Λοξίας έγραψε: 05 Αύγ 2020, 21:10
Ούτε κατά διάνοιαν!
Αν νομίζεις ότι μπορείς να με "ρίξεις" με σοφιστείες, κάνεις λάθος.
Όλα όσα αναφέρεις, είναι σχεδιασμένα (και κατασκευασμένα) από τον άνθρωπο και όλα αναγνωρίζονται ως τέτοια.
Ακόμα και αν υπήρχε τρόπος να δείξεις σε έναν αγρότη του 1800 ένα σύγχρονο τρακτέρ, μπορεί να μην ήξερε τι ήταν, αλλά θα καταλάβαινε ότι είναι ανθρώπινη κατασκευή.
Ακόμα και αν εμείς βρούμε μια ακαταλαβίστικη συσκευή σε έναν άλλον πλανήτη, θα αντιληφθούμε ότι πρόκεται για μία κατασκευή από κάποιο μη ανθρώπινο ον. Πολύ εξελιγμένο, πολύ ευφυές, πολύ ανώτερο από τον άνθρωπο, πάντως ΟΧΙ θεό!.
Δεν χρειάζεται να τεκμηριώσω επιστημονικά τον δημιουργό ενός αρχαίου αγάλματος, ούτε καν να τον γνωρίζω δεν χρειάζεται, για να ξέρω ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα.
Τις ανθρώπινες κατασκευές δεν μπορείς να τις συγκρίνεις/ταυτίζεις με φυσικές εξελικτικές κατασκευές, οπως είναι τα κύτταρα.
Διότι τις ανθρώπινες κατασκευές, μπορούμε άνετα να τις ταυτίσουμε με ανθρώπινο δημιουργό. Τα κύτταρα όχι!
Την Σφίγγα γνωρίζουμε ότι την έφτιαξαν άνθρωποι, τα κύτταρα δεν ξέρουμε τον κατασκευαστή τους.
Οπότε τις σοφιστείες περί του να συμφωνήσω
"πως η Σφίγγα της Αιγύπτου είναι τυχαίο δημιούργημα", άσε τις καλύτερα για κάποιον εύπιστο. Υποστηρίζω και γράφω το αυτονόητο, το οποίο είμαι σίγουρος ότι το αντιλαμβάνεσαι, αλλά επειδή δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον σκόπελο, προτιμάς σοφιστείες.
Κανείς δεν έχει υποστηρίξει πως ένα κομπιούτερ μπορεί να συναρμολογηθεί από την τύχη!
Αντιθέτως, εσείς προσπαθείτε να εκμαιεύσετε μια τέτοια δήλωση! Αν είναι δυνατόν να καταφεύγετε σε τέτοιες ανοησίες!
Αναγνωρίζω το δικαίωμά σου στην θρησκευτική πίστη σου, αλλά αν θέλεις να με πείσεις για την "αλήθεια" σου, καλύτερα να στραφείς στον ένα και μοναδικό σκόπελο που έχεις να υπερκεράσεις.
Οπότε ευχαριστώ για την συζήτηση και όταν...
Έχεις τα τεκμήρια για μία καθολικά δεκτή απόδειξη για την ύπαρξη του θεού σου
...εδώ γύρω θα είμαι.