!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊε σώσε μας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Planis

Re: Κορονοϊε σώσε μας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές και υπήρχε αυτή η κατάσταση, θα έβγαιναν οι συνταξιούχοι και θα έλεγαν «μη μας δώσετε τα αναδρομικά να εξοπλισθεί η πατρίδα να διώξουμε τους Αγαρηνούς να πάρουμε την Πόλη». Δυστυχώς δεν ζούμε σε αυτές τις εποχές...
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:49
Fluffy έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:46 Εμείς ως κομμουνιστές από την άλλη λέμε πως με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τεχνολογία η ζωή του ανθρώπου πρέπει να γίνεται πιο άνετη και καλύτερη, τα παπαγαλάκια όμως θέλουν με την ραγδαία τεχνολογία αυτή θέλουν τον παγκόσμιο πληθυσμό σε ζωώδη κατάσταση.
Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη και το κοινωνικό σύστημα που την πέτυχε,δηλαδή τον Καπιταλισμό.
Εάν έχεις πρόταση με την οποία μπορεί αυτό το σύστημα να γινει αποδοτικότερο,είμαι όλος αυτιά να σε ακούσω.
Πως θα γίνει ο καπιταλισμός πιο αποδοτικός; Μια χαρά το καταφέρνουν τα μονοπώλια δεν χρειάζονται συμβουλές μου. Από την άλλη ως κομμουνιστής βάζω τις βάσεις για ανατροπή αυτού του συστήματος που γυρνάει τον άνθρωπο από τα 2 στα 4.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:43
hellegennes έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:38
Otto Weininger έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 12:23 Εγώ απλά λέω ότι όποιος θέλει λεφτά πρέπει να κατεβάζει ιδέες, να δικτυωνεται, να ρισκάρει.

Επίσης ποτέ δεν θα βγάλεις -σοβαρά- λεφτά δουλεύοντας για άλλον.
Ναι, αλλά αυτά τα δυο, με τον τρόπο που είναι δομημένη η οικονομία σήμερα, είναι πρακτικά αλληλοαποκλειόμενα. Αυτοί που κατεβάζουν ιδέες δουλεύουν όλοι για άλλους. Εκτός αν πιστεύεις τις μαρκετοπαπαριές ότι το iPhone ήταν ιδέα του μαλάκα που δεν πίστευε στην ιατρική και πέθανε από καρκίνο γιατί ήταν αντιεπιστημονικό βόδι χωρίς γνώσεις, μόρφωση και παιδεία (δηλαδή ο Στιβ Τζομπς, για όποιον δεν κατάλαβε).
Τι εννοείς ότι δεν πίστευε στην ιατρική ο Τζομπς ;
Ότι δεν έκανε θεραπεία για τον καρκίνο του, αλλά εναλλακτικές παπαριές*. Είχε μια σπάνια μορφή καρκίνου στο πάγκρεας, την μοναδική που είναι ιάσιμη. Και πέθανε γιατί ήταν ζώον.

* νηστείες με χυμούς, βιγκανισμό, βελονισμό, βότανα και πνευματιστή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

stavmanr έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:50 Ο Πατ δεν συνηθίζει να γράφει ακρότητες. Δεν πιστεύω ότι τα εννοεί αυτά. Πιστεύω ότι έπεσε θύμα ρητορικής πλάνης στη συζήτηση και παρασύρθηκε.
Δεν προλαβαίνω να απαντώ σε όλους. :D Εκείνο που είπα είναι ότι δεν υπάρχει εν γένει "ζωή 2020".Υπάρχουν οικονομικές κρίσεις,φτώχεια,πόλεμοι,καταστροφές κλπ και εκατομμύρια κατεστραμμένοι άνθρωποι.Και αυτοί ζουν το 2020.Δεν είναι ευκταίο αλλά ζουν έτσι.Δεν εγγυάται κανείς τίποτα.Κάθε χώρα εξαρτάται από τι κάνουν οι άνθρώποί της και φυσικά οι πολιτικοί της.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:51
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:48 Ο πατησιώτης, βέβαια, εικάζω ότι θα τσεπώσει τα αναδρομικά. Αλλά, κι αν ακόμα ο ίδιος όχι, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι με τις ίδιες απόψεις, οι οποίοι όμως τσεπώνουν τα λεφτά και το παίζουν έπειτα αυτοδημιούργητοι και σκληροί καπιταλιστές. :)
Δεν είδες ότι προηγουμένως έγραψα ότι με αυτά τα λεφτά αγοράζονται περισσότερα από τα F35 που είπε ο Πάνος.Εκεί θα διέθετα αυτά τα λεφτά εγώ.
Μη στεναχωριέσαι. Θα τα πάρει αύριο από εσένα η κυβέρνηση και πάλι εκεί θα καταλήξουν. :g030:
Ο σκοπός θα επιτευχθεί. Οι συνταξιούχοι θα είναι χαρούμενοι. Κι εσύ ικανοποιημένος που θα σου τα πάρουν επειδή όπως έγραψες "δεν υπάρχουν στάνταρ επίπεδα ζωής" κι επομένως θα ζεις στα νέα σου στάνταρ. :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 21 Ιούλ 2020, 18:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 13:45
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 12:57
Δεν είναι ντροπιαστικό να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι με μισθούς των 600-700€ δεν γίνεται να ζήσεις αξιοπρεπώς μόνος ή πόσω μάλλον με οικογένεια;
Μόνος μια χαρα ζεις με 700 ευρω. Στριμωγμένα σχετικά ναι, αλλα οχι κ αναξιοπρεπως. Μιλάμε για 10 χιλιάρικα το χρόνο (Αν μιλάμε για ιδιωτικό τομέα εννοω κ πληρώνεσαι κανονικά δωρα).
Πολύ αόριστη η άποψή σου, τύπε. Μόνος; Συγκατοικώντας με τους γονείς; Συγκατοικώντας με άλλο άτομο; Με ενοίκιο και τί ύψους; Σε τι είδους σπίτι; Έχεις αυτοκίνητο; Μένεις μακριά από την εργασία σου; Έχεις κάποια άλλου είδους ανάγκη; Τι τρως και πόσο;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Fluffy

