!!! DEVELOPMENT MODE !!!
«Με χρέωσαν 214 ευρώ με SMS»
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
«Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς, καθώς νέα υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Κρήτη.
Στην υπόθεση 34χρονου Κρητικού που χρεώθηκε με 50 ευρώ, προστέθηκε και η περίπτωση 77χρονου από το Ηράκλειο, ο οποίος είδε το λογαριασμό του ίδιου και της συζύγου να φουσκώνει κατά 214 ευρώ χωρίς καμία εξήγηση!
Μάλιστα άργησε να ανακαλύψει την απάτη καθώς επρόκειτο για εταιρικό πακέτο και μόνο όταν αντίκρισε ιδίοις όμμασι τους λογαριασμούς, έκπληκτος διαπίστωσε ότι επιβαρύνθηκε με μια οφειλή χωρίς να ανοίξει καν τα επίμαχα μηνύματα με τα οποία για ολόκληρους μήνες, όπως υποστηρίζει, τον επιβάρυναν εταιρίες.
Όπως καταγγέλλει ο Ε.Μ. στο neakriti.gr :«Ήταν δυσάρεστη έκπληξη όταν είδα την ανάλυση λογαριασμού που ζήτησα καθώς είδα ότι για το πρώτο τετράμηνο του 2018 μάς είχαν χρεώσει σχεδόν 214 ευρώ! Μας εξαπάτησαν γιατί βλέπαμε στο δικό μου κινητό και της συζύγου μου μηνύματα τα οποία ούτε καν ανοίγαμε, αλλά τα διαγράφαμε. Τα μηνύματα ήταν από τρεις εταιρίες 5ψήφιων και κάποια από αυτά σε καλούσαν να παίξεις ένα παιχνίδι. Ταυτόχρονα όμως σε χρέωναν χωρίς τη συγκατάθεσή σου».
Ο 77χρονος ενημερώθηκε από προηγούμενο δημοσίευμα για τη δικαίωση του 34χρονου σε ανάλογη υπόθεση και κινεί και ο ίδιος όπως είπε ανάλογη διαδικασία.
Όπως τόνισε: «Ήδη ζήτησα να μπλοκάρουν όλα τα μηνύματα που δέχομαι από 5ψήφιους αριθμούς και θα κινηθώ εναντίον των εταιριών μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για μια μορφή απάτης και δεν θα το αφήσω έτσι…».
Αλλεπάλληλα τα κρούσματα
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του 34χρονου που χρεώθηκε παράνομα με 50 ευρώ από SMS δικαιώθηκε αφού οι εταιρίες με τα 5ψήφια νούμερα του επέστρεψαν τα χρήματα. Αυτό όμως αφού άρχισε να ψάχνει τα ίχνη εταιρίας-«φαντάσματος», καθώς άλλη εταιρία διαχειρίζονταν το τηλεφωνικό κέντρο και άλλη τα μηνύματα. Έφτασε ακόμα και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Συνήγορο του Πολίτη για να βρει το δίκιο του, ενώ επιστράτευσε τη δικηγόρο του για να βρει την άκρη του νήματος».
Πηγή: neakriti.gr
Θεωρώ απαράδεκτη την πολιτική της ΕΕΤΤ να επιτρέπει τη ληστεία αυτή με τα SMS, παραβιάζοντας μια βασική αρχή κοινής λογικής και ιστορικής πρακτικής που είναι να χρεώνεται αυτός που καλεί ή αυτός που στέλνει και όχι ο παραλήπτης. Και σε μένα και στους περισσότερους γνωστούς μου έχει συμβεί. Χρεώσεις μηνυμάτων χωρίς να το ζητήσεις, χωρίς καμία συναίνεση .
Σε mail που είχα στείλει παλαιότερα έλαβα την απάντηση ότι δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους πελάτες να αγοράζουν τέτοιες συνδρομές.
Όχι ρε φίλε, μπορείς. Θα τηρήσεις τη βασική αρχή. Θα πληρώνει μόνο ο αποστολέας, τέλος! Να αγοράσει με πιστωτική, με έμβασμα, με paysafe ξέρω γω. Αλλιώς να στέλνει κάθε εβδομάδα μήνυμα για να λάβει τις πληροφορίες που θέλει.
Στην υπόθεση 34χρονου Κρητικού που χρεώθηκε με 50 ευρώ, προστέθηκε και η περίπτωση 77χρονου από το Ηράκλειο, ο οποίος είδε το λογαριασμό του ίδιου και της συζύγου να φουσκώνει κατά 214 ευρώ χωρίς καμία εξήγηση!
