!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
Antigeist

Re: Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist »

Myrsini έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 20:41
Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 20:17 Με αυτούς που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο ομφαλός της γης, με αυτούς που μπαίνουν στο γιουτουμπ και βρίζουν ως barbarian ξένους λαούς ναι έχω ένα αισθητικό θέμα.
Συμφωνώ με αυτό εδώ και γω το ίδιο.Τα θέματα σου όμως δείχνουν το αντίθετο.Με πρόφαση αυτό που λες εδώ, βγάζεις, ας το πω αντιπάθεια για οτιδήποτε Ελληνικό,ας μην πω μίσος. :D
True.'Οσο και να χτυπιέσαι είναι ορατό.
Δόσε μου ένα παράδειγμα.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Δυστυχώς έχει αποκτήσει κάτι φρικτούς ήχους από τα σλάβικα, όπως τα λjι, νjι για παράδειγμα. Οι πιο κακόηχες γλώσσες είναι μακράν οι σλαβικές.
Antigeist

sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:01 Δυστυχώς έχει αποκτήσει κάτι φρικτούς ήχους από τα σλάβικα, όπως τα λjι, νjι για παράδειγμα. Οι πιο κακόηχες γλώσσες είναι μακράν οι σλαβικές.
Έχει υποστηρίξει κάνας γλωσσολόγος ότι αυτοί οι φθόγγοι οφείλονται σε σλαβική επιρροή ή το έβγαλες από την όπισθεν;
sharp

Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:07
sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:01 Δυστυχώς έχει αποκτήσει κάτι φρικτούς ήχους από τα σλάβικα, όπως τα λjι, νjι για παράδειγμα. Οι πιο κακόηχες γλώσσες είναι μακράν οι σλαβικές.
Έχει υποστηρίξει κάνας γλωσσολόγος ότι αυτοί οι φθόγγοι οφείλονται σε σλαβική επιρροή ή το έβγαλες από την όπισθεν;
Ενοχλήθηκες κροάτη;
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:29 Σόρι αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ άσχημη γλώσσα φωνολογικά. Ειδικά αυτά τα κι, γκι, φθ, χθ, πχια, δγια, λ στο ήλιος ν στο νιονιο μου φαίνονται ήχοι αυτιστικού.
Πολυ ευηχη η ελληνικη.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
sharp

Δεν χρειάζεται να το πει γλωσσολόγος. Αυτιά έχουμε και ακούμε. Αυτό που λέμε βλάχικη προφορά στην Ελλάδα είναι σλάβικη προφορά. Βλαχάρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 13 Ιούλ 2020, 21:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Antigeist

sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:09
Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:07
Ενοχλήθηκες κροάτη;
:fp:
Jolly Roger
Phorum.gr user: Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger »

sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:13 Δεν χρειάζεται να το πει γλωσσολόγος. Αυτιά έχουμε και ακούμε. Αυτό που λέμε βλάχικη προφορά στην Ελλάδα είναι σλάβικη προφορά. Βλαχάρες.
το περίεργο είναι ότι ενώ το βορειοελλαδίτικο λάμδα προσομοιάζει με αυτό των Σέρβων/Βουλγάρων/Σλαβομακεδόνων (που, εντάξει, περάσανε από εκεί), το πελοποννησιακό λj ακούγεται πολύ σαν αυτό των Σλοβένων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jolly Roger την 13 Ιούλ 2020, 21:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
sharp

Όλοι σε έχουν καταλάβει ότι προβοκάρεις με οτιδήποτε ελληνικό. Καιρός να εξηγήσεις και τον λόγο, που είναι ότι η ζωή σε καταδίκασε να μεγαλώσεις σε ξένη χώρα. Κάνεις σαν κάποια παιδιά ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία.
Antigeist

sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:15 Όλοι σε έχουν καταλάβει ότι προβοκάρεις με οτιδήποτε ελληνικό. Καιρός να εξηγήσεις και τον λόγο, που είναι ότι η ζωή σε αδίκησε να μεγαλώσεις σε ξένη χώρα. Κάνεις σαν κάποια παιδιά ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία.
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Ούτε παράπονο έχω από τη ζωή. Ο ελληνικός επαρχιώτισμος και η ελληνική ξιπασιά και μιζέρια, η ελληνική δειλία, η ελληνική νωθρότητα και πολλά άλλα ελληνικά με ενοχλούν όπως ενοχλούν κάθε καλαίσθητο άνθρωπο και κάνω ότι μπορώ να τους πείσω να γίνουν ένα χιλιοστό παραπάνω καλύτεροι άνθρωποι.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:29 Σόρι αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ άσχημη γλώσσα φωνολογικά. Ειδικά αυτά τα κι, γκι, φθ, χθ, πχια, δγια, λ στο ήλιος ν στο νιονιο μου φαίνονται ήχοι αυτιστικού.
Εἶναι ἠχητικὰ ὡραία ἡ Ἑλληνικὴ γλώσσα;
------------------------------------------
Ὅταν λέμε "ἑλληνική", ποιάν γλώσσα ἐννοοῦμε, αὐτὴν ποὺ μιλοῦν οἱ σύγχρονοι σπουδασμένοι αὐτοῦ τοῦ καταραμένου τόπου;

Ἄν ναί, τὀτε εἶναι ἀπαίσιος ὁ ἦχος της.
Νιώθουν ἕνα τόσο μεγάλο σύμπλεγμα μειονεξίας ποὺ δὲν μιλοῦν ἀγγλικά,
ὥστε μεταφέρουν χωρὶς λόγο ἀγγλικὲς λέξεις,
ἀγγλικὴ νοοτροπία (προφορὰ), στὴν ὁμιλία τους καὶ ὅ,τι κακὸ γλωσσικὸ
συναπάντημα τύχει μπροστά τους. Κι' αὐτὸ τὸ θεωροῦν έξυπνάδα καὶ πρόοδο.

Συναναστρέφονται δὲ τόσους ἀλλοδαποὺς, λαθρομετανᾶστες, γιὰ ποικίλους
λόγους, καλοὺς ἤ κακούς, πού, θέλουν δὲν θέλουν, τοὺς μιμοῦνται, σὲ ὅλα.
Τάχα μου προθυμοποιοῦνται νὰ ἐξυπηρετήσουν τοὺς ξένους,
καὶ βάζουν κατὰ μέρος τὰ ἑλληνικά,
μιλῶντας ξενικά,
ὁπότε χάνουν καὶ κάθε αἴσθηση ἑλληνικότητας.

Νομίζουν δέ, ὅτι, ὅποιος προσπαθεῖ νὰ μιλᾶ καλὰ ἑλληνικά, εἶναι ἀδερφή.
Ὁπότε, τέτοιο πράμα μακρυὰ ἀπ' αὐτούς!...

Ὅταν βγαίνω ἔξω, ΔΕΝ ξέρω σὲ ποιάν χώρα βρίσκομαι,
ἀκόμα κι' ἄν τύχει ν' ἀκούσω κάπου κάποιους νὰ μιλοῦν............ἑλληνικά!...

Καταλήγουμε, πὼς πρόκειται γιὰ ἕνα εἶδος γλωσσικῆς διαστροφῆς.
Καμία διαστροφὴ δὲν εἶναι ὄμορφη.
Ὄμορφη δὲν ἀποκλείεται νὰ εἶναι, ἡ κάθε διαστροφή, γιὰ τὸν δικό της διεστραμένο - ἀλλὰ παραμένει μόνος, συνηθίζοντας ἀνάμεσα σὲ ἆλλα τέρατα, ποὺ
σ' ἕνα πρᾶγμα μοιάζουν: ὅτι εἶναι τέρατα.

Ἆντε τώρα νὰ βρεῖς κάποιον ἠθοποιό (ὡραία ὁμιλία εἶχε ὁ Δημήτρης Μυράτ),
νὰ τὸν προσέξεις, νὰ τὸν θαυμάσεις, νὰ σὲ διδάξει, νὰ τὸν μιμηθεῖς...καὶ νὰ
ἐπηρεασθεῖ ἔτσι τὸ κάποιο σύνολο ἀνθρώπων ποὺ θὰ μιλοῦν ὄμορφα, ὥστε
νὰ ἐλπίζεις ὅτι θὰ προκύψουν κι' ἆλλοι καλόγουστοι...
Κοροϊδευόμαστε χωρὶς ἔλεος γιὰ τὸν ἑαυτό μας.

