shrike έγραψε: 28 Ιουν 2018, 19:16Εγώ τώρα εδώ τι πρέπει να απαντήσω;bluerose έγραψε: 28 Ιουν 2018, 13:30shrike έγραψε: 28 Ιουν 2018, 12:00
Είναι μεγάλη κουβέντα πάντως, το αν γίνονται ή όχι θαύματα.
Προσωπική μου άποψη; Όλα αυτά είναι χόκους-πόκους, που όταν αφορούν την "δική μας" θρησκεία είναι θαύματα, ενώ όταν τα βλέπουμε "στους άλλους" είναι απάτες/πράματα του διαβόλου/κοροϊδία κλπ. Το δε φαινόμενο πιστοί μιας θρησκείας που είναι τόοοοσο εναντίον της ειδωλολατρείας να λατρεύουν αντικείμενα όπως ξύλα, ζώνες, κόκκαλα κλπ, πιστεύω ότι είναι ο ορισμός της υποκρισίας.
Από την άλλη βέβαια, όταν βλέπεις ότι κάποιος πιστεύει πολύ σε κάτι και αυτό του προσφέρει... κάτι, δεν το θεωρείς θαύμα;
Προσωπικά, αυτό νομίζω ότι είναι όντως ένα είδος θαύματος. Το γεγονός δηλαδή, ότι κάποιοι ανακαλύπτουν "θαύματα" ακόμα κι εκεί που (εγώ λέω ότι) δεν υπάρχουν, αλλά φαίνεται αυτό να λειτουργεί θετικά για τους ίδιους. Από τη στιγμή μάλιστα που αυτό τους γεμίζει και νιώθουν ότι έχει γίνει το θαύμα που περιμένανε... γιατί όχι; Το αποτέλεσμα δεν είναι που μετράει;
Ενας παπάς εδω;;; Που ξερει απο Καινη διαθηκη;;;
Στα πεταχτα που διαβαζω...καπου μεσα λεει: Σ όσους θα δωσω το χάρισμα θα μπορει και το ιματιο τους κι οτι εχει σχεση μ αυτους που δινω το χαρισμα..να κάνει θαυμα
Και πολύ καλυτερα το γραφει...αλλα που να θυμαμε που ακριβως το διαβασα μεσα στη Καινη
Σχεδον σ ολες τις εικόνες ο Χριστος ειναι με τη διαθηκη
Μας αφησε τους λογους του ως διαθηκη
Για οσους θελουν να ειναι κοντα αυτο ειναι νομος. Οτι λεει εκει και κσποια που τα εξηγησαν μετεπειτα οι Πατερες. Πχ μεσω αυτων στη καινη...μίλαγε κι ο Παισιος
Αν φυγει για τα κυπαρρισια ενας πλουσιος συγγενής τρεχουμε να ανοιξουμε τη διαθήκη
Εδω ο Χριστος μας την αφησε κι ουτε την ανοιγουμε
Για αυτο δε ξερω που ειναι αυτο το κομματι το συγκεκριμενο
Ενας παπάς μια καλογραια;;; Ενας θεολόγος;;;Τιποτα;;
Που να το ψαχνω να σας το δειξω
Περσυ το διαβασα![]()
Αν κατάλαβα καλά, μού λες ότι ο Χριστός σε κάποια είπε στιγμή κάτι, που μεταφράζεται σε "ακόμα και τα άψυχα θα μπορούν να κάνουν θαύματα, υπό προϋποθέσεις"; Οπότε, εννοείς ότι δεν ισχύει αυτό που λέω παραπάνω περί αντι-ειδωλολατρικών αισθημάτων στον Χριστιανισμό; Καλά το κατάλαβα ή όχι; Συγγνώμη, δεν σου κάνω πλάκα, πραγματικά δεν κατάλαβα τι θες να μου πεις.
Αν είναι αυτό που σου λέω πάντως, για... ξανασκέψου το λιγάκι. Συνάδει αυτό με την φιλοσοφία και τις διδαχές του Χριστιανισμού, της ΠΔ, της ΚΔ κλπ; Αν όχι, ίσως θα έπρεπε να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς.
Τι θελω να πω. Κάπου μεσα στη Καινη Διαθηκη γραφει οτι σ οσους παραχωρεί χαρισμα ακομη και το προσωπικό αντικείμενο του ατόμου που παραχωρειται το χάρισμα θα εχει κι εκεινο ..χάρισμα
Το γραφει πολυ καλυτερα.
Το θεμα ειναι οτι δεν μπορώ να βρω σε ποιο σημειο της Καινής διαθηκης το διαβασα. Δε θυμαμε
Οποτε..θα πρεπει να μας βοηθήσει καποιος που την ξερει απο εξω κι ανακατωτά. Μαλιστα..δεν θελει ερμηνεία..το γραφει κατανοητά
Γιατι μερικά κειμενα απο τα ευαγγελια θελουν ερμηνεια