!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Επανέρχομαι λοιπόν στα χθεσινά. Αν ο μελωδικός τονισμός απουσιάζει πλήρως από την Νεοελληνική θα πρέπει να μπορείτε να μου διαβάσετε μεμονωμένες λέξεις (φυσιολογικά*) που έπαιρναν βαρεία ή οξεία ή περισπωμένη και αυτό να μην ακούγεται καθόλου. Συμφωνούμε σε αυτό;

Αν όχι τότε κάτι έχω καταλάβει λάθος στο όλο θέμα και θα είμαι ευγνώμων σε όποιον μου το υποδείξει

* Αν προσπαθήσω μπορώ να τραγουδήσω μία λέξη σε μία μόνο νότα. Αν φυσικά γίνει αυτό σε λέξεις στη σειρά είναι ξεκάθαρο στον ακροατή πως δεν πρόκειται για φυσιολογική εκφορά ομιλίας.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Antigeist έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 01:05 Η αραβική γλώσσα μιλιέται και αυτή από εκατοντάδες εκατομμύρια και μάλιστα θεωρείται ιερή γλώσσα από δισεκατομμύρια πιστούς του ισλάμ. Αυτό πάει να πει γλώσσα με πραγματική ακτινοβολία.
Με τέτοιες υπερβολές δυσκολεύεσαι να πείσεις ότι συζητάς σοβαρά. Και τα Ευαγγέλια λοιπόν μεταφράστηκαν στην Ελληνική. Τότε και αυτή θα έπρεπε να θεωρείται ιερή από τους χριστιανούς γενικά. Φαντάζεσαι οποιονδήποτε σοβαρό μελετητή της Καινής Διαθήκης να μπορέσει να βγάλει άκρη χωρίς να ξέρει Ελληνικά;
Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist »

ST48410 έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 01:10
Antigeist έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 01:05 Η αραβική γλώσσα μιλιέται και αυτή από εκατοντάδες εκατομμύρια και μάλιστα θεωρείται ιερή γλώσσα από δισεκατομμύρια πιστούς του ισλάμ. Αυτό πάει να πει γλώσσα με πραγματική ακτινοβολία.
Με τέτοιες υπερβολές δυσκολεύεσαι να πείσεις ότι συζητάς σοβαρά. Και τα Ευαγγέλια λοιπόν μεταφράστηκαν στην Ελληνική. Τότε και αυτή θα έπρεπε να θεωρείται ιερή από τους χριστιανούς γενικά. Φαντάζεσαι οποιονδήποτε σοβαρό μελετητή της Καινής Διαθήκης να μπορέσει να βγάλει άκρη χωρίς να ξέρει Ελληνικά;
Ξέρεις κανέναν χριστιανό να θεωρεί ιερή γλώσσα την ελληνική ή τη λατινική ή την εβραϊκή; Ο κάθε μουσουλμάνος στον πλανήτη θεωρεί την αραβική ιερή γλώσσα στην κυριολεξία, θεωρεί όσα είναι γραμμένα στο κοράνιο τον verbatim λόγο του θεού του.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 00:51 Το ζητούμενο ήταν να δείξεις ότι μιά συλλαβή με οξεία έχει άλλο τονικό ύψος από μία συλλαβή με περισπωμένη.
Έχω πρόβλημα με το προγραμματάκι για την οπτική απεικόνιση. Ωστόσο από την προηγούμενη φράση σου παραθέτω τη λέξη ρωτάς που παίρνει περισπωμένη. Τράβηξα τη λέξη στο τετραπλάσιο του αρχικού χρόνου. Νομίζω ακούγεται η τονική διακύμανση ξεκάθαρα.

