!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Θρησκείας

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Θρησκείας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Λοξίας έγραψε: 19 Ιούλ 2020, 10:12 seismic,

Αν σου πει ένας ότι είσαι γάιδαρος, μην δώσεις σημασία.
Αν στο πει και δεύτερος, σκέψου το λιγάκι.
Αν όμως στο πει και τρίτος, άρχισε να ψάχνεις για σαμάρι.

Εσένα σου έχουν πει, όχι τρεις αλλά 103 επιστημονικοί φορείς, ότι η πατέντα σου είναι γάιδαρος, αλλά ακόμα δεν της έχεις βάλει σαμάρι.
Δεν θα καθαρίσουν εύκολα μαζί μου όπως κουκούλωσαν τις πάρα κάτω εφευρέσεις. Εγώ θα τους βάλω το σαμάρι και θα τους κτυπώ και με καμουτσίκι. :hammer:

http://www.hellagen.gr/

Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Ναι, και είχαν μια σκασίλα οι επιστημονικοί φορείς που εσύ γράφεις στα φόρα!
Για την επιστήμη, είσαι ήδη στο καλαθάκι των αχρήστων, απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα.
seismic

Λοξίας έγραψε: 19 Ιούλ 2020, 11:14 Ναι, και είχαν μια σκασίλα οι επιστημονικοί φορείς που εσύ γράφεις στα φόρα!
Για την επιστήμη, είσαι ήδη στο καλαθάκι των αχρήστων, απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα.
Αμ εγώ να δεις στεναχώρια :smt005:
Αν δεν τους βάλω στον κώλο την άγκυρα δεν θα ησυχάσω.
Δεν με νοιάζει τι λέει η ελληνική επιστήμη της μάσας και της καρέκλας
Με νοιάζει τι λέω εγώ. Είναι τελείως μπουμπούνες.
Εγώ πια είμαι παγκόσμιος και θα τους δυσφημώ παντού όπως κάνουν όλοι που έφυγαν στο εξωτερικό.
https://www.researchgate.net/profile/Ioannis_Lymperis
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Στην κοσμάρα σου έτσι;
Tο researchgate θα δημοσιεύσει ΟΤΙ του στείλεις. Και μάλιστα χωρίς peer review!
Ο σκοπός του δεν είναι η απόδειξη των δημοσιεύσεων που αναρτά, ούτε ελέγχει αν η δημοσίευση είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.
Ο σκοπός του είναι να φέρνει σε επαφή όλους τους επιστήμονες από όλους τους κλάδους της εφαρμοσμένης επιστήμης.
Είναι κάτι σαν το Facebook ή το Linkedin για επαγγελματίες επιστήμονες.
Δεν είναι επιστημονικό περιοδικό ή οργανισμός αξιολόγησης.
Έχεις πιαστεί από τα μαλλιά σου.

Σε όσα ξένα σοβαρά επιστημονικά περιοδικά ή επιστήμονες έχεις απευθυνθεί, σου έχουν κλείσει την πόρτα. Αυτό είναι το δεδομένο.
Και βρήκες ένα κινέζικο περιοδικό του κώλου, που δέχτηκε (επί πληρωμή!), να δημοσιεύσει την εργασία σου χωρίς αυτή να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Αφού κατάλαβες ότι έκανες μια τρύπα στο νερό, βρήκες το Facebook των επαγγελματιών της εφαρμοσμένης επιστήμης και καυχιέσαι ότι σε δημοσίευσαν. Και πως τώρα "είσαι παγκόσμιος".
Και δεν καταλαβαίνεις πως και εγώ να τους στείλω μια εργασία μου για την δικτύωση απομεμακρυσμέων υπολογιστών (ας πούμε), θα την δημοσιεύσουν επίσης!

Εντελώς στην κοσμάρα σου, έτσι;
seismic

Λοξίας έγραψε: 19 Ιούλ 2020, 12:19 Στην κοσμάρα σου έτσι;
Tο researchgate θα δημοσιεύσει ΟΤΙ του στείλεις. Και μάλιστα χωρίς peer review!
Ο σκοπός του δεν είναι η απόδειξη των δημοσιεύσεων που αναρτά, ούτε ελέγχει αν η δημοσίευση είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.
Ο σκοπός του είναι να φέρνει σε επαφή όλους τους επιστήμονες από όλους τους κλάδους της εφαρμοσμένης επιστήμης.
Είναι κάτι σαν το Facebook ή το Linkedin για επαγγελματίες επιστήμονες.
Δεν είναι επιστημονικό περιοδικό ή οργανισμός αξιολόγησης.
Έχεις πιαστεί από τα μαλλιά σου.

