!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θαύμα !

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Re: Θαύμα !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce »

Οπως ''απαιτει'' σεβασμο η μια πλευρα θα επρεπε απο μονη της να σεβεται
και την αλλη πλευρα.Συνηθως αυτο δεν συμβαινει.
Και εγω οπως η Custom_F σε αναλογη συζητηση θα κουνησω απλα καταφατικα το κεφαλι.
Αν τολμησεις ομως και πεις/ρωτησεις το παραμικρο (συνηθως ξανα τονιζω)
το λιγοτερο σε εχει κυριευσει ο σατανας και θα καεις στη κολαση.
Και αν το πεις αυτο στον ασεβαστο πχ δεν τρεχει και κατι δεν θα επηρεαστει.
Αν ομως ειναι καποιος που ψαχνεται ακομα; Τι επιδραση θα εχει αυτη η αντιδραση νομιζετε;
Μαλλον αρνητικη.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Ασέβαστος έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 12:33
οχι, οχι. δεν ειναι διαπραγματευσιμο, απλως δεν υπαρχει. δεν εχει για μενα και για σενα και μαμουσουτου. το οτι ορισμενοι πιστευουν οτι η γη ειναι επιπεδη, δεν σημαινει οτι για αυτους ειναι επιπεδη, για μας στρογγυλη.

κακο μπορει να κανει με διαφορους τροπους, παρα πολλους για να τους απαριθμησει κανεις, απο τιποτενια μικροπραγματα οπως να κοπανανε οι καμπανες την ωρα που θες να κοιμηθεις, μεχρι να σε σφαξει κανας πιστος επειδη δεν πιστευεις στο θεο του.
Ισως δε με καταλαβαινεις...

Οπως για σενα ειναι αδιαπραγματευτο, ετσι ειναι και για εκεινους. Υποστηριζεις τη θεση σου, υποστηριζουν την πιστη τους. Γιατι να κανουν εκεινοι πισω; Ας μην κανει κανεις. Ας δεχθουν και οι δυο οτι εχουν αλλη αντιληψη.

Μπορει καποιος να ερθει να σου πει οτι ειναι επιπεδη η γη. Ποιος ο λογος να του φερεις αντιρρηση;

Για μενα δεν υπαρχει. Δε μου ειναι κατι να μη φερνω αντιρρηση οταν μου λενε οτι υπαρχει. Απο μεσα μου λεω... Γμτ... θα πεθανετε και δε θα εχετε συνειδηση να καταλαβετε οτι ειχατε αδικο. Ε και αυτοι οπωσδηποτε κατι θα λενε... :lol:

Κακο μπορει να σου κανει οποισδηποτε, για την οποιαδηποτε μουρλα κουβαλαει. Πιστος ή αθεος ή οτιδηποτε.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 11:46
Ασέβαστος έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 11:39
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 11:19 Επειδη εγω δε θελω να προσβαλλω κανενα θεο,
εγω θελω, αλλα δεν μπορω.

επειδη δεν υπαρχει. :102:
Χα! Για σενα. Πρεπει ομως να σεβαστεις οτι για καποιους υπαρχει και οτι ενδεχεται να τον προσβαλεις σεκεινους. Δεν ειναι ωραιο να προκαλεις καποιον με αυτον τον τροπο. Εσενα δε σου στοιχιζει κατι, στον αλλο ομως στοιχιζει. Ελα, αφου εισαι καλοοοο κατα βαθος! :lol:
Το σημαντικό σε αυτό το θέμα εφόσον το συζητάμε σοβαρά, είναι να συνειδητοποιήσουμε πως ο όλος θόρυβος δεν γίνεται λόγω κάποιας "προσβολής" αλλά απλά λόγω φανατισμού και ανελευθερίας έκφρασης !

Ο μόνος λόγος ώστε οι διαφωνίες :

- θεός υπάρχει γιατί έτσι γουστάρω
- θεός δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει απόδειξη πως υπάρχει
- είναι θαύμα γιατί έτσι γουστάρω
- δεν είναι θαύμα γιατί ορίστε τα στοιχεία, άρα είναι απάτη

να ληφθούν από οποιαδήποτε μεριά ως προσβολή πίστης, είναι η ενελευθερία, ο φανατισμός και ο φασισμός που θα τις βαφτίσει ως προσβολή πίστης !