Αὐτὸς ὁ τόπος, ἀμερικανοτουρκεύει μὲ ἰλιγγιώδη ταχύτητα κάθε στιγμὴ ποὺ
περνάει καὶ πίσω δὲν γυρνάει.

Τὰ ἑλληνικὰ θὰ καταργηθοῦν ὡς ἐκτρωματικὴ γλώσσα,
καθὼς βέβαια συμβάλλει σ' αὐτὸ τὰ μέγιστα κάθε ὑπουργός μας παιδείας, ὁ εἷς
μετὰ τὸν ἆλλον, σίγουρα οἱ τρισχειρότεροι ἐπὶ τῆς Γῆς καὶ ἐπὶ παντὸς θέματος.

Προσωπικῶς,
θέλω νὰ πεθάνω μὲ τὶς τελευταῖες λέξεις μου σὲ ἄψογα ἑλληνικά,
κι' ἄν τύχει, πρὶν ξεψυχίσω, κάτι νὰ γράψω, αὐτὸ νὰ εἶναι ὀρθογραφημένο, μὲ
τόνους καὶ πνεύματα.
Ἀλλιῶς, θὰ νομίζω πώς, στὸν τάφο, θὰ μὲ κυνηγοῦν οἱ κακόγουστες φωνές σας.

Ἀγαπῶ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὰ ζωάκια (δὲν τὰ ξεχνῶ αὐτά).
Μισῶ τοὺς ἀνθρώπους-ζῶα.
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο
Antigeist

sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:13 Δεν χρειάζεται να το πει γλωσσολόγος. Αυτιά έχουμε και ακούμε. Αυτό που λέμε βλάχικη προφορά στην Ελλάδα είναι σλάβικη προφορά. Βλαχάρες.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να λέει πράγματα πάνω σε ένα πεδίο του επιστητού τα οποία δεν λένε επιστήμονες. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ. Το κατάλαβες επαρχιωτάκο;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Myrsini έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 20:41
Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 20:17 Με αυτούς που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο ομφαλός της γης, με αυτούς που μπαίνουν στο γιουτουμπ και βρίζουν ως barbarian ξένους λαούς ναι έχω ένα αισθητικό θέμα.
Συμφωνώ με αυτό εδώ και γω το ίδιο.Τα θέματα σου όμως δείχνουν το αντίθετο.Με πρόφαση αυτό που λες εδώ, βγάζεις, ας το πω αντιπάθεια για οτιδήποτε Ελληνικό,ας μην πω μίσος. :D
True.'Οσο και να χτυπιέσαι είναι ορατό.
Τον έχετε παρεξηγήσει τον Antigeist. Δεν αντιπαθεί τους Έλληνες. Απλώς επειδή έχει αγγίξει ο ίδιος την τελειότητα σε όλα τα πλαίσια, κάνει κάποιες παρατηρήσεις διδακτικού χαρακτήρα, ώστε να βοηθήσει και τους άλλους να προσεγγίσουν το επίπεδο του.

Εικόνα

Έχουμε κι άλλους εμπνευσμένους από το ίδιο κόνσεπτ αλλά είναι λίγο πιο συγκρατημένοι. Λίγο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
sharp

Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:24
sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:15 Όλοι σε έχουν καταλάβει ότι προβοκάρεις με οτιδήποτε ελληνικό. Καιρός να εξηγήσεις και τον λόγο, που είναι ότι η ζωή σε αδίκησε να μεγαλώσεις σε ξένη χώρα. Κάνεις σαν κάποια παιδιά ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία.
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Ούτε παράπονο έχω από τη ζωή. Ο ελληνικός επαρχιώτισμος και η ελληνική ξιπασιά και μιζέρια, η ελληνική δειλία, η ελληνική νωθρότητα και πολλά άλλα ελληνικά με ενοχλούν όπως ενοχλούν κάθε καλαίσθητο άνθρωπο και κάνω ότι μπορώ να τους πείσω να γίνουν ένα χιλιοστό παραπάνω καλύτεροι άνθρωποι.
Έλα ρε, αφού ξέρω ποιος είσαι.
Jolly Roger
Phorum.gr user: Jolly Roger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger »

The Rebel έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:25 Ἰάνης Λὸ Σκόκκο
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις