ειναι δουλεια του διαχειριστη να βρισκει ποιος απο τους κατοικους εκανε την οποια ζημια, και να αποδιδει ευθυνες; ντεντεκτιβ ειναι; και δικαστης ταυτοχρονα; μιλαμε για ζημιες εξω απο το διαμερισμα, και ασχετες με αυτο. σπαει ας πουμε ο ενοικος το τζαμι της εξώπορτας. ο ιδιοκτητης πληρωνει;Εμπεδοκλής έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 10:32 Οι φθορές βαραίνουν τον ιδιοκτήτη. Ο ένοικος δεν έχει ιδιοκτησία και φυσικά δεν δικαιούται ούτε να έχει γνώμη στη συνέλευση της πολυκατοικίας.
Δεν είναι δουλειά του διαχειριστή να ψάχνει κάθε φορά ποιος μένει κάθε φορά στο σπίτι της ιδιοκτησίας σου.
Όλα αυτά προβλέπονται από το νόμο. Πλήρωσε τα γιατί στο τέλος θα πληρώσεις και το εξώδικο που θα σου κάνουν.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
κοινοχρηστα.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: κοινοχρηστα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Κοίτα το βασικό είναι ότι για πενήντα ευρώ ζημιά σε κάτι που ούτως ή άλλως είναι πιθανό να χαλάσει από μόνο του μια φορά στα 20 χρόνια είναι ξεφτίλα να αρχίζουν τα ντετεκτιβιλίκια. Πάει σύμφωνα με τα ποσοστά και τελειώνει η ιστορία.
Τώρα αν κάποιος ένοικος είναι ιδιαίτερα προβληματικός και τον είδε η μισή πολυκατοικία ξερωγώ να τσακώνεται με το γκόμενο και πάνω στον καβγά να σπάνε την κεντρική είσοδο, εκεί προφανώς αλλάζει το πράγμα.
Τώρα αν κάποιος ένοικος είναι ιδιαίτερα προβληματικός και τον είδε η μισή πολυκατοικία ξερωγώ να τσακώνεται με το γκόμενο και πάνω στον καβγά να σπάνε την κεντρική είσοδο, εκεί προφανώς αλλάζει το πράγμα.
αυτο ρωταω. πως αλλαζει; τα εξοδα για την εισοδο πρεπει να τα πληρωσει ο ενοικος η και ο γκομενος που την εσπασε, η πανε στον ιδιοκτητη; ειδικα στη φαση που περιγραφεις, οπου τη ζημια εστω δεν την εκανε καν ο ενοικιαστης, αλλα ο φιλοξενουμενος του.foscilis έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 11:38
δηλαδη η σχεση ιδιοκτητης-ενοικιαστης ειναι σαν να εχεις ανηλικο παιδι, οπου εισαι υπευθυνος για οτι ζημιες κανει; και αυτο επεκτεινεται και σε οποιον τυχει να μπασει στο σπιτι ο νοικαρης για να του ριξει εναν πουτσο;
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Το καταστατικό το εχεις ? Τι λεει?Ασέβαστος έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 11:48αυτο ρωταω. πως αλλαζει; τα εξοδα για την εισοδο πρεπει να τα πληρωσει ο ενοικος η και ο γκομενος που την εσπασε, η πανε στον ιδιοκτητη; ειδικα στη φαση που περιγραφεις, οπου τη ζημια εστω δεν την εκανε καν ο ενοικιαστης, αλλα ο φιλοξενουμενος του.foscilis έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 11:38
δηλαδη η σχεση ιδιοκτητης-ενοικιαστης ειναι σαν να εχεις ανηλικο παιδι, οπου εισαι υπευθυνος για οτι ζημιες κανει; και αυτο επεκτεινεται και σε οποιον τυχει να μπασει στο σπιτι ο νοικαρης για να του ριξει εναν πουτσο;
Σε ολους τους συνηθεις κανονισμους πολυκατοικιας υπαρχει συγκεκριμενος ορος που λεει οτι ο ιδιοκτητης ειναι υπευθυνος για τα φεσια-γαμησια του ενοικιαστη (μισθωτη).Ασέβαστος έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 09:16 χαχαχα, μολις ειδα την ημερομηνια απο την εξωση που ειχα κανει. 4 μηνες μετα, εγινε η επισκευη. θα παρουν τ αρχιδιαμ.
αλλα γενικως ειναι ενδιαφερον το θεμα. μου φαινεται εντελως παραλογο να θελουν να χρεωσουν εναν ανθρωπο για ζημια που εκανε ενας αλλος.
γινονται τετοια στις πολυκατοικιες; τα κοινοχρηστα, δεν βγαινουν αποκλειστικα και μονο απο το ποσοστο καθενος διαμερισματος; ειναι δυνατον να μπει χρεωση που δεν ανταποκρινεται σε αυτο το ποσοστο, για οποιονδηποτε λογο;
Μαλακες τους εχεις αυτους που εγραψαν τον κανονισμο? Τα εχουν προβλεψει ολα.
Εκει που μπορει να πατησεις ειναι στο αν οντως το εκανε ο ενοικιαστης σου ή οχι και φυσικα αν σε ενημερωσαν ή οχι.
Αν και παλι ο κανονισμος νομιζω οτι συνηθως προβλεπει οτι για εκτακτες βλαβες και μεχρι ενα συγκεκριμενο ποσο, η διαχειριση μπορει να το επισκευασει ανευ προειδοποιησης.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΩ ΓΝΩΣΗ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΜΟΥΝΑΡΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Υποθέτω αν η βρήση χάλαγε μόνη της και έπρεπε να φτιαχτεί, αυτό θα πήγαινε στα έξοδα ιδιοκτήτη. Άρα εσύ είσαι αυτός που πρέπει να την πληρώσει απέναντι στην πολυκατοικία. Από εκεί και πέρα όμως αν φταίει ο ενοικιαστής σου που χάλασε, μπορείς να τον κυνηγήσεις και να στα δώσει με τη σειρά του. Όπως θα μπορούσες να κυνηγήσεις έναν οποιονδήποτε άλλον που θα έκανε την ίδια ζημιά (π.χ. ένα συνεργείο μετακόμισης που κατά λάθος κλώτσησε τη βρύση και τη γάμησε).Ασέβαστος έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 11:48αυτο ρωταω. πως αλλαζει; τα εξοδα για την εισοδο πρεπει να τα πληρωσει ο ενοικος η και ο γκομενος που την εσπασε, η πανε στον ιδιοκτητη; ειδικα στη φαση που περιγραφεις, οπου τη ζημια εστω δεν την εκανε καν ο ενοικιαστης, αλλα ο φιλοξενουμενος του.foscilis έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 11:38
Προφανώς αυτό είναι μη πρακτικό για τέτοια μικροποσά.
- perseus
Οτιδηποτε ειναι εκτος διαμερισματος πληρωνεται απο όλους εκτος αν μπορει να αποδειχθει ότι εγινε σκοπιμα .
Yep αυτός ειναι ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας. Εννοείται θα πληρώσει μόνο το δικό του μερίδιο και οι άλλοι το δικό τους, μετά αν θέλουν διεκδικούν από αυτόν κι αυτός από τον ενοικιαστή. Να τα πληρώσει όλα αυτός είναι μαλακία.perseus έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 12:11 Οτιδηποτε ειναι εκτος διαμερισματος πληρωνεται απο όλους εκτος αν μπορει να αποδειχθει ότι εγινε σκοπιμα .
η βρυση δεν ειναι μεσα στο σπιτι μου, ειναι εξω, στον ακαλυπτο, κοινοχρηστη. φυσικα να πληρωσω το ποσοστο που μου αναλογει, αλλα μου ζητανε ολο το ποσο. ασε που ο γαμιολης δε μου δινει το χαρτι που λεει τι ακριβως πληρωνω, να το δω πως το εχει δικαιολογησει. θελει λεει να πληρωσω πρωτα και μετα θα μου δωσει την αποδειξη. αμα δε σκυλοβαρεθω την αντιπαραθεση να του πω παρε το γαμωπενηνταρι και αντε μου στο διαολο, και εχω ορεξη για κοντρες, θα βγει γελιο.foscilis έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 12:08
Υποθέτω αν η βρήση χάλαγε μόνη της και έπρεπε να φτιαχτεί, αυτό θα πήγαινε στα έξοδα ιδιοκτήτη. Άρα εσύ είσαι αυτός που πρέπει να την πληρώσει απέναντι στην πολυκατοικία. Από εκεί και πέρα όμως αν φταίει ο ενοικιαστής σου που χάλασε, μπορείς να τον κυνηγήσεις και να στα δώσει με τη σειρά του. Όπως θα μπορούσες να κυνηγήσεις έναν οποιονδήποτε άλλον που θα έκανε την ίδια ζημιά (π.χ. ένα συνεργείο μετακόμισης που κατά λάθος κλώτσησε τη βρύση και τη γάμησε).
ρε σεις, και κατι αλλο που παρατηρησα.
λειει ενα πεδιο στα κοινοχρηστα "επιβαρυνση κλειστων" και βγαινει ενα μικροποσο που επιμεριζεται σε ολους.
αν καταλαβαινω καλα, τα ακατοικητα δεν πληρωνουν, οποτε το επιμεριζομαστε ολοι. με παιρνει να τους σκοτισω τον ερωτα τωρα που το δικο μου ειναι κλειστο, να μην πληρωνει, ετσι για να τους σπασω τα νευρα;
- perseus
Μια φορά που ημουν διαχειριστης το παραθυρο κατω από το μπάνιο μου γεμιζε κατρουλια ,αηδια ...foscilis έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 12:18Yep αυτός ειναι ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας. Εννοείται θα πληρώσει μόνο το δικό του μερίδιο και οι άλλοι το δικό τους, μετά αν θέλουν διεκδικούν από αυτόν κι αυτός από τον ενοικιαστή. Να τα πληρώσει όλα αυτός είναι μαλακία.perseus έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 12:11 Οτιδηποτε ειναι εκτος διαμερισματος πληρωνεται απο όλους εκτος αν μπορει να αποδειχθει ότι εγινε σκοπιμα .
Προφανως απο εμενα ,το θεμα ηταν εαν ηταν η σωληνα μου ,η η κοινοχρηστη ,χρειαζοταν αναβατοριο θα πήγαινε η φαση καμμία 100 χιλ,ηρθε ο υδραυλικός φωναξα και αλλους δυο καθαρισε τον τοιχο και για την καλή μου τυχη ηταν η κοινοχρηστη που ειχε σπασει,οποτε πηγε στα κοινοχρηστα.
- perseus
Σου ειπα παρε το καταστατικο της πολυκατοικιας και διάβασε το ,οσο για τα κλειστα αναποδα πρεπει να ειναι αυτα πρεπει να επιβαρυνονται με ενα ποσοστό ,οχι εσεις.Ασέβαστος έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 12:36η βρυση δεν ειναι μεσα στο σπιτι μου, ειναι εξω, στον ακαλυπτο, κοινοχρηστη. φυσικα να πληρωσω το ποσοστο που μου αναλογει, αλλα μου ζητανε ολο το ποσο. ασε που ο γαμιολης δε μου δινει το χαρτι που λεει τι ακριβως πληρωνω, να το δω πως το εχει δικαιολογησει. θελει λεει να πληρωσω πρωτα και μετα θα μου δωσει την αποδειξη. αμα δε σκυλοβαρεθω την αντιπαραθεση να του πω παρε το γαμωπενηνταρι και αντε μου στο διαολο, και εχω ορεξη για κοντρες, θα βγει γελιο.foscilis έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 12:08
Υποθέτω αν η βρήση χάλαγε μόνη της και έπρεπε να φτιαχτεί, αυτό θα πήγαινε στα έξοδα ιδιοκτήτη. Άρα εσύ είσαι αυτός που πρέπει να την πληρώσει απέναντι στην πολυκατοικία. Από εκεί και πέρα όμως αν φταίει ο ενοικιαστής σου που χάλασε, μπορείς να τον κυνηγήσεις και να στα δώσει με τη σειρά του. Όπως θα μπορούσες να κυνηγήσεις έναν οποιονδήποτε άλλον που θα έκανε την ίδια ζημιά (π.χ. ένα συνεργείο μετακόμισης που κατά λάθος κλώτσησε τη βρύση και τη γάμησε).
ρε σεις, και κατι αλλο που παρατηρησα.
λειει ενα πεδιο στα κοινοχρηστα "επιβαρυνση κλειστων" και βγαινει ενα μικροποσο που επιμεριζεται σε ολους.
αν καταλαβαινω καλα, τα ακατοικητα δεν πληρωνουν, οποτε το επιμεριζομαστε ολοι. με παιρνει να τους σκοτισω τον ερωτα τωρα που το δικο μου ειναι κλειστο, να μην πληρωνει, ετσι για να τους σπασω τα νευρα;![]()
-
Εμπεδοκλής
Καλά ρε μάστορα, για πολυκατοικία στην Πάτρα μιλάμε, όχι για ουρανοξύστη στο New York. Εύκολα, μπορείς να δεις και να καταλάβεις ποιου διαμερίσματος ένοικος έκανε τη ζημιά.Ασέβαστος έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 11:32ειναι δουλεια του διαχειριστη να βρισκει ποιος απο τους κατοικους εκανε την οποια ζημια, και να αποδιδει ευθυνες; ντεντεκτιβ ειναι; και δικαστης ταυτοχρονα; μιλαμε για ζημιες εξω απο το διαμερισμα, και ασχετες με αυτο. σπαει ας πουμε ο ενοικος το τζαμι της εξώπορτας. ο ιδιοκτητης πληρωνει;Εμπεδοκλής έγραψε: 14 Ιούλ 2020, 10:32 Οι φθορές βαραίνουν τον ιδιοκτήτη. Ο ένοικος δεν έχει ιδιοκτησία και φυσικά δεν δικαιούται ούτε να έχει γνώμη στη συνέλευση της πολυκατοικίας.
Δεν είναι δουλειά του διαχειριστή να ψάχνει κάθε φορά ποιος μένει κάθε φορά στο σπίτι της ιδιοκτησίας σου.
Όλα αυτά προβλέπονται από το νόμο. Πλήρωσε τα γιατί στο τέλος θα πληρώσεις και το εξώδικο που θα σου κάνουν.
Να επιλέγετε σωστά τους ενοίκους σας και μην κάνετε αρπαχτές τύπου airbnb. Το διαμέρισμα σας ανήκει, όχι η πολυκατοικία.