Σε όσα ξένα σοβαρά επιστημονικά περιοδικά ή επιστήμονες έχεις απευθυνθεί, σου έχουν κλείσει την πόρτα. Αυτό είναι το δεδομένο.
Και βρήκες ένα κινέζικο περιοδικό του κώλου, που δέχτηκε (επί πληρωμή!), να δημοσιεύσει την εργασία σου χωρίς αυτή να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Αφού κατάλαβες ότι έκανες μια τρύπα στο νερό, βρήκες το Facebook των επαγγελματιών της εφαρμοσμένης επιστήμης και καυχιέσαι ότι σε δημοσίευσαν. Και πως τώρα "είσαι παγκόσμιος".
Και δεν καταλαβαίνεις πως και εγώ να τους στείλω μια εργασία μου για την δικτύωση απομεμακρυσμέων υπολογιστών (ας πούμε), θα την δημοσιεύσουν επίσης!

Εντελώς στην κοσμάρα σου, έτσι;
Για μαλάκες ψάχνεται? Δεν δημοσιεύω αυτά που ξέρω πουθενά. Η επιστήμη είναι γεμάτη κλεφτρόνια.
Αυτά που δημοσιεύω είναι μόνο και μόνο για να σας κάνω πλάκα. :003:
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Τα ήπιες χτες και δεν έχεις συνέλθει ακόμα ε; Δεν κατάλαβες Χριστό από ό,τι έγραψα, έτσι;
Δεν ενδιαφέρει αν θα τα δημοσιεύσεις όλα ή μέρος τους.
Το δεδομένο είναι πως ΟΤΙ και να στείλεις στο researchgate, θα το δημοσιεύσουν.
Δεν είναι αξιολογικός οργανισμός, ούτε πιστοποιεί εργασίες!
Το ότι δημοσίευσαν ό,τι τους έστειλες, δεν προσθέτει ούτε μισό πόντο στην εργασία σου.

Πλάκα, δυστυχώς, κάνεις στον εαυτό σου και μαζί, του κάνεις και ζημιά.
Διότι και στα επόμενα 20 χρόνια, στα φόρα θα κλαίγεσαι, ενώ η επιστήμη θα έχει προχωρήσει πολύ στο θέμα των αντισειμικών κατασκευών.
Αλλά εσύ, θα είσαι στην απ' έξω και θα μυξοκλαίς στα φόρα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

axilmar έγραψε: 18 Ιούλ 2020, 11:39
stavmanr έγραψε: 17 Ιούλ 2020, 18:38
axilmar έγραψε: 17 Ιούλ 2020, 14:28 Ειπαμε, και το ξαναλεω για να το χωνεψεις:

Η μη επαληθευση μιας υποθεσης δεν σημαινει οτι η αντιθετη υποθεση ειναι αληθης.
Και ξαναγράφω:
σε συγκεκριμένο πλήθος ενδεχομένων, η απόρριψη των υπολοίπων σημαίνει αυτόματα αποδοχή του εναπομείνατος.
Στα Μαθηματικά ονομάζεται εις άτοπον απαγωγή.

Πχ. αν μία κληρωτίδα βγάζει αριθμούς 1 ή 2 ή 3, αν δεν βγάλει 1 ή 2 θα βγάλει αναγκαστικά 3.
Άλλο παράδειγμα: αν μία πρόταση μπορεί να είναι αληθής ή ψευδής, τότε αν δεν είναι αληθής είναι ψευδής, και το ανάποδο.
Άλλο παράδειγμα: αν κάτι μπορεί να είναι υπαρκτό ή μη υπαρκτό, αν δεν είναι υπαρκτό τότε είναι ανύπαρκτο και το ανάποδο.