Μάλιστα άργησε να ανακαλύψει την απάτη καθώς επρόκειτο για εταιρικό πακέτο και μόνο όταν αντίκρισε ιδίοις όμμασι τους λογαριασμούς, έκπληκτος διαπίστωσε ότι επιβαρύνθηκε με μια οφειλή χωρίς να ανοίξει καν τα επίμαχα μηνύματα με τα οποία για ολόκληρους μήνες, όπως υποστηρίζει, τον επιβάρυναν εταιρίες.
Όπως καταγγέλλει ο Ε.Μ. στο neakriti.gr :«Ήταν δυσάρεστη έκπληξη όταν είδα την ανάλυση λογαριασμού που ζήτησα καθώς είδα ότι για το πρώτο τετράμηνο του 2018 μάς είχαν χρεώσει σχεδόν 214 ευρώ! Μας εξαπάτησαν γιατί βλέπαμε στο δικό μου κινητό και της συζύγου μου μηνύματα τα οποία ούτε καν ανοίγαμε, αλλά τα διαγράφαμε. Τα μηνύματα ήταν από τρεις εταιρίες 5ψήφιων και κάποια από αυτά σε καλούσαν να παίξεις ένα παιχνίδι. Ταυτόχρονα όμως σε χρέωναν χωρίς τη συγκατάθεσή σου».
Ο 77χρονος ενημερώθηκε από προηγούμενο δημοσίευμα για τη δικαίωση του 34χρονου σε ανάλογη υπόθεση και κινεί και ο ίδιος όπως είπε ανάλογη διαδικασία.
Όπως τόνισε: «Ήδη ζήτησα να μπλοκάρουν όλα τα μηνύματα που δέχομαι από 5ψήφιους αριθμούς και θα κινηθώ εναντίον των εταιριών μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για μια μορφή απάτης και δεν θα το αφήσω έτσι…».
Αλλεπάλληλα τα κρούσματα
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του 34χρονου που χρεώθηκε παράνομα με 50 ευρώ από SMS δικαιώθηκε αφού οι εταιρίες με τα 5ψήφια νούμερα του επέστρεψαν τα χρήματα. Αυτό όμως αφού άρχισε να ψάχνει τα ίχνη εταιρίας-«φαντάσματος», καθώς άλλη εταιρία διαχειρίζονταν το τηλεφωνικό κέντρο και άλλη τα μηνύματα. Έφτασε ακόμα και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Συνήγορο του Πολίτη για να βρει το δίκιο του, ενώ επιστράτευσε τη δικηγόρο του για να βρει την άκρη του νήματος».
Θεωρώ απαράδεκτη την πολιτική της ΕΕΤΤ να επιτρέπει τη ληστεία αυτή με τα SMS, παραβιάζοντας μια βασική αρχή κοινής λογικής και ιστορικής πρακτικής που είναι να χρεώνεται αυτός που καλεί ή αυτός που στέλνει και όχι ο παραλήπτης. Και σε μένα και στους περισσότερους γνωστούς μου έχει συμβεί. Χρεώσεις μηνυμάτων χωρίς να το ζητήσεις, χωρίς καμία συναίνεση .
Σε mail που είχα στείλει παλαιότερα έλαβα την απάντηση ότι δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους πελάτες να αγοράζουν τέτοιες συνδρομές.
Όχι ρε φίλε, μπορείς. Θα τηρήσεις τη βασική αρχή. Θα πληρώνει μόνο ο αποστολέας, τέλος! Να αγοράσει με πιστωτική, με έμβασμα, με paysafe ξέρω γω. Αλλιώς να στέλνει κάθε εβδομάδα μήνυμα για να λάβει τις πληροφορίες που θέλει.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Re: «Με χρέωσαν 214 ευρώ με SMS»
Για να αρχίσει να σου έρχεται μνμ από 5ψήφιο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενεργοποιήσεις την συνδρομή. Συνήθως την πατάνε κάποιοι δίνοντας τον αριθμό τους σε παιχνίδια στο fb ή internet ή χρεώνονται από διάφορες εφαρμογές που κατεβάζουν. Αν απευθυνθείς στην εταιρία της κινητής σου, τους ζητάς να βάλουν φραγές στα εισερχόμενα μνμ που ξεκινούν από διάφορους 5ψηφιους.Spiros252 έγραψε: 30 Ιουν 2018, 09:18 «Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς, καθώς νέα υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Κρήτη.