Το αληθινό πρόβλημα σε αυτό (το οποίο σε πολύ πιο επικίνδυνο βαθμό το ζει η ευρώπη σήμερα με το ισλάμ) είναι ο σεβασμός της δημοκρατίας απέναντι σε αυτό που επιθυμεί σε θεωρία και σε πράξη να την καταργήσει.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 12:45
Ισως δε με καταλαβαινεις...

Οπως για σενα ειναι αδιαπραγματευτο, ετσι ειναι και για εκεινους. Υποστηριζεις τη θεση σου, υποστηριζουν την πιστη τους. Γιατι να κανουν εκεινοι πισω; Ας μην κανει κανεις. Ας δεχθουν και οι δυο οτι εχουν αλλη αντιληψη.

ναι, αλλα εγω εχω δικιο. :102: δεν υπαρχει. αποδεδειγμενα, με την κοινη λογικη.
Μπορει καποιος να ερθει να σου πει οτι ειναι επιπεδη η γη. Ποιος ο λογος να του φερεις αντιρρηση;
το οτι ειναι στρογγυλη, ειναι ο λογος.

Κακο μπορει να σου κανει οποισδηποτε, για την οποιαδηποτε μουρλα κουβαλαει. Πιστος ή αθεος ή οτιδηποτε.
πραγματι, αλλα και οποιαδηποτε δυνητικά επικινδυνη μουρλα συναντησω, την ιδια αντιμετωπιση με τη θρησκεια θα εχει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Ελα σταματάμε
Οποιος πιστευει η δε πιστευει σεβαστον
:smt005:

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 12:32 Απαγορεύεται απο το Σύνταγμα ο προσηλυτισμός - υπενθύμιση.
Κάμε αναφορά. Με το ζορι τα λεω :P

Αυτα ειναι προσωπικα

Αλλα οκ και το να θιγεις τα Θεια ειναι

Βρε καντε οτι θέλετε
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Αναφορα εχω κάνει 1 (μια ) στα φόρα .
Κάρφωσα τον Spiros 252 στον Αντμιν.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

YouOnlyLiveOnce έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 12:45 Οπως ''απαιτει'' σεβασμο η μια πλευρα θα επρεπε απο μονη της να σεβεται
Και εγω οπως η Custom_F σε αναλογη συζητηση θα κουνησω απλα καταφατικα το κεφαλι.

Αν ομως ειναι καποιος που ψαχνεται ακομα; Τι επιδραση θα εχει αυτη η αντιδραση νομιζετε;
Μαλλον αρνητικη.
Εγώ να δεις τι ακούω, κυρίως από συγκεκριμένους ηλικωμένους που με ξέρανε για χρόνια (πριν πολλάαα χρόνια βέβαια) για παιδί του κατηχητικού, της Εκκλησίας και πάει λέγοντας. :lol:

Σε γενικές γραμμές βέβαια, ακολουθώ την στάση που λες κι εσύ. Κυρίως, επειδή σέβομαι το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει ό,τι του αρέσει και να διαμορφώνει την ζωή του βάσει αυτής της πίστης του (στο επίπεδο που δεν επηρεάζει εμένα, βέβαια).

Άβαταρ μέλους
Αγις

shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:12
YouOnlyLiveOnce έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 12:45 Οπως ''απαιτει'' σεβασμο η μια πλευρα θα επρεπε απο μονη της να σεβεται

Μαλλον αρνητικη.
Εγώ να δεις τι ακούω, κυρίως από συγκεκριμένους ηλικωμένους που με ξέρανε για χρόνια (πριν πολλάαα χρόνια βέβαια) για παιδί του κατηχητικού, της Εκκλησίας και πάει λέγοντας. :lol:

Σε γενικές γραμμές βέβαια, ακολουθώ την στάση που λες κι εσύ. Κυρίως, επειδή σέβομαι το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει ό,τι του αρέσει και να διαμορφώνει την ζωή του βάσει αυτής της πίστης του (στο επίπεδο που δεν επηρεάζει εμένα, βέβαια).
Η διαφορά είναι οτι ο φανατικός - με οτιδήποτε - αν του δοθεί η ευκαιρία θα σε καταπιέσει - σφάξει χωρίς δεύτερη σκέψη .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 02 Ιούλ 2018, 13:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Παράδειγμα σε αυτό που λέω πιο πάνω, είναι το εξής :

Εδώ http://ellinikahoaxes.gr/2018/07/01/pai ... -prophecy/ με στοιχεία αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται μια ψευδής προφητεία που αποδίδεται στον άγιο παϊσιο.

