!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πάμε πόλεμο
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Re: Πάμε πόλεμο
Αν δηλώσουν οι ΗΠΑ πως το Καστελόριζο έχει πλήρη επήρεια και οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα για έρευνα, να κυρηξουν αοζ κολλητά στην Κύπρο και οι Τούρκοι κανένα, να αποδεχτώ πως ο εθνικισμός της Ελλάδας κερδαει. Μέχρι τότε αντικειμενικα, πηγαίνουμε με τον Σταύρο στο χέρι.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Το θέμα είναι το ποσοστό της επήρειας. Πως έχει αοζ έχει. Πόση είναι το θέμα. Τα άλλα νησιά της Ελλάδα επικαλυπτουν το ένα το άλλο, το Καστελόριζο μαζί με την στρογγυλή που είναι βραχονησίδα, όπως είπε ο δενδιας, έχουν σύμφωνα με την Ελλάδα πληρη αοζ που από κόβουν μόνα τους όλη την ακτογραμμή της Της Τουρκίας. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Αν το δίκαιο λειτουργούσε αυτόματα, τότε κάνεις δε θα πήγαινε στη Χάγη ή σε ανεξάρτητους εμπειρογνωμονες.. Θα έλεγαν όλες οι χώρες, έχω νησί, έχω κατοίκους, έχω αοζ. Τέλος. Ε ούτε οι μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Κολομβία, Ουκρανία, κ. α το είπαν αυτό. Αν έχεις τόσο μεγάλες πλάτες να το πεις, μαγκιά σου. Εγώ δεν το βλέπω πάντως.gassim έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:41Εχω την αίσθηση οτι προσπαθείς σκληρά να σκεφτείς κάποιο λόγο για τον οποίον τη καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ ωστε να υποστηρίξεις λίγο τουρκία και να φανείς μετριοπαθής, διαχωρίζοντας τον εαυτό σου απο την πλέμπα των εθνικιστών.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:27Καλά. Εφοσον το έχουν και έχει κατοίκους και είναι μόνο του, καλώς το έχουν. Αν είναι πιο κοντά σε ακτές ξένης χώρας και θεωρούν μόνοι τους πως έχει αοζ 200 νμ , απλά πουλάνε κλασσικό εθνοτσαμπουκα. Φυσικά πάντως οι παπαριες της Τουρκίας περί νησιών χωρίς αοζ δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες ειδικά από τις μεγάλες δυνάμεις, που έχουν διάσπαρτα νησια σε όλον τον πλανήτη. Αλλά και η μεγάλη βρετανια που εχει νησιά κοντά στις γαλλικές ακτές, απευθύνθηκαν και οι δύο σε ειδικούς εμπειρογνωμονες. Δεν κάναν μπολεμο.Μηχανικός έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:19
Οι ΗΠΑ έχουν νησάκι στον ωκεανό μικρότερα από την Ρω του Καστελόριζου με ΑΟΖ 200 μίλια γύρω-γύρω.![]()
Ωστόσο δεν έχω καταλάβει, υπάρχει κάπου γραμμένο οτι τα νησιά δεν δημιουργούν ΑΟΖ όταν βρίσκονται κοντά σε άλλα κράτη; Αν ναι, υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στο καστελόριζο και όλα τα άλλα ελληνικά νησιά που είναι δίπλα στην Τουρκία;
Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο ανάλογο νησάκι που να έχει επιδικαστεί το θέμα σε διεθνές δικαστήριο;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:49 Το θέμα είναι το ποσοστό της επήρειας. Πως έχει αοζ έχει. Πόση είναι το θέμα. Τα άλλα νησιά της Ελλάδα επικαλυπτουν το ένα το άλλο, το Καστελόριζο μαζί με την στρογγυλή που είναι βραχονησίδα, όπως είπε ο δενδιας, έχουν σύμφωνα με την Ελλάδα πληρη αοζ που από κόβουν μόνα τους όλη την ακτογραμμή της Της Τουρκίας. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Αν το δίκαιο λειτουργούσε αυτόματα, τότε κάνεις δε θα πήγαινε στη Χάγη ή σε ανεξάρτητους εμπειρογνωμονες.. Θα έλεγαν όλες οι χώρες, έχω νησί, έχω κατοίκους, έχω αοζ. Τέλος. Ε ούτε οι μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Κολομβία, Ουκρανία, κ. α το είπαν αυτό. Αν έχεις τόσο μεγάλες πλάτες να το πεις, μαγκιά σου. Εγώ δεν το βλέπω πάντως.
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
EKTAKTO: Ενισχύονται οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις - «Αγκιστρώνουν» πυραυλακάτους σε όρμους - Μετασταθμεύουν μαχητικά
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... akarpes-oi
Να πιστέψουμε το pronews?
Ή παίζει clickbait φάση?
Όπως και να χει θα κοιμηθώ ήσυχος.
Θα στείλει ο Μακρόν ενισχύσεις.
1 φορτηγό πλοίο ατόφιο γαλλικό καφέ.
Να πιστέψουμε το pronews?
Ή παίζει clickbait φάση?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
η τουρκια να κοιταξει να γεμισει τις πλατειες της με μουσεια γενοκτονιας,να αποκαθηλωσει τις εικονες του κεμαλ απο παντου
να διδασκονται οι γενιες της οχι τους γαζηδες κατακτητες,αλλα τα εγκληματα που προκαλεσαν
και να επιστρεψει τις εκκλησιες σε εμας(οπως και τις περιουσιες)
δεν θα κατσουμε να συζηταμε τωρα για την... καημενη την τουρκια,που την... στριμωχνει το καστελοριζο !
να διδασκονται οι γενιες της οχι τους γαζηδες κατακτητες,αλλα τα εγκληματα που προκαλεσαν
και να επιστρεψει τις εκκλησιες σε εμας(οπως και τις περιουσιες)
δεν θα κατσουμε να συζηταμε τωρα για την... καημενη την τουρκια,που την... στριμωχνει το καστελοριζο !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 24 Ιούλ 2020, 01:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Η Ελλάδα και η Ιταλία, πολύ σωστά, στη συμφωνία οριοθέτησης των ΑΟΖ τους δεν έθιξαν τα όρια που μπορεί να θίγουν την πολύ μικρότερη και ανίσχυρη Αλβανία. Ομοίως η οριοθέτηση με τη Κύπρο θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα ενδεχόμενα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:43 Αν δηλώσουν οι ΗΠΑ πως το Καστελόριζο έχει πλήρη επήρεια και οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα για έρευνα, να κυρηξουν αοζ κολλητά στην Κύπρο και οι Τούρκοι κανένα, να αποδεχτώ πως ο εθνικισμός της Ελλάδας κερδαει. Μέχρι τότε αντικειμενικα, πηγαίνουμε με τον Σταύρο στο χέρι.
-
talaipwros
channel islands, 12 μιλιαST48410 έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:52Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο ανάλογο νησάκι που να έχει επιδικαστεί το θέμα σε διεθνές δικαστήριο;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:49 Το θέμα είναι το ποσοστό της επήρειας. Πως έχει αοζ έχει. Πόση είναι το θέμα. Τα άλλα νησιά της Ελλάδα επικαλυπτουν το ένα το άλλο, το Καστελόριζο μαζί με την στρογγυλή που είναι βραχονησίδα, όπως είπε ο δενδιας, έχουν σύμφωνα με την Ελλάδα πληρη αοζ που από κόβουν μόνα τους όλη την ακτογραμμή της Της Τουρκίας. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Αν το δίκαιο λειτουργούσε αυτόματα, τότε κάνεις δε θα πήγαινε στη Χάγη ή σε ανεξάρτητους εμπειρογνωμονες.. Θα έλεγαν όλες οι χώρες, έχω νησί, έχω κατοίκους, έχω αοζ. Τέλος. Ε ούτε οι μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Κολομβία, Ουκρανία, κ. α το είπαν αυτό. Αν έχεις τόσο μεγάλες πλάτες να το πεις, μαγκιά σου. Εγώ δεν το βλέπω πάντως.
https://medium.com/@HellenicLeaders/the ... 4cc17c4669THE FUTURE OF A GREEK EEZ
As of today, the Government of Turkey has not accepted the proposal of Greek governments since July 1974 to refer the Aegean dispute to the International Court of Justice (ICJ). Greece has a strong position because the Court would probably follow the pattern of the Anglo‑French arbitration in which it awarded a zone of twelve miles around the Channel Islands, even though the U.K. had maintained a three-mile territorial sea since 1878. Although we cannot conclude that a twelve-mile zone around islands is the rule of thumb for further delimitations, it is clear that the continental shelf or EEZ of an island cannot be less than its internationally recognized “maximum” territorial sea.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Καμία υπόθεση δεν είναι ίδια. Εγώ συζητάω πως υπάρχουν υποθέσεις. Αν το διεθνές δίκαιο λειτουργούν αυτόματα, δε θα υπήρχαν. Το San Andres πχ δεν πήρε πλήρη επήρεια επειδή ήταν πιο κοντά στις ακτές της Νικαράγουας πάρα της Κολομβίας, ενώ έχει 60.000 κατοίκους. Αν είχε αυτόματα πλήρη αοζ, γιατί να πάνε στη Χάγη; μαζωχες είναι; απλά αυτή ειναι η διεθνής πρακτική. Εκτός αν είσαι υπερδύναμη τύπου Κίνα και ζμπουτσα σου. Εγώ δε λέω. Μακάρι να έχεις συμμάχους μαζί που να κάνεις έρευνες και γεωτρήσεις 200 νμ στο Καστελόριζο. Μέχρι στιγμής συζητάμε γιατί κάνει έρευνες η Τουρκία.ST48410 έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:52Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο ανάλογο νησάκι που να έχει επιδικαστεί το θέμα σε διεθνές δικαστήριο;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:49 Το θέμα είναι το ποσοστό της επήρειας. Πως έχει αοζ έχει. Πόση είναι το θέμα. Τα άλλα νησιά της Ελλάδα επικαλυπτουν το ένα το άλλο, το Καστελόριζο μαζί με την στρογγυλή που είναι βραχονησίδα, όπως είπε ο δενδιας, έχουν σύμφωνα με την Ελλάδα πληρη αοζ που από κόβουν μόνα τους όλη την ακτογραμμή της Της Τουρκίας. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Αν το δίκαιο λειτουργούσε αυτόματα, τότε κάνεις δε θα πήγαινε στη Χάγη ή σε ανεξάρτητους εμπειρογνωμονες.. Θα έλεγαν όλες οι χώρες, έχω νησί, έχω κατοίκους, έχω αοζ. Τέλος. Ε ούτε οι μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Κολομβία, Ουκρανία, κ. α το είπαν αυτό. Αν έχεις τόσο μεγάλες πλάτες να το πεις, μαγκιά σου. Εγώ δεν το βλέπω πάντως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης την 24 Ιούλ 2020, 01:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
Προνιούζ και Πενταπόσταγμα είναι θησαυροί.lonelyrider έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:57 EKTAKTO: Ενισχύονται οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις - «Αγκιστρώνουν» πυραυλακάτους σε όρμους - Μετασταθμεύουν μαχητικά
Να πιστέψουμε το pronews?![]()
Ή παίζει clickbait φάση?
- Κόκκορας
ο τουρκος μας ειχε ζαλισει στην κυπρο για μια μειονοτητα του 18%
και ειχε σε ολα και στι ςσυνθηκες και παντου μια δυναμικη νομιζεις πλειοψηφιας!επι ισοις οροις σχεδον τον αντιμετωπιζαν ..τρελα πραγματα
τελικα κατεκτησε το μισο νησι σχεδον!
με αυτην την πληγη ανοιχτη ακομα.
παμε και μιλαμε για ΑΟΖ και "ε τα παιδια εχουν και αυτα ενα δικιο"
ελαααα
και ειχε σε ολα και στι ςσυνθηκες και παντου μια δυναμικη νομιζεις πλειοψηφιας!επι ισοις οροις σχεδον τον αντιμετωπιζαν ..τρελα πραγματα
τελικα κατεκτησε το μισο νησι σχεδον!
με αυτην την πληγη ανοιχτη ακομα.
παμε και μιλαμε για ΑΟΖ και "ε τα παιδια εχουν και αυτα ενα δικιο"
ελαααα
- Κόκκορας
πολλη σημασια δινετε
καλο βραδυ
καλο βραδυ
Τρεις οι ημέρες που δεν σκουπίζω τα λερωμένα χέρια μου -από αίμα Τούρκων αμάχων- με τη Σύμβαση της Γενεύης ώστε να μη λερωθεί η στολή με τον Κριόelchav έγραψε: 22 Ιούλ 2020, 15:21φοβάμαι ότι θα γίνουν δύο ημέρες που δεν διαπράττω εγκλήματα πολέμου (που θα κάνουν το Μιλόσεβιτς να μοιάζει αρσακειάδα μπροστά μου) στις ακτές της Ιωνίαςelchav έγραψε: 22 Ιούλ 2020, 01:40 Άλλη μια μέρα που δεν έκαψα ένα τουρκικό χωριό φορώντας τη τιμημένη στολή του ΜΧ
Αύριο, πάλι![]()
Πορφύριος Εξαρχίδης, πες αρχηγέ, τι να κάνω![]()
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
κάνεις λάθος να πιστεύεις οτι η τουρκια ασχολείται μόνο με το καστελόριζο. Όρισε ΑΟΖ με την λιβύη αγνοώντας ολόκληρη Κρήτη. Το πάει σταδιακά να πει οτι τα νησιά γενικώς δεν έχουν ΑΟΖ (βασικά το έχει πει ήδη) και το καστελόριζο είναι το πρώτο βήμα.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:49Το θέμα είναι το ποσοστό της επήρειας. Πως έχει αοζ έχει. Πόση είναι το θέμα. Τα άλλα νησιά της Ελλάδα επικαλυπτουν το ένα το άλλο, το Καστελόριζο μαζί με την στρογγυλή που είναι βραχονησίδα, όπως είπε ο δενδιας, έχουν σύμφωνα με την Ελλάδα πληρη αοζ που από κόβουν μόνα τους όλη την ακτογραμμή της Της Τουρκίας. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Αν το δίκαιο λειτουργούσε αυτόματα, τότε κάνεις δε θα πήγαινε στη Χάγη ή σε ανεξάρτητους εμπειρογνωμονες.. Θα έλεγαν όλες οι χώρες, έχω νησί, έχω κατοίκους, έχω αοζ. Τέλος. Ε ούτε οι μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Κολομβία, Ουκρανία, κ. α το είπαν αυτό. Αν έχεις τόσο μεγάλες πλάτες να το πεις, μαγκιά σου. Εγώ δεν το βλέπω πάντως.gassim έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:41Εχω την αίσθηση οτι προσπαθείς σκληρά να σκεφτείς κάποιο λόγο για τον οποίον τη καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ ωστε να υποστηρίξεις λίγο τουρκία και να φανείς μετριοπαθής, διαχωρίζοντας τον εαυτό σου απο την πλέμπα των εθνικιστών.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:27
Καλά. Εφοσον το έχουν και έχει κατοίκους και είναι μόνο του, καλώς το έχουν. Αν είναι πιο κοντά σε ακτές ξένης χώρας και θεωρούν μόνοι τους πως έχει αοζ 200 νμ , απλά πουλάνε κλασσικό εθνοτσαμπουκα. Φυσικά πάντως οι παπαριες της Τουρκίας περί νησιών χωρίς αοζ δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες ειδικά από τις μεγάλες δυνάμεις, που έχουν διάσπαρτα νησια σε όλον τον πλανήτη. Αλλά και η μεγάλη βρετανια που εχει νησιά κοντά στις γαλλικές ακτές, απευθύνθηκαν και οι δύο σε ειδικούς εμπειρογνωμονες. Δεν κάναν μπολεμο.
Ωστόσο δεν έχω καταλάβει, υπάρχει κάπου γραμμένο οτι τα νησιά δεν δημιουργούν ΑΟΖ όταν βρίσκονται κοντά σε άλλα κράτη; Αν ναι, υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στο καστελόριζο και όλα τα άλλα ελληνικά νησιά που είναι δίπλα στην Τουρκία;
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Δεν είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση. Εδώ έχουμε αλληλοκάλυψη των ΑΟΖ από Ρόδο, Κρήτη και Κάρπαθο και τα νησιά μπόρουν (ή και δε μπορούν) να θεωρηθούν ότι βρίσκονται σε συνέχεια. Επίσης μπορεί η Ελλάδα να μην είναι αρχιπελαγικό κράτος με το γράμμα του νόμου αλλά δε μπορεί να παραβλέψουμε ότι το μισό κράτος είναι νησιώτικο.talaipwros έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 00:58 channel islands, 12 μιλια
https://medium.com/@HellenicLeaders/the ... 4cc17c4669THE FUTURE OF A GREEK EEZ
As of today, the Government of Turkey has not accepted the proposal of Greek governments since July 1974 to refer the Aegean dispute to the International Court of Justice (ICJ). Greece has a strong position because the Court would probably follow the pattern of the Anglo‑French arbitration in which it awarded a zone of twelve miles around the Channel Islands, even though the U.K. had maintained a three-mile territorial sea since 1878. Although we cannot conclude that a twelve-mile zone around islands is the rule of thumb for further delimitations, it is clear that the continental shelf or EEZ of an island cannot be less than its internationally recognized “maximum” territorial sea.
Προσωπικά, όπως έχω γράψει, θα θεωρήσω κέρδος ακόμα και ένα τετραγωνικό εκατοστό πάνω από τα 12 νμ για το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, αλλά υποψιάζομαι ότι πάμε για πολύ περισσότερα πράγματα σε μία συμφωνία.
- Κόκκορας
μην απομονωνετε τα γεγονοτα
λες και η χωρα που μπαινοβγαινει σε συρια,λιβυη,κυπρο (αλλα και ελλαδα )ειναι καποια αλλη!
λες και η χωρα που μπαινοβγαινει σε συρια,λιβυη,κυπρο (αλλα και ελλαδα )ειναι καποια αλλη!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 1269 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
-
- 71 Απαντήσεις