Δόσε μου ένα παράδειγμα.Myrsini έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 20:41Συμφωνώ με αυτό εδώ και γω το ίδιο.Τα θέματα σου όμως δείχνουν το αντίθετο.Με πρόφαση αυτό που λες εδώ, βγάζεις, ας το πω αντιπάθεια για οτιδήποτε Ελληνικό,ας μην πω μίσος.Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 20:17 Με αυτούς που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο ομφαλός της γης, με αυτούς που μπαίνουν στο γιουτουμπ και βρίζουν ως barbarian ξένους λαούς ναι έχω ένα αισθητικό θέμα.![]()
True.'Οσο και να χτυπιέσαι είναι ορατό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;
-
Antigeist
Re: Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;
Δυστυχώς έχει αποκτήσει κάτι φρικτούς ήχους από τα σλάβικα, όπως τα λjι, νjι για παράδειγμα. Οι πιο κακόηχες γλώσσες είναι μακράν οι σλαβικές.
-
Antigeist
Έχει υποστηρίξει κάνας γλωσσολόγος ότι αυτοί οι φθόγγοι οφείλονται σε σλαβική επιρροή ή το έβγαλες από την όπισθεν;sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:01 Δυστυχώς έχει αποκτήσει κάτι φρικτούς ήχους από τα σλάβικα, όπως τα λjι, νjι για παράδειγμα. Οι πιο κακόηχες γλώσσες είναι μακράν οι σλαβικές.
Ενοχλήθηκες κροάτη;Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:07Έχει υποστηρίξει κάνας γλωσσολόγος ότι αυτοί οι φθόγγοι οφείλονται σε σλαβική επιρροή ή το έβγαλες από την όπισθεν;sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:01 Δυστυχώς έχει αποκτήσει κάτι φρικτούς ήχους από τα σλάβικα, όπως τα λjι, νjι για παράδειγμα. Οι πιο κακόηχες γλώσσες είναι μακράν οι σλαβικές.
Πολυ ευηχη η ελληνικη.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:29 Σόρι αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ άσχημη γλώσσα φωνολογικά. Ειδικά αυτά τα κι, γκι, φθ, χθ, πχια, δγια, λ στο ήλιος ν στο νιονιο μου φαίνονται ήχοι αυτιστικού.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Δεν χρειάζεται να το πει γλωσσολόγος. Αυτιά έχουμε και ακούμε. Αυτό που λέμε βλάχικη προφορά στην Ελλάδα είναι σλάβικη προφορά. Βλαχάρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 13 Ιούλ 2020, 21:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Antigeist
sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:09Ενοχλήθηκες κροάτη;Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:07Έχει υποστηρίξει κάνας γλωσσολόγος ότι αυτοί οι φθόγγοι οφείλονται σε σλαβική επιρροή ή το έβγαλες από την όπισθεν;sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:01 Δυστυχώς έχει αποκτήσει κάτι φρικτούς ήχους από τα σλάβικα, όπως τα λjι, νjι για παράδειγμα. Οι πιο κακόηχες γλώσσες είναι μακράν οι σλαβικές.
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
το περίεργο είναι ότι ενώ το βορειοελλαδίτικο λάμδα προσομοιάζει με αυτό των Σέρβων/Βουλγάρων/Σλαβομακεδόνων (που, εντάξει, περάσανε από εκεί), το πελοποννησιακό λj ακούγεται πολύ σαν αυτό των Σλοβένων.sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:13 Δεν χρειάζεται να το πει γλωσσολόγος. Αυτιά έχουμε και ακούμε. Αυτό που λέμε βλάχικη προφορά στην Ελλάδα είναι σλάβικη προφορά. Βλαχάρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jolly Roger την 13 Ιούλ 2020, 21:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όλοι σε έχουν καταλάβει ότι προβοκάρεις με οτιδήποτε ελληνικό. Καιρός να εξηγήσεις και τον λόγο, που είναι ότι η ζωή σε καταδίκασε να μεγαλώσεις σε ξένη χώρα. Κάνεις σαν κάποια παιδιά ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία.
