Βρασιδιοι λέγονταν γιατί πολέμησαν με τον Βρασίδα στην Αμφίπολη αλλά.δεν είχαν το στάτους των ομοίων αυτοί Ήταν στο επίπεδο των νεοδαμωνων που ήταν απόγονοι ομοίων αλλά δεν είχαν κλήρο η είχαν εκπέσει από το στάτους του ομοίου για αυτόν τον λόγοΣτύγιος έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:39Είπαμε, μπορεί να μη το θυμάμαι σωστά ,πέρασαν και χρόνια από τότε που το είχα διαβάσει. Τέλος πάντων ,τιμητικής αναγνώρισης έτυχαν.Nandros έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:32Το βλέπω εξαιρετικά απίθανο. Δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να γίνουν όμοιοι και αυτή η χαζομάρα τους έφαγε τους Λακεδαιμόνιους.Στύγιος έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:27
Τιμητικά και κατ' εξαίρεσιν, αν θυμάμαι καλά, μπορεί να κάνω και λάθος.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8C%CE ... E%BF%CE%B9
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Καλύτεροι πολεμιστές; ΧΑ! Από ΤΥΧΗ κέρδισαν
Re: Καλύτεροι πολεμιστές; ΧΑ! Από ΤΥΧΗ κέρδισαν
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Δεν περιγράφεται οτιδήποτε τέτοιο από τον Ηρόδοτο. Δεν περιγράφονται 200 μέτρα, 300 μέτρα, ή 800 μέτρα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:40 «δρόμω ίεντο»
Όποιος έχει το βιβλίο του Ν. Γεωργιάδη, «Η στρατιωτική αρχαία Ελλάς» (α΄ τόμος, σελ. 53) θα μπορούσε να συμπληρώσει το υπόλοιπο παράθεμα. Εγώ αυτό μπόρεσα να δω διαδικτυακά:
«...ενώ οι ψιλοί δρόμω “ίεντο ες τους βαρβάρους”. Οι οπλίται δεν έπρεπε να φθάσουν προ του εχθρού κοπιώντες, αλλ’ όλως ακμαίοι διά την κρούσιν, η δε φράσις δρόμω ίεντο χαρακτηρίζει την εν αρχή πορείαν προσπελάσεως των ψιλών και κατόπιν των οπλιτών. Όταν το ελληνικόν στράτευμα έφθασεν εις απόστασιν βολής από των Ασιατών, περίπου των 200 μέτρων, ήρχισεν ο έρρυθμος τροχάδην βηματισμός [...]»
Ο άνθρωπος γράφει καθαρά ότι τους χώριζε απόσταση άνω των 8 σταδίων (πάνω από 1500 μέτρα) και ξεχύθηκαν προς τους πέρσες. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι πέρσες βλέποντας τους έλληνες να τρέχουν κατά πάνω τους εφορμώντας σαν παλαβοί, εξεπλάγησαν ευχάριστα, και προετοιμάστηκαν να δεχτούν την επίθεση.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Και έφαγαν μια πίτσα που τους γαργάλησε το λαρύγγι!stavmanr έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:01Δεν περιγράφεται οτιδήποτε τέτοιο από τον Ηρόδοτο. Δεν περιγράφονται 200 μέτρα, 300 μέτρα, ή 800 μέτρα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:40 «δρόμω ίεντο»
Όποιος έχει το βιβλίο του Ν. Γεωργιάδη, «Η στρατιωτική αρχαία Ελλάς» (α΄ τόμος, σελ. 53) θα μπορούσε να συμπληρώσει το υπόλοιπο παράθεμα. Εγώ αυτό μπόρεσα να δω διαδικτυακά:
«...ενώ οι ψιλοί δρόμω “ίεντο ες τους βαρβάρους”. Οι οπλίται δεν έπρεπε να φθάσουν προ του εχθρού κοπιώντες, αλλ’ όλως ακμαίοι διά την κρούσιν, η δε φράσις δρόμω ίεντο χαρακτηρίζει την εν αρχή πορείαν προσπελάσεως των ψιλών και κατόπιν των οπλιτών. Όταν το ελληνικόν στράτευμα έφθασεν εις απόστασιν βολής από των Ασιατών, περίπου των 200 μέτρων, ήρχισεν ο έρρυθμος τροχάδην βηματισμός [...]»
