Yochanan έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 18:45
Είχαμε σε αλλο νημα κουβεντα με Γαλή για θεμα προβοκατορικα ποστ/νηματα και αν εχει σημασια ποιος τα ανοιξε και αλλα. Τελικα πιστεύω ότι οντως εχει σημασια ποιος ανοιγει τι - πχ εσενα σε συμπαθω και δεν θελω να χωθω ασχημα παροτι με ενοχλει η συσχέτιση ισλαμ - παιδοφιλιας. Μπλουμπης ειναι ο μπλε μπουμπης.
Η συντριπτικη πλειοψηφια των Μουουλμάνων στο ΗΒ πχ (αυτοι που βλεπω εγω) θα ξερναγε με τετοιου ειδους ειδησεις οπως ειναι φυσιολογικο. Απο κει και περα για μενα το κυριως βαρος για αυτα τα χαλια το εχουν οι κοινωνιες που ειναι πισω. Πχ στις αναπτυγεμενες περιοχες τητς Τουρκιας που ειναι Ευρωπη κοντα δε θα ακουσεις τετοια πραματα.
Γενικα η θρησκεια βρισκει αυτα τα χαλια και τα αποδεχεται / συμβαδιζει για να μη χασει πιστους - πώς πχ ο Χριστιανισμος εκανε τουμπεκι ψιλοκομμένο για τη δουλεια τοσους αιώνες; Σήμερα μας φαίνεται απιστευτο αλλα προκειμενου να χασουν τους πιστους δεχονται πολλα οι θρησκειες.
Αν οι μουσουλμανικες κοινωνιες εχουν μεινει πισω (που ενταξει εχουνε και πολυ) ισως πρεπει να κοιταξουμε και αλλου τα αιτια και οχι μονο στη θρησκεια. Και εννοω οχι μονο, με την εννοια οτι σιγουρα και η θρησκεια εχει καποιο ρολο. Αλλα αυτος ο ρολος ειναι σε διαλογο με την κοινωνια: η κοινωνια διαμορφωνει την καθε θρησκεια οπως τη θελει. Σιγουρα το Ισλαμ οπως ειναι σημερα ειναι οπισθοδρομικο σα συνολο. Αλλα ειναι αυτο κατι εγγενες; Κατι που ειναι στη φύση της θρησκειας αυτης της συγκεκριμενης ή μήπως ειναι κατι που μπορει να αλλαξει αν αλλαξουν οι κοινωνιες που την απαρτιζουνε.
Θέλω να ξεκαθαρίσω για πολλοστή φορά τις θέσεις μου:
ΔΕΝ έχω πρόβλημα με τους μετανάστες, εφόσον υπάρχει έλεγχος και δεν μπαίνει ότι λάχει ανεξέλεγκτα.
ΔΕΝ έχω πρόβλημα με μετανάστες από Α.Ευρώπη ή γενικά δυτικών αντιλήψεων.
Άλλωστε εγώ κάποτε ήμουν μετανάστης στην Βραζιλία και η πρώην μου μετανάστρια εδώ, αμφότεροι νόμιμοι.
Λόγω 20ετούς καθημερινής επαγγελματικής συνεργασίας με Αιγυπτίους (μουσλίμ και κόπτες) γνωρίζω πάρα πολλά.
ΔΕΝ θέλω μουσλίμ μετανάστες στην Ευρώπη, αφού ΔΕΝ αφομοιώνονται και έχουμε αποδείξεις γι αυτό.
Το Ισλάμ είναι στον Μεσαίωνα του τώρα και - όπως ακριβώς ο Χριστιανισμός τότε - άρρηκτα εμπλεκόμενο με την κοινωνία τους, σαν 2 χταπόδια που έχουν βεντουζάρει το ένα στο άλλο.
Η Δύση χρειάστηκε την Γαλλική Επανάσταση και πολλούς πολέμους/αίμα για να βάλει την θρησκεία στην άκρη.
Αντίθετα το Ισλάμ τις τελευταίες 10ετίες έγινε οπισθοδρομικό/ φονταμενταλιστικό και πολύ επικίνδυνο.
.