Πάμε στο συγκεκριμένο:
εφόσον κάτι μπορεί να έχει δημιουργηθεί τυχαία ή από έλλογο σχεδιαστή, αν δεν δημιουργήθηκε τυχαία δημιουργήθηκε από έλλογο σχεδιαστή.

Προσπαθείς να αναγάγεις όλες τις προτάσεις σε ένα προαποφασισμένο επιχείρημα που βασίζεται σε συγκεκριμένες παραμέτρους και χάνεις την ουσία της εις ατόπου απαγωγής, που αποτελεί επιστημονική μέθοδο.
Ρε φιλαράκι δεν ισχύουν αυτά που λες.

Δεν μπορείς να αποδειξεις κάτι δια της ελλείψεως του αντιθέτου.

Δεν μπορείς να κάνεις 100 πειράματα, να μην βρεις αυτό που θέλεις και να πεις ότι τελικά ισχύει το αντίθετο.
Μπορείς να κάνεις 100-1000-10000000 πειράματα, να μην αποδεικνύεται η θεωρία σου και να υποστηρίζεις ότι συνεχίζει να ισχύει;
seismic

Λοξίας έγραψε: 19 Ιούλ 2020, 12:59 Τα ήπιες χτες και δεν έχεις συνέλθει ακόμα ε; Δεν κατάλαβες Χριστό από ό,τι έγραψα, έτσι;
Δεν ενδιαφέρει αν θα τα δημοσιεύσεις όλα ή μέρος τους.
Το δεδομένο είναι πως ΟΤΙ και να στείλεις στο researchgate, θα το δημοσιεύσουν.
Δεν είναι αξιολογικός οργανισμός, ούτε πιστοποιεί εργασίες!
Το ότι δημοσίευσαν ό,τι τους έστειλες, δεν προσθέτει ούτε μισό πόντο στην εργασία σου.

Πλάκα, δυστυχώς, κάνεις στον εαυτό σου και μαζί, του κάνεις και ζημιά.
Διότι και στα επόμενα 20 χρόνια, στα φόρα θα κλαίγεσαι, ενώ η επιστήμη θα έχει προχωρήσει πολύ στο θέμα των αντισειμικών κατασκευών.
Αλλά εσύ, θα είσαι στην απ' έξω και θα μυξοκλαίς στα φόρα.
Είμαι ο αρχηγός στις αντισεισμικές κατασκευές και πάντα θα με βλέπεται με τα κιάλια. :xena: :blm: seismic
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Καλά καλά...να γυρνάς και κάνα πλευρό στον ύπνο σου.
seismic

Λοξίας έγραψε: 19 Ιούλ 2020, 13:54 Καλά καλά...να γυρνάς και κάνα πλευρό στον ύπνο σου.
Ξέρεις κάτι απορώ πως μια χώρα σαν την Ελλάδα έχει επιβιώσει 3000 χρόνια ?
Αυτός που επιβιώνει σε μια δύσκολη στιγμή δεν είναι ούτε ο έξυπνος ούτε ο μορφωμένος
αλλά αυτός που μπορεί να δεχθεί και να προσαρμοστεί στην αλλαγή.
Εδώ στην Ελλάδα το κατεστημένο δεν δέχεται καμία αλλαγή και μπαίνει το ερώτημα πως στο διάολο επιβιώνουμε ακόμα? :102:
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

stavmanr έγραψε: 19 Ιούλ 2020, 13:23
stavmanr έγραψε: 17 Ιούλ 2020, 18:38

Και ξαναγράφω:
σε συγκεκριμένο πλήθος ενδεχομένων, η απόρριψη των υπολοίπων σημαίνει αυτόματα αποδοχή του εναπομείνατος.
Στα Μαθηματικά ονομάζεται εις άτοπον απαγωγή.

Πχ. αν μία κληρωτίδα βγάζει αριθμούς 1 ή 2 ή 3, αν δεν βγάλει 1 ή 2 θα βγάλει αναγκαστικά 3.
Άλλο παράδειγμα: αν μία πρόταση μπορεί να είναι αληθής ή ψευδής, τότε αν δεν είναι αληθής είναι ψευδής, και το ανάποδο.
Άλλο παράδειγμα: αν κάτι μπορεί να είναι υπαρκτό ή μη υπαρκτό, αν δεν είναι υπαρκτό τότε είναι ανύπαρκτο και το ανάποδο.

Πάμε στο συγκεκριμένο:
εφόσον κάτι μπορεί να έχει δημιουργηθεί τυχαία ή από έλλογο σχεδιαστή, αν δεν δημιουργήθηκε τυχαία δημιουργήθηκε από έλλογο σχεδιαστή.

Προσπαθείς να αναγάγεις όλες τις προτάσεις σε ένα προαποφασισμένο επιχείρημα που βασίζεται σε συγκεκριμένες παραμέτρους και χάνεις την ουσία της εις ατόπου απαγωγής, που αποτελεί επιστημονική μέθοδο.

Δεν μπορείς να κάνεις 100 πειράματα, να μην βρεις αυτό που θέλεις και να πεις ότι τελικά ισχύει το αντίθετο.
Μπορείς να κάνεις 100-1000-10000000 πειράματα, να μην αποδεικνύεται η θεωρία σου και να υποστηρίζεις ότι συνεχίζει να ισχύει;
Οταν κανεις πειραματα δεν λες οτι ισχυει η θεωρια σου.

Με το ιδιο σκεπτικο, θα επρεπε να λεμε τωρα οτι δεν υπαρχει θεος, για τον απλουστατο λογο οτι 2000+ χρονια τωρα δεν εχουμε καμμια αποδειξη περι θεου.

Αληθες ειναι κατι που επιβεβαιωνεται απο τα πειραματα. Εαν δεν επιβεβαιωθει απο τα πειραματα, παραμενουμε στο 'δεν ξερω'. Δεν σημαινει οτι ισχυει το αντιθετο.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

seismic έγραψε: 18 Ιούλ 2020, 12:01
axilmar έγραψε: 18 Ιούλ 2020, 11:40
Λοξίας έγραψε: 17 Ιούλ 2020, 21:43 Πολυ ωραίο επιχείρημα πανεπιστήμονα!

Να το εφαρμόσεις και στην απόδειξη του θεού σου.
Μιας και δεν μπορεί να αποδειχθεί υπαρκτός ο θεός σου (και των άλλων), τότε είναι ανύπαρκτος. :003:
Εύγε!
Σωστός!!!
Ο Θεός δεν είναι από ύλη αλλά από σκεπτόμενη ενέργεια. Δες μέσα σου και θα τον δεις.
Οι επιστήμονες είναι τόσο μεγάλα ψώνια που φοβούνται μην τους πάρει την δόξα ο θεός και τον βγάζουν ανύπαρκτο όπως φοβούνται και εμένα τον λασπιτζή μην τους πάρω την δόξα της αντισεισμικής τεχνολογίας και τους βγάλω άχρηστους.
Για τον λόγο αυτό βγάζουν άχρηστο εμένα και με ανύπαρκτη χρήση την πατέντα μου.
Σαπίλα ... μόνο η επιστήμη σκέπτεται τα άλλα όλα έγιναν δια μαγείας... :smt005:
Αν περάσεις μια φορά κάτω από ένα μπαλκόνι και σου πέσει μια γλάστρα στο κεφάλι αυτό είναι τυχερό.
Αν ξανά περάσεις και σου ξαναπέσει γλάστρα στο κεφάλι άντε να πεις ότι ήταν η κακιά η ώρα και ήταν σύμπτωση να την φας δεύτερη φορά.
Αν όμως περνάς και την τρως στο κεφάλι καθημερινά τότε δεν είναι ούτε στην τύχη ούτε σύμπτωση. Είναι σχεδιασμένο από κάποιον που σε μισεί και λέγεται δεδομένο.
Η φύση έχει δεδομένους νόμους είναι νομοτελής οι οποίοι χρειάζονται για να γίνουν τον νομοθέτη.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι που είναι ούτε καν χαζό αλλά τυχαίο έφτιαξε εμένα τον έξυπνο.
Ναι κάτι πολύπλοκο όπως είναι το σύμπαν όλο μπορεί να έγινε και τυχαία, αλλά οι πιθανότητες να συνέβη αυτό είναι μία στα 500 τρισεκατομμύρια. Όποιος πιστεύει στην τύχη να παίξει Λόττο :003:
Για οτι ισχυριζεσαι, φερεις το βαρος των αποδειξεων, αλλιως δεν ισχυει.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

axilmar έγραψε: 20 Ιούλ 2020, 13:14
stavmanr έγραψε: 19 Ιούλ 2020, 13:23

Οταν κανεις πειραματα δεν λες οτι ισχυει η θεωρια σου.

Με το ιδιο σκεπτικο, θα επρεπε να λεμε τωρα οτι δεν υπαρχει θεος, για τον απλουστατο λογο οτι 2000+ χρονια τωρα δεν εχουμε καμμια αποδειξη περι θεου.
Μα αυτό λέτε!
Όπου σας βολεύει το κοπανάτε. :102:
Αληθες ειναι κατι που επιβεβαιωνεται απο τα πειραματα. Εαν δεν επιβεβαιωθει απο τα πειραματα, παραμενουμε στο 'δεν ξερω'. Δεν σημαινει οτι ισχυει το αντιθετο.
Όταν έχεις δύο επιλογές, η μη επιβεβαίωση του ενός είναι επιβεβαίωση του άλλου. Ανάλογα με το πλήθος ν των επιλογών, οι ν-1 απορρίψεις σημαίνουν την αποδοχή της νιοστής.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

axilmar έγραψε: 20 Ιούλ 2020, 13:15

Σωστός!!!
Ο Θεός δεν είναι από ύλη αλλά από σκεπτόμενη ενέργεια. Δες μέσα σου και θα τον δεις.
Οι επιστήμονες είναι τόσο μεγάλα ψώνια που φοβούνται μην τους πάρει την δόξα ο θεός και τον βγάζουν ανύπαρκτο όπως φοβούνται και εμένα τον λασπιτζή μην τους πάρω την δόξα της αντισεισμικής τεχνολογίας και τους βγάλω άχρηστους.
Αν περάσεις μια φορά κάτω από ένα μπαλκόνι και σου πέσει μια γλάστρα στο κεφάλι αυτό είναι τυχερό.
Αν ξανά περάσεις και σου ξαναπέσει γλάστρα στο κεφάλι άντε να πεις ότι ήταν η κακιά η ώρα και ήταν σύμπτωση να την φας δεύτερη φορά.
Αν όμως περνάς και την τρως στο κεφάλι καθημερινά τότε δεν είναι ούτε στην τύχη ούτε σύμπτωση. Είναι σχεδιασμένο από κάποιον που σε μισεί και λέγεται δεδομένο.
Η φύση έχει δεδομένους νόμους είναι νομοτελής οι οποίοι χρειάζονται για να γίνουν τον νομοθέτη.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι που είναι ούτε καν χαζό αλλά τυχαίο έφτιαξε εμένα τον έξυπνο.
Ναι κάτι πολύπλοκο όπως είναι το σύμπαν όλο μπορεί να έγινε και τυχαία, αλλά οι πιθανότητες να συνέβη αυτό είναι μία στα 500 τρισεκατομμύρια. Όποιος πιστεύει στην τύχη να παίξει Λόττο :003:
Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι η αποδεικτική διαδικασία περιλαμβάνει πολλά εργαλεία. Ένα εκ των οποίων είναι και η εις άτοπον απαγωγή.

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι φαίνεται να αγνοείς ότι σε αυτή βασίστηκαν λανθασμένα, δηλαδή παραπειστικά, η ίδια η αβιογένεση και ο εξελικτισμός: στην έλλειψη εναλλακτικής!

Ουδέποτε υπήρχαν αποδείξεις επαρκείς επάνω σε αυτές τις θεωρίες. Η βασική επιχειρηματολογία ήταν "έλλειψη εναλλακτικής". Η εμμονή σε αυτά τα δόγματα δεν στηρίχθηκε ποτέ σε αποδείξεις. Αντίθετα, προσπαθούσαν να κρατηθούν στο υλιστικό δόγμα και δεν έβρισκαν άλλη εναλλακτική που να το εξυπηρετεί.
seismic

axilmar έγραψε: 20 Ιούλ 2020, 13:15

Σωστός!!!
Δεν ισχύει το δικό μου που έχει την λογική και ισχύει της επιστήμης που έχει πιθανότητες ένα στα 500 τρισεκατομμύρια?
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”