Ο άνθρωπος γράφει καθαρά ότι τους χώριζε απόσταση άνω των 8 σταδίων (πάνω από 1500 μέτρα) και ξεχύθηκαν προς τους πέρσες. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι πέρσες βλέποντας τους έλληνες να τρέχουν κατά πάνω τους εφορμώντας σαν παλαβοί, εξεπλάγησαν ευχάριστα, και προετοιμάστηκαν να δεχτούν την επίθεση.
Στην περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου (αν θυμάμαι καλά) η Γερουσία της Σπάρτης αποφάσισε να δώσει το ελεύθερο στις Σπαρτιάτισσες άγαμες γυναίκες να τεκνοποιήσουν με είλωτες. Τα παιδιά αυτών των ενώσεων, είχαν το όνομα "Παρθενίαι" και περισσότερα δικαιώματα αλλά ποτέ δεν θεωρήθηκαν όμοιοι. Υπάρχουν αναφορές για συμμαχία τους με τους είλωτες σε μια συνωμοσία, πράγμα που τους κατέστησε ανεπιθύμητους και εν δυνάμει ταραχοποιούς. Αλλά παρέμεναν νόθα παιδιά των γυναικών της Σπάρτης. Κι έτσι αποφάσισαν να τους στείλουν στην Ιταλία, όπου δημιούργησαν έναν δικό τους οικισμό, τον Τάραντα.Στύγιος έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:39Είπαμε, μπορεί να μη το θυμάμαι σωστά ,πέρασαν και χρόνια από τότε που το είχα διαβάσει. Τέλος πάντων ,τιμητικής αναγνώρισης έτυχαν.Nandros έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:32Το βλέπω εξαιρετικά απίθανο. Δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να γίνουν όμοιοι και αυτή η χαζομάρα τους έφαγε τους Λακεδαιμόνιους.Στύγιος έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:27
Τιμητικά και κατ' εξαίρεσιν, αν θυμάμαι καλά, μπορεί να κάνω και λάθος.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8C%CE ... E%BF%CE%B9
.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-Μην μου προσάπτεις εκνευρισμό σαν να με μαλώνεις, παρατήρηση έκανα οτι δεν απάντησες στην ουσία αυτού που ρώτησα αλλά σε κάτι που επέλεξες εσύ να απαντήσεις, μπορεί να παρανόησες ή να μην εκφράστηκα εγώ σωστά, ας πούμε
-Όχι δεν με κατηγόρησες εσύ προσωπικά για κάτι, δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο
-Μου φέρνεις ξανά ρε συ την ιστορία με τα νούμερα για να μου απαντήσεις πού βρήκε ο ακαδημαικός κόσμος τα συμπεράσματα και τους αφορισμούς που δίνεις εσύ για το σύνολο των μαχών? εντάξει ή στέρεψες από επιχειρήματα ή δεν καταλαβαίνεις τί σε ρωτάνε
-Σε ρωτάω:
-Σου γράφω για το αντιφατικό που ισχυρίζεσαι:
-Όχι δεν με κατηγόρησες εσύ προσωπικά για κάτι, δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο
-Μου φέρνεις ξανά ρε συ την ιστορία με τα νούμερα για να μου απαντήσεις πού βρήκε ο ακαδημαικός κόσμος τα συμπεράσματα και τους αφορισμούς που δίνεις εσύ για το σύνολο των μαχών? εντάξει ή στέρεψες από επιχειρήματα ή δεν καταλαβαίνεις τί σε ρωτάνε
-Σε ρωτάω:
και μου απαντάς?!!!! ! ΕΛΕΟΣΈχεις διαβάσει τους ιστορικούς, αυτούς που δέχεσαι οτι μιλούν για τα νούμερα των στρατιωτών στις μάχες, να φθάνουν σε αφορισμούς του στυλ, οι περισσότεροι Πέρσες νεκροί ήταν εξαιτίας των φυσικών φαινομένων???
