!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;
Re: Είναι η ελληνική όμορφη γλώσσα φωνολογικά;
Τα αθηναικά ελληνικά είναι αρκετά φλώρικα, αλλά δεν ήταν το ίδιο πριν το 74 ή το 81 ..
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Aρκεί να την μιλάει ένας κατάλληλος άνθρωπος. Βρήκα ένα βιντεάκι όπου τους παίζουν την Τατιάνα για να αναγνωρίσουν την γλώσσα σε καναδικό πανεπιστήμιο.Γιάννης έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 11:39Σε σχέση με τα γερμανικά (που μιλάνε και ακούγεται σαν να ξερνάει ένας λόχος), τα ουαλικά (ακούγονται σαν πιωμένα ορκ που βρίζονται μεταξύ τους) και όλες τις σλαβικές γλώσσες (βλάχοι στη στάνη), ναι, η ελληνική γλώσσα είναι από τις πλέον ευχάριστες στο άκουσμα.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:29 Σόρι αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ άσχημη γλώσσα φωνολογικά. Ειδικά αυτά τα κι, γκι, φθ, χθ, πχια, δγια, λ στο ήλιος ν στο νιονιο μου φαίνονται ήχοι αυτιστικού.
-
Antigeist
Αν ήμουν Τούρκος δεν θα είχα προβλήματα ταυτότητας. Και δεν ισχύει ότι όλοι θεωρούν πιο όμορφη τη δική τους γλώσσα.Myrsini έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 09:17Εντάξει αν είσαι Τούρκος λογικό είναι να σου φαίνεται καλύτερη η γλώσσα σου.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:49Ούτε η τουρκική είναι εύηχη. Άλλα τουλάχιστον ακούγεται πιο αντρίκια.Δημοκράτης έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:41 Επόμενο νήμα και τι θα γινόταν αν οι Έλληνες δεν μιλούσαν πλέον ελληνικά αλλά τουρκικα
Μεθεπόμενο και τι θα πάθε αμέ δηλσδη αν γινομασταν όλοι τουρκοιNo problem καλοδεχούμενος είσαι!
-
Antigeist
quote από το GOW3 είναι. Η τουρκική είναι μια γλώσσα που ταιριάζει να τη σκούζεις. Η ελληνική είναι μια γλώσσα που ταιριάζει να παρακαλάς νευρικά.sys3x έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 11:05Τηγανόλαδο καις βρε μλκ;Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:58Hayir! Βu benim savasim, sizin digil!
Όχι! Δικός μου πόλεμος είναι αυτός, όχι δικός σου!
Φώναξε αυτά τα δύο και πες μου πιο ακούγεται πιο αντρικό. Το πρώτο ακούγεται σαν να το φωνάζει άντρας και το δεύτερο κακομαθημένο παιδί.
- wooded glade
Τώρα να είμαστε σοβαροί. Πακιστανικά τα έχουμε κάνει τα Ελληνικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
-
Antigeist
Η ελληνική μοιάζει στο άκουσμα όχι μόνο με την καστιλιάνικη της Ισπανίας αλλά και με την ισλανδική.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Don't feed the troll!Νταρνάκας έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:52 Από τις πλέον εύηχες, ως μεσογειακή γλώσσα που είναι. Κακόηχες είναι όλες οι σλαβικές και η τούρκικη.Ενώ κάτι ö και ü που έχουν τα γερμανικά είναι το απαύγασμα της ευφωνίας. Σαν μουγκανητό μεθυσμένου που ξερνά ακούγονται.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:29 Σόρι αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ άσχημη γλώσσα φωνολογικά. Ειδικά αυτά τα κι, γκι, φθ, χθ, πχια, δγια, λ στο ήλιος ν στο νιονιο μου φαίνονται ήχοι αυτιστικού.
-
Γιάννης
Όχι. Ακούγεται σαν να υποφέρει ο ομιλητής από δισκοπάθεια και δυσκοιλιότητα ταυτόχρονα.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:49Ούτε η τουρκική είναι εύηχη. Άλλα τουλάχιστον ακούγεται πιο αντρίκια.Δημοκράτης έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:41 Επόμενο νήμα και τι θα γινόταν αν οι Έλληνες δεν μιλούσαν πλέον ελληνικά αλλά τουρκικα
Μεθεπόμενο και τι θα πάθε αμέ δηλσδη αν γινομασταν όλοι τουρκοι
ωραίος καφές και μερακλήδικοςAntigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 11:50quote από το GOW3 είναι. Η τουρκική είναι μια γλώσσα που ταιριάζει να τη σκούζεις. Η ελληνική είναι μια γλώσσα που ταιριάζει να παρακαλάς νευρικά.sys3x έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 11:05Τηγανόλαδο καις βρε μλκ;Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:58
Hayir! Βu benim savasim, sizin digil!
Φώναξε αυτά τα δύο και πες μου πιο ακούγεται πιο αντρικό. Το πρώτο ακούγεται σαν να το φωνάζει άντρας και το δεύτερο κακομαθημένο παιδί.
θα σε γαμήσω.
Μαζούτ; τι ρε μλκ;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
Antigeist
μπαν
Αυτά ότι τάχα η μία είναι "ανδρική" γλώσσα και η άλλη θηλυπρεπής, ή ότι η άλλη είναι "ερωτική" γλώσσα και κάποια άλλη "μελωδική", είναι από αφελή έως γελοία, καθώς σχετίζονται με τις πεποιθήσεις εκείνου που τα λέει και όχι με την αντικειμενικότητα τής κάθε γλώσσας.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:58Hayir! Βu benim savasim, sizin digil!
Αντικειμενικά λοιπόν, η Ελληνική γλώσσα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Πολλές "ανοικτές" συλλαβές, δηλαδή συλλαβές που λήγουν σε φωνήεν. Ακραίο παράδειγμα γλώσσας με ανοικτές συλλαβές είναι τα Ιαπωνικά, όπου σχεδόν όλες οι συλλαβές είναι ανοικτές. Αντίθετα, στις γερμανικές και τις σλαβικές γλώσσες, οι κλειστές συλλαβές είναι περισσότερες.
2. Σταθερό μήκος των φωνηέντων, όχι μακρά και βραχέα, ανεξάρτητα αν η συλλαβή τονίζεται ή όχι. Αυτό, σε συνδυασμό με το (1) έχει σαν αποτέλεσμα οι λέξεις να προφέρονται χωριστά και να μην υπάρχει συγκόλληση όπως στα Πορτογαλικά και τα Τούρκικα.
3. Λίγοι φθόγγοι (περί τους 30) σε σχέση με τους πάνω από 40 που έχουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες.
4. Μεταβλητός τονισμός αντίθετα με τα Γαλλικά και τα Τούρκικα που τονίζουν πάντα την λήγουσα, κάνοντας την γλώσσα μονότονη. Αντίθετα, τα Ουγγρικά και τα Σλαβομακεδόνικα τονίζουν πάντοτε την προπαραλήγουσα.
5. Λίγα συριστικά, σε αντίθεση με τις σλάβικες γλώσσες. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά ουρανικά κj γj χj νj λj που διαμορφώνουν τον ήχο τής γλώσσας.
6. Απουσία ένρινων, σε αντίθεση με τα Γαλλικά, τα Πορτογαλικά και τα Πολωνικά.
Αν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ώραία ή όχι, είναι θέμα γούστου.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Dwarven Blacksmith
Σίγουρα οι romance γλώσσες είναι godlike tier ευηχότητας, δεν υπάρχει σύγκριση με άλλες.
Μεταξύ των φυσιολογικών γλωσσών ίσως είναι εύηχη η Ελληνική.
Μεταξύ των φυσιολογικών γλωσσών ίσως είναι εύηχη η Ελληνική.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Οι ελ μιλάνε πολύ γρήγορα και ακούγονται σαν ινδοί/ άραβες
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Antigeist
2)Leporello έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 12:13Αυτά ότι τάχα η μία είναι "ανδρική" γλώσσα και η άλλη θηλυπρεπής, ή ότι η άλλη είναι "ερωτική" γλώσσα και κάποια άλλη "μελωδική", είναι από αφελή έως γελοία, καθώς σχετίζονται με τις πεποιθήσεις εκείνου που τα λέει και όχι με την αντικειμενικότητα τής κάθε γλώσσας.Antigeist έγραψε: 12 Ιούλ 2020, 00:58Hayir! Βu benim savasim, sizin digil!
Αντικειμενικά λοιπόν, η Ελληνική γλώσσα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Πολλές "ανοικτές" συλλαβές, δηλαδή συλλαβές που λήγουν σε φωνήεν. Ακραίο παράδειγμα γλώσσας με ανοικτές συλλαβές είναι τα Ιαπωνικά, όπου σχεδόν όλες οι συλλαβές είναι ανοικτές. Αντίθετα, στις γερμανικές και τις σλαβικές γλώσσες, οι κλειστές συλλαβές είναι περισσότερες.
2. Σταθερό μήκος των φωνηέντων, όχι μακρά και βραχέα, ανεξάρτητα αν η συλλαβή τονίζεται ή όχι. Αυτό, σε συνδυασμό με το (1) έχει σαν αποτέλεσμα οι λέξεις να προφέρονται χωριστά και να μην υπάρχει συγκόλληση όπως στα Πορτογαλικά και τα Τούρκικα.
3. Λίγοι φθόγγοι (περί τους 30) σε σχέση με τους πάνω από 40 που έχουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες.
4. Μεταβλητός τονισμός αντίθετα με τα Γαλλικά και τα Τούρκικα που τονίζουν πάντα την λήγουσα, κάνοντας την γλώσσα μονότονη. Αντίθετα, τα Ουγγρικά και τα Σλαβομακεδόνικα τονίζουν πάντοτε την προπαραλήγουσα.
5. Λίγα συριστικά, σε αντίθεση με τις σλάβικες γλώσσες. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά ουρανικά κj γj χj νj λj που διαμορφώνουν τον ήχο τής γλώσσας.
6. Απουσία ένρινων, σε αντίθεση με τα Γαλλικά, τα Πορτογαλικά και τα Πολωνικά.
Αν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ώραία ή όχι, είναι θέμα γούστου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 619 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 103 Απαντήσεις