Αλλεπάλληλα τα κρούσματα
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Η ΕΕΤΤ είναι δημόσιο, και κατά συνέπεια, άχρηστοι 100%.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Δεν είναι ακριβώς δημόσιο , είναι ανεξάρτητη αρχή. Δεν υπάγεται σε υπουργείο, λειτουργεί ανεξάρτητα.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
για να ενεργοποιηθει πρεπει οντως να δωσεις τηλεφωνο ... ειναι εταιριες με εδρα ακομη και βορεια Ευρωπη ... για να διακοπει η αποστολη πρεπει να τους τηλεφωνησεις και σε 2 περιπου ωρες θα σταματησουνε ... στις 2 αυτες ωρες μπορει να σου στειλουνε αλλα 10 ... με καρτοκινητο δεν εχεις κινδυνο να το παθεις περα απο το ποσο που εχεις ηδη μεσα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Καλώς ήρθες.
Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Γνωρίζω πολλά άτομα που δεν έδωσαν αυτοβούλως το νούμερο τους.
Λάθος όλα αυτά. Σε καρτοκινητο το χρέος κρύβεται (δεν έχεις επίγνωση) και μπορεί να σου ξεκληρισει πολλές κάρτες ανανέωσης..
Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Γνωρίζω πολλά άτομα που δεν έδωσαν αυτοβούλως το νούμερο τους.
Λάθος όλα αυτά. Σε καρτοκινητο το χρέος κρύβεται (δεν έχεις επίγνωση) και μπορεί να σου ξεκληρισει πολλές κάρτες ανανέωσης..
Stephen Hawking
Stephen Hawking
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Για να αρχίσεις να χρεώνεσαι πρέπει να απαντήσεις σε ένα τέτοιο μήνυμα. Αυτό δε σημαίνει ότι έχεις δώσει εσύ εκ των προτέρων το τηλέφωνο σου και την έγκριση σου για να σου στέλνουν μηνύματα πολυμεσικής πληροφόρησης (περισσότερο για αυτό παρακάτω).
Αυτό το άρθρο περιγράφει πολύ καλά πως δουλεύει η απάτη: http://ellinikahoaxes.gr/2017/08/14/fake-sms-scam/
Αυτός ο τρόπος προσέγγισης είναι 100% παράνομος. Η ΕΕΤΤ ονομάζει, όπως ανέφερα, αυτές τις υπηρεσίες ως υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης. Έχει θεσπίσει ένα κώδικα δεοντολογίας, όπου αναφέρονται όλες οι υποχρεώσεις των παρόχων πολυμεσικής πληροφόρησης: https://www.eett.gr/opencms/opencms/EET ... s/YPP.html
Σε πιο εύπεπτη μορφή και με μορφή ερωτοαπαντήσεων εδώ: https://www.eett.gr/opencms/opencms/EET ... q_YPP.html
Αυτό το άρθρο περιγράφει πολύ καλά πως δουλεύει η απάτη: http://ellinikahoaxes.gr/2017/08/14/fake-sms-scam/
Αυτός ο τρόπος προσέγγισης είναι 100% παράνομος. Η ΕΕΤΤ ονομάζει, όπως ανέφερα, αυτές τις υπηρεσίες ως υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης. Έχει θεσπίσει ένα κώδικα δεοντολογίας, όπου αναφέρονται όλες οι υποχρεώσεις των παρόχων πολυμεσικής πληροφόρησης: https://www.eett.gr/opencms/opencms/EET ... s/YPP.html
Σε πιο εύπεπτη μορφή και με μορφή ερωτοαπαντήσεων εδώ: https://www.eett.gr/opencms/opencms/EET ... q_YPP.html
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Ε τώρα άμα λέμε συνέχεια τα ίδια δεν γίνεται δουλειά. Λέμε είχαμε βάλει καρτοκινητό το οποίο το είχαμε αγοράσει κάποιες εβδομάδες πριν (το νούμερο - sim) και με το που μπήκε στη συσκευή, σε 2-3 ημέρες έφαγε την πρώτη κάρτα. Κανείς δεν είχε δώσει το νούμερο, ούτε είχε ληφθεί, ούτε είχε κανείς απαντήσει σε τέτοιο μήνυμα. Βασικά κανείς δεν χρησιμοποιούσε ακόμα το κινητό καλά καλά.
Η βασική αρχή πρέπει να τηρηθεί, τέλος! Ο καλών / αποστολέας μόνο να χρεώνεται, όχι ο παραλήπτης. Είναι βασική αρχή, δίκαιη και λογική. Να τηρηθεί χωρίς εξαιρέσεις. Να πάνε να αγοράσουν πολυμεσικές με κάρτα, paypal, paysafe, skrill και ότι άλλο τρόπο γουστάρουν.
Η βασική αρχή πρέπει να τηρηθεί, τέλος! Ο καλών / αποστολέας μόνο να χρεώνεται, όχι ο παραλήπτης. Είναι βασική αρχή, δίκαιη και λογική. Να τηρηθεί χωρίς εξαιρέσεις. Να πάνε να αγοράσουν πολυμεσικές με κάρτα, paypal, paysafe, skrill και ότι άλλο τρόπο γουστάρουν.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Χρεώσεις στο κινητό, χωρίς να το γνωρίζεις.
Μου έρχεται ο λογαρισμός 115 ευρώ από 47 ευρώ που πλήρωνα το πακέτο, χωρίς να έχω καταναλώσει τα πάγια.
Τους ρωτάω τι γίνεται και μου λένε ότι έπαιρνα τηλέφωνα σε πενταψήφιο αριθμό που χρεώνει τον λογαριασμό μου.
Δεν είχα πάρει ποτέ τηλέφωνο, αλλά λάμβανα από έναν πενταψήφιο μηνύματα SMS.
Ρωτώντας μαθαίνω ότι πολύς κόσμος την έχει πάθει έτσι.
Λέω αύριο να πάω στον εισαγγελέα να καταγγείλω την Wind.
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να χρεώνουν τον λογαριασμό μου όταν μου στέλνει κάποιος μηνύματα;
Τους ρωτάω τι γίνεται και μου λένε ότι έπαιρνα τηλέφωνα σε πενταψήφιο αριθμό που χρεώνει τον λογαριασμό μου.
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να χρεώνουν τον λογαριασμό μου όταν μου στέλνει κάποιος μηνύματα;
Re: Χρεώσεις στο κινητό, χωρίς να το γνωρίζεις.
Είναι απάτη που έρχεται από κάπου από το εξωτερικό.Μηχανικός έγραψε: 24 Δεκ 2018, 02:11 Μου έρχεται ο λογαρισμός 115 ευρώ από 47 ευρώ που πλήρωνα το πακέτο, χωρίς να έχω καταναλώσει τα πάγια.
Με το που ανοίγεις το πρώτο μήνυμα που σου στέλνουν εγκαθιστούν κάποιο λογισμικό στο τηλέφωνό σου που τα μηνύματα που σου στέλνουν από εκεί και μετά τα χρεώνεται.
Το έπαθα πριν 4 χρόνια, είχα εταιρικό τηλέφωνο, δεν έβλεπα τους λογαριασμούς κάθε μήνα γιατί πήγαιναν στην εταιρία και άργησα να το πάρω είδηση και μου στοίχισε κάπου 3 κατοστάρικα.
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις χθες είναι να ζητήσεις από την wind να μπλοκάρει αυτά τα νούμερα να μην μπορούν να σου στείλουν τίποτα ξανά.
Εγώ είχα απευθυνθεί με mail στην ΔΗΕ που μετά από κάνα τρίμηνο μου απάντησαν ότι το ψάχνουν.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Κάτι "ανεξάρτητες αρχες", ξέρουν να μπλοκάρουν, πχ το subs δηλαδή κάτι που θα χρησιμοποιήσουν οι φτωχοί χωρίς να βλάπτουν κανέναν, αλλά όταν πρόκειται για μεγαλοαπατεώνες, "δεν ξέρουν", "δεν βλέπουν", "δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή τους".
Το κράτος της "δημοκρατίας" τους, λειτουργεί μόνο όταν πρόκειται να προστατεύσει απατεώνες και να κυνηγήσει τους αδύναμους.
Το κράτος της "δημοκρατίας" τους, λειτουργεί μόνο όταν πρόκειται να προστατεύσει απατεώνες και να κυνηγήσει τους αδύναμους.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Και θα το λύσουμε με μη δημοκρατία;
Stephen Hawking
Stephen Hawking
-
talaipwros
Η δημοκρατία φταίει , να τα λέμε αυτά συναγωνιστή, αν είχαμε ναζιστές στην κυβέρνηση αυτά δεν θα γίνονταν
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Re: Χρεώσεις στο κινητό, χωρίς να το γνωρίζεις.
Δεν εγκαθιστούν τίποτα. Απλώς υποτίθεται ότι έχεις συναινέσει να σου στέλνουν SMS με χρέωση δική σου κάθε εβδομάδα..Chainis έγραψε: 24 Δεκ 2018, 02:23 Είναι απάτη που έρχεται από κάπου από το εξωτερικό.
Με το που ανοίγεις το πρώτο μήνυμα που σου στέλνουν εγκαθιστούν κάποιο λογισμικό στο τηλέφωνό σου που τα μηνύματα που σου στέλνουν από εκεί και μετά τα χρεώνεται.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Βλέπω ότι αυτή η απάτη με τα πενταψήφια γίνεται πολλά χρόνια.
Είναι σίγουρα στο κόλπο και οι εταιρίες κινητής και οι ανεξάρτητες αρχές του μπουρδέλου.
Είναι σίγουρα στο κόλπο και οι εταιρίες κινητής και οι ανεξάρτητες αρχές του μπουρδέλου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 1379 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
-
- 102 Απαντήσεις