.
Υπάρχει και Ακίνδυνος (που τον φώναζαν Άκι) αλλά αυτόν δεν τον έχω γνωρίσει,φίλος φίλου.
Μετάφραση: Ακίνδυνος Γκίκας
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- Green Dragon
Πράγματι, μέχρι και τα Ημισκούμπρια την αναφέρουν σε τραγούδι.
-
Γιάννης
Το όνομα έχει λατινικής προέλευσης ρίζα radius-lux (ακτίνα φωτός). Ψιλοσπάνιο στην Ελλάδα, αρκετά συνηθισμένο στη Ρουμανία, όπως και το υποκοριστικό του (Raluca)
- Green Dragon
Ενδιαφέρον. Αν δεν στο πει κάποιος δεν πάει το μυαλό.Γιάννης έγραψε: 08 Αύγ 2020, 15:57Το όνομα έχει λατινικής προέλευσης ρίζα radius-lux (ακτίνα φωτός). Ψιλοσπάνιο στην Ελλάδα, αρκετά συνηθισμένο στη Ρουμανία, όπως και το υποκοριστικό του (Raluca)
Ντανιελα
Ρε καλώς τον Γιακουμή τον ετυμολόγο.Γιάννης έγραψε: 08 Αύγ 2020, 15:57Το όνομα έχει λατινικής προέλευσης ρίζα radius-lux (ακτίνα φωτός). Ψιλοσπάνιο στην Ελλάδα, αρκετά συνηθισμένο στη Ρουμανία, όπως και το υποκοριστικό του (Raluca)
Κάτι-Ντανιέλα λένε την ανηψιά μου.
Βασικά "κάτι" την λένε,αλλά ο γαμπρός μου για κάποιο λόγο ήθελε και το Ντανιέλα κοντά.
Πίστευα ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον παπά,αλλά την είπε Δανιηλία ή Δανιέλα ( εκ του Δανιήλ) και καθάρισε.
- Green Dragon
Μα το θηλυκό του 'Δανιήλ' είναι ούτως ή άλλως.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
-
- 25 Απαντήσεις