Εγώ δεν απαιτώ κάτι. Και ναι, κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια. Σαφώς και αντιλαμβάνομαι πλήρως τόσο τις συνθήκες που αναγκάζουν κάποιους να φύγουν από τον τόπο τους και να ψάξουν καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους και τα παιδιά τους, σαφώς και έχω βάλει τον εαυτό μου στη θέση τους αλλά κάπου έχω μια τελείως διαφορετική άποψη για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που θα προέκυπταν κάτω από μια τέτοια συνθήκη.Χαοτικός έγραψε: 02 Αύγ 2020, 15:27ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Αύγ 2020, 15:22Υπάρχουν.Fluffy έγραψε: 02 Αύγ 2020, 15:21 δεν υπαρχουν λαθρομεταναστες
τα αιτια που δημιουργουν τους προσφυγες ειναι οι ιμπεριαλιστικες επεμβασεις στην πολεμικη τους μορφη βομβες, σφαιρες και στην ειρινικη τους μορφη φτωχεια, ανεργια, ανεχεια, πεινα. Φυσικα οι προσφυγες ειναι ταυτοχρονα και μια αγορα απο μονη της, μετακινησεων, λευκης σαρκως, δυστυχιας και πονου.
Τα αίτια αλλά και τα κίνητρα του καθενός, είναι άλλο πράγμα.
'Άλλο πράγμα για σένα που έχει νόημα αυτός ο διαχωρισμός. Γι άλλους είναι ένα και το αυτό. Δεν συζητιέται ξέχωρα. Δεν καταλαβαίνω πως απαιτείς να μην σου χαλάνε την καθημερινότητα αυτοί που δεν φταίνε. Κι εσύ αν βρισκόσουν σε μια ανάλογη θέση θα κοίταζες να πας κάπου που θα έχεις ασφάλεια και να θα ήθελες να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Δεν θα έμπαινες στη λούμπα να τους τη σπας εκεί που θα είσαι. Εσύ τώρα θες με μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν μετανάστες. Ε φρόντισε και την πολιτική θέση απέναντι στη Δύση με αυτά που έχει κάνει.
Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι αν πεις σε κάποιους αμόρφωτους ανθρώπους το ότι δικαιούνται το χ, σαφώς και θα θεωρήσουν το οτιδήποτε λιγότερο από το χ ως κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
Με λίγα λόγια, θεωρώ τις επιθετικές διαμαρτυρίες των αλληλέγγυων για την δυσφορία που προκαλούν σε διάφορες περιοχές οι λαθρομετανάστες ως το ΑΠΟΛΥΤΟ θράσος.
Και όχι, δεν προτίθεμαι να υποστηρίξω αυτούς τους παπάρες. Γιατί και οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε. Για μένα, αυτοί είναι το πιο εξοργιστικό και αρρωστημένο στοιχείο στην ιστορία.
Γιατί αυτό που προκαλούν, σαφώς και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη όξυνση της δυσφορίας. Και ακριβώς γι' αυτό σιχαίνομαι αυτούς τους τύπους.