5.Brasil
4.Bhutan
3.Antigua and Barbuda
2.Nepal
Και στο Νο 1
-St.Lucia
criminally underrated post, αρχισαν οι πχωρουμιες και χαθηκε
ΔΕΝ είναι urban legend.Craftsman έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:04 Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα μπορουσαν να μου απαντήσουν σε μια ερώτηση.
Ισχύει οτι η τωρινή σημαία με τις λωρίδες επιβλήθηκε από την χούντα ή διαδίδεται ως urban legend;
Δεν είναι μόνο το χρώμα, είναι και η αναλογία των πλευρών. Η χουντική με τις ρίγες και το πιο σκούρο μπλε ήταν και πιο μακρόστενη.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:47 Εγω βλεπω 2 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, οχι 4. Εκτος και εαν σαν διαφορα βλεπουμε το χρωμα, οποτε η 2η και η 4η διαφερουν. Στην περιπτωση αυτη μιλαμε για 3 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, καθοτι η 1η και η 3η ειναι ιδιες.
αν εξαιρέσουμε το "ordem" στην βραζιλιάνικη...Papa John έγραψε: 30 Ιουν 2020, 23:24 Οι πέντε πιο αγαπημένες μου σημαίες
5.Brasil
4.Bhutan
3.Antigua and Barbuda
2.Nepal
Και στο Νο 1
-St.Lucia![]()
(μου φέρνει στο μυαλό badge από uniform στο Star Trek
)
![]()

Και παλι 3 δεν ειναι; η 1η και η 3η ιδιες μου φαινονται, εκτος και εαν στο κομπιουτερ δεν φαινεται η διαφορα στην αποχρωση.Γιάννης έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:45Δεν είναι μόνο το χρώμα, είναι και η αναλογία των πλευρών. Η χουντική με τις ρίγες και το πιο σκούρο μπλε ήταν και πιο μακρόστενη.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:47 Εγω βλεπω 2 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, οχι 4. Εκτος και εαν σαν διαφορα βλεπουμε το χρωμα, οποτε η 2η και η 4η διαφερουν. Στην περιπτωση αυτη μιλαμε για 3 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, καθοτι η 1η και η 3η ειναι ιδιες.
Επίσης, επί Όθωνος χρησιμοποιήθηκε άλλη απόχρωση του μπλε - το βαυαρικό από το οικόσημο των Βίτελσμπαχ, που είναι ακόμα πιο ανοιχτό (ίδιο με το μπλε στο λογότυπο της BMW)
Ναι, ίδιες είναι. Η 3η στην ουσία ήταν απλά επαναφορά της 1ης.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:09Και παλι 3 δεν ειναι; η 1η και η 3η ιδιες μου φαινονται, εκτος και εαν στο κομπιουτερ δεν φαινεται η διαφορα στην αποχρωση.Γιάννης έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:45Δεν είναι μόνο το χρώμα, είναι και η αναλογία των πλευρών. Η χουντική με τις ρίγες και το πιο σκούρο μπλε ήταν και πιο μακρόστενη.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:47 Εγω βλεπω 2 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, οχι 4. Εκτος και εαν σαν διαφορα βλεπουμε το χρωμα, οποτε η 2η και η 4η διαφερουν. Στην περιπτωση αυτη μιλαμε για 3 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, καθοτι η 1η και η 3η ειναι ιδιες.
Επίσης, επί Όθωνος χρησιμοποιήθηκε άλλη απόχρωση του μπλε - το βαυαρικό από το οικόσημο των Βίτελσμπαχ, που είναι ακόμα πιο ανοιχτό (ίδιο με το μπλε στο λογότυπο της BMW)
Μισό. Αυτή με τις ρίγες (πέρα από το χρώμα και την αναλογία πλευρών) δεν προϋπήρχε της χούντας ως ναυτική σημαία μόνο;Nandros έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:35ΔΕΝ είναι urban legend.Craftsman έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:04 Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα μπορουσαν να μου απαντήσουν σε μια ερώτηση.
Ισχύει οτι η τωρινή σημαία με τις λωρίδες επιβλήθηκε από την χούντα ή διαδίδεται ως urban legend;
1970–1975
1978–σήμερα (άλλαξε λίγο το χρώμα)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE ... E%B1%CF%82
Θα μας παραθέσεις τις πηγές σου;Γιάννης έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:45....axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:47 Εγω βλεπω 2 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, οχι 4. Εκτος και εαν σαν διαφορα βλεπουμε το χρωμα, οποτε η 2η και η 4η διαφερουν. Στην περιπτωση αυτη μιλαμε για 3 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, καθοτι η 1η και η 3η ειναι ιδιες.

Σωστά. Πριν την χούντα και μια μικρή περίοδο μεταξύ 1975-78 η επίσημη σημαία του κράτους (που ήταν και της ξηράς) ήταν το μπλε πανί με τον άσπρο σταυρό στην μέση.Γιάννης έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:48Μισό. Αυτή με τις ρίγες (πέρα από το χρώμα και την αναλογία πλευρών) δεν προϋπήρχε της χούντας ως ναυτική σημαία μόνο;Nandros έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:35ΔΕΝ είναι urban legend.Craftsman έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:04 Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα μπορουσαν να μου απαντήσουν σε μια ερώτηση.
1970–1975
1978–σήμερα (άλλαξε λίγο το χρώμα)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE ... E%B1%CF%82
H OOΔΕ τι γνώμη έχει για τον Ιούδα τον Ισκαριώτη;Golden Age έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 16:19hoaxYochanan έγραψε: 30 Ιουν 2020, 20:30 υπάρχει χωρα που η σημαια της βασιζεται σε αυτην της ρατσιστικης, αποικιοκρατικης και δουλοκτητικης Βρετανικης Εταιρείας Ανατολικων Ινδιων.
1. https://www.britannica.com/topic/flag-of-GreeceNandros έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 15:57Θα μας παραθέσεις τις πηγές σου;Γιάννης έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 12:45....axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 10:47 Εγω βλεπω 2 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, οχι 4. Εκτος και εαν σαν διαφορα βλεπουμε το χρωμα, οποτε η 2η και η 4η διαφερουν. Στην περιπτωση αυτη μιλαμε για 3 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, καθοτι η 1η και η 3η ειναι ιδιες.