-
Antigeist
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Ούτε παράπονο έχω από τη ζωή. Ο ελληνικός επαρχιώτισμος και η ελληνική ξιπασιά και μιζέρια, η ελληνική δειλία, η ελληνική νωθρότητα και πολλά άλλα ελληνικά με ενοχλούν όπως ενοχλούν κάθε καλαίσθητο άνθρωπο και κάνω ότι μπορώ να τους πείσω να γίνουν ένα χιλιοστό παραπάνω καλύτεροι άνθρωποι.sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:15 Όλοι σε έχουν καταλάβει ότι προβοκάρεις με οτιδήποτε ελληνικό. Καιρός να εξηγήσεις και τον λόγο, που είναι ότι η ζωή σε αδίκησε να μεγαλώσεις σε ξένη χώρα. Κάνεις σαν κάποια παιδιά ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία.
Εἶναι ἠχητικὰ ὡραία ἡ Ἑλληνικὴ γλώσσα;Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:29 Σόρι αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ άσχημη γλώσσα φωνολογικά. Ειδικά αυτά τα κι, γκι, φθ, χθ, πχια, δγια, λ στο ήλιος ν στο νιονιο μου φαίνονται ήχοι αυτιστικού.
------------------------------------------
Ὅταν λέμε "ἑλληνική", ποιάν γλώσσα ἐννοοῦμε, αὐτὴν ποὺ μιλοῦν οἱ σύγχρονοι σπουδασμένοι αὐτοῦ τοῦ καταραμένου τόπου;
Ἄν ναί, τὀτε εἶναι ἀπαίσιος ὁ ἦχος της.
Νιώθουν ἕνα τόσο μεγάλο σύμπλεγμα μειονεξίας ποὺ δὲν μιλοῦν ἀγγλικά,
ὥστε μεταφέρουν χωρὶς λόγο ἀγγλικὲς λέξεις,
ἀγγλικὴ νοοτροπία (προφορὰ), στὴν ὁμιλία τους καὶ ὅ,τι κακὸ γλωσσικὸ
συναπάντημα τύχει μπροστά τους. Κι' αὐτὸ τὸ θεωροῦν έξυπνάδα καὶ πρόοδο.
Συναναστρέφονται δὲ τόσους ἀλλοδαποὺς, λαθρομετανᾶστες, γιὰ ποικίλους
λόγους, καλοὺς ἤ κακούς, πού, θέλουν δὲν θέλουν, τοὺς μιμοῦνται, σὲ ὅλα.
Τάχα μου προθυμοποιοῦνται νὰ ἐξυπηρετήσουν τοὺς ξένους,
καὶ βάζουν κατὰ μέρος τὰ ἑλληνικά,
μιλῶντας ξενικά,
ὁπότε χάνουν καὶ κάθε αἴσθηση ἑλληνικότητας.
Νομίζουν δέ, ὅτι, ὅποιος προσπαθεῖ νὰ μιλᾶ καλὰ ἑλληνικά, εἶναι ἀδερφή.
Ὁπότε, τέτοιο πράμα μακρυὰ ἀπ' αὐτούς!...
Ὅταν βγαίνω ἔξω, ΔΕΝ ξέρω σὲ ποιάν χώρα βρίσκομαι,
ἀκόμα κι' ἄν τύχει ν' ἀκούσω κάπου κάποιους νὰ μιλοῦν............ἑλληνικά!...
Καταλήγουμε, πὼς πρόκειται γιὰ ἕνα εἶδος γλωσσικῆς διαστροφῆς.
Καμία διαστροφὴ δὲν εἶναι ὄμορφη.
Ὄμορφη δὲν ἀποκλείεται νὰ εἶναι, ἡ κάθε διαστροφή, γιὰ τὸν δικό της διεστραμένο - ἀλλὰ παραμένει μόνος, συνηθίζοντας ἀνάμεσα σὲ ἆλλα τέρατα, ποὺ
σ' ἕνα πρᾶγμα μοιάζουν: ὅτι εἶναι τέρατα.
Ἆντε τώρα νὰ βρεῖς κάποιον ἠθοποιό (ὡραία ὁμιλία εἶχε ὁ Δημήτρης Μυράτ),
νὰ τὸν προσέξεις, νὰ τὸν θαυμάσεις, νὰ σὲ διδάξει, νὰ τὸν μιμηθεῖς...καὶ νὰ
ἐπηρεασθεῖ ἔτσι τὸ κάποιο σύνολο ἀνθρώπων ποὺ θὰ μιλοῦν ὄμορφα, ὥστε
νὰ ἐλπίζεις ὅτι θὰ προκύψουν κι' ἆλλοι καλόγουστοι...