https://voca.ro/3GCOti6NDo7

Λέγοντας μόνος μου την λέξη ανθρώπων αν την πω αργά ακούγεται παραπάνω από ένα Ωμέγα κάτι σαν Ωω αλλά αν την πω γρήγορα δεν είναι τόσο εμφανές. Στο Ωο υπάρχει διακύμανση 2 τονικών υψών, δεν είναι απλά προσθήκη χρόνου. Κάποιες φορές ακούω και παραπάνω από 2 τονικά ύψη. Ανάλογα με τον ομιλητή, τη ροή και τη φράση. Αλλά εκεί μπορεί να υπάρξει ο αντίλογος ότι αυτό είναι επιτονισμός. Στην οξεία και την βαρεία τα πράγματα είναι πιο σταθερά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Antigeist έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 01:05 Το ξέρω ότι δεν σε πτοεί αλλά αυτό που λες δεν το λέει κανένας γλωσσολόγος στον πλανήτη γη. Ούτε ένας. Η αγγλική είναι γερμανική γλώσσα γιατί εξελίχθηκε από την πρωτογερμανική, τόσο απλό. Δεν υφίσταται άλλο επιχείρημα επ' αυτού. Αν εσύ είσαι ενδόμυχα ρατσιστής και δεν λες να βάλεις με το νου σου το γεγονός ότι η παγκόσμια lingua franca, αυτή η γλώσσα στην οποία έχει αποτυπωθεί το ογκοδέστερο στα παγκόσμια χρονικά θησαύρισμα λόγου στο μεγαλύτερο φάσμα θεμάτων, ότι πράγματι προέρχεται από τη γλώσσα αυτών "που ήταν στα δέντρα", την γλώσσα αυτών που κατακρεούργησαν τις στρατιές του Αυγούστου, αυτό είναι δικό σου θέμα που πρέπει να το ξεκαθαρίσεις μέσα σου εσύ. Αυτή όμως είναι η αναντίρρητη πραγματικότητα.

Το αν η ελληνική γλώσσα ακούγεται σαν να την μιλάει αυτιστικός ή όχι δεν είναι ζήτημα που αφορά επιστήμονες. Αφορά απλούς ανθρώπους. Η ελληνική ακούγεται χάλια στα αυτιά πάρα πολλών όπως ακριβώς ακούγεται στο δικά σου αυτιά άσχημη η τουρκική. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η ελληνική είναι αχρηστη γλώσσα γιατί εν έτει 2020 τη μιλάει μόνο ένα πολύ μικρό έθνος το οποίο είναι πάρα πολύ χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου ό,τι και να πιστεύει το ίδιο για τον εαυτό του. Η τουρκική γλώσσα και η αζέρικη που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα μιλιούνται από 100 εκ. Η αραβική γλώσσα μιλιέται και αυτή από εκατοντάδες εκατομμύρια και μάλιστα θεωρείται ιερή γλώσσα από δισεκατομμύρια πιστούς του ισλάμ. Αυτό πάει να πει γλώσσα με πραγματική ακτινοβολία στον κόσμο. Την Ισπανική την μιλάει ολόκληρη η αμερικανική ήπειρος εκτός από ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία. Μαθαίνεις μια γλώσσα και είσαι σε θέση να επικοινωνείς με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Εγώ αυτό αποκαλώ χρησιμότητα. Στη δική σου την κράνα δεν ξέρω τι παίζει.
Αγαπητό αποκαΐδι, που προσπαθείς να φτάσεις τον stavmanr σε ασχετολογία, ουδέποτε ήταν θέμα αν η αγγλική ανήκει στην οικογένεια των γερμανικών γλωσσών. Ανήκει καθαρά λόγω ιστορικής προέλευσης. Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα στο φόρουμ. Η ηλιθιότητα που υποστήριζες και υποστηρίζεις είναι ότι η γραμματική και το συντακτικό της είναι γερμανικής γλώσσας, όπως και το λεξιλόγιό της. Δεν είναι. Έχουν ελάχιστη σχέση. Δεν υπάρχει μισός γλωσσολόγος που να ισχυρίζεται σοβαρά αυτό το πράγμα. Αντιθέτως, κάθε γλωσσολόγος θα έπεφτε νεκρός απ' τα γέλια αν άρχιζες να του λες ότι η αγγλική και η γερμανική έχουν την οποιαδήποτε γραμματικοσυντακτική σχέση έξω από ομοιότητες που οφείλονται στην SAE, που έχουν όλες οι οικογένειες γλωσσών της Ευρώπης, μαζί και η ελληνική, και κοινές ΠΙΕ ρίζες. Όπως είπα και την πρώτη φορά που σε τάπωσα, η αγγλική είναι γερμανολατινική γλώσσα. Το μεγαλύτερο μέρος του λεξιλογίου της είναι λατινικό και η γραμματική και το συντακτικό της μπορούν να χαρακτηριστούν απλώς ΙΕ, όπως της ελληνικής. Η μόνη ουσιώδης σχέση που έχουν με τις άλλες γερμανικές γλώσσες είναι ένα μικρό σε μέγεθος πυρηνικό λεξιλόγιο (ούτε το 1/4 του λεξιλογίου). Αυτή είναι η αναντίρρητη πραγματικότητα.

