!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Λιβύη: ο Χαφταρ διέταξε τον στρατό του να καταλάβει την Τρίπολη

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: Λιβύη: ο Χαφταρ διέταξε τον στρατό του να καταλάβει την Τρίπολη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Fipps έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 13:57
Golden Age έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 13:29 Η Τουρκία κάνει ένα καλό παιχνίδι. Πότε ΝΑΤΟ, πότε αντι-ΝΑΤΟ και επωφελείται. Μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς.
Δεν νομίζω η Ελλάδα να μπορεί να παίξει ποτέ ένα τέτοιο παιχνίδι, όσο η Τουρκία ακόμη είναι μέσα στο ΝΑ.Τ.Ο. Η Τουρκία έχει καλύτερη γεωστρατηγική θέση και μεγαλύτερη δυναμική από την Ελλάδα.
Εάν το παίξει έτσι η Ελλάδα τώρα, τότε πολύ απλά το ΝΑ.Τ.Ο και η Ε.Ε θα δώσει τα πάντα στην Τουρκία για να την κρατήσουν με το μέρος τους.
Εάν πάλι η Τουρκία επιλέξει να μείνει στο ΝΑ.Τ.Ο και να έχει καλές σχέσεις με την Ε.Ε,και πάλι δεν μας παίρνει.
Για να κάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι εκβιασμού, πρέπει πρωτίστως η Τουρκία να καταστεί καθαρά εχθρός του ΝΑ.Τ.Ο και της Ε.Ε, και δευτερευόντος να έχουμε και την συμπάθεια των Ρώσων, ώστε να μας θέλουν με το μέρος τους χωρίς να υπολογίσουν τυχών διεκδικήσεις που θα έχει η Τουρκία εις βάρος μας ως δυνατότερος παίχτης στην νέα αυτή συμμαχία.
Το έγραψα πιο πάνω αυτό
Golden Age έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 13:29
Κοίτα, εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να αποκτήσουμε ισχυρό (κι εμπειροπόλεμο) στρατό, με ισχυρή στρατιωτική τεχνολογία και πυρηνικά και μετά μπορούμε να παζαρέψουμε θέμα πιθανής μας αποχωρήσεως.

Και στη συνέχεια το παρακάτω για το ΝΑΤΟ/αντι-ΝΑΤΟ.

Αν και σε περίπτωση που η Τουρκία ευνοηθεί σε βάρος μας απο το ΝΑΤΟ τώρα, τότε θα πρέπει να κάνουμε ανοίγματα προς άλλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

hades έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 08:59
Υδράργυρος έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 08:52
hades έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 23:50

Αυτό θα ταν γαμάτο και ας με κραξετε όπως και κάνα χτύπημα σε καμία φρεγάτα να ψάχνονται Τα όπλα να μην έχουν συριακό αριθμό να μην μπορούν να εντοπιστουν μόνο εικασίες να κάνουν οι Τούρκοι
Αυτό είναι false flag. ΚΑι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να γίνεις παρίας
ΟΚ .Aυτά πέρισυ τώρα ο καθένας κάνει ότι πιστεύει. Δλδ οι Τούρκοι που σπάνε φόρα παρτίδα το εμπάργκο είναι παριάς; Που σκοτώνουν αβέρτα πολίτες που διαμαρτύρονται για την παρουσία τους στις κατακτημένες περιοχές στην Συρία είναι παριάς ; Τα ΗΑΕ που μάλλον χτύπησαν την βάση είναι παριάς ; (εδώ οι Εβραίοι έχουν βομβαρδίσει επίτηδες αμερικάνικο πολεμικό σκάφος την δεκατία του 60 και δεν κουνήθηκε φύλλο )
Πιστευεις οτι ειναι λογικο να μπλεξουμε με τετοια; και που; στη λιβυη...
Άβαταρ μέλους
Fipps
Phorum.gr user: Fipps

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fipps »

