Lestat έγραψε: 30 Ιουν 2020, 18:52Για τους Ελληνες ναι, πιθανον να μην ειναι τιποτα ιδιαιτερο. Για αυτο και δεν φημιζονται για αυτα τα δυο. Μισο κιλο τυρι τριμμενο πανω απο τα μακαρονια και η σαλτσα να ξεχειλιζει. Η δε πιτσα εχει πανω 50 υλικα. Για αυτο ολος ο πλανητης λεει ιταλικη πιτσα και ιταλικα μακαρονια. Δεν εχω ακουσει να λενε ελληνικα μακαρονια ή ελληνικη πιτσα.
Ολα αυτα λοιπον εχουν να κανουν με τις διαφορετικες συνηθειες των λαων που ειπα εξαρχης και κατα πόσο θεωρουν οτι πρεπει να ακολουθουν ή οχι καποιο καταστατικο.
Επίσης η πάστα στην Ελλάδα είναι κύριο πιάτο, στην Ιταλία είναι πρώτο. Δεν τρως μισό κιλό σπαγγέτι, μια μικρή μερίδα τρως ώστε να σε πιάσει το secondo.
Ετσι. Επισης το παραδειγμα της πιτσας ειναι το αντιστοιχο με το πιτογυρο. Ουτε ο ιταλος τρωει καθε μεσημερι πιτσα, ουτε ο Ελληνας σουβλακι.
Ειναι ομως δυο συνταγες σημαντικες για τους δυο λαους. Τοσο σημαντικες που αποτελει ιεροσυλια να ζητησει καποιος κατι που δεν εχει καμια σχεση με την οριτζιναλ συνταγη.
Lestat έγραψε: 30 Ιουν 2020, 19:00Ετσι. Επισης το παραδειγμα της πιτσας ειναι το αντιστοιχο με το πιτογυρο. Ουτε ο ιταλος τρωει καθε μεσημερι πιτσα, ουτε ο Ελληνας σουβλακι.
Ειναι ομως δυο συνταγες σημαντικες για τους δυο λαους. Τοσο σημαντικες που αποτελει ιεροσυλια να ζητησει καποιος κατι που δεν εχει καμια σχεση με την οριτζιναλ συνταγη.
Στο Triveneto η πίτσα μπορεί να έχει επάνω και πατάτες τηγανιτές. Κι οι κάτοικοι να καμαρώνουν, επειδή δεν είναι βαρετή σαν τη ναπολιτάνικη, που έχει τρία πράγματα πάνω. Οι άνθρωποι είναι βάρβαροι.
Lestat έγραψε: 30 Ιουν 2020, 18:52Για τους Ελληνες ναι, πιθανον να μην ειναι τιποτα ιδιαιτερο. Για αυτο και δεν φημιζονται για αυτα τα δυο. Μισο κιλο τυρι τριμμενο πανω απο τα μακαρονια και η σαλτσα να ξεχειλιζει. Η δε πιτσα εχει πανω 50 υλικα. Για αυτο ολος ο πλανητης λεει ιταλικη πιτσα και ιταλικα μακαρονια. Δεν εχω ακουσει να λενε ελληνικα μακαρονια ή ελληνικη πιτσα.
Ολα αυτα λοιπον εχουν να κανουν με τις διαφορετικες συνηθειες των λαων που ειπα εξαρχης και κατα πόσο θεωρουν οτι πρεπει να ακολουθουν ή οχι καποιο καταστατικο.
Επίσης η πάστα στην Ελλάδα είναι κύριο πιάτο, στην Ιταλία είναι πρώτο. Δεν τρως μισό κιλό σπαγγέτι, μια μικρή μερίδα τρως ώστε να σε πιάσει το secondo.
λοιπόν τι πιστεύω για τα μακαρόνια. πιστεύω ότι αν φας μια μεριδούλα λίγη ώρα πριν πιεις τον αγλέορα, έχεις προετοιμάσει το στομάχι να αντέξει την δοκιμασία. το έχω διαπιστώσει κάνα δυο-τρεις φορές με γαριδομακαρονάδα. που εγώ τα μακαρόνια τα κορόιδευα. αυτό λογικά ισχύει και για άλλες τροφές/ποτά που θα καταναλώσεις ως δεύτερα.
the comet the course the tail έγραψε: 30 Ιουν 2020, 18:58
η ελληνική πίτσα είναι θάνατος για την υγεία. άσε που ενώ με λιγώνει, δεν ξέρω πότε να σταματήσω.
