!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πολυμάθεια vs μονομέρεια

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Πολυμάθεια vs μονομέρεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Yochanan έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 19:19
Κόκκορας έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 19:16 και μια διόρθωση όχι 11,αλλά 12 ώρες την ημέρα
Είπα κι εγω!!!
:lol:
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Prepon έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 19:22 Η μονομέρεια είναι καταλληλη για να κάνεις σοβαρή καριέρα

Η πολυμάθεια είναι καταλληλη ώστε να έχεις κάποιες πιθανότητες για σοβαρή επίδραση στην επιστήμη σου. Γιατί προκειμένου να βρεις κάτι νέο χρειάζεται αυτή η στιγμή δημιουργίας που είναι έξω από το "ηδη γνωστό". Και αυτή η "ανακάλυψη" δεν μπορεί να καλλιεργηθεί με το να εξαντλείς ένα θέμα αλλά περισσότερο με την ικανότητα να συνδυάζεις καταστασεις ώστε να οδηγηθείς στο επόμενο λεβελ.
αυτο για μενα εξηγει το προηγουμενο κοκορονημα. γιατι οι μαθηματικοι ειναι νεοι οταν κανουνε το πιο σημαντικο τους. γιατι ακριβως ανακαλυτπουν ακομα, δεν εχουν παγιωσει και ερευνουν/ελεγχουν. για μενα ειναι το διαγραμμα του ντανινγκ κρουγκερ που εχει μπει πολλες φορες στο πχωρουμ. οταν εισαι στο σουητ σποτ που ξερεις πολλα αλλα ακομα δεν πιστευεις οτι τα ξερεις ολα - τοτε παιζεις μπαλλα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

Κόκκορας έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 18:59
parafrwn έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 18:42
Κόκκορας έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 18:37 Λέγεται ότι για να γίνεις πολύ καλός σε κάτι(ιδίως πια στην εποχή της εξειδίκευσης) πρέπει να αφιερώσεις πολλές ώρες της καθημερινότητάς σου σε αυτό,αν διασπάσεις τον χρόνο και την προσοχή σου σε πολλούς τομείς(π.χ πληροφορική,φυσική)μπορεί να γίνεις καλός,αλλά όχι κορυφαίος και στους δυο τομείς.
Από την άλλη ο Φωκάς(πάλι :) ) θεωρεί πως υπάρχει συνάφεια μεταξύ φαινομενικά άσχετων πεδίων και αυτή η ευρυμάθεια μπορεί και αναπτύσει συσχετισμούς που σε βοηθούνε στην έρευνα καταλυτικά.
βέβαια ο φωκάς εργάζεται 11 ώρες καθημερινά πόσο εργάζει και το 80% του χρόνου του το αναλώνει σε ένα πεδίο έρευνας
Ο Dirac εργαζόταν πιο λίγες ώρες από τον Φωκά.
αληθεια πόσες;έχει ενδιαφέρον :)
εντωμεταξύ ο hardy που είχαμε τον λόγο του,νομίζω ένα 4ωρο την ημέρα ααπασχολούσε εαυτό ερευνητικα!μπορεί όμως να μην θυμάμαι καλά.
Δεν θυμάμαι, δες εδώ:

Κάπου λέει πως εργαζόταν σκληρά για λίγες ώρες την ημέρα.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ok θα το δω thnx

γενικα το να κρατας την συγκεντρωση σου ειναι μεγαλη υποθεση,ο αινσταιν ρουκετες να πεφταν διπλα του δεν καταλαβαινε τπτ
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Πιστεύω πως εξαρτάται από τους κλάδους που ασχολείσαι και αν σου είναι χρήσιμα σ' αυτό που θες να κάνεις. Είναι καλό να ξέρεις κι' άλλα πράγματα που σε βοηθούν στη δουλειά σου και σε κάνουν πιο ανοιχτόμυαλο, πιο αποτελεσματικό/γρήγορο/δημιουργικό. Να σου έρχονται πιο γρήγορα ιδέες απ' όσα μαθαίνεις και να μπορείς να τις εφαρμόζεις και στον κλάδο σου.

Ε τώρα ένας φυσικός αν θέλει να πάει να μάθει άψογα αρχαιολογία πχ, δεν θα του χρησιμεύσει σε κάτι στην δουλειά του και θα ήταν καλύτερο να μην "αποσπάται". Εκτός κι' αν το βλέπει σαν χόμπυ, που τα χόμπυ πάντα βοηθούν τον άνθρωπο να ξεσκάει και να ανασαίνει. Δεν θα το κάνει δηλαδή για να προχωρήσει η έρευνα του στην φυσική.

Θεωρητικά μιλάω, έτσι όπως το σκέφτομαι εγώ. Δεν έχω στο μυαλό μου παραδείγματα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”