"Άρα" ? Μόλις προσέβαλλα τη θρησκευτική πίστη ...

Ουσιαστικά αν κάνεις απ'έξω, αυτό που θα περίμενες να κάνουν οι ίδιοι οι ευσεβείς χριστιανοί για να προασπίσουν τη γνησιότητα και την αλήθεια της πίστης τους από μέσα, τότε "προσβάλλεις πίστη, ιερά, όσια και υποπίπτεις σε πράξεις μίσους" κλπ.

Εν ολίγοις, παιδιά η όλη φασαρία γίνεται όχι γιατί θίγεται κάποια πίστη, αλλά γιατί θίγεται ο εγωισμός νηπιακής ηλικίας και περιεχομένου που συντηρείται στους "πιστούς" κατ'όνομα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 02 Ιούλ 2018, 13:28, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:15
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:12

Μαλλον αρνητικη.

Η διαφορά είναι οτι ο φανατικός - με οτιδήποτε - αν του δοθεί η ευκαιρία θα σε καταπιέσει - σφάξει χωρίς δεύτερη σκέψη .
Την χειρότερη φανατίλα πάντως, συνήθως την βγάζουν οι "νεοφώτιστοι". Αν μάλιστα είναι και "νεοφώτιστες", την έκατσες...

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

nik_killthemall έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:15 Παράδειγμα σε αυτό που λέω πιο πάνω, είναι το εξής :

Εδώ http://ellinikahoaxes.gr/2018/07/01/pai ... -prophecy/ με στοιχεία αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται μια ψευδής προφητεία που αποδίδεται στον άγιο παϊσιο.

"Άρα" ? Μόλις προσέβαλλα τη θρησκευτική πίστη ...

Ουσιαστικά αν κάνεις απ'έξω, αυτό που θα περίμενες να κάνουν οι ίδιοι οι ευσεβείς χριστιανοί για να προασπίσουν τη γνησιότητα και την αλήθεια της πίστης τους από μέσα, τότε προσβάλλεις πίστη, ιερά, όσια και υποπίπτεις σε πράξεις μίσους κλπ.

Εν ολίγοις, παιδιά η όλη φασαρία γίνεται όχι γιατί θίγεται κάποια πίστη, αλλά γιατί θίγεται ο εγωισμός νηπιακής ηλικίας και περιεχομένου που συντηρείται στους "πιστούς" κατ'όνομα.

το ξαναειπαμε, δεν υπαρχει μεγαλυτερος κινδυνος απο εναν ηλιθιο που "πιστευει" και εχει την απολυτη αυτοπεποιθηση ειδικα οταν αυτη ειναι "ευλογημενη" και με την σταμπα του θεου αυτοπροσωπως, τοτε μπορει να κανει τα πιο τρελα και ηλιθια πραγματα για τη χαρη του χωρις δευτερη σκεψη, χωρις προβληματισμο, χωρις καμια αμφισβητιση

ενας νοημων ανθρωπος -αθεος/σκεπτικιστης- ενδεχομενως παντοτε μετραει καθε του βημα και στο τελος της ημερας κανει εναν απολογισμο των οποιων εσφαλμενων ενεργειων του

αντιθετως ο πιστος δεν εχει κανενα λογο να σκεφτει αφου εχει ηδη τη χαρη του θεου του
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 02 Ιούλ 2018, 13:26, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

nik_killthemall έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:15αλλά γιατί θίγεται ο εγωισμός νηπιακής ηλικίας
Αυτο.

Αλλα βεβαια, και οι αλλοι απεναντι, αν κοπανιουνται για το δικο τους δικιο, παλι λογω εγωισμου κοπανιουνται.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

bluerose έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 12:22 Να βρειτε ενα χαρισματικο Γεροντα
Αν το θέλετε θα βρειτε ασχετα οτι θα πεφτετε ολο σε κάποιους που δεν ταιριαζετε και απογοητευεστε

Μη φοβαστε. Να φοβαστε που δε πατε

Αν θέλετε. Αλλιως οχι
δλδ ρε κοπελιά μόνο οι γέροντες μπορεί να είναι χαρισματικοί σ' αυτόν τον κόσμο και μόνο οι ορθόδοξοι χριστιανοί; δεν υπάρχει κανένας άλλος, Ινδιάνος, Σαμογιέτ, Αβορίγινας, καμία γυναίκα, πουθενά και ποτέ που να καταλαβαίνει κάποια πράγματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους; τα φώτα στις σπηλιές του Αγίου Όρους (ασκητές που προσεύχονται και ξορκίζουν το κακό και φωτίζονται τις νύχτες οι σπηλιές τους ενώ δε υπάρχει πηγή φωτός κοντά τους λένε) είναι που μας κρατάνε στην κατάσταση που είμαστε; μόνοι μας δεν θα καταφέρναμε τίποτα και θα πηγαίναμε κατά δγιαόλου; όλοι οι λαοί που ευημερούν και είναι καλύτερα από μας, έχουν τα τάγματα των ασκητών τους που προσεύχονται νυχθημερών καλύτερα απ' τους δικούς μας; πότε επιτέλους θα βγάλει τη μαρμελάδα απ' τα μάτια αυτός ο λαός;
Ασέβαστος έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 10:45
Gherschaagk έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 00:20
το έγραψα, το ξαναέγραψα. το παιδί είναι φοβισμένο και κάποιοι παίξανε θέατρο στις πλάτες του προς όφελος την πίστης της αγίας.

λυπάμαι το παιδί αλλά κανέναν απ' τους ενήλικες που το κάνανε να πιστέψει πως χρειαζόταν ένα θαύμα για ν' αφήσει τις πατερίτσες. το κάψανε.
το βγαλανε και στο γυαλι, να μαζεψει και την αναλογη καζουρα απο τους συνομηλικους.
έτσι μπράβο, να μην ξεχάσει ποτέ αυτό το παιδί που του έχουν φέρει την αυτοπεποίθηση στο επίπεδο του εσωτερικού μανδύα και θα περιμένουν αύριο-μεθαύριο απ' αυτό το παιδί να ρίξει γκόμενα, να βρει κοπέλα, να κάνει πράγματα που κάνουν οι συνομήλικοί του. θα ζει και θα μεγαλώνει στη δική του φούσκα και θα γλύφει κάθε τόσο την καραμέλα πως τον άγγιξε η χάρη του Θεού μέχρι να καταλάβει πως δεν υπάρχει Αη Βασίλης, τι καλά;
nik_killthemall έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 01:09 Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις ότι το παιδί είναι φοβισμένο, δεν ξέρεις εσύ απαυτά και νια νια νια ντα ντα μπου μπου μπε μπεεε :hammer:

Το παιδί ίσως και να το σώσανε, με αφορμή αυτή τη γελοιότητα δυσπιστώ πως μεγαλώνοντας θα συμπαθήσει τον χριστιανισμό και θα γίνει ενεργός χριστιανός.
έλα μου ντε, ποια είμαι εγώ, που βλέπω ένα βίντεο με κακή ανάλυση και καταλαβαίνω περισσότερα απ' όλους εκείνους που ήταν μέσα στην εκκλησία; σίγουρα όχι κάποια που έχει περισσότερο μυαλό απ' όλους μέσα στον ναό ε; εκείνοι ξέρουν καλύτερα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Οι χειρότεροι είναι οι νεοφώτιστοι - ες μετά τα 40 .
Κάτι συμβαίνει και ατομα που ηταν αφασία αρχίζουν να συχνάζουν σε ναούς και μοναστήρια - αλλοι θυμούνται να γίνουν χουλιγκάνοι - αλλες ανακαλύπτουν τις χαρές της ανατολίτικης φιλοσοφίας - αλλοι μετατρέπονται απο αδιάφοροι πολιτικά σε κομματάρχες ...
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”