τώρα που λέμε πίτσα, να ξερες πόσες πίτσες έχω ψήσει αρχές '90s
σε κάποια φάση είχε έρθει απ' το μαγαζί ένας ξάδερφος από αυστραλία και ήρθε και έβαλε κάτι ατζούγιες πάνω που είχαμε για το ούζο.
Η επιτυχια της ιταλικης πιτσας εχει να κανει με τις ιδιαιτεροτητες της συνταγης.
Ειναι λαθος να λεμε οτι δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, δεν ειναι κανονικο φαγητο κλπ.
Οπως για να κάνεις μια επιτυχημενη σπανακοπιτα πρεπει να εχεις καλο αλευρι, να ακολουθησεις μια διαδικασια με το ζυμαρι, να ανοιξεις φυλλο, να εχεις διάφορα χορταρικά κλπ, ετσι και η πιτσα εχει μια αντιστοιχη διαδικασια πανω στην οποια εχουν πειραματιστει επι δεκαετιες εκατομυρια ανθρωποι.
the comet the course the tail έγραψε: 30 Ιουν 2020, 19:04λοιπόν τι πιστεύω για τα μακαρόνια. πιστεύω ότι αν φας μια μεριδούλα λίγη ώρα πριν πιεις τον αγλέορα, έχεις προετοιμάσει το στομάχι να αντέξει την δοκιμασία. το έχω διαπιστώσει κάνα δυο-τρεις φορές με γαριδομακαρονάδα. που εγώ τα μακαρόνια τα κορόιδευα. αυτό λογικά ισχύει και για άλλες τροφές/ποτά που θα καταναλώσεις ως δεύτερα.
Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και ξενυχτούσαμε στα ποτά, στην Αθήνα είχε μαγαζιά να χτυπήσεις μακαρονάδα στις 4,00 το πρωί. Όλα τα πατσατζίδκα είναι μακαρόνια.
the comet the course the tail έγραψε: 30 Ιουν 2020, 18:58
η ελληνική πίτσα είναι θάνατος για την υγεία. άσε που ενώ με λιγώνει, δεν ξέρω πότε να σταματήσω.
τώρα που λέμε πίτσα, να ξερες πόσες πίτσες έχω ψήσει αρχές '90s
σε κάποια φάση είχε έρθει απ' το μαγαζί ένας ξάδερφος από αυστραλία και ήρθε και έβαλε κάτι ατζούγιες πάνω που είχαμε για το ούζο.
Η επιτυχια της ιταλικης πιτσας εχει να κανει με τις ιδιαιτεροτητες της συνταγης.
Ειναι λαθος να λεμε οτι δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, δεν ειναι κανονικο φαγητο κλπ.
Οπως για να κάνεις μια επιτυχημενη σπανακοπιτα πρεπει να εχεις καλο αλευρι, να ακολουθησεις μια διαδικασια με το ζυμαρι, να ανοιξεις φυλλο, να εχεις διάφορα χορταρικά κλπ, ετσι και η πιτσα εχει μια αντιστοιχη διαδικασια πανω στην οποια εχουν πειραματιστει επι δεκαετιες εκατομυρια ανθρωποι.
έχω φάει ιταλική και καλά σε ελληνικό σπίτι αλλά ήταν σαν να τρως κατεψυγμένη αραβική πίτα. νομίζω θέλει ειδικό φούρνο.
Lestat έγραψε: 30 Ιουν 2020, 19:00Ετσι. Επισης το παραδειγμα της πιτσας ειναι το αντιστοιχο με το πιτογυρο. Ουτε ο ιταλος τρωει καθε μεσημερι πιτσα, ουτε ο Ελληνας σουβλακι.
Ειναι ομως δυο συνταγες σημαντικες για τους δυο λαους. Τοσο σημαντικες που αποτελει ιεροσυλια να ζητησει καποιος κατι που δεν εχει καμια σχεση με την οριτζιναλ συνταγη.
Στο Triveneto η πίτσα μπορεί να έχει επάνω και πατάτες τηγανιτές. Κι οι κάτοικοι να καμαρώνουν, επειδή δεν είναι βαρετή σαν τη ναπολιτάνικη, που έχει τρία πράγματα πάνω. Οι άνθρωποι είναι βάρβαροι.
Τα ξερω, εχει τετοιες πιτσεριες take away και στην Ρωμη. Ολοι αυτοι ειναι η μειοψηφια, καλυτερη πιτσα ειναι η ναπολετανικη και αυτη που εχει το ειδικο ζυμαρι, το λεγομενο pinsa, το φτιαχνουν κυριως στην Ρωμη.
the comet the course the tail έγραψε: 30 Ιουν 2020, 19:04λοιπόν τι πιστεύω για τα μακαρόνια. πιστεύω ότι αν φας μια μεριδούλα λίγη ώρα πριν πιεις τον αγλέορα, έχεις προετοιμάσει το στομάχι να αντέξει την δοκιμασία. το έχω διαπιστώσει κάνα δυο-τρεις φορές με γαριδομακαρονάδα. που εγώ τα μακαρόνια τα κορόιδευα. αυτό λογικά ισχύει και για άλλες τροφές/ποτά που θα καταναλώσεις ως δεύτερα.
Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και ξενυχτούσαμε στα ποτά, στην Αθήνα είχε μαγαζιά να χτυπήσεις μακαρονάδα στις 4,00 το πρωί. Όλα τα πατσατζίδκα είναι μακαρόνια.
και μεις τρώγαμε κάτι μακαρονάδες και κάτι σούπες αφού μας είχε κόψει το αλκοόλ.
το θέμα είναι ότι αν φας λίγα μακαρόνια πριν το αλκοόλ ή πριν τα τηγανιτά σώζεις το στομάχι.
Lestat έγραψε: 30 Ιουν 2020, 19:11Τα ξερω, εχει τετοιες πιτσεριες take away και στην Ρωμη. Ολοι αυτοι ειναι η μειοψηφια, καλυτερη πιτσα ειναι η ναπολετανικη και αυτη που εχει το ειδικο ζυμαρι, το λεγομενο pinsa, το φτιαχνουν κυριως στην Ρωμη.
Όταν πρωτοπήγα Νάπολι έπαθα πλάκα με δύο πράγματα: Με τις πίτσες, που ήταν άλλο προϊόν και τον καφέ. Γύρισα στον Βορρά κι έβριζα, polentoni di merda, ούτε έναν καφέ δεν κάνετε σωστά, είχα πάθει πώρωση. Ακόμα κι οπτικά η πίτσα εδιαφοροποιόνταν. Κι επάνω είχαμε Ναπολιτάνους πιτσαϊόλους, αλλά δεν κάναν ακριβώς αυτό το στιλ, που βλέπεις τη μοτσαρέλλα σαν μάτι πάνω στην πίτα.
Lestat έγραψε: 30 Ιουν 2020, 19:11Τα ξερω, εχει τετοιες πιτσεριες take away και στην Ρωμη. Ολοι αυτοι ειναι η μειοψηφια, καλυτερη πιτσα ειναι η ναπολετανικη και αυτη που εχει το ειδικο ζυμαρι, το λεγομενο pinsa, το φτιαχνουν κυριως στην Ρωμη.
Όταν πρωτοπήγα Νάπολι έπαθα πλάκα με δύο πράγματα: Με τις πίτσες, που ήταν άλλο προϊόν και τον καφέ. Γύρισα στον Βορρά κι έβριζα, polentoni di merda, ούτε έναν καφέ δεν κάνετε σωστά, είχα πάθει πώρωση. Ακόμα κι οπτικά η πίτσα εδιαφοροποιόνταν. Κι επάνω είχαμε Ναπολιτάνους πιτσαϊόλους, αλλά δεν κάναν ακριβώς αυτό το στιλ, που βλέπεις τη μοτσαρέλλα σαν μάτι πάνω στην πίτα.
Πιθανον να μην κανουν την ιδια πιτσα γιατι θελουν να την φερουν πιο κοντα στις γευσεις των βορειων.
Παντως και η polenta ωραια ειναι.
Προτεινω ανεπιφυλακτα pinsa romana, ειναι πραγματικο αριστουργημα.
Αξιζει να παει κανείς σε πιτσερια με ξυλοφουρνο που να φτιαχνει αυτη την πιτσα.
Μονο Ιταλια φυσικα, αποκλειεται να υπαρχει στην Ελλαδα.
Απόψε έχει κυνήγι.
Αγριογουρουνο περίπου 10 κιλων,χτυπημένο από προχθές,μαγειρεμένο στη γάστρα για κάποιες ωρες,συνοδεία άφθονων συνοδευτικών και ατελείωτο κρασί!
Είμαστε παρέα 8 ατόμων και θα γίνει μακελειό απόψε!!!