-Σου επισημαίνω οτι μέσα στα εδάφη τους οι Πέρσες, υπεράριθμοι μέσα στην Αυτοκρατορία τους, νικήθηκαν σε πρώτη φάση από μερικές χιλιάδες Έλληνες και μετέπειτα τους πήρε ο Αλέξανδρος με τους υπόλοιπους Έλληνες φαλάγγι και μου λες ναι αλλά και αυτοί μπήκαν στην Αθήνα και μου κάνεις περιγραφή μάχης και αποτελέσματος και για τον Μαρδόνιο την οποία κάποιοι την έχουν ήδη εδώ μέσα αμφισβητήσει ακριβώς όπως την περιγράφεις (δεν εννοώ τον θάνατο του Μαρδόνιου)? Είναι αυτή απάντηση δηλαδή για το γεγονός οτι μια αυτοκρατορία έχανε τις μάχες ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? Και στην τελική, επειδή έφαγε ο Μαρδόνιος πετριά στο κεφάλι, οι μισθοφόροι την έκαναν με ελαφριά, αυτό δεν έχει να λέει κάτι?Γνωρίζοντας ότι ο Ηρόδοτος φούσκωνε όλα τα νούμερα προς το συμφέρον της ελληνικής πλευράς, αποδεδειγμένα, σαφώς και ναι.
-Σου γράφω για το αντιφατικό που ισχυρίζεσαι:
και μου απαντάς!!!!!!:Και από την μία λες δεν έχουμε σαφή εικόνα των μαχών ωστε να δώσουμε εύσημα στον ένα ή στον άλλο ή να ξέρουμε τί και πώς έγινε στις μάχες αλλά με τα ίδια στοιχεία "εκτιμούμε ...οτι οι περισσότεροι Πέρσες σκοτώθηκαν από φυσικά φαινόμενα".
??????????????????????????????Όταν διαβάζουμε τέτοια κείμενα, που πλέον αποδεδειγμένα ρέπουν προς τη μία πλευρά, αντιλαμβανόμαστε ότι τα νούμερα που ευνοούν αυτή την πλευρά πρέπει να πέσουν αρκετά και τα νούμερα που ευνοούν την άλλη πλευρά μάλλον πρέπει να ανέβουν λίγο.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Βρε Σουβλίτσα,Σουβλίτσα έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:14 -Σου επισημαίνω οτι μέσα στα εδάφη τους οι Πέρσες, υπεράριθμοι μέσα στην Αυτοκρατορία τους, νικήθηκαν σε πρώτη φάση από μερικές χιλιάδες Έλληνες και μετέπειτα τους πήρε ο Αλέξανδρος με τους υπόλοιπους Έλληνες φαλάγγι και μου λες ναι αλλά και αυτοί μπήκαν στην Αθήνα και μου κάνεις περιγραφή μάχης και αποτελέσματος και για τον Μαρδόνιο την οποία κάποιοι την έχουν ήδη εδώ μέσα αμφισβητήσει ακριβώς όπως την περιγράφεις (δεν εννοώ τον θάνατο του Μαρδόνιου)? Είναι αυτή απάντηση δηλαδή για το γεγονός οτι μια αυτοκρατορία έχανε τις μάχες ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? Και στην τελική, επειδή έφαγε ο Μαρδόνιος πετριά στο κεφάλι, οι μισθοφόροι την έκαναν με ελαφριά, αυτό δεν έχει να λέει κάτι?