Κοροϊδευόμαστε χωρὶς ἔλεος γιὰ τὸν ἑαυτό μας.
Αὐτὸς ὁ τόπος, ἀμερικανοτουρκεύει μὲ ἰλιγγιώδη ταχύτητα κάθε στιγμὴ ποὺ
περνάει καὶ πίσω δὲν γυρνάει.
Τὰ ἑλληνικὰ θὰ καταργηθοῦν ὡς ἐκτρωματικὴ γλώσσα,
καθὼς βέβαια συμβάλλει σ' αὐτὸ τὰ μέγιστα κάθε ὑπουργός μας παιδείας, ὁ εἷς
μετὰ τὸν ἆλλον, σίγουρα οἱ τρισχειρότεροι ἐπὶ τῆς Γῆς καὶ ἐπὶ παντὸς θέματος.
Προσωπικῶς,
θέλω νὰ πεθάνω μὲ τὶς τελευταῖες λέξεις μου σὲ ἄψογα ἑλληνικά,
κι' ἄν τύχει, πρὶν ξεψυχίσω, κάτι νὰ γράψω, αὐτὸ νὰ εἶναι ὀρθογραφημένο, μὲ
τόνους καὶ πνεύματα.
Ἀλλιῶς, θὰ νομίζω πώς, στὸν τάφο, θὰ μὲ κυνηγοῦν οἱ κακόγουστες φωνές σας.
Ἀγαπῶ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὰ ζωάκια (δὲν τὰ ξεχνῶ αὐτά).
Μισῶ τοὺς ἀνθρώπους-ζῶα.
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο
-
Antigeist
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να λέει πράγματα πάνω σε ένα πεδίο του επιστητού τα οποία δεν λένε επιστήμονες. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ. Το κατάλαβες επαρχιωτάκο;sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:13 Δεν χρειάζεται να το πει γλωσσολόγος. Αυτιά έχουμε και ακούμε. Αυτό που λέμε βλάχικη προφορά στην Ελλάδα είναι σλάβικη προφορά. Βλαχάρες.
Τον έχετε παρεξηγήσει τον Antigeist. Δεν αντιπαθεί τους Έλληνες. Απλώς επειδή έχει αγγίξει ο ίδιος την τελειότητα σε όλα τα πλαίσια, κάνει κάποιες παρατηρήσεις διδακτικού χαρακτήρα, ώστε να βοηθήσει και τους άλλους να προσεγγίσουν το επίπεδο του.Myrsini έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 20:41Συμφωνώ με αυτό εδώ και γω το ίδιο.Τα θέματα σου όμως δείχνουν το αντίθετο.Με πρόφαση αυτό που λες εδώ, βγάζεις, ας το πω αντιπάθεια για οτιδήποτε Ελληνικό,ας μην πω μίσος.Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 20:17 Με αυτούς που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο ομφαλός της γης, με αυτούς που μπαίνουν στο γιουτουμπ και βρίζουν ως barbarian ξένους λαούς ναι έχω ένα αισθητικό θέμα.![]()
True.'Οσο και να χτυπιέσαι είναι ορατό.

Έχουμε κι άλλους εμπνευσμένους από το ίδιο κόνσεπτ αλλά είναι λίγο πιο συγκρατημένοι. Λίγο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Έλα ρε, αφού ξέρω ποιος είσαι.Antigeist έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:24Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Ούτε παράπονο έχω από τη ζωή. Ο ελληνικός επαρχιώτισμος και η ελληνική ξιπασιά και μιζέρια, η ελληνική δειλία, η ελληνική νωθρότητα και πολλά άλλα ελληνικά με ενοχλούν όπως ενοχλούν κάθε καλαίσθητο άνθρωπο και κάνω ότι μπορώ να τους πείσω να γίνουν ένα χιλιοστό παραπάνω καλύτεροι άνθρωποι.sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 21:15 Όλοι σε έχουν καταλάβει ότι προβοκάρεις με οτιδήποτε ελληνικό. Καιρός να εξηγήσεις και τον λόγο, που είναι ότι η ζωή σε αδίκησε να μεγαλώσεις σε ξένη χώρα. Κάνεις σαν κάποια παιδιά ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία.
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 619 Προβολές
-