Όσο για την χρησιμότητα μιας γλώσσας, αδυνατώ να απαντήσω σε τέτοιον πακτωλό βλακείας, όπου ο αριθμός των ομιλητών καθορίζει την χρησιμότητα. Είναι εμφανώς διαταραχή να σκέφτεται κανείς κατ' αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχει απολύτως καμμιά έρευνα για το πώς ακούγονται οι γλώσσες σε ομιλητές τρίτων γλωσσών, γιατί κανείς επιστήμονας δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να κάνει τέτοια ηλίθια, εντελώς μη επαναλήψιμη και υποκειμενική μελέτη. Δεν υπάρχει καν ένδειξη ότι ισχύει η μαλακία που λες. Δεν ξέρω απολύτως κανένα άτομο να βρίσκει την ελληνική κακόηχη εκτός από σένα, που εμφανώς έχεις κόμπλεξ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 01:28
Leporello έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 00:51 Το ζητούμενο ήταν να δείξεις ότι μιά συλλαβή με οξεία έχει άλλο τονικό ύψος από μία συλλαβή με περισπωμένη.
Έχω πρόβλημα με το προγραμματάκι για την οπτική απεικόνιση. Ωστόσο από την προηγούμενη φράση σου παραθέτω τη λέξη ρωτάς που παίρνει περισπωμένη. Τράβηξα τη λέξη στο τετραπλάσιο του αρχικού χρόνου. Νομίζω ακούγεται η τονική διακύμανση ξεκάθαρα.

https://voca.ro/3GCOti6NDo7

Λέγοντας μόνος μου την λέξη ανθρώπων αν την πω αργά ακούγεται παραπάνω από ένα Ωμέγα κάτι σαν Ωω αλλά αν την πω γρήγορα δεν είναι τόσο εμφανές. Στο Ωο υπάρχει διακύμανση 2 τονικών υψών, δεν είναι απλά προσθήκη χρόνου. Κάποιες φορές ακούω και παραπάνω από 2 τονικά ύψη. Ανάλογα με τον ομιλητή, τη ροή και τη φράση. Αλλά εκεί μπορεί να υπάρξει ο αντίλογος ότι αυτό είναι επιτονισμός. Στην οξεία και την βαρεία τα πράγματα είναι πιο σταθερά.
Εκτός από τον φραστικό, υπάρχει και ο συλλαβικός επιτονισμός, ο οποίος είναι συχνός τόσο στην ελληνική όσο και σε άλλες γλώσσες και χρησιμεύει φυσικά στο να καταδείξει έμφαση. Δες αυτό:

Ridiculous

Ri-diculous

Η αγγλική έχει φυσικό διπλοτονισμό, αλλά στο δεύτερο είναι εμφατικός διπλοτονισμός. Μια άλλη μορφή εμφάνισης είναι η αύξηση της χρονικής διάρκειας συλλαβής:

Ridiculous

Αυτό το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται και στην ελληνική, που δεν έχει φυσικό διπλοτονισμό:

Ανίκανος

Μερικές φορές αυτός ο διπλοτονισμός είναι λιγότερο δραματικός, ωστόσο πρόδηλος:

Πάρα-καλούμε

Όλα αυτά τα λέω για να σου δείξω ότι αυτές οι φυσικές διακυμάνσεις αφορούν την έκφραση και δεν αντιστοιχούν σε δομικά στοιχεία της ίδιας της γλώσσας. Το κείμενο που έβαλε ο Πάγχρηστος είναι πολύ κατατοπιστικό σχετικά με την αρχαία γλώσσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 01:10
Η γερμανίδα γκόμενά μου
έλα τώρα με τις βλακείες και καλά ότι έχεις και γκόμενα, είπαμε λες χαζά αλλά αυτό που να το πιστέψει κανείς
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 02:22 Όλα αυτά τα λέω για να σου δείξω ότι αυτές οι φυσικές διακυμάνσεις αφορούν την έκφραση και δεν αντιστοιχούν σε δομικά στοιχεία της ίδιας της γλώσσας. Το κείμενο που έβαλε ο Πάγχρηστος είναι πολύ κατατοπιστικό σχετικά με την αρχαία γλώσσα.
To ξαναδιαβάζω αλλά υπάρχουν πολλά κενά (δικά μου) προκειμένου να το κατανοήσω πλήρως. Τα παραδείγματά σου είναι διαφωτιστικά για το πόσο μπορείς να χρωματίσεις μια λέξη. Ωστόσο έθεσα ένα ερώτημα που το θεωρώ κομβικό προκειμένου να καταλάβω τι εννοείτε όταν λέτε ότι δεν υπάρχει πλέον μελωδικός τονισμός στην Νεοελληνική, παρά μόνο δυναμικός.

Μπορείτε να πείτε μερικές σκέτες (προφανώς δισύλλαβες και άνω λέξεις) έξω από πρόταση όπου να μην υπάρχει μελωδικός τονισμός; Καθόλου; Αν υπάρχει τότε τι σημαίνει αυτό;

Επίσης. Όταν κατά την άποψή σας υπήρχε ο μελωδικός τονισμός στην Αρχαία Ελληνική δεν μπορούσαν να υπάρξουν οι παραπάνω χρωματισμοί που μου παρέθεσες; Μιλούσαν δηλαδή όλοι αυστηρά με ένα και μόνο τρόπο; Αν όχι, τότε οι παραπάνω χρωματισμοί δεν αποτελούν από μόνοι τους απόδειξη ότι δεν υπάρχει μελωδικός τονισμός. Μάλλον το αντίθετο. Ότι για λόγους αλλαγής σημασίας και εκφραστικότητας ανά περίπτωση μπορεί να τροποποιούνται οι μελωδικοί τονισμοί που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στη γλώσσα. Τι λες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 15 Ιούλ 2020, 02:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Antigeist

hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 01:51
Antigeist έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 01:05 Το ξέρω ότι δεν σε πτοεί αλλά αυτό που λες δεν το λέει κανένας γλωσσολόγος στον πλανήτη γη. Ούτε ένας. Η αγγλική είναι γερμανική γλώσσα γιατί εξελίχθηκε από την πρωτογερμανική, τόσο απλό. Δεν υφίσταται άλλο επιχείρημα επ' αυτού. Αν εσύ είσαι ενδόμυχα ρατσιστής και δεν λες να βάλεις με το νου σου το γεγονός ότι η παγκόσμια lingua franca, αυτή η γλώσσα στην οποία έχει αποτυπωθεί το ογκοδέστερο στα παγκόσμια χρονικά θησαύρισμα λόγου στο μεγαλύτερο φάσμα θεμάτων, ότι πράγματι προέρχεται από τη γλώσσα αυτών "που ήταν στα δέντρα", την γλώσσα αυτών που κατακρεούργησαν τις στρατιές του Αυγούστου, αυτό είναι δικό σου θέμα που πρέπει να το ξεκαθαρίσεις μέσα σου εσύ. Αυτή όμως είναι η αναντίρρητη πραγματικότητα.

Το αν η ελληνική γλώσσα ακούγεται σαν να την μιλάει αυτιστικός ή όχι δεν είναι ζήτημα που αφορά επιστήμονες. Αφορά απλούς ανθρώπους. Η ελληνική ακούγεται χάλια στα αυτιά πάρα πολλών όπως ακριβώς ακούγεται στο δικά σου αυτιά άσχημη η τουρκική. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η ελληνική είναι αχρηστη γλώσσα γιατί εν έτει 2020 τη μιλάει μόνο ένα πολύ μικρό έθνος το οποίο είναι πάρα πολύ χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου ό,τι και να πιστεύει το ίδιο για τον εαυτό του. Η τουρκική γλώσσα και η αζέρικη που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα μιλιούνται από 100 εκ. Η αραβική γλώσσα μιλιέται και αυτή από εκατοντάδες εκατομμύρια και μάλιστα θεωρείται ιερή γλώσσα από δισεκατομμύρια πιστούς του ισλάμ. Αυτό πάει να πει γλώσσα με πραγματική ακτινοβολία στον κόσμο. Την Ισπανική την μιλάει ολόκληρη η αμερικανική ήπειρος εκτός από ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία. Μαθαίνεις μια γλώσσα και είσαι σε θέση να επικοινωνείς με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Εγώ αυτό αποκαλώ χρησιμότητα. Στη δική σου την κράνα δεν ξέρω τι παίζει.
Αγαπητό αποκαΐδι, που προσπαθείς να φτάσεις τον stavmanr σε ασχετολογία, ουδέποτε ήταν θέμα αν η αγγλική ανήκει στην οικογένεια των γερμανικών γλωσσών. Ανήκει καθαρά λόγω ιστορικής προέλευσης. Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα στο φόρουμ. Η ηλιθιότητα που υποστήριζες και υποστηρίζεις είναι ότι η γραμματική και το συντακτικό της είναι γερμανικής γλώσσας, όπως και το λεξιλόγιό της. Δεν είναι. Έχουν ελάχιστη σχέση. Δεν υπάρχει μισός γλωσσολόγος που να ισχυρίζεται σοβαρά αυτό το πράγμα. Αντιθέτως, κάθε γλωσσολόγος θα έπεφτε νεκρός απ' τα γέλια αν άρχιζες να του λες ότι η αγγλική και η γερμανική έχουν την οποιαδήποτε γραμματικοσυντακτική σχέση έξω από ομοιότητες που οφείλονται στην SAE, που έχουν όλες οι οικογένειες γλωσσών της Ευρώπης, μαζί και η ελληνική, και κοινές ΠΙΕ ρίζες. Όπως είπα και την πρώτη φορά που σε τάπωσα, η αγγλική είναι γερμανολατινική γλώσσα. Το μεγαλύτερο μέρος του λεξιλογίου της είναι λατινικό και η γραμματική και το συντακτικό της μπορούν να χαρακτηριστούν απλώς ΙΕ, όπως της ελληνικής. Η μόνη ουσιώδης σχέση που έχουν με τις άλλες γερμανικές γλώσσες είναι ένα μικρό σε μέγεθος πυρηνικό λεξιλόγιο (ούτε το 1/4 του λεξιλογίου). Αυτή είναι η αναντίρρητη πραγματικότητα.

Όσο για την χρησιμότητα μιας γλώσσας, αδυνατώ να απαντήσω σε τέτοιον πακτωλό βλακείας, όπου ο αριθμός των ομιλητών καθορίζει την χρησιμότητα. Είναι εμφανώς διαταραχή να σκέφτεται κανείς κατ' αυτόν τον τρόπο.

Δεν υπάρχει απολύτως καμμιά έρευνα για το πώς ακούγονται οι γλώσσες σε ομιλητές τρίτων γλωσσών, γιατί κανείς επιστήμονας δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να κάνει τέτοια ηλίθια, εντελώς μη επαναλήψιμη και υποκειμενική μελέτη. Δεν υπάρχει καν ένδειξη ότι ισχύει η μαλακία που λες. Δεν ξέρω απολύτως κανένα άτομο να βρίσκει την ελληνική κακόηχη εκτός από σένα, που εμφανώς έχεις κόμπλεξ.
Πες μου έναν γλωσσολόγο που λέει αυτά τα που λες στην πρώτη παράγραφο ότι δηλαδή η μόνη (λες και είναι ασήμαντο!) ουσιώδης σχέση της αγγλικής με τις άλλες germanic είναι το πυρηνικό λεξιλόγιο και ότι επιπλέον η γραμματική, η μορφολογία και το συντακτικό δεν μπορούν να χαρακτηριστούν germanic αλλά μόνο IE

Σύμφωνα με εσένα τι καθορίζει δηλαδή την χρησιμότητα μιας γλώσσας; Αν τα ισπανικά τα μαθαίνουν ως δεύτερη γλώσσα πολύ περισσότεροι απ' ότι μαθαίνουν τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα αυτό εσένα μήπως τάχα σου επικοινωνεί κάτι για τη χρησιμότητα της καθεμιάς ή μπα;
Antigeist

Sid Vicious έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 02:24
Η γερμανίδα γκόμενά μου
έλα τώρα με τις βλακείες και καλά ότι έχεις και γκόμενα, είπαμε λες χαζά αλλά αυτό που να το πιστέψει κανείς
Αν όμως δεν ήμουν "ανθέλληνας" θα το πίστευες. Γιατί; Γιατί είσαι ηλίθιος.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Η γερμανίδα γκόμενά μου
Εμένα αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι που δε λέει κάτι πιο εξραβαγκάν, πες κορεάτισσα βρε γαμημένε κάτι, αυτό, η παντελή έλλειψης φαντασίας.
Όχι μόνον για το γιώργη (αχ), για όλους τους νέους με θλίβει, βαθύτατα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Antigeist έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 02:34
Η γερμανίδα γκόμενά μου
Αν όμως δεν ήμουν "ανθέλληνας" θα το πίστευες. Γιατί; Γιατί είσαι ηλίθιος.
Θρασύς ηλίθιος όμως που κάνει ζωάρα :lol:
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

sys3x έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 02:35
Η γερμανίδα γκόμενά μου
Εμένα αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι που δε λέει κάτι πιο εξραβαγκάν, πες κορεάτισσα βρε γαμημένε κάτι, αυτό, η παντελή έλλειψης φαντασίας.
Όχι μόνον για το γιώργη (αχ), για όλους τους νέους με θλίβει, βαθύτατα.
Ναι ρε συ, απίστευτα κοινότυπος και προβλέψιμος. Μπαίνω εδώ μέσα μετά από καιρό, μετά από ένα τρελό σερί μεταμεσονυκτίων ξεσαλωμάτων πρώτη φορά μετά από καιρό άντε να κάτσω και λίγο σπίτι να μπω και στο φόρουμ και βλέπω μια από τα ίδια. Εμμονικά ωσάν αυτιστικός ο αντιγκαιστ οτομανελλην ποστάρει επί 24ωρου βάσεως τα ίδια και τα ιδια, απορώ πως δεν έχει βαρεθεί τον ίδιο του τον εαυτό. Ακόμη και αυτό το καινούργιο στοιχείο περί γκομενέτου που πάει να πλασάρει, το πλασάρει με τρόπο τέτοιο που λες οκ το παιντί ντεν μπορεί μέχρι τόσο ειναι, πιο πέρα ζέρο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Antigeist έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 02:33 Πες μου έναν γλωσσολόγο που λέει αυτά τα που λες στην πρώτη παράγραφο ότι δηλαδή η μόνη (λες και είναι ασήμαντο!) ουσιώδης σχέση της αγγλικής με τις άλλες germanic είναι το πυρηνικό λεξιλόγιο και ότι επιπλέον η γραμματική, η μορφολογία και το συντακτικό δεν μπορούν να χαρακτηριστούν germanic αλλά μόνο IE
Όλοι οι γλωσσολόγοι. Π.χ. όλες οι γερμανικές γλώσσες έχουν οριστικό άρθρο που έχει γένος και αριθμό και σε κάποιες κλίνεται (έχει πτώσεις). Στα αγγλικά δεν συμβαίνει τίποτα από τα τρία. Δεν έχει ούτε γένος ούτε πτώση ούτε αριθμό. Στα ελληνικά φυσικά ισχύουν και τα τρία.