όλοι κερδίζουν κι όλοι χάνουν στο τέλος. Αυτή είναι η παγκόσμια ιστορία...
Τι προσπαθείς ακριβώς να δείξεις;
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
hades έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:59 Βρασιδιοι λέγονταν γιατί πολέμησαν με τον Βρασίδα στην Αμφίπολη αλλά.δεν είχαν το στάτους των ομοίων αυτοί Ήταν στο επίπεδο των νεοδαμωνων που ήταν απόγονοι ομοίων αλλά δεν είχαν κλήρο η είχαν εκπέσει από το στάτους του ομοίου για αυτόν τον λόγο
Για τέτοιες λέξεις-κλειδία και τις πληροφορίες/γνώση που δίνουν αξίζει να τρως στην μάπα τις μακακίες του στραβομανούρα και του αντι...!ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:08 Στην περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου (αν θυμάμαι καλά) η Γερουσία της Σπάρτης αποφάσισε να δώσει το ελεύθερο στις Σπαρτιάτισσες άγαμες γυναίκες να τεκνοποιήσουν με είλωτες. Τα παιδιά αυτών των ενώσεων, είχαν το όνομα "Παρθενίαι" και περισσότερα δικαιώματα αλλά ποτέ δεν θεωρήθηκαν όμοιοι. Υπάρχουν αναφορές για συμμαχία τους με τους είλωτες σε μια συνωμοσία, πράγμα που τους κατέστησε ανεπιθύμητους και εν δυνάμει ταραχοποιούς. Αλλά παρέμεναν νόθα παιδιά των γυναικών της Σπάρτης. Κι έτσι αποφάσισαν να τους στείλουν στην Ιταλία, όπου δημιούργησαν έναν δικό τους οικισμό, τον Τάραντα.
.
Εννοούσα τους σύγχρονους σε εμάς.stavmanr έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 18:57Δηλαδή, δεν αμφισβητείτε ότι ο Ηρόδοτος έλεγε παραμύθια της Χαλιμάς όταν έβρισκε πχ. 1,7 εκατομμύρια περσών στις Θερμοπύλες;sharp έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 13:35Μην παραπλανείς. Κανείς δεν αμφισβήτησε τους σύγχρονους ιστορικούς.stavmanr έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 13:12
Οι ίδιοι οι σύγχρονοι ιστορικοί απορρίπτουν τα νούμερα και τις ημερομηνίες του Ηροδότου κατηγορηματικά.
Επομένως, αντιστρέφω το σχόλιο αυτό και ρωτώ: ποιος εδώ μέσα είναι ιστορικός τέτοιος που να αμφισβητεί τους σύγχρονους ιστορικούς;
Εσύ, ο Χελετζές, ο ακατονόμαστος, (ο) η Γαλή, ο sharp, ο ....;
Οι σύγχρονοι ιστορικοί κατεβάζουν αυτό το νούμερο τουλάχιστον στο 1/7 στην πιο ελαστική περίπτωση.
Και μια που σε βρήκα, τι έγινε ακόμη να απαντήσεις εδώ;
sharp έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 12:56Γι' αυτό έχεις κάποια πηγή ή είναι από τα συμπεράσματα που βγάζεις ..."λογικά";stavmanr έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 12:49 Παραπάνω έγραψα ότι οι αρχαίοι έλληνες ιστορικοί ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ποιος θα γίνει πιο αρεστός στα πλήθη, που ουδέποτε είχαν πρόβλημα να τους εκτελέσουν ή να τους εξορίσουν αν δεν τους άρεσαν αυτά που διαβάζανε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 30 Ιούλ 2020, 23:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γηράσκω αείποτε διδασκόμενος.Nandros έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:21hades έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:59 Βρασιδιοι λέγονταν γιατί πολέμησαν με τον Βρασίδα στην Αμφίπολη αλλά.δεν είχαν το στάτους των ομοίων αυτοί Ήταν στο επίπεδο των νεοδαμωνων που ήταν απόγονοι ομοίων αλλά δεν είχαν κλήρο η είχαν εκπέσει από το στάτους του ομοίου για αυτόν τον λόγοΓια τέτοιες λέξεις-κλειδία και τις πληροφορίες/γνώση που δίνουν αξίζει να τρως στην μάπα τις μακακίες του στραβομανούρα και του αντι...!ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:08 Στην περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου (αν θυμάμαι καλά) η Γερουσία της Σπάρτης αποφάσισε να δώσει το ελεύθερο στις Σπαρτιάτισσες άγαμες γυναίκες να τεκνοποιήσουν με είλωτες. Τα παιδιά αυτών των ενώσεων, είχαν το όνομα "Παρθενίαι" και περισσότερα δικαιώματα αλλά ποτέ δεν θεωρήθηκαν όμοιοι. Υπάρχουν αναφορές για συμμαχία τους με τους είλωτες σε μια συνωμοσία, πράγμα που τους κατέστησε ανεπιθύμητους και εν δυνάμει ταραχοποιούς. Αλλά παρέμεναν νόθα παιδιά των γυναικών της Σπάρτης. Κι έτσι αποφάσισαν να τους στείλουν στην Ιταλία, όπου δημιούργησαν έναν δικό τους οικισμό, τον Τάραντα.
.
Εντάξει, να σου πω κι εγώ ότι στην Ιστορία όλοι οι στρατιώτες ανα τους αιώνες πνίγηκαν στα νερά κάποιου ποταμού ή κάποιας θάλασσας να το λήξουμε εδώ, πραγματικά σηκώνω τα χέρια!stavmanr έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:20Βρε Σουβλίτσα,Σουβλίτσα έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:14 -Σου επισημαίνω οτι μέσα στα εδάφη τους οι Πέρσες, υπεράριθμοι μέσα στην Αυτοκρατορία τους, νικήθηκαν σε πρώτη φάση από μερικές χιλιάδες Έλληνες και μετέπειτα τους πήρε ο Αλέξανδρος με τους υπόλοιπους Έλληνες φαλάγγι και μου λες ναι αλλά και αυτοί μπήκαν στην Αθήνα και μου κάνεις περιγραφή μάχης και αποτελέσματος και για τον Μαρδόνιο την οποία κάποιοι την έχουν ήδη εδώ μέσα αμφισβητήσει ακριβώς όπως την περιγράφεις (δεν εννοώ τον θάνατο του Μαρδόνιου)? Είναι αυτή απάντηση δηλαδή για το γεγονός οτι μια αυτοκρατορία έχανε τις μάχες ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? Και στην τελική, επειδή έφαγε ο Μαρδόνιος πετριά στο κεφάλι, οι μισθοφόροι την έκαναν με ελαφριά, αυτό δεν έχει να λέει κάτι?
Μα το λες ήδη σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν το θυμάσαι!Σουβλίτσα έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:25Εντάξει, να σου πω κι εγώ ότι στην Ιστορία όλοι οι στρατιώτες ανα τους αιώνες πνίγηκαν στα νερά κάποιου ποταμού ή κάποιας θάλασσας (...)stavmanr έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:20Βρε Σουβλίτσα,Σουβλίτσα έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:14 -Σου επισημαίνω οτι μέσα στα εδάφη τους οι Πέρσες, υπεράριθμοι μέσα στην Αυτοκρατορία τους, νικήθηκαν σε πρώτη φάση από μερικές χιλιάδες Έλληνες και μετέπειτα τους πήρε ο Αλέξανδρος με τους υπόλοιπους Έλληνες φαλάγγι και μου λες ναι αλλά και αυτοί μπήκαν στην Αθήνα και μου κάνεις περιγραφή μάχης και αποτελέσματος και για τον Μαρδόνιο την οποία κάποιοι την έχουν ήδη εδώ μέσα αμφισβητήσει ακριβώς όπως την περιγράφεις (δεν εννοώ τον θάνατο του Μαρδόνιου)? Είναι αυτή απάντηση δηλαδή για το γεγονός οτι μια αυτοκρατορία έχανε τις μάχες ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? Και στην τελική, επειδή έφαγε ο Μαρδόνιος πετριά στο κεφάλι, οι μισθοφόροι την έκαναν με ελαφριά, αυτό δεν έχει να λέει κάτι?
