Α δεν την κατηγορειτε λόγω πανδημίας...μάλιστα. τυχαία αναφέρεται δλδ η μειωμένη πληρότητα και όλες οι συνεπειες της πανδημίας στον τουρισμό.
Ενταξει ότι πεις. Ο γιατρός είπε να σου λέμε πάντα ναι.
Α δεν την κατηγορειτε λόγω πανδημίας...μάλιστα. τυχαία αναφέρεται δλδ η μειωμένη πληρότητα και όλες οι συνεπειες της πανδημίας στον τουρισμό.
Η πλάκα είναι ότι τον καιρό του λόκνταουν κατηγορούσαν την κυβέρνηση για καταστροφή της οικονομίας με την επιβολή των μέτρων.axilmar έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 10:43Α δεν την κατηγορειτε λόγω πανδημίας...μάλιστα. τυχαία αναφέρεται δλδ η μειωμένη πληρότητα και όλες οι συνεπειες της πανδημίας στον τουρισμό.
Ότι να ναι, αρκεί να κατηγορείται ο καπιταλισμός. Βρήκαν ένα υπαρκτό φαινόμενο, την εκμετάλλευση ανθρώπου από ανθρωπο, και το τράβηξαν εκεί όπου δεν πάει. Και περιμένουν να τους πάρουμε και στα σοβαρά...AlienWay έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 10:45Η πλάκα είναι ότι τον καιρό του λόκνταουν κατηγορούσαν την κυβέρνηση για καταστροφή της οικονομίας με την επιβολή των μέτρων.axilmar έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 10:43Α δεν την κατηγορειτε λόγω πανδημίας...μάλιστα. τυχαία αναφέρεται δλδ η μειωμένη πληρότητα και όλες οι συνεπειες της πανδημίας στον τουρισμό.
Δεν σας φοβάμαι, σας σιχαίνομαι. Κατά τα λοιπά, δεν μπορώ να κάνω τίποτε στο ότι φοβάσαι τον ίδιο σου τον εαυτό.Hector Buas έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 10:42Εσύ με την αλβανοφοβία σου και εγώ με την βλακοφοβία μου, άντε να συννενοηθούμε...Εμπεδοκλής έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 11:37 ...
Αυτό το πρόβλημα έχετε εσείς οι Αλβανοί. Αν έχετε μάθει στα περιθώρια κέρδους από μπάφους όλα τα άλλα σας φαίνονται χαμηλά...
Έχεις και σύ τα προβλήματα σου. Σκέφηκες ποτέ πως μπορεί να χρειάζεσαι γιατρό?Εμπεδοκλής έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 11:46Δεν σας φοβάμαι, σας σιχαίνομαι. Κατά τα λοιπά, δεν μπορώ να κάνω τίποτε στο ότι φοβάσαι τον ίδιο σου τον εαυτό.Hector Buas έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 10:42Εσύ με την αλβανοφοβία σου και εγώ με την βλακοφοβία μου, άντε να συννενοηθούμε...Εμπεδοκλής έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 11:37 ...
Αυτό το πρόβλημα έχετε εσείς οι Αλβανοί. Αν έχετε μάθει στα περιθώρια κέρδους από μπάφους όλα τα άλλα σας φαίνονται χαμηλά...
ο "τουρισμος" δεν ειναι κατι ενιαιο. αυτοι που δουλευουν στον τουρισμο, ειχαν απο τεραστια κερδη, μεχρι τεραστια χασουρα, και ολα τα ενδιαμεσα.
Ποιοι είχαν τεράστια χασούρα;
επενδυσεις, γλεντια με πουτανες, σπιτια, γιωτ, καζινο....BlastFromThePast έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 10:49Γιατί, τι έγιναν;axilmar έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 10:46
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εφικτό να δοθούν λεφτά από τα κέρδη των προηγούμενων ετών. Μπορεί καν να μην υπαρχουνε κάποια από αυτά.![]()
ειναι.Naida έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 11:20Δεν νομίζω να είναι έτσι.Hector Buas έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 11:15Ο τουρισμός στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Μεσογείου διακινείται συνήθως μέσω tour operators, οι οποίοι δουλεύουν σε οριακές συνθήκες κέρδους, κυρίως λόγω ανταγωνισμού. Αυτοί πιέζουν τις οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, τις αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια και γενικά ότι εμπλέκεται στο σύστημα, να χαμηλώνουν τα κόστη τους και φυσικά τα κέρδη τους.Naida έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 10:59
Είχε, είχε. Αν θυμάσαι 100% πληρότητα και τιμές υψηλές και χαμηλοί μισθοί στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων και φοροδιαφυγή αρκετή.
Δεν υπάρχουν τα τρελλά κέρδη που νομίζουν ορισμένοι στο κύκλωμα του τουρισμού. Μπορεί το κύκλωμα να αποθηκεύει κάποιο "λίπος" το καλοκαίρι αλλά αυτό "καίγεται" τον ερχόμενο χειμώνα.
Στο περασμένο χρονικό διάστημα είχαμε χρεωκοπίες σημαντικών tour operators, όπως η Thomas Cook, η Holidays 4UK, η Gold Trail Holidays και άλλων μικρότερων. Η πιο σημαντική για την Ελλάδα φυσικά ήταν η Thomas Cook που άφησε και σημαντικά οικονομικά ανοίγματα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε φέτος. Βάλτε τα όλα αυτά στο τραπέζι και θα καταλάβετε πόσο δύσκολες θα έρθουν για τον κλάδο αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Τα υπερκέρδη υπάρχουν μόνο στο μυαλό των αριστερών, αλλά οι αριστεροί δεν φημίζονται για την αντίληψη τους...
ισχυει.foscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 11:30ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 11:26
Γιατί το όποιο κεφάλαιο που δίνεται είτε για σπίτι είτε για ξενοδοχείο είτε για την οποιαδήποτε επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη) δεν υπολογίζεται ΠΟΤΕ ως έξοδο;
Ο Έλληνας δεν υπολογίζει ποτέ κανένα έξοδο. Πάει στο περίπτερο, παίρνει έναν Άσσο φίλτρο, σκέφτεται "ε ρε τον πούστη μόλις έβγαλε 4 ευρώ, δε θα έχει άλλους είκοσι καπνιστές εδώ τριγύρω, 80 ευρώ την ημέρα = 2400 το μήνα μαλάκα μου, περίπτερο πρέπει να ανοίξω αλλά ο μαλάκας ο γέρος μου δε με δανείζει, τι περιμένεις από υπαλληλάκο κυρ Παντελή".
Ασέβαστος έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 12:29ειναι.Naida έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 11:20Δεν νομίζω να είναι έτσι.Hector Buas έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 11:15
Ο τουρισμός στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Μεσογείου διακινείται συνήθως μέσω tour operators, οι οποίοι δουλεύουν σε οριακές συνθήκες κέρδους, κυρίως λόγω ανταγωνισμού. Αυτοί πιέζουν τις οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, τις αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια και γενικά ότι εμπλέκεται στο σύστημα, να χαμηλώνουν τα κόστη τους και φυσικά τα κέρδη τους.
Δεν υπάρχουν τα τρελλά κέρδη που νομίζουν ορισμένοι στο κύκλωμα του τουρισμού. Μπορεί το κύκλωμα να αποθηκεύει κάποιο "λίπος" το καλοκαίρι αλλά αυτό "καίγεται" τον ερχόμενο χειμώνα.
Στο περασμένο χρονικό διάστημα είχαμε χρεωκοπίες σημαντικών tour operators, όπως η Thomas Cook, η Holidays 4UK, η Gold Trail Holidays και άλλων μικρότερων. Η πιο σημαντική για την Ελλάδα φυσικά ήταν η Thomas Cook που άφησε και σημαντικά οικονομικά ανοίγματα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε φέτος. Βάλτε τα όλα αυτά στο τραπέζι και θα καταλάβετε πόσο δύσκολες θα έρθουν για τον κλάδο αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Τα υπερκέρδη υπάρχουν μόνο στο μυαλό των αριστερών, αλλά οι αριστεροί δεν φημίζονται για την αντίληψη τους...
το ζητημα ειναι, απο οσους επεσαν με τα μουτρα, ποσοι εβγαλαν δευτερη σαιζον χωρις να πουλησουν το χωραφακι που τους αφησε ο παππους.Εμπεδοκλής έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 12:07
Ναι ακριβώς. Δεν έχουν γνώση όσες εκατοντάδες χιλιάδες έπεσαν με τα μούτρα στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια και έχουν γνώση οι Καράμπαμπες και οι καραμπαμπίνες του φόρουμ...
αν πραγαμτικα απορεις, εισαι τελειως μαλακας.