Λίγο δύσκολο για εμένα, επειδή σχεδόν δεν διαβάζω καθόλου τα εκατέρωθεν σεντόνια που "ψαχουλεύονται" με την τυχαία ύπαρξη νανομηχανών. κ.λπ. κ.λπ.nrg έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 12:33 Εντάξει δεν απαντούσα σε εσένα, αλλά θεωρώ αυτονόητο ότι οι συμμετέχοντες σε μία δημόσια κουβέντα, διαβάζουν όλες τις αναρτήσεις και όχι μόνο αυτές που τους απευθύνονται.
Μπορεί και όχι. Δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι τέτοιο, ούτε και να αποφύγεις την ερώτηση "και ποιος έφτιαξε τον σχεδιαστή". Δεν θέλω να αρχίσω και πάλι τον ίδιο κύκλο ερωτήσεων/απαντήσεων, που δεν οδηγούν στον πυρήνα του προβλήματος.nrg έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 12:33Ο σχεδιαστής, λοιπόν, μπορεί να προέκυψε με αβιογένεση, σε συνθήκες και ενέργειες τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες και πολυπλοκότερες από αυτές της Γης.
Δεν θα κάτσω, όπως σου είπα, να μπλεχτώ και πάλι σε ατελέσφορες συζητήσεις που δεν αγγίζουν την πραγματική ουσία αυτού που θέλεις να πεις και εσύ και εγώ.nrg έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 12:33Η επιστήμη επίσης δεν απέδειξε αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, αλλά να που υπάρχει και η κότα και το αυγό.
Επίσης η επιστήμη δεν απάντησε στο τι είναι αγάπη, δικαιοσύνη, φιλία και πολλά άλλα, αλλά να που τα ζούμε καθημερινά.
Αν ο σχεδαστής δεν έχει βρεθεί (και πράγματι δεν έχει), και μάλιστα δεν σε ενοχλεί αυτό, τότε οι προσπάθειές σου για την όντως ύπαρξή του δεν έχουν νόημα. Θα μπορούσες να το πεις από την αρχή: "Παίδες, ό,τι και να μου λέτε, εγώ πιστεύω πως ο σχεδιαστής υπάρχει. Συνεπώς δεν με ενδιαφέρουν οι δικές σας {αποδείξεις}".nrg έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 12:33Τι θέλω να πω. Πράγματι ο σχεδιαστής δεν έχει βρεθεί και ίσως να μην βρεθεί ποτέ. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του καθενός να πιστεύει ή όχι την ύπαρξή του. Δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό.
Δεν θα επανέλθω σε παρόμοια ερωτήματα και τοποθετήσεις. Όχι από σνομπισμό, αλλά επειδή δεν οδηγούν στον πυρήνα της διαφοράς μας.
Και αφήνω για ξεχωριστό ποστ την απάντησή μου στις δυο τελευταίες σου προτάσεις, διότι εκεί εστιάζω εγώ το ενδιαφέρον σημείο.