!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το εργαλείο μου τα 'φτυσε
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Το εργαλείο μου τα 'φτυσε
Ήταν ένα απόγευμα προς τα τέλη του περσινού Σεπτεμβρίου. Ο ήλιος είχε δύσει πριν από αρκετή ώρα και στο λιγοστό φως του δειλινού βιαζόμουν να τεμαχίσω όσους κορμούς είχα κόψει και μεταφέρει δίπλα στο αυτοκίνητο, να γεμίσω στη συνέχεια τα τσουβάλια και να τα φορτώσω. Το εργαλείο, εδώ και καιρό φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά, τα είχε φάει τα ψωμιά του. Δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα και απόδοση όπως παλιά, κουραζόταν κι αυτό και με κούραζε κι εμένα. Ταλαιπωρήθηκε τόσα χρόνια να κόβει αλλά τα 'βγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Ωστόσο κουτσά στραβά τα κατάφερνε και συνέχιζα τη δουλειά μου έστω κι έτσι. Τελευταία, όταν το έσβηνα αφού προηγουμένως είχε δουλέψει για αρκετή ώρα και μετά από λίγα λεπτά πήγαινα να το ξαναβάλω μπρος, δυσκολευόταν πολύ. Ενώ κανονικά έπρεπε να πάρει μπρος με τη μία και με ανοιχτό τον αέρα, τώρα χρειαζόταν να τραβήξω τη μίζα 5-6 φορές και με κλειστό αέρα, όπως όταν πας να το βάλεις μπρος ενώ είναι κρύο. Έτσι έγινε κι εκείνο το μοιραίο απόγευμα, το είχα σβήσει για λίγο για να γεμίσω 2-3 τσουβάλια κι όταν πήγα να το ξαναβάλω μπρος, πήρε με πολλή δυσκολία κι αφού τράβηξα καμιά δεκαριά φορές τη μίζα. Τέλος πάντων, τελείωσα το τεμάχισμα, γέμισα τα τσουβάλια και τα φόρτωσα όλα κι έφυγα.Την άλλη μέρα κατά τις τρεις το απόγευμα βρέθηκα πάλι στο ίδιο περίπου μέρος. Έβγαλα το εργαλείο κι άρχισα να το τραβάω για να πάρει μπρος. Αμ δε! Δεν έπαιρνε με τίποτα. Τα μάζεψα κι έφυγα κι όταν άνοιξαν τα καταστήματα πήγα εκεί που το αγόρασα, γιατί υπάρχει εκεί τεχνίτης που διορθώνει τις βλάβες. Δυστυχώς όμως έλειπε εκείνη τη μέρα και θα γυρνούσε την Παρασκευή όπως μου είπαν (τότε ήταν Τρίτη). Πού να περιμένεις μέχρι την Παρασκευή, που ήταν η τελευταία μέρα της άδειας. Θυμήθηκα ένα τεχνίτη σε διπλανό χωριό και το πήγα σ' αυτόν. Του το άφησα και την άλλη μέρα που πήγα έμαθα τα κακά μαντάτα. Το είχε αποσυναρμολογήσει όλο και μου έδειχνε τι βλάβες είχε, "εδώ έσπασε αυτό, κι εδώ χάλασε εκείνο, και το άλλο" κ.τ.λ. (πιθανόν να έγιναν αυτά μια φορά που είχε σφηνώσει σε έναν όρθιο κορμό ψηλά, και για να το βγάλω έριξα τον κορμό αλλά έπεσε κι αυτό από ψηλά και κατρακύλησε στον κατήφορο). "Μπορεί να κοστίσει και 100 ευρώ με όλα τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν". "Καλά, άσ' το τότε", του απάντησα. "Άμα είναι έτσι δίνω κι άλλα 100 και παίρνω καινούργιο". Του έδωσα κι ένα 20άρικο για τον κόπο του, πήρα το εργαλείο έτσι όπως ήταν κομμάτια και από τότε αναπαύεται εν ειρήνη.

Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Hector Buas
Re: Το εργαλείο μου τα 'φτυσε
Ο τίτλος είναι παραπλανητικός!Νταρνάκας έγραψε: 03 Αύγ 2020, 22:37 Ήταν ένα απόγευμα προς τα τέλη του περσινού Σεπτεμβρίου. Ο ήλιος είχε δύσει πριν από αρκετή ώρα και στο λιγοστό φως του δειλινού βιαζόμουν να τεμαχίσω όσους κορμούς είχα κόψει και μεταφέρει δίπλα στο αυτοκίνητο, να γεμίσω στη συνέχεια τα τσουβάλια και να τα φορτώσω. Το εργαλείο, εδώ και καιρό φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά, τα είχε φάει τα ψωμιά του. Δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα και απόδοση όπως παλιά, κουραζόταν κι αυτό και με κούραζε κι εμένα. Ταλαιπωρήθηκε τόσα χρόνια να κόβει αλλά τα 'βγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Ωστόσο κουτσά στραβά τα κατάφερνε και συνέχιζα τη δουλειά μου έστω κι έτσι. Τελευταία, όταν το έσβηνα αφού προηγουμένως είχε δουλέψει για αρκετή ώρα και μετά από λίγα λεπτά πήγαινα να το ξαναβάλω μπρος, δυσκολευόταν πολύ. Ενώ κανονικά έπρεπε να πάρει μπρος με τη μία και με ανοιχτό τον αέρα, τώρα χρειαζόταν να τραβήξω τη μίζα 5-6 φορές και με κλειστό αέρα, όπως όταν πας να το βάλεις μπρος ενώ είναι κρύο. Έτσι έγινε κι εκείνο το μοιραίο απόγευμα, το είχα σβήσει για λίγο για να γεμίσω 2-3 τσουβάλια κι όταν πήγα να το ξαναβάλω μπρος, πήρε με πολλή δυσκολία κι αφού τράβηξα καμιά δεκαριά φορές τη μίζα. Τέλος πάντων, τελείωσα το τεμάχισμα, γέμισα τα τσουβάλια και τα φόρτωσα όλα κι έφυγα.Την άλλη μέρα κατά τις τρεις το απόγευμα βρέθηκα πάλι στο ίδιο περίπου μέρος. Έβγαλα το εργαλείο κι άρχισα να το τραβάω για να πάρει μπρος. Αμ δε! Δεν έπαιρνε με τίποτα. Τα μάζεψα κι έφυγα κι όταν άνοιξαν τα καταστήματα πήγα εκεί που το αγόρασα, γιατί υπάρχει εκεί τεχνίτης που διορθώνει τις βλάβες. Δυστυχώς όμως έλειπε εκείνη τη μέρα και θα γυρνούσε την Παρασκευή όπως μου είπαν (τότε ήταν Τρίτη). Πού να περιμένεις μέχρι την Παρασκευή, που ήταν η τελευταία μέρα της άδειας. Θυμήθηκα ένα τεχνίτη σε διπλανό χωριό και το πήγα σ' αυτόν. Του το άφησα και την άλλη μέρα που πήγα έμαθα τα κακά μαντάτα. Το είχε αποσυναρμολογήσει όλο και μου έδειχνε τι βλάβες είχε, "εδώ έσπασε αυτό, κι εδώ χάλασε εκείνο, και το άλλο" κ.τ.λ. (πιθανόν να έγιναν αυτά μια φορά που είχε σφηνώσει σε έναν όρθιο κορμό ψηλά, και για να το βγάλω έριξα τον κορμό αλλά έπεσε κι αυτό από ψηλά και κατρακύλησε στον κατήφορο). "Μπορεί να κοστίσει και 100 ευρώ με όλα τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν". "Καλά, άσ' το τότε", του απάντησα. "Άμα είναι έτσι δίνω κι άλλα 100 και παίρνω καινούργιο". Του έδωσα κι ένα 20άρικο για τον κόπο του, πήρα το εργαλείο έτσι όπως ήταν κομμάτια και από τότε αναπαύεται εν ειρήνη.![]()
![]()
Δοκίμασε το ψάρεμα, τύπε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Μήπως σου τα 'σπασε αυτός επειδή δεν ήξερε να το λύσει?Το είχε αποσυναρμολογήσει όλο και μου έδειχνε τι βλάβες είχε, "εδώ έσπασε αυτό, κι εδώ χάλασε εκείνο, και το άλλο" κ.τ.λ.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- Νταρνάκας
Όχι, του το είχα πάει και παλιότερα για να καθαρίσει τα πιστόνια από΄τα πριονίδια.Kauldron έγραψε: 03 Αύγ 2020, 23:20Μήπως σου τα 'σπασε αυτός επειδή δεν ήξερε να το λύσει?Το είχε αποσυναρμολογήσει όλο και μου έδειχνε τι βλάβες είχε, "εδώ έσπασε αυτό, κι εδώ χάλασε εκείνο, και το άλλο" κ.τ.λ.![]()
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Νταρνάκας
Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο...
Μας τρόμαξες ρε !!
Νόμιζα πως έγραφες γιά το βασικό εργαλείο ...
Νόμιζα πως έγραφες γιά το βασικό εργαλείο ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Σκληρέ μου πώς κατάντησες εσύ σ' αυτό το χάλι...
(δικό σας)
(δικό σας)
Βενζινόλαδο καίει;
Έκαιγε.
Δε διάβασα όλο το οπ αλλά καλό είναι να μη παίζουμε με τον πόνο του άλλου, αν και τώρα που το σκέφτομαι.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
.
Συνήθως αυτοι πού φτιαχνουν έχουν η ξέρουν αλλους πού έχουν.....
Τελωσπάντων μπορεί να σου βρούν κανα μεταχειρισμένο.....
.
Συνήθως αυτοι πού φτιαχνουν έχουν η ξέρουν αλλους πού έχουν.....
Τελωσπάντων μπορεί να σου βρούν κανα μεταχειρισμένο.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Rest in piece (s)
Βενζινόλαδο έκαιγε;Νταρνάκας έγραψε: 03 Αύγ 2020, 23:59Όχι, του το είχα πάει και παλιότερα για να καθαρίσει τα πιστόνια από΄τα πριονίδια.Kauldron έγραψε: 03 Αύγ 2020, 23:20Μήπως σου τα 'σπασε αυτός επειδή δεν ήξερε να το λύσει?Το είχε αποσυναρμολογήσει όλο και μου έδειχνε τι βλάβες είχε, "εδώ έσπασε αυτό, κι εδώ χάλασε εκείνο, και το άλλο" κ.τ.λ.![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 893 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 7 Απαντήσεις