Έγινε. Δεν έγινε εργαλείο η πατσιλινακική. Εγώ πιστεύω στη διδασκαλία του Λιαντίνη που τα είχε πει όλα αυτά.Beria έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 20:22wooded glade έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 11:25 Ένας λόγος που η Ελληνική γλώσσα μπορεί να μην είναι τόσο όμορφη φωνολογικά (για τους Περουβιανούς έστω) είναι η μαλλιαρή που έχουμε καθιερώσει (ο Μάης, ο Οκτώ-μ-βρης, ο Γιούλης ...).
Ένας άλλος όμως είναι ότι έχουμε καταργήσει όλα τα φωνητικά στίγματα, τόνους, πνεύματα, υπογεγραμμένες ...
Οι αρχαίοι τα είχαν αυτά για πλάκα ;
Γιατί "ε" σε μερικές λέξεις και "αι" σε άλλες ; Κάτι έπαιζε.
Αν ζούσαμε στην αρχαία εποχή θα μας θεωρούσαν τζίπσιζ, σαν αυτούς που διαμαρτύρονται στην τηλεόραση για τα τεστ του κορονοϊού. Επίσης τα αβγά θα μας κυνήγαγαν.
Μεγάλη αλήθεια. Οι αρχαίοι δεν τα είχαν αυτά για πλάκα
δεν τα είχαν καθόλου![]()
Τα απέκτησε η ελληνική γλώσσα όταν έγινε εργαλείο παγκοσμιοποίησης. Όταν έπρεπε να βοηθήσει, ως lingua franca, όλους τους μη φυσικούς ομιλητές της ελληνικής να τα βγάλουν πέρα με μια δύστροπη γλώσσα
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;
- wooded glade
Re: Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Και μ' αρέσει που ο Jimmy81 και ο Leporello απαντάνε και αυτοί!
-
Antigeist
Τράβα ρε που θα κάνεις κουμάντο ποιος θα απαντάει που
Καλά τρολλάκι μου, αφού τους "έχεις", καλά τους κάνεις. 
Άνοιξε και κάνα θεματάκι για το αν η ελληνική μύτη είναι όμορφη εμφανισιακά ή αν το ελληνικό αυτί είναι μορφολογικά στην σωστή θέση.

-
Antigeist
Δεν είμαι ανθέλληνας. Απλά δεν είναι ελληνόπληκτος και θεωρώ ότι ούτε είμαστε σπουδαίο έθνος ούτε εφηύραμε όλα τα σημαντικά πράματα. Είμαι Έλληνας με ρεαλιστική αυτογνωσία.Λοξίας έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 23:10 Άνοιξε και κάνα θεματάκι για το αν η ελληνική μύτη είναι όμορφη εμφανισιακά ή αν το ελληνικό αυτί είναι μορφολογικά στην σωστή θέση.
![]()
Απαντάω, αλλά λέω ότι στο ερώτημα δεν υπάρχει απάντηση. Δεν υπάρχουν όμορφες, ανδρικές, ερωτικές κ.λ.π. γλώσσες.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Μα ναι ρε συ Λέπο. Το ίδιο έγραψε και ο Jimmy81 και τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παλιό.
Αλλά ο τρόπος που ανεβαίνει ένα θέμα, δείχνει και αν είναι τρολλάρισμα ή όχι.
Αυτό λέω.
Αλλά ο τρόπος που ανεβαίνει ένα θέμα, δείχνει και αν είναι τρολλάρισμα ή όχι.
Αυτό λέω.
Έλληνας δεν είσαι σίγουρα.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 23:12Δεν είμαι ανθέλληνας. Απλά δεν είναι ελληνόπληκτος και θεωρώ ότι ούτε είμαστε σπουδαίο έθνος ούτε εφηύραμε όλα τα σημαντικά πράματα. Είμαι Έλληνας με ρεαλιστική αυτογνωσία.Λοξίας έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 23:10 Άνοιξε και κάνα θεματάκι για το αν η ελληνική μύτη είναι όμορφη εμφανισιακά ή αν το ελληνικό αυτί είναι μορφολογικά στην σωστή θέση.
![]()
Εγώ δεν υπενόησα ότι είσαι ανθέλληνας, ούτε ελληνόπληκτος. Δεν μ' ενδιαφέρει, εξ άλλου.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 23:12 Δεν είμαι ανθέλληνας. Απλά δεν είναι ελληνόπληκτος και θεωρώ ότι ούτε είμαστε σπουδαίο έθνος ούτε εφηύραμε όλα τα σημαντικά πράματα. Είμαι Έλληνας με ρεαλιστική αυτογνωσία.
Αλλά, όπως έγραψα και στον Λέπο, ο τρόπος που ανεβάζει κάποιος ένα θέμα καταδεικνύει αν αυτός θέλει να τρολλάρεις ή όχι.
Και ο τρόπος που συνεχίζει ο νηματοθέτης το θέμα, το επιβεβαιώνει ή όχι.
Ασφαλώς και είναι μαλακιούλες όλα όσα έγραψε ο Antigeist. Δεν με παρέσυρε όμως να απαντάω σ'αυτές. Εγώ έγραψα τα δικά μου.Λοξίας έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 23:23Μα ναι ρε συ Λέπο. Το ίδιο έγραψε και ο Jimmy81 και τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παλιό. Αλλά ο τρόπος που ανεβαίνει ένα θέμα, δείχνει και αν είναι τρολλάρισμα ή όχι.
Αυτό λέω.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Εντάξει βρε, συγχωρεμένος. 
Κόκκορας έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 17:49 φωνητικα αθλια ειναι η γερμανικη,η αλβανικη,η ρωσικη,η αραβικη,η κινεζικη
η ελληνικη ειναι νομιζω μια χαρα..ενοχλητικα βεβαια τα πολλα ς στο τελος πολλων λεξεων
η γαλλικη ειναι εξαιρετικη,τοπ
η αμερικανικη μετριοτατη
αγγλικη ωραια αλλα και καπως βαρια,υπερβολικη
ιταλικη οκ αλλα αρκετα αστεια,οπως και η καστιλλιανικη(καλυτερες κατι "εκδοσεις" της στην λατινικη αμερικη,δεν ακουγονται αστειες δεν εχουν πολλα θ)
η τουρκικη θελει μερικους αιωνες ακομα δουλεια για να στρωσει,παντως δεν ειναι τοσο χαλια οσο η γερμανικη,δεν ειναι ομως και ωραια μην τρελαθουμε
Εμένα με καλύπτεις πάντως, συν ότι τα Γαλλικά είναι και ψιλοκαυλερουά όταν τα ακούς από κομμάτι γαλλιδούλα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πιο συγκεκριμένα για να σου εξηγήσουμε.Λοξίας έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 22:59 Δεν μπορώ να σας καταλάβω!
Καθαρά προβοκατόρικο τρολλοθέμα. Και το έχετε φτάσει στις 10 σελίδες. Θα το πάτε άνετα μέχρι τις 50.
Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω!
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Gherschaagk έγραψε: 13 Ιούλ 2020, 00:37Πιο συγκεκριμένα.για να σου εξηγήσουμε.Λοξίας έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 22:59 Δεν μπορώ να σας καταλάβω!
Καθαρά προβοκατόρικο τρολλοθέμα. Και το έχετε φτάσει στις 10 σελίδες. Θα το πάτε άνετα μέχρι τις 50.
Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 619 Προβολές