Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Echelon έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 09:49
Παίζει ρόλο και το κρατίδιο που θα είναι αφού δεν είναι μόνο το κόστος ζωής που αλλάζει(π.χ Βαυαρία με 2.200 μικτά είναι αρκετά χλωμός), αλλά και οι ασφαλιστικές κρατήσεις. Για πειραματισμούς εδώ.
Τι χλωμο ,γνωστος με περισσοτερα πειναει στην βαυαρια
Και εγώ έχω γνωστούς ζευγάρι που δουλεύει στην Πόρσε και <<πεινάει>> γιατί "ξέρεις πόσο έχουν τα ενοίκια στην Γερμανία;" Από μιζέρια άλλο τίποτα.
Όπως και να έχει καλύτερα να φυτοζωείς σε μια χώρα me 5% και επιχειρήσεις που εξάγουν προϊόντα αξίας 1,5 τρις παρά σε μια χώρα με ανεργία 20%+ που εξάγει προϊόντα αξίας 25-30 δις΄.
Δεν είναι λίγο μαλακια να πρέπει να διαλέξεις πως θα φυτοζωείς;
Γκιλοτίνα ή κρεμάλα;
Echelon έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 09:49
Παίζει ρόλο και το κρατίδιο που θα είναι αφού δεν είναι μόνο το κόστος ζωής που αλλάζει(π.χ Βαυαρία με 2.200 μικτά είναι αρκετά χλωμός), αλλά και οι ασφαλιστικές κρατήσεις. Για πειραματισμούς εδώ.
Και εγώ έχω γνωστούς ζευγάρι που δουλεύει στην Πόρσε και <<πεινάει>> γιατί "ξέρεις πόσο έχουν τα ενοίκια στην Γερμανία;" Από μιζέρια άλλο τίποτα.
Όπως και να έχει καλύτερα να φυτοζωείς σε μια χώρα me 5% και επιχειρήσεις που εξάγουν προϊόντα αξίας 1,5 τρις παρά σε μια χώρα με ανεργία 20%+ που εξάγει προϊόντα αξίας 25-30 δις΄.
Ειναι γνωστη η μιζερια των γερμανων αλλα δεν ειναι οπως τα λες ,προχθες του εστειλα ενα 50αρικο για να φαει.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 09:26
Περσέα, δεν είναι όλες οι δουλειές έτσι
Μια χαρά είναι τα 2.200 μικτά αν ο φίλος όπως υποπτεύομαι πάει για να δουλέψει στην εστίαση σε κάνα ελληνικό φαγάδικο. Τα περισσότερα παιδιά που πάνε εκεί δεν πληρώνουν νοίκι γιατί κοιμούνται σε κάποια αποθήκη που έχει ο εστιάτορας. Ούτε ηλεκτρικό ούτε νερό ούτε τίποτα. Είναι καλή συμφωνία κι αν δεν ξοδεύει με την προυπόθεση ότι θα τρώει στο μαγαζί που δουλεύει τσάμπα θα του μείνουν καμιά 1.200 με 1500 το μήνα. Καθόλου άσχημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πορφύριος Εξαρχίδης την 21 Ιούλ 2020, 10:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
perseus έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 09:50
Δεν είναι λίγο μαλακια να πρέπει να διαλέξεις πως θα φυτοζωείς;
Γκιλοτίνα ή κρεμάλα;
Εννοείται πως είναι, αλλά τώρα μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση, όπου από ότι φαίνεται οι επιλογές είναι περιορισμένες.
φιλος εχει προταση για τετοια δουλεια, αλλα δεν εχει πατησει ποτε το ποδι του εξω απο τη χωρα, και δισταζει να κανει το βημα. εδω ζει με δουλειες του 500ευρου, και ζοριζεται. εχει και οικογενεια, 2 παιδια, και σκεφτεται αν μπορει να ζει εκει, εστω σπαρτιατικα, αλλα να μενει κανα 500αρικο να στελνει στην οικογενεια.
πως το βλεπετε; εφικτο;
Άμα βγάλεις και τα νοίκια που θα δίνει θα του μένουν 1000 καθαρά, δεν αξίζει για 1000 ευρώ το μήνα να ξενιτευτει
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 09:26
Περσέα, δεν είναι όλες οι δουλειές έτσι
Ειπαμε εξαρχιδη ,δεν ειμαστε ολοι σαν και εσας που πηδιεστε για ενα ρολεξ
Γιατί ρε πηδιέμαι για ένα ρόλεξ; Ίσα ίσα που εγώ τα απεχθάνομαι τα ρολόγια χειρός. Είναι βαριά. Να μου πεις να πηδηχτώ μια φορά για μια μερσέντες s ναι το καταλαβαίνω και μπορεί και να το έκανα. Αλλά για ένα ρόλεξ, όχι με τίποτα. Για ποιον με πέρασες;
φιλος εχει προταση για τετοια δουλεια, αλλα δεν εχει πατησει ποτε το ποδι του εξω απο τη χωρα, και δισταζει να κανει το βημα. εδω ζει με δουλειες του 500ευρου, και ζοριζεται. εχει και οικογενεια, 2 παιδια, και σκεφτεται αν μπορει να ζει εκει, εστω σπαρτιατικα, αλλα να μενει κανα 500αρικο να στελνει στην οικογενεια.
πως το βλεπετε; εφικτο;
Άμα βγάλεις και τα νοίκια που θα δίνει θα του μένουν 1000 καθαρά, δεν αξίζει για 1000 ευρώ το μήνα να ξενιτευτει
200€ ενοίκιο θα δίνει;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
πως το βλεπετε; εφικτο;
Κάπου 1,5 καθαρά να υπολογίζει. Μια χαρά λεφτά είναι, αυτοί είναι οι μισθοί. Όσοι νομίζουν ότι στην Γερμανία παίρνουν δεκαχίλιαρα ζουν στον κόσμο τους (το λέω γιατί ακούω κάτι τέτοια κατά καιρούς).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 21 Ιούλ 2020, 10:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
πως το βλεπετε; εφικτο;
Το 500ρικο που βγάζει εδώ, θα είναι το 500ρικο που θα στελνει στην οικογένεια. Ισα έρχονται.
με το 500 εδω, πρεπει να ζει και ο ιδιος. δηλαδη ουσιαστικα δε ζει, απλως υπαρχει. κοιτα, οσο να πεις, ανθρωπος ζορισμενος ειναι, ψαχνει να δει τις επιλογες του. το να του περισσευει 500 στη γερμανικη δουλεια απλως το θεωρει ως μινιμουμ για να ξεκινησει, ιδανικα θα του περισσευουν περισσοτερα.
ρωταω εγω, ποσα; δηλαδη απο τα 2.2 μικτα, ποσα μενουν στο χερι, μετα απο εισφορες, νοικι κλπ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
πως το βλεπετε; εφικτο;
Το 500ρικο που βγάζει εδώ, θα είναι το 500ρικο που θα στελνει στην οικογένεια. Ισα έρχονται.
με το 500 εδω, πρεπει να ζει και ο ιδιος. δηλαδη ουσιαστικα δε ζει, απλως υπαρχει. κοιτα, οσο να πεις, ανθρωπος ζορισμενος ειναι, ψαχνει να δει τις επιλογες του. το να του περισσευει 500 στη γερμανικη δουλεια απλως το θεωρει ως μινιμουμ για να ξεκινησει, ιδανικα θα του περισσευουν περισσοτερα.
ρωταω εγω, ποσα; δηλαδη απο τα 2.2 μικτα, ποσα μενουν στο χερι, μετα απο εισφορες, νοικι κλπ.
πως το βλεπετε; εφικτο;
Αν πεις τι δουλειά θα κάνει μπορώ να σου πω περισσότερα. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι ίσως να μπορεί να εξελιχθεί. Η λάθος νοοτροπία είναι "θα πάω σε αυτή τη δουλειά για μια ζωή και θα βγαζω τόσα". Αυτό πρέπει να το αποβάλλει πριν μπει στο αεροπλάνο, είναι η γνώμη μου.