!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έχετε εσωτερικό μονόλογο;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

τίτλος

Ναι
25
81%
Οχι
6
19%

Σύνολο ψήφων: 31

the comet the course the tail

Re: Έχετε εσωτερικό μονόλογο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

nowhere έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:43
Σενέκας έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:38 μα δεν εννοώ συνεχή ροή...ή μάλλον συνεχής είναι αλλά συνήθως και χαοτική παράλληλα. Εννοώ αυτό που λέει ο Χέλης παραπάνω
κάτι τόσο χαοτικό δεν μπορείς να το πεις μονόλογο.προσπάθησε να φανταστείς τις σκέψεις σου σαν συζήτηση με κάποιον άλλον.θα έφευγες τρέχοντας
κι όμως. καμιά φορά σκέφτομαι ότι οι σκέψεις μου δεν είναι δικές μου. ότι είναι κύματα, ας πούμε από το σύμπαν, που απλά πάλλονται με ένα ιδιαίτερο τρόπο στις χορδές του μυαλού μου. καμιά φορά σκέφτομαι ότι ούτε όσα έζησα ήταν δικά μου. :102:
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Στύγιος έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:37
Beria έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:22 Φαντάζομαι εννοείς να μιλάς εντός σου και να σου απαντά ο εαυτός σου.
Το πρόβλημα αρχίζει όταν σου απαντά άλλος :003:
Το έχω δει όπως κι άλλοι σε καθηγήτρια που της απάντησε ο άλλος της εαυτός, μετά τη μαζέψανε..
Εγώ δεν εξωτερικεύομαι πολύ. Έχω οδηγίες. Παλμοί, πίεση, χαμηλή, θετικές σκέψεις κατά το δυνατόν, δεν κάνουμε διάλογο με εγκληματίες. :lol:
Για να πω την αλήθεια έχει πάρει περίεργη τροπή το πράγμα. Έχω επικοινωνήσει και εγώ νοερά με άνθρωπο για να τον προειδοποιήσω για την ασθένεια που έχει δίνοντας το όνομά μου (είναι νόμος) και τώρα επικοινώνησε άλλος με μένα για να με προειδοποιήσει και να με ενημερώσει δίνοντας όνομα και ιδιότητα. Υποθέτω είμαστε οι καλοί. :003:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:34
Beria έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:22 Φαντάζομαι εννοείς να μιλάς εντός σου και να σου απαντά ο εαυτός σου.
Το πρόβλημα αρχίζει όταν σου απαντά άλλος :003:
Αυτό είναι διάλογος.

Μονόλογος είναι αυτό: «ωχ, μαλάκα, ξέχασα να κλείσω τον θερμοσίφωνα», αλλά χωρίς να το πεις φωναχτά όταν δεν είναι άλλος δίπλα σου.
Αυτό είναι μορφή αυτοαμφισβήτησης στην καλύτερη, αυτογνωσίας στην χειρότερη. :102:
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

the comet the course the tail έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:48 κι όμως. καμιά φορά σκέφτομαι ότι οι σκέψεις μου δεν είναι δικές μου. ότι είναι κύματα, ας πούμε από το σύμπαν, που απλά πάλλονται με ένα ιδιαίτερο τρόπο στις χορδές του μυαλού μου. καμιά φορά σκέφτομαι ότι ούτε όσα έζησα ήταν δικά μου. :102:
για να βγάζεις νόημα δικές σου είναι.αν απαντούσα σ αυτό,πράσινο ήταν,γύρω στις 8 και έβαζα και 5 άσχετες φωτό,τι θα καταλάβαινες?οι σκέψεις όπως έρχονται χωρίς επεξεργασία έχουν νόημα μόνο μέσα στο κρανίο μας

nowhere έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:58
the comet the course the tail έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:48 κι όμως. καμιά φορά σκέφτομαι ότι οι σκέψεις μου δεν είναι δικές μου. ότι είναι κύματα, ας πούμε από το σύμπαν, που απλά πάλλονται με ένα ιδιαίτερο τρόπο στις χορδές του μυαλού μου. καμιά φορά σκέφτομαι ότι ούτε όσα έζησα ήταν δικά μου. :102:
για να βγάζεις νόημα δικές σου είναι.αν απαντούσα σ αυτό,πράσινο ήταν,γύρω στις 8 και έβαζα και 5 άσχετες φωτό,τι θα καταλάβαινες?οι σκέψεις όπως έρχονται χωρίς επεξεργασία έχουν νόημα μόνο μέσα στο κρανίο μας
ναι αλλά, άλλο πράγμα το χάος που περιγράφεις, οι σκέψεις από ερεθίσματα, από το ασυνείδητο, που δεν βγάζουν νόημα αν δεν τακτοποιηθούν και εκλογικευτούν και άλλο πράγμα ο εσωτερικός μονόλογος, διάλογος, όπου προσπαθείς να βάλεις σε μια τάξη το χάος, το παρελθόν, το μέλλον, που σκέφτεσαι γιατί το είπα αυτό, γιατί μου είπε εκείνο κλπ. :102: για ποιο πράγμα μιλάμε ακριβώς; :102:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αλφαβήτα - Και Γάμα

Τις πταίει;
Πρωτότυπος τρόπος ν' αρχίσεις ένα ποίημα.
Και τι μ' αυτό; Σημασία έχει πώς θα το τελειώσεις.
Αρχίδια. Πάλι κοινοτυπία. Πες κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο.
Αν μπορούσα θα το 'κανα.
Αν δεν μπορείς μη γράφεις.
Πρέπει.
Γιατί;
Γιατί πρέπει.
Μας έχεις γαμήσει στην πρωτοτυπία.
Τουλάχιστον κάτι γαμάω.
Τα συχαρίκια μου.
Και ξαναλέω: τι φταίει που δεν βγαίνει πια νόημα;
Ούτε παλιά έβγαινε.
Σώπα.
Νιώσε, είσαι ατάλαντος.
Και ποιος είναι ταλαντούχος;
Οι άλλοι.
Καλά.
Κεράσια.
Στη λαϊκή.
Κόφ' τηνα.
Μεθαύριο.
Καληνύχτα.
Αν δεις φίδι, είναι εχθρός.
Και στα δικά σου.
Νόστιμο.

Κυριακή 30 Ιουνίου του 2010
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Το αποκλείετε να υπάρχει πραγματική επικοινωνία με κάτι άλλο όταν γίνεται αυτός ο εσωτερικός μονόλογος; Αν υπάρχει, υπάρχουν και νόμοι, συμπαντικοί, η επικοινωνία γίνεται μόνο για σοβαρό λόγο και δίνοντας στοιχεία. Δεν μιλάω για τεχνητά, τεχνολογικά πράγματα.
Ας πούμε κάπως μου ήρθε στο μυαλό ότι υπάρχει εργασία στην Ρωσία για ενημέρωση του λαού, λόγω και των εξελίξεων τώρα.
Αυτοί που μπορούσαν να παίρνουν ανθρώπινες μορφές ή να ενσαρκώνονται ήταν οι αρχαίοι θεοί.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

the comet the course the tail έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 11:09 ναι αλλά, άλλο πράγμα το χάος που περιγράφεις, οι σκέψεις από ερεθίσματα, από το ασυνείδητο, που δεν βγάζουν νόημα αν δεν τακτοποιηθούν και εκλογικευτούν και άλλο πράγμα ο εσωτερικός μονόλογος, διάλογος, όπου προσπαθείς να βάλεις σε μια τάξη το χάος, το παρελθόν, το μέλλον, που σκέφτεσαι γιατί το είπα αυτό, γιατί μου είπε εκείνο κλπ. :102: για ποιο πράγμα μιλάμε ακριβώς; :102:
εννοείς πως αν γινόταν τεχνικά να παροκολουθήσουν τον εσωτερικό σου μονόλογο 5 άτομα θα τους άφηνε την εντύπωση ενός κατανοητού μονόλογου με συγκεκριμένο θέμα και λογικό ειρμό?δεν πιστεύω ότι γίνετσι σλλά πάλι μιλάω για τον δικό μου τρόπο λειτουργίας οπότε δεν είμαι απόλυτος

nowhere έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 11:25
the comet the course the tail έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 11:09 ναι αλλά, άλλο πράγμα το χάος που περιγράφεις, οι σκέψεις από ερεθίσματα, από το ασυνείδητο, που δεν βγάζουν νόημα αν δεν τακτοποιηθούν και εκλογικευτούν και άλλο πράγμα ο εσωτερικός μονόλογος, διάλογος, όπου προσπαθείς να βάλεις σε μια τάξη το χάος, το παρελθόν, το μέλλον, που σκέφτεσαι γιατί το είπα αυτό, γιατί μου είπε εκείνο κλπ. :102: για ποιο πράγμα μιλάμε ακριβώς; :102:
εννοείς πως αν γινόταν τεχνικά να παροκολουθήσουν τον εσωτερικό σου μονόλογο 5 άτομα θα τους άφηνε την εντύπωση ενός κατανοητού μονόλογου με συγκεκριμένο θέμα και λογικό ειρμό?δεν πιστεύω ότι γίνετσι σλλά πάλι μιλάω για τον δικό μου τρόπο λειτουργίας οπότε δεν είμαι απόλυτος
Αν γινοταν αυτό τεχνικά, θα μπορούσες να φιλτραρεις και την πληροφορία που ήθελες.🤔
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