Η αγγλική δεν έχει γένη, δεν έχει πτώσεις, τα ρήματά της λειτουργούν διαφορετικά, οι χρόνοι είναι διαφορετικοί (τα γερμανικά δεν έχουν εξακολουθητικούς χρόνους*), οι προθέσεις της λειτουργούν εντελώς εξωγήινα σε σχέση με τα γερμανικά, η σειρά των λέξεων είναι τελείως διαφορετική (π.χ. στα αγγλικά δεν μπαίνει ποτέ το ρήμα στο τέλος), κτλ.
Antigeist έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 02:33Σύμφωνα με εσένα τι καθορίζει δηλαδή την χρησιμότητα μιας γλώσσας; Αν τα ισπανικά τα μαθαίνουν ως δεύτερη γλώσσα πολύ περισσότεροι απ' ότι μαθαίνουν τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα αυτό εσένα μήπως τάχα σου επικοινωνεί κάτι για τη χρησιμότητα της καθεμιάς ή μπα;
Το μόνο που δηλώνει πόσοι μαθαίνουν μια γλώσσα είναι ο πληθυσμός που την μιλάει και απολύτως τίποτα άλλο. Αν θες ντε και καλά να ορίσεις χρησιμότητα ή σπουδαιότητα, αυτή μπορεί να οριστεί μόνο από το τι γραμματεία έχει πίσω της η συγκεκριμένη γλώσσα και τι ιστορική πορεία έχει, καθώς οι γλώσσες και οι πολιτισμοί των ανθρώπων είναι αλληλένδετα στοιχεία και είναι πολύτιμα στην μελέτη της κουλτούρας, της ιστορίας, της κοινωνιολογίας, της αρχαιολογίας και όλων των ανθρωπιστικών επιστημών.

* όπως τα ελληνικά και οι λατινικές γλώσσες (τα αγγλικά σχεδόν σίγουρα δανείστηκαν αυτό το στοιχείο είτε κατευθείαν από τα λατινικά είτε από τα γαλλικά).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

ST48410 έγραψε: 15 Ιούλ 2020, 01:02
Μου κίνησε την προσοχή αυτό το παράδειγμα που αλλάζει ο τόνος στη λέξη "γιατί" στην εξής πρόταση

γιατί μὲ ρωτᾶς; σὲ ρωτάω γιατὶ θέλω νὰ μάθω

Ζήτησα πάλι βοήθεια από τρίτο πρόσωπο στην απαγγελία αυτής της απλής φράσης https://voca.ro/b1ag80jVywv

Έπειτα απομόνωσα τα δύο "γιατί" https://voca.ro/2vzLdJDfcOZ

και η απεικόνισή τους.

Εικόνα

Αν κάποιος έχει σχετικές γνώσεις και νομίζει ότι κάτι γίνεται στραβά ας παραθέσει τις ενστάσεις του. Εγώ στο πρώτο γιατί βλέπω ανέβασμα και στο δεύτερο κατέβασμα.
Σωστά ακούς αυτά που ακούς, αλλά οι ποικιλίες αυτές του τονικού ύψους που ακους αφορούν "στιγμιότυπα" της επιτονικής καμπύλης. Είμαστε δηλ. στην περιοχή του επιτονισμού εδώ.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”