Να θυμίσω πχ. ότι η περιγραφή της επέλασης των γερμανών προς τη Μόσχα κατά το Β ΠΠ, βασίζει την αποτυχία της στα καιρικά φαινόμενα;
Τώρα το ακούς για πρώτη φορά ότι αν αργούσε μία εβδομάδα ο ασύλληπτος εκείνος χιονιάς, πιθανότατα θα μιλούσες σήμερα γερμανικά;
Τί λέω εγώ?!
Και όχι ούτε πρώτη φορά το ακούω ούτε γνωρίζω να είναι κοινώς αποδεκτό οτι οι Γερμανοί έχασαν από τους Σοβιετικούς μόνο λόγω του χειμώνα (που και την επίδραση του χειμώνα έχω διαβάσει να την αμφισβητούν ως τόσο καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση ολόκληρου μάλιστα του πολέμου)
Και τέλος πάντων, ας παραδεχθούμε θεωρητικά οτι σε μια μάχη τους κατάπιε τους Πέρσες η θάλασσα και γλυτωσαν οι Έλληνες με την παρέμβαση των Θεών! Στις υπόλοιπες όλες?
Τεσπα, για εμένα δεν έχει νόημα να συνεχίσω την κουβέντα
Ίσως κάτι άλλο θέλεις να εκφράσεις ή να υποστηρίξεις και δεν έχει γίνει αντιληπτό μέχρι τώρα
Και όχι ούτε πρώτη φορά το ακούω ούτε γνωρίζω να είναι κοινώς αποδεκτό οτι οι Γερμανοί έχασαν από τους Σοβιετικούς μόνο λόγω του χειμώνα (που και την επίδραση του χειμώνα έχω διαβάσει να την αμφισβητούν ως τόσο καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση ολόκληρου μάλιστα του πολέμου)
Και τέλος πάντων, ας παραδεχθούμε θεωρητικά οτι σε μια μάχη τους κατάπιε τους Πέρσες η θάλασσα και γλυτωσαν οι Έλληνες με την παρέμβαση των Θεών! Στις υπόλοιπες όλες?
Τεσπα, για εμένα δεν έχει νόημα να συνεχίσω την κουβέντα
Ίσως κάτι άλλο θέλεις να εκφράσεις ή να υποστηρίξεις και δεν έχει γίνει αντιληπτό μέχρι τώρα
Chainis έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:31Νομίζω έγιναν απελευθεροι που μπορούσαν να ζήσουν σαν περιοικοι πλέον χωρίς πλήρη δικαιώματα ομοιου.Στύγιος έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 22:11Σε μερικούς είλωτες ,αν θυμάμαι καλά , που επέζησαν, οι Σπαρτιάτες χορήγησαν πλήρη δικαιώματα και τους δέχτηκαν ως "ομοίους".Chainis έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 21:35
Ασχέτως με τους ειλωτες (που δεν ήταν δούλοι με την σημερινή έννοια, πιο πολύ τους ταιριάζει ο όρος δουκοπαροικοι) και ασχέτως με τους Σπαρτιάτες ΟΛΟΙ οι οπλίτες εκπαιδευονταν με μεγάλες πορείες με πλήρη φόρτο εκστρατείας πράγμα που γίνεται μέχρι και σήμερα σε όλους τους σοβαρούς στρατούς.
