Είπαμε, μόνος, το τονίζω αυτό. Για οικογένεια και ενοικια δε φτάνουν, μιλάω εκ πείρας, μια και έχω και από τα δυο, βγάζω αρκετα περισσότερα απο αυτά μαζί με τη γυναικα, κ πάλι είμαστε οριακά. Ενας μήνας παει καλα, τον αλλο έχεις να καλύψεις τρύπες κάθε είδους (σέρβις αμαξι, θέρμανση, you name it) κ είσαι πάλι στο μηδέν
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κορονοϊε σώσε μας
- EKPLIKTIKOS
Re: Κορονοϊε σώσε μας
Οπότε δεν βλέπω που διαφωνείς στην ουσία.EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 13:55Είπαμε, μόνος, το τονίζω αυτό. Για οικογένεια και ενοικια δε φτάνουν, μιλάω εκ πείρας, μια και έχω και από τα δυο, βγάζω αρκετα περισσότερα απο αυτά μαζί με τη γυναικα, κ πάλι είμαστε οριακά. Ενας μήνας παει καλα, τον αλλο έχεις να καλύψεις τρύπες κάθε είδους (σέρβις αμαξι, θέρμανση, you name it) κ είσαι πάλι στο μηδέν
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- hellegennes
Αμπελοφιλοσοφίες του κώλου. Η πολιτεία είναι το σύνολο των πολιτών. Όσα λεφτά έχουν διαθέσιμα οι πολίτες έχει και η πολιτεία για το κοινό σύνολο.stavmanr έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 10:03Η Πολιτεία έχει συγκεκριμένους τρόπους να διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών της. Αν δεν μπορεί να το κάνει, δεν είναι Πολιτεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είπα ότι είναι ολόκληρη η ιστορία. Περισσότερα είχα γράψει εδώ:Stalker έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 13:37 Δεν έμεινε στάσιμος ο πλούτος στο μεταξύ όμως, στο ίδιο διάστημα το κεφάλαιο εκτοξεύθηκε, οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν, tech εταιρίες με έδρα στην δύση πλέον έχουν κεφαλαιοποιήσεις τρισεκατομμυρίου, τα χρηματιστήρια στον θεό, τα επιτόκια στο < 0% κ.λπ.
Αν τίποτα από αυτά δεν μπορεί να επιστραφεί στην κοινότητα με την μορφή μισθών και παροχών και αντίθετα η γραμμή είναι περαιτέρω αύξηση κερδοφορίας με κάθε θυσία, ίσως κάτι κάνουμε λάθος, και ότι μας τα τρώνε οι κινέζοι εργάτες μάλλον δεν είναι ολόκληρη η ιστορία.
Spoiler
ST48410 έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 00:44 Έχει αλλάξει ο κόσμος πολύ από πολλές απόψεις.
Οι χώρες που δεν έχουν αυτά τα κακά και έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς ποιες είναι; Χώρες τις Βορειοδυτικής Ευρώπης; Αν ναι, τότε στα παρακάτω μπορείς να βρεις κάποια εξήγηση.
* Δεν εισρέει πλέον τόσο πλούτος από τις αποικίες. Τι θα ήταν οι Ολλανδοί χωρίς τις αποικίες τους; Αν ξεκινούσαν από την ίδια αφετηρία με εμάς πριν 200 χρόνια;
* Δεν υπάρχει αντίπαλο δέος. Θυμάμαι επί ανταγωνισμού ανατολικού και δυτικού μπλοκ να γίνονται συζητήσεις στο γυμνάσιο για το ποιοι περνούν καλύτερα. Ε, τότε κάποιο χρήμα έπεφτε αναγκαστικά στο λαό ώστε να μπορείς να κερδίζεις σε ένα επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων και όχι μόνο. Πλέον η Αμερική ή η Αγγλία δεν έχει το ίδιο κίνητρο να ρίξει ας πούμε χρήμα στην Ελλάδα για να την κρατήσει στη σφαίρα επιρροής της.
* Μεταφέρθηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής σε Ιαπωνία, Ν. Κορέα και Κίνα. Η πίτα μοιράστηκε αλλιώς. Δεν μπορεί να μην έχει κόστος αυτό. Δεν μπορεί να υπάρχει ο ίδιος πλούτος που παλαιότερα συντηρούσε το υψηλότατο βιωτικό επίπεδο του δυτικού κόσμου. Ακόμα και σε απλά πράγματα όπως με τον κορωνοϊό φάνηκε πόσο σημαντικό είναι ότι δεν φτιάχνεις ούτε μάσκες στην Ευρώπη.
* Ξεπουλήθηκε τεχνογνωσία που χρειάστηκε δεκαετίες να αποκτηθεί έναντι πενιχρών ανταλλαγμάτων. Το πόσο κοντόφθαλμοι στάθηκαν οι δυτικοί είναι πρωτοφανές.
* Αυξήθηκε το προσδόκιμο. Είναι άλλο πράγμα να παρέχεις καλό βιωτικό επίπεδο και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάποιον 60άρη και άλλο στον 80άρη. Στους γονείς τα μηνιαία φάρμακα γεμίζουν μια σακούλα. Οι εξετάσεις που γίνονται σήμερα είναι πιο εξειδικευμένες και πιο ακριβές. Οι παππούδες μου παίζει να μη είχαν κάνει κάτι ακριβότερο από ακτινογραφία.
* Οι πλούσιοι αποταμιεύουν τρομερά μεγάλα ποσά τα οποία λείπουν από τις δυτικές οικονομίες και μετακινούνται πανεύκολα σε φορολογικούς παραδείσους.
* Νομίζω ότι πέσαμε ταυτόχρονα και σε μία φουρνιά ανεπαρκών ηγετών. Ανθρώπων που δεν έζησαν πόλεμο και δεν μπορούν να θέσουν σωστά τις προτεραιότητές τους.
Το πρόβλημα δεν είναι παγκόσμιο. Οι Κινέζοι βρίσκονται σε συνεχή άνοδο εδώ και δεκαετίες. Το πρόβλημα είναι στο δυτικό κόσμο που εκτός των άλλων σιτίζει και στηρίζει εκατομμύρια προσφύγων του ανατολικού κόσμου κυρίως. Για φαντάσου από αύριο να έφευγαν καραβάνια με Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς ρακένδυτους χωρίς γνώσεις ξένων γλωσσών, χωρίς χαρτιά και ειδίκευση και να πήγαιναν στην Κίνα και τις γύρω χώρες απαιτώντας επιδόματα; Απαιτώντας δουλειά, σπίτι και τη δυνατότητα να μεταφέρουν εκεί τις οικογένειές τους και να φροντίζει το εκεί κράτος για τα απαραίτητα; Στέλνοντας χρήματα που κερδίζουν εκεί πίσω στις πατρίδες τους;
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα για το πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων ύψους 3,9 δισ. ευρώ
https://www.in.gr/2020/07/21/economy/an ... ksiouxous/
Όχι 20, αλλά 30-35 f35 σας βρήκα.
Εννοείται ότι εγώ σε πόλεμο δεν πάω, να στείλουν τα γερόντια.
hellegennes έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 14:37Αμπελοφιλοσοφίες του κώλου.stavmanr έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 10:03Η Πολιτεία έχει συγκεκριμένους τρόπους να διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών της. Αν δεν μπορεί να το κάνει, δεν είναι Πολιτεία.break έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 09:51
Είναι θεμελιώδης υποχρέωση της πολιτείας να βρει λεφτά που δεν υπάρχουν ; Από που ; Από λεφτόδεντρα ;
Αν δεν βάλετε μέσα στην απάντησή σας, στο παρεάκι, κάποιο όργανο ή σπλάχνο ή άλλο μέρος του σώματος, θα πάθετε παράκρουση.
Η πολιτεία είναι το σύνολο των πολιτών. Όσα λεφτά έχουν διαθέσιμα οι πολίτες έχει και η πολιτεία για το κοινό σύνολο.
- hellegennes
Μαθαίνουμε σήμερα πως ο stavmanr πιστεύει πως η πολιτεία είναι κάποιο εξωτερικό όργανο και όχι το οργανωμένο σύνολο των πολιτών που εκπροσωπούνται από αρχές και οργανισμούς. 
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Mε απλά λόγια τα αναδρομικά θα τα λάβουν π.χ. όλοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ;panos291 έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 16:49 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα για το πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων ύψους 3,9 δισ. ευρώ
Μόνο έτσι εξηγείται τόσο μεγάλο ποσό.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Δεν σε υπολογίζαμε εξαρχήςpanos291 έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 16:49 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα για το πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων ύψους 3,9 δισ. ευρώ
Προφανώς και δεν είναιhellegennes έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:15 Μαθαίνουμε σήμερα πως ο stavmanr πιστεύει πως η πολιτεία είναι κάποιο εξωτερικό όργανο και όχι το οργανωμένο σύνολο των πολιτών που εκπροσωπούνται από αρχές και οργανισμούς.![]()
Άμα είναι να πουλάμε αυταπάτες έχουν οι τσιπρομητσοτακηδες πουλήσει πολλές
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Παραπάνω είναι.panos291 έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 16:49 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα για το πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων ύψους 3,9 δισ. ευρώ
Στις πόσες ιδέες, δικτυώσεις ρίσκα βγάζεις λεφτά; Μήπως και εδώ ισχύει το 0.001%;Otto Weininger έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 12:23 Εγώ απλά λέω ότι όποιος θέλει λεφτά πρέπει να κατεβάζει ιδέες, να δικτυωνεται, να ρισκάρει.
Επίσης ποτέ δεν θα βγάλεις -σοβαρά- λεφτά δουλεύοντας για άλλον.
Και μη μου πει κανείς για CEO κλπ δηλ το 0.001% των εργαζομένων.
Μπορεί το 100%να κάνει λεφτά;
hellegennes έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 18:15 Μαθαίνουμε σήμερα πως ο stavmanr πιστεύει πως η πολιτεία είναι κάποιο εξωτερικό όργανο (...)
Σιγά μην είναι και ραντάρ ρε συ Χελετζέ.
- hellegennes
Ναι, αλλά αυτά τα δυο, με τον τρόπο που είναι δομημένη η οικονομία σήμερα, είναι πρακτικά αλληλοαποκλειόμενα. Αυτοί που κατεβάζουν ιδέες δουλεύουν όλοι για άλλους. Εκτός αν πιστεύεις τις μαρκετοπαπαριές ότι το iPhone ήταν ιδέα του μαλάκα που δεν πίστευε στην ιατρική και πέθανε από καρκίνο γιατί ήταν αντιεπιστημονικό βόδι χωρίς γνώσεις, μόρφωση και παιδεία (δηλαδή ο Στιβ Τζομπς, για όποιον δεν κατάλαβε).Otto Weininger έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 12:23 Εγώ απλά λέω ότι όποιος θέλει λεφτά πρέπει να κατεβάζει ιδέες, να δικτυωνεται, να ρισκάρει.
Επίσης ποτέ δεν θα βγάλεις -σοβαρά- λεφτά δουλεύοντας για άλλον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 143 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από mitsokollias
-
- 30 Απαντήσεις