Σόρι φίλε, είμαι αρπαγμένος σήμερα για άλλο λόγο. Σωστά τα λες.Αγις έγραψε: 30 Ιουν 2018, 10:22H φράση '' Αγοράζουμε οτι καλύτερο για τις ανάγκες μας η για την εργασία μας '' ερμηνεύεται σαν τινάξτε το μπάτζετ στον ουρανό και εξισώνει ερασιτέχνες με επαγγελματίες ;Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιουν 2018, 05:36ΑυτόΑσέβαστος έγραψε: 29 Ιουν 2018, 20:16
μη συγκρινεις αυτον που χρησιμοποιει εργαλεια καθημερινα, με αυτον που τα πιανει μια φορα το τριμηνο.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα απ'το να καταστρέφεις έναν ερασιτέχνη και το μπάτζετ του μεταδίδοντάς του μονομανίες με τα "καλύτερα εργαλεία".
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Re: Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τί μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος και να χρειάζεται εργαλείο πιο δυνατό απο το 10.8v, τα 18v είναι για να βάλεις κομπρεσέρ ή να δουλεύεις ώρες.shrike έγραψε: 30 Ιουν 2018, 09:46Κοίτα, μέχρι πριν λίγα χρόνια, που ο κύριος όγκος δραπανοκατσάβιδων που πουλιόντουσαν ήταν έως 12βολτα, ίσχυε αυτό. Μόνο τα μεγαλύτερα (από 14.4 και πάνω) έβγαιναν σχεδόν στάνταρ με κρούση. Σ' αυτά με μικρότερο βολτάζ, τα 12βολτα ήταν μοιρασμένα με τα περισσότερα να είναι χωρίς, στα ακόμα μικρότερα σχεδόν κανένα δεν είχε κρούση.
Αλλά αυτό μέχρι πριν κάποια χρόνια, όπως λέω. Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαλείων που πουλιέται είναι είτε μικρά-κόμπακτ (10.8V) στα οποία όντως δεν παίζει η κρούση -αλλά είναι και τα λιγότερα σε πωλήσεις- και μετά πηδάμε κατ' ευθείαν στα 18V, στα οποία η κρούση είναι στανταράκι.
Δωδεκάρια και δεκατεσσάρια κλπ πρακτικά δεν πουλιούνται πλέον, ή τέλος πάντων είναι πολύ σπάνια. Όπως και τα πολύ μεγάλα (φτάνουν μέχρι 54V).
Γενικά παιδιά, αν ένα σπίτι έπρεπε να έχει μόνο ένα δράπανο, εγώ θα έλεγα να είναι 10.8 παλμικό, αυτό που έχει την κρούση δηλαδή κάθετα στον άξονα, αν του βάλεις και καλά τρυπάνια δεν το σταματάει τίποτα.
εγώ εμπειρικά ξέρω οτι ένα 10.8 μακίτα impact wrench με αυτά τα τρυπάνια, κόβει καλύτερα πέτρα και τσιμέντο από ότι ένα απλό κρουστικό ηλεκτρικό με μπος μπλε μύτες.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... UTF8&psc=1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 01 Ιούλ 2018, 20:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το παλμικό δεν μπορεί να κάνει τρύπες,το κρουστικό μπορεί.
Αλλά για να μην πλατιάζουμε πολύ,ένα δραπανοκατσάβιδο είναι αρκετό για όλες τις δουλειές του σπιτιού.
Τα 10.8v (12 πλέον σε όλες τις εταιρίες) είναι υπέραρκετά για καθημερινή οικιακή χρήση.
Μόνο μπετό δεν μπορεί να τρυπήσει (εδώ χρειάζεται η κρούση),αλλά πόσες φορές μας έχει χρειαστεί στο σπίτι να τρυπήσουμε μπετό;
Αλλά για να μην πλατιάζουμε πολύ,ένα δραπανοκατσάβιδο είναι αρκετό για όλες τις δουλειές του σπιτιού.
Τα 10.8v (12 πλέον σε όλες τις εταιρίες) είναι υπέραρκετά για καθημερινή οικιακή χρήση.
Μόνο μπετό δεν μπορεί να τρυπήσει (εδώ χρειάζεται η κρούση),αλλά πόσες φορές μας έχει χρειαστεί στο σπίτι να τρυπήσουμε μπετό;
το παλμικό με τρυπάνια που κόβουν, κάνει τρύπες σε μπετό για πλάκα, σίγουρα δηλαδή, του έχω αλλάξει τα φώτα.
Παλμικό και όχι κρουστικό;Είσαι σίγουρος;
Αν ναί ή εσύ θα κλαίς το παλμικό σου,ή εγώ θα κλαίω τα λεφτά μου
Αν ναί ή εσύ θα κλαίς το παλμικό σου,ή εγώ θα κλαίω τα λεφτά μου
12 v - και με κρούση - μερικές συλλογές με εξαρτήματα - την πατέντα με τις φθηνές μπαταρίες - βασική γνώση συντήρησης- καλύπτει όλες τις δουλειές σπιτιού - κήπου - αυτοκινήτου κλπ.
Εχω ένα Do it απο τα σχωρεμένα Alex Pack σε ωραίο χρωματάκι κίτρινο του ωριμου λεμονιού.
Με την ευκαιρία τα Parkside - φθηνοκατσάβιδα από τα Λιδλ -20 ευρω- που είχα επιλέξει για τα συνεργεία - και είχε αφρίσει ο ΠιΜι
- λειτουργούν ακόμα αψογα.
Εχω ένα Do it απο τα σχωρεμένα Alex Pack σε ωραίο χρωματάκι κίτρινο του ωριμου λεμονιού.
Με την ευκαιρία τα Parkside - φθηνοκατσάβιδα από τα Λιδλ -20 ευρω- που είχα επιλέξει για τα συνεργεία - και είχε αφρίσει ο ΠιΜι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ναι, εντελώς σίγουρα. έχω το σετακι με το ιμπακτ (TD090) και απλό τρυπάνι(df330), και μετά πήρα και το κρουστικό τριπανάκι που έβγαλαν (hp330), οπότε έχω να δοκιμάσω και τα 3 μοντέλα, το απλό τρυπάνι, το τρυπάνι με κρουστικό, και το παλμικό βιδωτήρι.waldorf έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 20:23 Παλμικό και όχι κρουστικό;Είσαι σίγουρος;
Αν ναί ή εσύ θα κλαίς το παλμικό σου,ή εγώ θα κλαίω τα λεφτά μου![]()
με τις μύτες που έβαλα απο πάνω απο το αμαζον, το παλμικό απλά είναι καλύτερο για μπετό. Δέχομαι οτι αν δεν θες οι μύτες να είναι καινούργιες και καλές κλπ, με το κρουστικό κάνεις δουλειά και με μύτες της λαϊκής ίσως, αλλά για ερασιτέχνη κλπ, είναι τέλειο.
το κυριότερο καλό παιδιά που βάζει το παλμικό στο παιχνίδι, είναι η προστασία τον καρπών, πολύ σημαντικό για κάποιον που δεν έχει εμπειρία, να μην μπορεί να του γυρίζει τον καρπό το εργαλείο νομίζω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 01 Ιούλ 2018, 20:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Έχω πάρει κι εγώ parkside και δεν έχω παράπονο.
Aλλά αν δω επαγγελματία να τα χρησιμοποιεί έχει χάσει το 50% της μαστοριάς του στα μάτια μου.
Aλλά αν δω επαγγελματία να τα χρησιμοποιεί έχει χάσει το 50% της μαστοριάς του στα μάτια μου.
enaon το δέχομαι όπως το λες.Αλλά επειδή είμαι και γρουσούζης δεν θα έπαιρνα παλμικό για να το χρησιμοποιήσω ως κρουστικό.
Χθες είδα τον υδραυλικό να δουλεύει με ένα μεγάλο κρουστικό δράπανο Parkside που το είχε πάρει 50 ευρώ από το Λιντλ.Αγις έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 20:31 Με την ευκαιρία τα Parkside - φθηνοκατσάβιδα από τα Λιδλ -20 ευρω- που είχα επιλέξει για τα συνεργεία - και είχε αφρίσει ο ΠιΜι- λειτουργούν ακόμα αψογα.
Το δούλευε με μεγάλα τρυπάνια μπετού για να περάσει σωλήνες και με καλέμι για να σκάβει.
Θα το διαλύσει πριν τελειώσει η εγγύηση και θα πάει να πάρει πίσω τα λεφτά του.
εγώ όταν τα πήρα ένοιωθα άσχημα γιατί σκεπτόμουν οτι έμπλεξα, δεν θα τα χαλάσω ποτέ γιατί δεν είμαι κάφρος και τα προσέχω και έτσι δεν θα μάθω αν έκανα καλή αγορά, ή θα μπορούσα να πάρω κάτι πιο φθηνό και να είναι ίδιο. Έτσι άρχισα να τα δανείζω σε φίλους με το σκεπτικό οτι αν τα χαλάσουν φταίνε τα εργαλεία. Αθάνατα τελικά, το παλμικό ειδικά είναι απίστευτο πόσο ξύλο έχει φάει. Γενικά το παλμικό είναι εργαλείο επανάσταση στα δράπανα νομίζω.waldorf έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 20:39 enaon το δέχομαι όπως το λες.Αλλά επειδή είμαι και γρουσούζης δεν θα έπαιρνα παλμικό για να το χρησιμοποιήσω ως κρουστικό.
Είμαι της παλιάς σχολής - καλά η μάλλον κατάλληλα ηλεκτρικά εργαλεία για την εργασία μας - μπαλαντέζες απλωμα παντού σαν δίχτυ - ελάχιστα ''σοβαρά'' μπαταρίας υπό έλεγχο .waldorf έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 20:36 Έχω πάρει κι εγώ parkside και δεν έχω παράπονο.
Στα σπίτια τα ίδια . Το μπαταρίας πέρα απο το ότι δεν ψάχνεις για μπαλαντέζα - μπρίζα πόση ευκολία προσφέρει για να το προτιμούν απο ηλεκτρικό ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
άγη αν δεν υπήρχαν μπαταρίας, εγώ δεν θα έκανα δουλειές, είναι απλά μέρα με την νύχτα.Αγις έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 20:53 Στα σπίτια τα ίδια . Το μπαταρίας πέρα απο το ότι δεν ψάχνεις για μπαλαντέζα - μπρίζα πόση ευκολία προσφέρει για να το προτιμούν απο ηλεκτρικό ;
και για να μην μοιάζει οτι ειναι άχρηστα όταν κάθονται ανάμεσα στις δουλειές, αγοράζουμε και τις σκούπες που βγάζουν, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο σε ευκολία και δύναμη, οι γυναίκες θα τις λατρέψουν, θα προσέχουν τις μπαταρίες, θα αγαπάνε τα εργαλεία μας κλπ, μαγεία
Δεν πείθομαι - βρες κάτι άλλο .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ε τι να σου πω. 
εγώ ειμαι εργαλειάκιας και απο σαχλαμάρα, μου αρέσουν και ας τα βρίσκω άχρηστα μετά, έχω πάρει πολλές σαχλαμάρες. Το μόνο μπρίζας εργαλείο που δεν έχω παροπλίσει έναι μία απίστευτη ηλεκτρική σπάτουλα της μπός, τα άλλα είναι στην αποθήκη και θα τα πετάξει κάποιος απο εκεί όταν πεθάνω μάλλον, άχρηστα.
εγώ ειμαι εργαλειάκιας και απο σαχλαμάρα, μου αρέσουν και ας τα βρίσκω άχρηστα μετά, έχω πάρει πολλές σαχλαμάρες. Το μόνο μπρίζας εργαλείο που δεν έχω παροπλίσει έναι μία απίστευτη ηλεκτρική σπάτουλα της μπός, τα άλλα είναι στην αποθήκη και θα τα πετάξει κάποιος απο εκεί όταν πεθάνω μάλλον, άχρηστα.
Spoiler
αυτή ειναι, μαγικό εργαλείο, έχω βγάλει την μόνωση τσίχλα που είχαν βάψει το μωσαϊκό στην ταράτσα με αυτό το πράγμα, αργά αλλά παντοδύναμα, αλλά τώρα που κοιτούσα να το βρώ είδα οτι βγήκαν και μπαταρίας τέτοια, όταν χαλάσει πάει και αυτό, θα γίνει μπαταρίας 

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 01 Ιούλ 2018, 21:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 1298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
-
- 5 Απαντήσεις