Feindflug έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 17:50
Δικέ μου, καλά κάνεις και παλεύεις για να φροντίζεις όσους αγαπάς, αλλά ο τρόπος που τα γράφεις φαίνεται σαν να θεωρείς δίκαιο τον μισθό σου και απόδειξη υψηλής αρρενωπότητος την εκμετάλλευση.
Όχι,δίκαιο θα ήταν εάν έπαιρνα τουλάχιστον 1500 ευρώ το μήνα για τις ώρες που απασχολούμαι.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ζω στην Ελλάδα,εσύ δεν ξέρω από ποια προηγμένη χώρα μας γράφεις.
Ελπίζω εκεί να σας πληρώνουν καλλίτερα.
Την εκμετάλλευση σίγουρα δεν την θεωρώ απόδειξη υψηλής αρρενωπότητας, αλλά τη θεωρώ ένδειξη ενός εργασιακού συστήματος που νοσεί (στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον) και στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι (προς το παρόν) να σκύβουμε σαν μαλάκες το κεφάλι και να λέμε και ευχαριστώ.Στο δρόμο είναι λίγο δύσκολο να βρίσκεις κάθε μέρα 35-40 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση,προτιμώ να ξυπνάω το πρωί και να πηγαίνω κάπου για δουλειά,έστω και σαν σκλάβος, παρά να πίνω καφεδάκι και να περιμένω το επόμενο επίδομα.Δεν είναι το στυλ μου,πως το λένε.
Από Ελλάδα γράφω, δικέ μου.
Υπάρχουν κι άλλες καταστάσεις εκτός από την εργασία σαν σκλάβος και το αραλίκι με επιδόματα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά καλό θα ήταν να βγεις από αυτό το ψευτοδίλημμα, τουλάχιστον διανοητικά, για να μην αυτοπαγιδεύεσαι.
Highlander έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 14:41
έχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό
Από το '70, που βγήκα εγώ στην πιάτσα, είχε αρχίσει ήδη ο κορεσμός στα "ευγενή" επαγγέλματα.
Τώρα σας αγοράζουν με 10 ευρώ την ντουζίνα και σας ζουλάνε για να διαλέξουν τους πιο ζουμερούς!
Πρώτον μπορείς να κάνεις αυτό που σου αρέσει
Δεύτερον προφανώς έχεις περισσότερα εφόδια από κάποιον που είναι ανειδίκευτος.
Συνεπώς, άσε την απαξίωσή τους. Όποιος μπορούσε να κάτσει να διαβάζει ας πήγαινε να τα παρει και ας αφήσει την γκρίνια για τις αξιοκρατικές προκηρύξεις.
Διπλώματα και παπλώματα από ΑΕΙ ούτε που νοιάστηκα να σπουδάσω ούτε να βγάλω. Ήδη υπήρχε κορεσμός και δεν μπήκα στο λούκι 4-6 χρόνια σπουδές και μετά στην ζήτα!
Έβγαλα την Σχολή Πλοιάρχων, μπαρκάρισα, ακολούθησαν οι αναμενόμενες προαγωγές και μετά τα 4 χρόνια (σπουδές+υπηρεσία) άρχισαν να πέφτουν τα λεφτά, χοντρά λεφτά! Επάγγελμα που αγαπούσα και με μεγάλες αποδοχές γρήγορα.
Μετά βγήκα στα γραφεία, όπου δούλεψα μέχρι το '11.
Τώρα κάάάθομαι και απολαμβάνω!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Από το Πρώτο Θέμα: "Η επένδυση στην Κασσιόπη, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργήσει ένα πολυτελές θέρετρο στη βόρεια Κέρκυρα, σε μία περιοχή η οποία παραμένει αναξιοποίητη επί χρόνια - Η τοπική οικονομία εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί κατά 180 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας"
Κάτι κινείται μετά από "11 προσφυγές στα δικαστήρια, δύο Προεδρικά Διατάγματα, 10 υπουργικές αποφάσεις, 54 εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες κάθε βαθμίδας".
Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά απέναντι...
Συγνώμη αλλά αυτό είναι κανονικότατο, με όλους τους ορισμούς δάσος.
...
Πως πήρε άδεια αυτό το πράγμα, προφανώς με σκανδαλώδεις φωτογραφικές διατάξεις.
...
Μετά από 8 χρόνια, μετά από 11 προσφυγές στα δικαστήρια από τις συλλογικότητες του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 10 υπουργικές αποφάσεις, μετά από 54 εγκρίσεις και μετά απο γνωμοδοτήσεις από σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου κάθε βαθμίδας στις οποίες προσέφυγαν οι "συλλογικότητες".
Ότι πάνω κάτω είχε γίνει και με το Costa Navarino στην Μεσσηνία δηλαδή...
Το επόμενο βήμα θα είναι φυσικά να καθαρίσουν τον νησί από την βρωμιά και τα σκουπίδια.
stella έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 19:36
Να δείξουμε και κάποιους αγνώμονες ιθαγενείς, που αντιτάσσονται στην επένδυση (όσοι δεν σβήνουν τη φωτιά, δηλαδής)
Αυτοί οι "ιθαγενείς" είναι ακριβώς οι ίδιοι, οι ίδιες συλλογικότητες δηλαδή, που έχουν σταματήσει τα έργα για την διαχείριση των απορριμάτων της Κέρκυρας. Έτσι σήμερα η Κέρκυρα πνίγεται κυριολεκτικά στα σκουπίδια.
Με πρόσφατες ενέργειες μάλιστα τα σκουπίδια της Κέρκυρας θα μεταφέρονται στην Κοζάνη σχεδόν 300 χιλιόμετρα μακριά.
Απ'ό,τι βλέπω με το project Kassiopi διαφωνεί και μια μερίδα του "πατριωτικού" δεξιότερα της ΝΔ youtube. Δύο σχετικά βίντεο από γνωστους εκπροσώπους της συγκεκριμένης παράταξης (η μία είναι Κερκυραία κιόλας).
Δεν παίρνω θέση στο θέμα διότι δεν το ξέρω. Απλά φαίνεται ότι η αντίδραση είναι πολύπλευρη και όχι "συριζοκινούμενη".
Έλα στην μεταφορική που δουλεύω.Χρειαζόμαστε χέρια για ξεφόρτωμα νταλίκας το πρωί και το απόγευμα.Έχει και διανομή προιόντων (κούτες).
Ωράριο 05:30 με 17:30 .
Μεροκάματο, 35 ευρώ.
Δεν πιστεύω να είσαι κανένας φλώρος που δεν αντέχει χειρωνακτική εργασία και μόνο μέσω προκηρύξεων κοιτάζει να βολευτεί,ε ;
Εναλλακτικά μπορώ να σε στείλω στα αχλάδια,συγκομιδή,6 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 4 με 7 το απόγευμα.
40 ευρώ,συν φαγητό.
Το κακό είναι ότι δεν θα έχεις χρόνο για να γράφεις στο φόρουμ.
Δεν θέλω να σε στεναχωρησω, αλλά αν δουλεύεις 12ωρο για 35 ευρω σε έχουν πιάσει κορόιδο.
Αν το γουστάρεις μαγκια σου. Απλά το να κάλεις και άλλους να πεσουν σε αυτόν τον βούρκο αν δεν είναι εμπάθεια, είναι ηλιθιότητα.
Νομίζω το έχω γράψει και σε άλλα νήματα.
Το κανονικό μου επάγγελμα είναι ξενοδοχουπάλληλος και συνήθως δουλεύω σεζόν.
Τα τελευταία χρόνια είμαι συνήθως προιστάμενος στο τμήμα υποδοχής λόγω μακρόχρονης εμπειρίας.