Golden Age έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 14:17 Αν και σε περίπτωση που η Τουρκία ευνοηθεί σε βάρος μας απο το ΝΑΤΟ τώρα, τότε θα πρέπει να κάνουμε ανοίγματα προς άλλες δυνάμεις.
Και ποιός σου λέει ότι και πάλι οι Ρώσοι θα προτιμήσουν εμάς αντί των Τούρκων; Εγώ πιστεύω πως πιθανότερο είναι να υποσχεθούν ακόμα περισσότερα στους Τούρκους παρά να το γυρίσουν προς την Ελλάδα.
Και γιατί να μας συμφέρει κάτι τέτοιο;
Όποιο αδύναμο κράτος έχουν υποστηρίξει, το έχουν καταστρέψει. Βλέπε Συρία και Λιβύη. Τόσα χρόνια τώρα στηρίζουν Ασσάντ και Χαφτάρ, και δεν έχουμε δεί να εκμεταλεύονται έστω και το momentum οι σύμμαχοι της Ρωσίας. Μόνο να ξοδεύουν χρήματα έχουμε δεί για να αγοράσουν αμφιλεγόμενα οπλικά συστήματα και αεροπλάνα από τη Ρωσία. Οπλικά συστήματα και αεροπλάνα, τα οποία στην τελική δεν τους έχουν προσφέρει τίποτα το εύλογο.
Εάν η Ρωσία και τα όπλα της ήταν τόσο "ακαταμάχητα", τότε οι Σύριοι που τα τελευταία 10 χρόνια αγοράζουν από πιστόλια μέχρι και στρατηγούς από την Ρωσία, θα είχαν ξεκάνει από μόνοι τους τον ISIS και τον FSA, και δεν θα χρειάζονταν την συνδρομή των Κούρδων ανταρτών ή των αμερικανοκίνητων Ιρακινών για να εξουδετερώσουν τουλάχιστον τον ISIS.
Απ'ότι φαίνεται οι Ρώσοι, είναι απλοί απατεώνες,που το μόνο που τους νοιάζει είναι να συνεχίζονται οι συγκρούσεις στις "αγορές" που δραστηριοποιούνται, ώστε απλά να συνεχίσουν να πουλάνε όπλα και ελπίδες στους απεγνωσμένους πελάτες τους.
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

Υδράργυρος έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 14:54
Υδράργυρος έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 08:52

Αυτό είναι false flag. ΚΑι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να γίνεις παρίας
ΟΚ .Aυτά πέρισυ τώρα ο καθένας κάνει ότι πιστεύει. Δλδ οι Τούρκοι που σπάνε φόρα παρτίδα το εμπάργκο είναι παριάς; Που σκοτώνουν αβέρτα πολίτες που διαμαρτύρονται για την παρουσία τους στις κατακτημένες περιοχές στην Συρία είναι παριάς ; Τα ΗΑΕ που μάλλον χτύπησαν την βάση είναι παριάς ; (εδώ οι Εβραίοι έχουν βομβαρδίσει επίτηδες αμερικάνικο πολεμικό σκάφος την δεκατία του 60 και δεν κουνήθηκε φύλλο )
Εφόσον εκεί παίζονται συμφέροντα της Ελλάδας ναι Έχουμε πλεονεκτήματα . Οι άλλοι δουλεύουν όλον τον κόσμο και ξεφορτώνουν αβέρτα όπλα. Ένα χτύπημα μια πληροφορία με δορυφορικές εικονες στον χαφτάρ καμιά έκρηξη σε καμιά φρεγάτα των τούρκων που βρήκε ορφανή νάρκη.Πολλά πράγματα μπορώ να σου πω .
Και το κυριότερο ίδρυση εταιρείας ασφαλείας στυλ βάγκνερ ή sagat. Koνε υπάρχουν, αρκετούς απόστρατους έχουμε να την τρέξουν ,συμβόλαια μπορείς να βρεις ,αρκετούς φτωχοδιαβόλους έχουμε από έξω για να γίνουν τροφή για κανόνια και στην Ελλάδα και έξω και θα ναι οι αναλώσιμοι και η Ελλάδα δεν θα χει συμμετοχή.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
Fipps

hades έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 15:19
Υδράργυρος έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 14:54

Εφόσον εκεί παίζονται συμφέροντα της Ελλάδας ναι Έχουμε πλεονεκτήματα . Οι άλλοι δουλεύουν όλον τον κόσμο και ξεφορτώνουν αβέρτα όπλα. Ένα χτύπημα μια πληροφορία με δορυφορικές εικονες στον χαφτάρ καμιά έκρηξη σε καμιά φρεγάτα των τούρκων που βρήκε ορφανή νάρκη.Πολλά πράγματα μπορώ να σου πω .
Και το κυριότερο ίδρυση εταιρείας ασφαλείας στυλ βάγκνερ ή sagat. Koνε υπάρχουν, αρκετούς απόστρατους έχουμε να την τρέξουν ,συμβόλαια μπορείς να βρεις ,αρκετούς φτωχοδιαβόλους έχουμε από έξω για να γίνουν τροφή για κανόνια και στην Ελλάδα και έξω και θα ναι οι αναλώσιμοι και η Ελλάδα δεν θα χει συμμετοχή.
Νομίζω πως έχεις επηρεαστεί πολύ από τις ταινίες του Χόλλυγουντ, και δεν έχεις ακόμα καταλάβει ακόμα το τί θέση έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Η Τουρκία που είναι και πολυπληθέστερη χώρα και ειναι και σε στρατηγικότερο σημείο χρειάστηκε 15+ χρόνια συστηματικής δουλειάς για να γίνει αυτό που είναι σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Τί σε κάνει να νομίζεις ότι η Ελλάδα θα κταφέρει από μέρα σε μέρα να φτάσει σε ανάλογη θέση;
Θα μας βοηθήσει ο Παϊσιος; Ο Πατροκοσμάς; Ή ο Κούλης που όλα τα κάνει σωστά;
Άβαταρ μέλους
Fipps

Ήμουν μέλος του Forum του airliners.gr για 20 χρόνια σχεδόν.
Θυμάμαι 15 χρόνια πρίν, που η Turkish Airlines και η Τουρκία γενικότερα, ανακοίνωσαν το πλάνο τους για την επόμενη δεκαετία, ότι δηλαδή αποσκοπούσαν να γίνουν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ανατολική Ευρώπη και να καταστήσουν την Κωνσταντινούπολη τον κύριο αεροπορικό κόμβο στην ανατολική Μεσόγειο, όλα τα μέλη αρχικά, μέχρι το 2010,χλεύαζαν αυτήν την προσπάθεια των Τούρκων και διατείνονταν, ότι ποτέ δεν πρόκειται η Turkish Airlines να ξεπεράσει την Ολυμπιακή, και ότι ποτέ δεν πρόκειται οι Βάρβαροι και Απολίτιστοι Τούρκοι να καταφέρουν να κάνουν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κυριότερο κόμβο από το αεροδρόμιο των Σπάτων.
Σήμερα όλοι τους, χρησιμοποιούν την Turkish Airlines για τα ταξίδια τους, και είτε κλαίγονται στο φόρουμ για το γεγονός ότι αναγκάζονται να πετάξουν με την THY, είτε δηλώνουν ανοιχτά ότι ζηλεύουν τους Τούρκους για αυτό που τελικά πέτυχαν.
Άβαταρ μέλους
Σωκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σωκράτης »

Golden Age έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 13:29
Σωκράτης έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:26
Golden Age έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 00:50

Το εννοώ ότι κλείνει. Το θέμα είναι ότι αυτοί ακολουθούν τη γραμμή αμερικανικού κατεστημένου, στο οποίο κάποιοι ελπίζουν (μέσω εκλογής Μπάιντεν) ότι "δεν θα κάνει τα χατήρια στην Τουρκία".
Άρα καλά τα λέω. Πες μου τώρα πόσο καλό μας κάνει το ΝΑΤΟ. Αλλά ξέρω. Εσύ έχεις τη γνώμη ότι τουλάχιστον δεν θα μας την πέσουν και οι χώρες του ΝΑΤΟ. Απλά ρε φίλε όλο αυτό είναι κάπως θλιβερό. Να ξέρεις ότι δεν σε υποστηρίζουν ουσιαστικά και να τους δίνεις λεφτά. Εντελώς νταβατζιλίκι δηλαδή.
Κοίτα, εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να αποκτήσουμε ισχυρό (κι εμπειροπόλεμο) στρατό, με ισχυρή στρατιωτική τεχνολογία και πυρηνικά και μετά μπορούμε να παζαρέψουμε θέμα πιθανής μας αποχωρήσεως.

Η Τουρκία κάνει ένα καλό παιχνίδι. Πότε ΝΑΤΟ, πότε αντι-ΝΑΤΟ και επωφελείται. Μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Πρέπει να θέσουμε στόχους και να τους υλοποιήσουμε. Εαν είναι να καθόμαστε στην κοσμάρα μας και μετά να τρέχουμε και να μη φτάνουμε κάθε φορά που προκύπτει κάποιο εθνικό θέμα, τότε θα 'μαστε κλάφτα Χαράλαμπε, είτε εντός, είτε ακόμη χειρότερα εκτός ΝΑΤΟ.

Κι εγώ είμαι αλλά πως θα γίνει; Δεν ξέρω από τεχνολογία και επιστήμη του πολέμου. Αυτό που ξέρω και μέχρι εκεί που φτάνω είναι... να εδώ αρχίζω και φορτώνω και μου ρχεται να τους βρίσω όλους.

Ξέρεις από Ενότητα; Αλλά ποια ενότητα ρε; Σημασία έχει η παρτάρα μας και ματαιοδοξία μας. Γράφει ο καθένας την παπαριά του εδώ μέσα επειδή νιώθει ότι έχει την πολυτέλεια να το κάνει. Εμφυλιοπολεμική κουλτούρα, μαγκιά, κι όλα καλά θα πάνε για μένα κι αυτοί που δεν χωνεύω θα ψοφήσουνε και θα είμαι καλά. Για πάντα.

Νομίζεις ότι Δέκα εκατομμύρια λαός αν ήμασταν όλοι πωρωμένοι με τη χώρα μας και το μέλλον της, δεν θα είχαμε καταφέρει κάτι;

Τώρα απλά κοιτάμε τις εξελίξεις και ευχόμαστε να μην μιλάνε τουρκικά τα παιδιά μας. Μα τι έχουν τα τούρκικα; δεν είσαι διεθνιστής ρε; θα μου πει ένας ιδεολόγος τώρα - μου το χουν πει βασικά - και θα είναι κι αυτός άλλος ένας περήφανος στιβαρός που δεν απειλείται. η αποψάρα του , η κριτική του και νιώθει γαμάω. Το ότι τα σύνορα είναι κακό, και το ότι έθνη δεν υπάρχουν κι ότι πατρίδα μου είναι η γη κλπ κλπ, είναι μια χαρά ιδεολογία και ποτέ δεν θα την αλλάξω. Αλλά να είμαι ψωνισμένος στην κοσμάρα μου και να θεωρώ ότι όλα αυτά εδώ και τώρα θα τα κάνω, σε ένα κόσμο που ο ένας πατάει τον άλλον... ε τι να πω μετά;
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Fipps έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 14:57
Golden Age έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 14:17 Αν και σε περίπτωση που η Τουρκία ευνοηθεί σε βάρος μας απο το ΝΑΤΟ τώρα, τότε θα πρέπει να κάνουμε ανοίγματα προς άλλες δυνάμεις.
Και ποιός σου λέει ότι και πάλι οι Ρώσοι θα προτιμήσουν εμάς αντί των Τούρκων; Εγώ πιστεύω πως πιθανότερο είναι να υποσχεθούν ακόμα περισσότερα στους Τούρκους παρά να το γυρίσουν προς την Ελλάδα.
Και γιατί να μας συμφέρει κάτι τέτοιο;
Όποιο αδύναμο κράτος έχουν υποστηρίξει, το έχουν καταστρέψει. Βλέπε Συρία και Λιβύη. Τόσα χρόνια τώρα στηρίζουν Ασσάντ και Χαφτάρ, και δεν έχουμε δεί να εκμεταλεύονται έστω και το momentum οι σύμμαχοι της Ρωσίας. Μόνο να ξοδεύουν χρήματα έχουμε δεί για να αγοράσουν αμφιλεγόμενα οπλικά συστήματα και αεροπλάνα από τη Ρωσία. Οπλικά συστήματα και αεροπλάνα, τα οποία στην τελική δεν τους έχουν προσφέρει τίποτα το εύλογο.
Εάν η Ρωσία και τα όπλα της ήταν τόσο "ακαταμάχητα", τότε οι Σύριοι που τα τελευταία 10 χρόνια αγοράζουν από πιστόλια μέχρι και στρατηγούς από την Ρωσία, θα είχαν ξεκάνει από μόνοι τους τον ISIS και τον FSA, και δεν θα χρειάζονταν την συνδρομή των Κούρδων ανταρτών ή των αμερικανοκίνητων Ιρακινών για να εξουδετερώσουν τουλάχιστον τον ISIS.
Απ'ότι φαίνεται οι Ρώσοι, είναι απλοί απατεώνες,που το μόνο που τους νοιάζει είναι να συνεχίζονται οι συγκρούσεις στις "αγορές" που δραστηριοποιούνται, ώστε απλά να συνεχίσουν να πουλάνε όπλα και ελπίδες στους απεγνωσμένους πελάτες τους.
Η ιστορία. Ποτέ δεν υποστηρίζουν κάποιον μέχρι τέρμα. Πάντα στα ελληνοτουρκικά, όταν η Τουρκία τα βρίσκει με τους Αμερικανούς, στρέφονται προς εμάς. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο κύκλο.

Για τη Συρία έχεις άδικο. Τη Συρία αυτοί την έσωσαν, έστω και με τη σημερινή μορφή της. Κι αυτό σε μια Μέση Ανατολή που οι τιχαντιστές κάνουν πάρτυ. Οι οποίοι τζιχαντιστές δεν πολεομούντια με βαρύ οπλισμό, γιατί ουσιαστικά είναι αντάρτικο. Άσε που οι Ρώσοι πουλάνε αναλόγω το τί πληρώνεις. Όσο για τον Χαφτάρ, αυτός ξεκίνησε απο το 0. Δεν είναι να πεις ότι είχε την εξουσία και κινδυνεύει να την χάσει.
independent_44
Phorum.gr user: independent_44

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 »

Αραβικά ΜΜΕ: Γαλλικά ή Αιγυπτιακά Rafale διεξήγαγαν την επίθεση εναντίον των Τούρκων
https://infognomonpolitics.gr/2020/07/a ... n-tourkon/
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

θυμωσανε οι Τουρκοι και στελνουνε και αλλα πλοια ... καλο ειναι να πανε μερικα ακομη :8)
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Golden Age

nostromos έγραψε: 07 Ιούλ 2020, 01:27 θυμωσανε οι Τουρκοι και στελνουνε και αλλα πλοια ... καλο ειναι να πανε μερικα ακομη :8)
Τα οποία φυσικά δεν πάνε μέσω διαστήματος. Απο κάπου περνούν αυτά. :011:
Άβαταρ μέλους
nostromos

εμεις καλο ειναι να τους αφησουμε να φτασουνε ...
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Fipps έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 17:57 Ήμουν μέλος του Forum του airliners.gr για 20 χρόνια σχεδόν.
Θυμάμαι 15 χρόνια πρίν, που η Turkish Airlines και η Τουρκία γενικότερα, ανακοίνωσαν το πλάνο τους για την επόμενη δεκαετία, ότι δηλαδή αποσκοπούσαν να γίνουν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ανατολική Ευρώπη και να καταστήσουν την Κωνσταντινούπολη τον κύριο αεροπορικό κόμβο στην ανατολική Μεσόγειο, όλα τα μέλη αρχικά, μέχρι το 2010,χλεύαζαν αυτήν την προσπάθεια των Τούρκων και διατείνονταν, ότι ποτέ δεν πρόκειται η Turkish Airlines να ξεπεράσει την Ολυμπιακή, και ότι ποτέ δεν πρόκειται οι Βάρβαροι και Απολίτιστοι Τούρκοι να καταφέρουν να κάνουν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κυριότερο κόμβο από το αεροδρόμιο των Σπάτων.
Σήμερα όλοι τους, χρησιμοποιούν την Turkish Airlines για τα ταξίδια τους, και είτε κλαίγονται στο φόρουμ για το γεγονός ότι αναγκάζονται να πετάξουν με την THY, είτε δηλώνουν ανοιχτά ότι ζηλεύουν τους Τούρκους για αυτό που τελικά πέτυχαν.
Βάζουν σαν λαός στόχους και προσπαθούν να τους πιάσουν. Ο μοναδικός εθνικός στόχος των Ελλήνων τα τελευταία 20 χρόνια είναι να παραμείνουν μέσα στην Ευρωζώνη. Τα προηγούμενα 20 χρόνια ήταν να μπουν μέσα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
nostromos

η Ελληνικη ελιτ ενδιαφερεται να απομυζα την Πατριδα για να ζει καλα στις δυτικες μεγαλουπολεις ... δεν ενδιαφερεται να προοδευσει η χωρα αν δεν εχει αμεσο οφελος ... οι Τουρκοι εχουνε παλια και φιλοδοξη αρχουσα ταξη με εθνικη υπερηφανεια ... οι δικοι μας εξω ντρεπονται να πουνε οτι ειναι Ελληνες
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Ισχύει ότι οι Τούρκοι δέχτηκαν αεροπορική επίθεση σε βάση στην Λιβύη μάλλον κια με την βοήθεια των Γάλλων;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”