Το έγραψα πιο πάνω αυτόFipps έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 13:57Δεν νομίζω η Ελλάδα να μπορεί να παίξει ποτέ ένα τέτοιο παιχνίδι, όσο η Τουρκία ακόμη είναι μέσα στο ΝΑ.Τ.Ο. Η Τουρκία έχει καλύτερη γεωστρατηγική θέση και μεγαλύτερη δυναμική από την Ελλάδα.Golden Age έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 13:29 Η Τουρκία κάνει ένα καλό παιχνίδι. Πότε ΝΑΤΟ, πότε αντι-ΝΑΤΟ και επωφελείται. Μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς.
Εάν το παίξει έτσι η Ελλάδα τώρα, τότε πολύ απλά το ΝΑ.Τ.Ο και η Ε.Ε θα δώσει τα πάντα στην Τουρκία για να την κρατήσουν με το μέρος τους.
Εάν πάλι η Τουρκία επιλέξει να μείνει στο ΝΑ.Τ.Ο και να έχει καλές σχέσεις με την Ε.Ε,και πάλι δεν μας παίρνει.
Για να κάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι εκβιασμού, πρέπει πρωτίστως η Τουρκία να καταστεί καθαρά εχθρός του ΝΑ.Τ.Ο και της Ε.Ε, και δευτερευόντος να έχουμε και την συμπάθεια των Ρώσων, ώστε να μας θέλουν με το μέρος τους χωρίς να υπολογίσουν τυχών διεκδικήσεις που θα έχει η Τουρκία εις βάρος μας ως δυνατότερος παίχτης στην νέα αυτή συμμαχία.
Golden Age έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 13:29
Κοίτα, εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να αποκτήσουμε ισχυρό (κι εμπειροπόλεμο) στρατό, με ισχυρή στρατιωτική τεχνολογία και πυρηνικά και μετά μπορούμε να παζαρέψουμε θέμα πιθανής μας αποχωρήσεως.
Και στη συνέχεια το παρακάτω για το ΝΑΤΟ/αντι-ΝΑΤΟ.
Αν και σε περίπτωση που η Τουρκία ευνοηθεί σε βάρος μας απο το ΝΑΤΟ τώρα, τότε θα πρέπει να κάνουμε ανοίγματα προς άλλες δυνάμεις.