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:48
Fluffy έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:43
πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:42

Δεν υπάρχει ζωή που αρμόζει στο 2020.Και ούτε μπορείς να κρεμάσεις κανένα.
Έτσι μπράβο, πείτε ότι ο άνθρωπος πρέπει να πέσει στο επίπεδο του ζώου
Και για αυτά που λέτε δεν έχετε ίχνος ντροπής
Ο πατησιώτης, βέβαια, εικάζω ότι θα τσεπώσει τα αναδρομικά. Αλλά, κι αν ακόμα ο ίδιος όχι, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι με τις ίδιες απόψεις, οι οποίοι όμως τσεπώνουν τα λεφτά και το παίζουν έπειτα αυτοδημιούργητοι και σκληροί καπιταλιστές. :)
Ας τα πάρει και ας πιστεύει ότι είναι να πιστεύει, κάποιοι νομίζουν πως με 1500€ είναι καλά, μας έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Εγώ το θεωρώ κατάντια. Αυτό δε σημαίνει Π σ δε διεκδικούμε ακόμα και αύξηση 50€ που λέει ο λόγος το μήνα.
πατησιωτης

Fluffy έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:52
Fluffy έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:46 Εμείς ως κομμουνιστές από την άλλη λέμε πως με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τεχνολογία η ζωή του ανθρώπου πρέπει να γίνεται πιο άνετη και καλύτερη, τα παπαγαλάκια όμως θέλουν με την ραγδαία τεχνολογία αυτή θέλουν τον παγκόσμιο πληθυσμό σε ζωώδη κατάσταση.
Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη και το κοινωνικό σύστημα που την πέτυχε,δηλαδή τον Καπιταλισμό.
Εάν έχεις πρόταση με την οποία μπορεί αυτό το σύστημα να γινει αποδοτικότερο,είμαι όλος αυτιά να σε ακούσω.
Πως θα γίνει ο καπιταλισμός πιο αποδοτικός; Μια χαρά το καταφέρνουν τα μονοπώλια δεν χρειάζονται συμβουλές μου. Από την άλλη ως κομμουνιστής βάζω τις βάσεις για ανατροπή αυτού του συστήματος που γυρνάει τον άνθρωπο από τα 2 στα 4.από
Από τη μια λες ότι υπάρχει ραγδαία τεχνολογική πρόοδος και από την άλλη λες ότι πρέπει να ανατραπεί το σύστημα που γυρνάει τον άνθρωπο από τα 2 στα 4.
Ομως αυτό το ίδιο σύστημα πέτυχε την ραγδαία τεχνολογική πρόοδο.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:54
stavmanr έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:50 Ο Πατ δεν συνηθίζει να γράφει ακρότητες. Δεν πιστεύω ότι τα εννοεί αυτά. Πιστεύω ότι έπεσε θύμα ρητορικής πλάνης στη συζήτηση και παρασύρθηκε.
Δεν προλαβαίνω να απαντώ σε όλους. :D
Έτσι είναι οι φίρμες. :smt047

Πού να στην έπεφτε η ...συμμορία του φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:51
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:48 Ο πατησιώτης, βέβαια, εικάζω ότι θα τσεπώσει τα αναδρομικά. Αλλά, κι αν ακόμα ο ίδιος όχι, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι με τις ίδιες απόψεις, οι οποίοι όμως τσεπώνουν τα λεφτά και το παίζουν έπειτα αυτοδημιούργητοι και σκληροί καπιταλιστές. :)
Δεν είδες ότι προηγουμένως έγραψα ότι με αυτά τα λεφτά αγοράζονται περισσότερα από τα F35 που είπε ο Πάνος.Εκεί θα διέθετα αυτά τα λεφτά εγώ.
Ναι, αλλά όλα αυτά είναι υποθετικά. Το ζήτημα είναι ότι τσεπώνετε τα λεφτά και μετά κουνάτε το δάκτυλο.
Fluffy έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:56
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:48
Fluffy έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:43