Δύο γλώσσες μιλάω και έχω δουλέψει τόσο στην Αγγλία όσο και στην Γερμανία,για μεγάλα διαστήματα.
Φέτος με τον κορονοιό φάγαμε φόλα ολκής.
Αλλά,χέρια έχω,πόδια έχω,όρεξη για δουλειά έχω,δεν θα καθήσω να περιμένω τα επιδόματα του κάθε Κούλη και του κάθε Αλέξη.
Δεν είμαι μόνος μου,έχω και άλλα άτομα να ταίσω.
Οπότε ούτε εμπάθεια είναι (να ζηλέψω παιδάκια σαν τον Χάιλαντερ ; σε παρακαλώ !) ούτε ηλιθιότητα,είναι ανάγκη.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα,πόσο καιρό έχεις να βγεις στην αγορά εργασίας για να δεις που κινούνται τα μεροκάματα ; (δεν το ρωτάω με ειρωνικό τρόπο)
Η αλήθεια είναι ότι πάνε χρόνια από τότε που χρειάστηκε να βγω για μεροκάματο σε αγροτικές δουλειές . Ήταν πάντως 50αρι και για λιγότερες ώρες ( με το φως του ήλιου τον χειμώνα).
Από εκεί και πέρα , για να μην παρεξηγηθεί το προηγούμενο ποστ μου, δεν εκρινα την επιλογή σου να δουλέψεις για αυτά τα λεφτά. Πέρα από το ότι είναι δικαίωμα σου θα ήμουν ηλίθιος και σκατοψυχος γιατί δεν ξέρω και τι ανάγκες και υποχρεώσεις έχεις.
Αυτό που με ενοχλεισαι ήταν το ύφος σου στο συριζομποτ ( και ένας θεός ξέρει σε πόση εκτίμηση έχω και τα συριζομποτ και τα νδμποτ). Το που δουλεύεις εσύ και που αυτός είναι άσχετο με την κουβέντα. Και αν δεν δέχεται να δουλεψει για αυτά τα λεφτά καποιος είναι επίσης δικαίωμα του.
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Η Κασσιοπη απ οσο εχω ακουσει ειναι μια περιοχη οπου ηδη ειχαν χτισει σπιτια πολλοι ευποροι ανθρωποι.Ελληνες και ξενοι.Νομιζω οτι υπαρχουν και ξενοδοχεια εκει αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Λογικο ειναι καποια συμφεροντα να μην θελουν να γινει μια τοσο αξιολογη μοναδα και λογικο καποιοι να μην θελουν τουριστες διπλα τους αφου δεν τους εχουν αναγκη.
Στα παπαρια μας ομως.Προχωραμε.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Jimmy81 έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 20:59
Απ'ό,τι βλέπω με το project Kassiopi διαφωνεί και μια μερίδα του "πατριωτικού" δεξιότερα της ΝΔ youtube. Δύο σχετικά βίντεο από γνωστους εκπροσώπους της συγκεκριμένης παράταξης (η μία είναι Κερκυραία κιόλας).
...
Πάντα υπάρχουν κάποιοι πατριώτες...
"Πάρα πολύ κοντά στην περιοχή υπάρχουν ήδη 200 βίλες..."
Και στην Τήνο για κάποιους τέτοιους λόγους σταμάτησαν οι ανεμογεννήτριες.
Να πούμε εδώ πως εχουν ήδη ενεργοποιηθεί συλλογικότητες και για το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης...
Αυτό που με ενοχλεισαι ήταν το ύφος σου στο συριζομποτ ( και ένας θεός ξέρει σε πόση εκτίμηση έχω και τα συριζομποτ και τα νδμποτ). Το που δουλεύεις εσύ και που αυτός είναι άσχετο με την κουβέντα. Και αν δεν δέχεται να δουλεψει για αυτά τα λεφτά καποιος είναι επίσης δικαίωμα του.