Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
stavmanr έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 18:18
Πόσες φορές κινδύνεψε η ζωή σου και την οικογένειάς σου από κάποιον που μπούκαρε μέσα, και πώς είστε ακόμα ζωντανοί αφού ο κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος και τρομακτικός;
Kάνε το ίδιο ερώτημα και για τους ληστές και διαρρήκτες που είναι ακόμη ζωντανοί.
Στατιστικώς, είναι αμελητέο το ποσοσό αυτών που υπέστησαν βαριές σωματικές βλάβες ή κατέληξαν από φάσεις αυτοδικίας.
Και θα επαναλάβω ακόμη μία φορά. Αν ήμουν το βράδυ ή άλλη ώρα της ημέρας στη βεράντα μου και έβλεπα κάποιον μυστήριο να προσπαθεί να ανέβει, δεν θα είχα το παραμικρό ηθικό πρόβλημα να τον σπρώξω με το κοντάρι της σκούπας. Και είμαι στον 5ο όροφο.
Ούτε όπλα ούτε τίποτα. Απλά, νοικοκυρίστικα πράγματα.
Κι ας έρθει όποιο παρλιακό θέλει να μου κάνει κήρυγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του πεσόντος στο καθήκον επιβίωσης.
John Brown Gun Club έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 23:54
Στον κομμουνισμο φιλε μου, ολοι ειχαν δουλεια και σπιτι και με εξαιρεση τα πολυ υψηλα στελεχη, ολοι ειχαν πανω κατω τα ιδια. Δεν ηταν η σκληρη αστυνομια που φαντασιωνεσαι που επεβαλε την ταξη.
Για ποιο λόγο τα υψηλά στελέχη, δεν απολάμβαναν τα ίδια λαϊκά δικαιώματα;
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 21:33
Και θα επαναλάβω ακόμη μία φορά. Αν ήμουν το βράδυ ή άλλη ώρα της ημέρας στη βεράντα μου και έβλεπα κάποιον μυστήριο να προσπαθεί να ανέβει, δεν θα είχα το παραμικρό ηθικό πρόβλημα να τον σπρώξω με το κοντάρι της σκούπας. Και είμαι στον 5ο όροφο.
Κι ας έρθει όποιο παρλιακό θέλει να μου κάνει κήρυγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του πεσόντος στο καθήκον επιβίωσης.
Kαι την άλλη μέρα μαθαίνεις οτι ήταν ο τεχνικός του air-condition των αποκάτω.
Kαι την άλλη μέρα μαθαίνεις οτι ήταν ο τεχνικός του air-condition των αποκάτω.
Όλως τυχαίως, έχω πολύ καλές σχέσεις και με τους αποκάτω και δίπλα και παραδίπλα κλπ
Οπότε, η φάση να σκάσει άσχετος την οποιαδήποτε άσχετη ώρα στο χώρο μου, χωρίς να έχω ενημερωθεί, είναι ιδιαζόντως χλωμή περίπτωση.
Δεν ζω σε καταυλισμό άγνωστων διερχόμενων αλλά σε αμιγώς κοινωνικό περιβάλλον.
Στον κομμουνισμο φιλε μου, ολοι ειχαν δουλεια και σπιτι και με εξαιρεση τα πολυ υψηλα στελεχη, ολοι ειχαν πανω κατω τα ιδια. Δεν ηταν η σκληρη αστυνομια που φαντασιωνεσαι που επεβαλε την ταξη.
το οχι και τοσο λαμπρο σου πνευμα παλι εστιασε στο πιο επουσιωδες σημειο. Μηπως να συγκρινουμε το αβυσαλεο χασμα αναμεσα στην ποιοτητα της ζωης των ελιτ της δυσεως με αυτη των λαικων στρωματων και μετα αυτο να το συγκρινουμε με το αντιστοιχο σοβιετικο; Δε σε συμφερει.
wooded glade έγραψε:
Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
το οχι και τοσο λαμπρο σου πνευμα παλι εστιασε στο πιο επουσιωδες σημειο. Μηπως να συγκρινουμε το αβυσαλεο χασμα αναμεσα στην ποιοτητα της ζωης των ελιτ της δυσεως με αυτη των λαικων στρωματων και μετα αυτο να το συγκρινουμε με το αντιστοιχο σοβιετικο; Δε σε συμφερει.
Το να κρίνεις το συμφέρον μου -και όχι μόνον- με τα δικά σου μέτρα, είναι απολύτως αφελές αλλά προφανώς δεν το έχεις αντιληφθεί.
+ 1
Όποιος μπουκάρει σε σπίτι να ξέρει ότι παίζει και να πεθάνει.
Let them make the first mistake. We make the last move.
hellegennes έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 13:27
Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να είναι μεγάλος μαλάκας κάποιος για να λέει ότι η φοροδιαφυγή είναι κλοπή συμπολιτών.
Άντε και διαφωνείς. Και βρίζεις αυτόν με τον οποίο διαφωνείς.
Τί είναι η φοροδιαφυγή για εσένα αν όχι κλοπή των συμπολιτών σου;
Πού πηγαίνουν οι φόροι και ποιος πληρώνει τους φόρους που δεν εισπράττονται;
Εξήγησα επακριβώς τι είναι η φοροδιαφυγή. Είναι μια ατομιστική πρακτική, που οδηγεί σε λιγότερα έξοδα για το κοινό καλό. Κανείς δεν πληρώνει τους φόρους που δεν εισπράττονται. Η φοροδιαφυγή δεν υπολογίζεται στον προϋπολογισμό. Η διαφορά με και χωρίς φοροδιαφυγή είναι περισσότερα ή λιγότερα δημόσια κονδύλια για να δαπανηθούν για το κοινό καλό.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, η φοροδιαφυγή οδηγεί σε ιδιωτική κίνηση. Δηλαδή ο φοροφυγάς έχει περισσότερους πόρους διαθέσιμους για να τους ξοδέψει σε άλλα πράγματα και άρα είναι χρήμα που επιστρέφει στην αγορά.
Επιπροσθέτως, η φορολόγηση μπορεί στην βάση της να στοχεύει να είναι γενικά δίκαιη, ατομικά όμως δεν είναι. Κάποιοι πάντα καλούνται να πληρώσουν περισσότερους φόρους από όσους μπορούν ή περισσότερους από όσους τούς αφήνουν το περιθώριο να ζούνε αξιοπρεπώς. Οπότε δεν μπορείς να γενικεύσεις και να πεις ότι όλοι οι φοροφυγάδες είναι ατομιστές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Σπίτια που γρήγορα καταντούσαν σαν τις προσφυγικές πολυκατοικίες.
Δουλειά που αποφάσιζε ο κομισάριος για σένα.
Την τάξη στις μάζες την επέβαλε ο τρόμος του χαφιέ της πολυκατοικίας, ο άλλος χαφιές της γειτονίας και τέλος η KGB.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
like here nowhere έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 06:56
Ωραια του τα έχωσες! Καλημέρα
το βρήκα.μια καλή λύση για να μην σπας ταρχίδια του κόσμου θα ήταν να γίνεις το τσιράκι του μπλάκι.εσύ θα θαυμάζεις,αυτός θα σταματήσει να σνιφάρει τις μασχάλες του και θα μαστε όοολοι ικανοποιημένοι
Την τάξη στις μάζες την επέβαλε ο τρόμος του χαφιέ της πολυκατοικίας, ο άλλος χαφιές της γειτονίας και τέλος η KGB.
.
για την ελλαδα του 60 λες ε; Στην εσσδ το επιπεδο ζωης ηταν ανωτερο παντως.
wooded glade έγραψε:
Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
.
για την ελλαδα του 60 λες ε; Στην εσσδ το επιπεδο ζωης ηταν ανωτερο παντως.
Δεκαετία του '70 βρέθηκα σε 2 κομμουνιστικές χώρες και έμεινα κάμποσες μέρες εκεί.
Να είναι καλά τα φιλόξενα κορίτσια, που μας ζέσταιναν στα κρεβάτια τους τις κρύες νύχτες του χειμώνα, με ένα 10δόλαρο.
Αν θες να μάθεις κάτι παραπάνω χρεώνω 10 ευρώ/ώρα με μίνιμουμ 10 ώρες.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!