Έτσι μπράβο, πείτε ότι ο άνθρωπος πρέπει να πέσει στο επίπεδο του ζώου
Και για αυτά που λέτε δεν έχετε ίχνος ντροπής
Ο πατησιώτης, βέβαια, εικάζω ότι θα τσεπώσει τα αναδρομικά. Αλλά, κι αν ακόμα ο ίδιος όχι, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι με τις ίδιες απόψεις, οι οποίοι όμως τσεπώνουν τα λεφτά και το παίζουν έπειτα αυτοδημιούργητοι και σκληροί καπιταλιστές. :)
Ας τα πάρει και ας πιστεύει ότι είναι να πιστεύει, κάποιοι νομίζουν πως με 1500€ είναι καλά, μας έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Εγώ το θεωρώ κατάντια. Αυτό δε σημαίνει Π σ δε διεκδικούμε ακόμα και αύξηση 50€ που λέει ο λόγος το μήνα.
Είναι υποκρισία, όμως, καλέ μου φίλε, να το παίζεις σκληρός καπιταλιστής με τα λεφτά των άλλων. Αλλά, τώρα θα μου πεις, αυτό δεν κάνουν οι καπιταλιστές έτσι και αλλιώς; Δίκιο θα έχεις.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:54
Δεν προλαβαίνω να απαντώ σε όλους. :D Εκείνο που είπα είναι ότι δεν υπάρχει εν γένει "ζωή 2020".Υπάρχουν οικονομικές κρίσεις,φτώχεια,πόλεμοι,καταστροφές κλπ και εκατομμύρια κατεστραμμένοι άνθρωποι.Και αυτοί ζουν το 2020.Δεν είναι ευκταίο αλλά ζουν έτσι.Δεν εγγυάται κανείς τίποτα.Κάθε χώρα εξαρτάται από τι κάνουν οι άνθρώποί της και φυσικά οι πολιτικοί της.
Το γνωρίζουμε, η ρητορική είναι ¨τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωη¨
Το ιδιο Μότο όμως δεν αρκούσε να σταματήσει τους αστούς για την γαλλική επανάσταση, είχε φτάσει η ώρα για να περάσουν γκιλοτίνα τους αφέντες τους.
πατησιωτης

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:58 Ναι, αλλά όλα αυτά είναι υποθετικά. Το ζήτημα είναι ότι τσεπώνετε τα λεφτά και μετά κουνάτε το δάκτυλο.
Δεν είμαι ακόμη συνταξιούχος. :D Αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις εσύ.Να δοθούν ή να μη δοθούν τα λεφτά στους συνταξιούχους; :smt017
Εγώ πάντως είπα να μη δοθούν και ας κοντεύω να είμαι στην κατηγορία αυτή.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 19:02
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:58 Ναι, αλλά όλα αυτά είναι υποθετικά. Το ζήτημα είναι ότι τσεπώνετε τα λεφτά και μετά κουνάτε το δάκτυλο.
Δεν είμαι ακόμη συνταξιούχος. :D Αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις εσύ.Να δοθούν ή να μη δοθούν τα λεφτά στους συνταξιούχους; :smt017
Ξεσκεπάζω τις αντιφάσεις σας.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:56
Fluffy έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:52

Πως θα γίνει ο καπιταλισμός πιο αποδοτικός; Μια χαρά το καταφέρνουν τα μονοπώλια δεν χρειάζονται συμβουλές μου. Από την άλλη ως κομμουνιστής βάζω τις βάσεις για ανατροπή αυτού του συστήματος που γυρνάει τον άνθρωπο από τα 2 στα 4.από
Από τη μια λες ότι υπάρχει ραγδαία τεχνολογική πρόοδος και από την άλλη λες ότι πρέπει να ανατραπεί το σύστημα που γυρνάει τον άνθρωπο από τα 2 στα 4.
Ομως αυτό το ίδιο σύστημα πέτυχε την ραγδαία τεχνολογική πρόοδο.
Αυτό λέω, η τεχνολογική ανάπτυξη δε συμβαδίζει με την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ παραγωγικών δυνάμεων και σχέσεων παραγωγής. Δυνατοτήτων και κάλυψη των αναγκών. Π.χ. Υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα να είναι όλοι οι άνθρωποι χορτάτοι, στεγασμένοι κτλπ (ένα καλό παράδειγμα είναι να κάνουν διακοπές, ορίστε το αντίστοιχο νημα viewtopic.php?f=24&t=23513 ). Για μας ναι.
πατησιωτης

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 19:04
πατησιωτης έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 19:02
Ξεσκεπάζω τις αντιφάσεις σας.
Δεν είμαστε ένας άνθρωπος για να ξεσκεπάσεις αντιφάσεις.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”