John Brown Gun Club έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 03:14
elchav έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 02:34
John Brown Gun Club έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 02:31

γιατι ομως; ποιος ειναι ο λογος;
Έχει σημασία; 🤷🏼‍♂️
μα το εγραψες με τοσο τσαμπουκα στην αρχη, που δειχνει να ξερεις το λογο.
Τι δισταζεις τωρα;
δεν είναι τσαμπουκάς, η πραγματικότητα είναι
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 11:16 Αλφαβήτα - Και Γάμα

Τις πταίει;
Πρωτότυπος τρόπος ν' αρχίσεις ένα ποίημα.
Και τι μ' αυτό; Σημασία έχει πώς θα το τελειώσεις.
Αρχίδια. Πάλι κοινοτυπία. Πες κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο.
Αν μπορούσα θα το 'κανα.
Αν δεν μπορείς μη γράφεις.
Πρέπει.
Γιατί;
Γιατί πρέπει.
Μας έχεις γαμήσει στην πρωτοτυπία.
Τουλάχιστον κάτι γαμάω.
Τα συχαρίκια μου.
Και ξαναλέω: τι φταίει που δεν βγαίνει πια νόημα;
Ούτε παλιά έβγαινε.
Σώπα.
Νιώσε, είσαι ατάλαντος.
Και ποιος είναι ταλαντούχος;
Οι άλλοι.
Καλά.
Κεράσια.
Στη λαϊκή.
Κόφ' τηνα.
Μεθαύριο.
Καληνύχτα.
Αν δεις φίδι, είναι εχθρός.
Και στα δικά σου.
Νόστιμο.

Κυριακή 30 Ιουνίου του 2010
10/10
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς »

John Brown Gun Club έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 00:50 Πολλοί κρατούμενοι πάσχουν από κατάθλιψη.

...τον Πόλεμο τον αντέχουν, τη νύχτα στο Κρατητήριο όχι :102:

:102:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Antares έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 11:23 Το αποκλείετε να υπάρχει πραγματική επικοινωνία με κάτι άλλο όταν γίνεται αυτός ο εσωτερικός μονόλογος; Αν υπάρχει, υπάρχουν και νόμοι, συμπαντικοί, η επικοινωνία γίνεται μόνο για σοβαρό λόγο και δίνοντας στοιχεία. Δεν μιλάω για τεχνητά, τεχνολογικά πράγματα.
Ας πούμε κάπως μου ήρθε στο μυαλό ότι υπάρχει εργασία στην Ρωσία για ενημέρωση του λαού, λόγω και των εξελίξεων τώρα.
Αυτοί που μπορούσαν να παίρνουν ανθρώπινες μορφές ή να ενσαρκώνονται ήταν οι αρχαίοι θεοί.
ναι, το αποκλειουμε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 06:00
- Casper - έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 02:08 "Another girl was in a state of loneliness. Unlike the other girl whom we have told the story about, this little girl is lonely.

She was so lonely she lost sense of reality that even her family couldn't do a thing. Unlike the girl whose sadness and loneliness draw the attention of the Northern Lights, no element or force of nature would take the strange girl to their arms.

And we mean no one will take her in.

Even darkness hated her. All because of losing sense of reality? That seemed nonsense to most, but she's now lost... in the empty void...

... And the void hates her too..."

Αυτά μου λέει η εσωτερική φωνή τους τελευταίους μήνες αλλά προσπαθώ να την κάνω να το βουλώσει. Μάταια νομίζω.

Είναι πραγματικά δύσκολο. Η σιγουριά με την οποία η ασθένεια σε κατακλύζει. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι δεν είναι η αλήθεια και πρέπει να παλέψεις να μη γίνει αλήθεια.
Δεν είναι ασθένεια - τις αναγνωρίζω. Υπάρχει και η συνείδηση και ο χαρακτήρας, πράγματα που δεν αλλάζουν όσο και να χτυπιέσαι. Την αλήθεια την ήξερα/έβλεπα από μικρή ηλικία αλλά ήλπιζα να βγω λάθος. Τελικά δεν :wave:
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Antares έγραψε: 23 Ιούλ 2020, 10:52 Έχω επικοινωνήσει και εγώ νοερά με άνθρωπο για να τον προειδοποιήσω για την ασθένεια που έχει δίνοντας το όνομά μου (είναι νόμος) και τώρα επικοινώνησε άλλος με μένα για να με προειδοποιήσει και να με ενημερώσει δίνοντας όνομα και ιδιότητα.
Με όλο το θάρρος: σοβαρολογείς; :smt017
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”