Δεν έχει μεγάλη διαφορά να κουβαλάει σήμερα σε πορείες ένας Αμερικανός στρατιώτης 25-30 κιλά συνολικό βάρος από τότε και τότε οι άντρες ήταν πιο σκληραγωγημενοι και ανθεκτικοί.
Επίσης οι ειλωτες εκτός από την διοικητική μέριμνα που ήταν υποχρέωση τους πολλές φορές πολεμούσαν σαν ψιλοι ελαφρά οπλισμένοι.
Οι περιοικοι είχαν πλήρεις ελευθερίες αλλά όχι συμμετοχή στα κοινά και άρα στις αποφάσεις της πόλης.
Οι όμοιοι έπρεπε να είναι με καταγωγή από τις αναγνωρισμενες φυλές της Σπάρτης.
Αν τα θυμάμαι σωστά βέβαια.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Τι λες βρε άνθρωπε; Ποιος ασύλληπτος χιονιάς ευθύνεται για την ήττα της Βέρμαχτ; Ποιος χιονιάς;
Η μάχη του Σμόλενσκ (Ιούλιος-Σεπτέμβριος), καθυστέρησε κατά δύο μήνες τους Γερμανούς στην επίθεση προς την Μόσχα.
Όταν αυτή ξεκίνησε, ήταν ήδη Σεπτέμβριος και είχαν αρχίσει οι βροχές και το έδαφος λάσπωσε, παρακωλύοντας σημαντικά τα γερμανικά οχήματα. Οι βροχές, ποια χιόνια και αηδίες;
Ίσα ίσα, όταν ξέσπασε ο χειμώνας και το έδαφος πάγωσε, οι Γερμανοί μπόρεσαν να κινηθούν και πάλι με κανονικές ταχύτητες.
Γράφεις "ό,τι να 'ναι με πατάτες", στην προσπάθειά σου να δικαιολογήσεις τις ανιστόρητες ανοησίες που λες...
Η μάχη του Σμόλενσκ (Ιούλιος-Σεπτέμβριος), καθυστέρησε κατά δύο μήνες τους Γερμανούς στην επίθεση προς την Μόσχα.
Όταν αυτή ξεκίνησε, ήταν ήδη Σεπτέμβριος και είχαν αρχίσει οι βροχές και το έδαφος λάσπωσε, παρακωλύοντας σημαντικά τα γερμανικά οχήματα. Οι βροχές, ποια χιόνια και αηδίες;
Ίσα ίσα, όταν ξέσπασε ο χειμώνας και το έδαφος πάγωσε, οι Γερμανοί μπόρεσαν να κινηθούν και πάλι με κανονικές ταχύτητες.
Γράφεις "ό,τι να 'ναι με πατάτες", στην προσπάθειά σου να δικαιολογήσεις τις ανιστόρητες ανοησίες που λες...
Μήπως έτυχε να διαβάσεις ποτέ για μάχες που χάθηκαν λόγω άγνοιας των κλιματικών συνθηκών η που κερδιθηκαν λόγω καλής γνώσης και εκμετάλλευσης αυτών των συνθηκών;stavmanr έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 23:27
Να θυμίσω πχ. ότι η περιγραφή της επέλασης των γερμανών προς τη Μόσχα κατά το Β ΠΠ, βασίζει την αποτυχία της στα καιρικά φαινόμενα;
Τώρα το ακούς για πρώτη φορά ότι αν αργούσε μία εβδομάδα ο ασύλληπτος εκείνος χιονιάς, πιθανότατα θα μιλούσες σήμερα γερμανικά;
Το ερώτημα που μου ήρθε αμέσως από το ποστ σου είναι "και γιατί δεν πήγαν εκεί μια η δύο εβδομάδες νωρίτερα;"
Περιμένω να μου δώσεις εσύ την απάντηση.
Βέβαια επιπρόσθετα είναι υπό συζήτηση και η θέση ότι αν χάνονταν η Μόσχα "θα μιλάγαμε Γερμανικά σήμερα".
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 228 Απαντήσεις
- 4952 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης