stella έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 01:41
Κόκκορας έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 01:26
τωρα για φαγητα που λετε
σορρυ αλλα εγω αρνισιο γυρο γιαουρτλου κεμπαμ(μια φορα δοκιμασα εκανα μια ωρα να συνελθω)
βουτυρα αντι για ελαιολαδο στα φαγητα
λαχματζουν,ισκεντερ κεμπαμπ και ξερω γω μαχλεμπια,κιουνεφε αριανια κ.λπ
δεν τα τρωω ακριβως καθε μερα(αν τα τρωω και καθολου!)
δεν ξερω εσεις τι τρωτε αλλα εγω εχω ταραξει την χωριατικη με μπολικο λαδακι!ψαρι ,κρεας χωρις πολλα φρουφρου
πρωτες υλες απλα και ομορφα χωρις πολυ μπλαμπλα και μπαχαρι(προφανως οι κωνσταντινουπολιτες ελληνες ειναι αλλιως)
και μαλιστα εχω και καταγωγη απο παραλια απεναντι
Ντολμάδες και γεμιστά, κεφτέδες, μπουρέκια, σουτζουκάκια, τουρλού, ιμάμ, κοκορέτσι, κουλούρι Θεσσαλονίκης ή σιμίτ, σαλέπι για το κρύο, πιλάφι ατζέμ, πεϊνιρλί, ντονέρ, πίτα, μπακλαβάς και κανταΐφι, καφές ελληνικός (αμ πώς), ρακί, λουκούμια, πείνασα.
πολλα απο αυτα(οχι ολα π.χ ποιος τρωει αντεζμ πιλαφ ;) ειναι πραγματι κοινα και με εμας και με πολλες ανατολιτικες κουζινες
δεν ειπα πως δεν εχουμε κοινα ιδιως στο φαγητο(Αφου τελικα ολοι αυτο εχουν κατα νου,αντε και κανα τσιφτετελι),το αντιθετο...ειπα ομως πως υπερβαλλουμε τρομερα στα κοινα,παραβλεπουμε τις μεγαλες διαφορες.
αλλα μια και τα εφερες στην κουβεντα αυτα τα πιατα δες και σε αυτα τις διαφορες
σουτζουκακια με γουρουνι τα κανουμε και δεν βαζουμε τοσα μπαχαρια...μερα με την νυχτα το τελικο αποτελεσμα
επισης τα γεμιστα αυτοι νομιζω τα εχουν ως κατι το συνοδευτικο περισσοτερο παρα ως κυριως γευμα και δεν βαζαν ελαιολαδο.
πιτες οκ ο μισος πλανητης κανει
εχει κοινα(ιδιως στην μασα),αλλα και σε αυτα η υπερβολη βασιλευει..
η μεση ελληνικη κουζινα βασιζεται σε απλες πρωτες υλες χωρις πολλη επεξεργασια και μπαχαρια και με μπολικο ελαιολαδο
επισης το ψαρι παιζει σημαντικο ρολο σε αυτην
βεβαια και αυτα καποτε,η αμερικη πια επηρεαζει αρκετους