δηλαδη στυλ η παπαρηγα η καλη?Αρχέλαος έγραψε: 28 Ιουν 2020, 04:38Δεν έχω πάει Νάπολι για να μπορώ να συγκρίνω ωστόσο πολύ κοντά στο είδος πρέπει να είναι και μία πιτσαρία στην Άνω Γλυφάδα που λέγεται Βέρα Νάπολι. Είχαμε πάει ινκόγνιτο και όντως διέφερε από άλλες πίτσαρίες κάπως.alekhine έγραψε: 27 Ιουν 2020, 22:59ο φιλος λεει οτι ειναι οτι κοντινοτερο υπαρχει στην αθηνα σε αυθεντικη ναπολιτανικη πιτσαΕρμής έγραψε: 27 Ιουν 2020, 20:11
Δε το ήξερα. Από τις φώτο που είδα φαίνονται οκ. Βέβαια διάβασα ότι ο πιτσαγιολος είναι μιλανεζος. Θα ελεγχθεί όμως.
το προβλημα του μαγαζιου ειναι οτι ειναι μικρο και δεν εχει χωρο να κατσεις αλλιως θα το ειχαμε επισκεφθει
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι έφαγα έξω, το νήμα του μπεκιάρη.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: Τι έφαγα έξω, το νήμα του μπεκιάρη.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Για πες μανάριμ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Θα πω για την πίτσα αν και δεν είμαι τόσο καλός στις περιγραφές.
Παρότι δεν έχω έμπειρία από Ιταλία μου έχουν πει άτομα που έχουν ζήσει εκεί.
Η πίτσα ήταν σε ξυλόφουρνο, με λεπτή ζύμη, καλή σάλτσα και δίχως γενικά μεγάλη λιπαρότητα ως αίσθηση.
Τέσσερις εποχές πήραμε, ωστόσο η γεύση ήταν καλή και ας πούμε λιτή.
Διέφερε από την τεχνοτροπία που έχουν άλλες πιτσαρίες παρότι μου άρεσε και σε αυτές η πίτσα που έφτιαχναν, στα παραπάνω στοιχεία.
Παρότι δεν έχω έμπειρία από Ιταλία μου έχουν πει άτομα που έχουν ζήσει εκεί.
Η πίτσα ήταν σε ξυλόφουρνο, με λεπτή ζύμη, καλή σάλτσα και δίχως γενικά μεγάλη λιπαρότητα ως αίσθηση.
Τέσσερις εποχές πήραμε, ωστόσο η γεύση ήταν καλή και ας πούμε λιτή.
Διέφερε από την τεχνοτροπία που έχουν άλλες πιτσαρίες παρότι μου άρεσε και σε αυτές η πίτσα που έφτιαχναν, στα παραπάνω στοιχεία.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Έκανα χθες επιτόπιο έλεγχο. Να πας.Otto Weininger έγραψε: 27 Ιουν 2020, 15:16Θα πάω να τσεκάρω. Είμαι αυστηρός κριτής, θα γράψω γνώμη μόλις φάω.alekhine έγραψε: 27 Ιουν 2020, 14:15φιλος με σοι στην ναπολη λεει οτι εχει την καλυτερη πιτσα της αθηναςOtto Weininger έγραψε: 26 Ιουν 2020, 23:22
Διάβασα για μια πιτσαρία στο Ν.Κοσμο νομίζω, την Bella Napoli.
Από τις φωτογραφίες οι πίτσες φάνηκαν σωστές. Αν και προκατειλημμένος γιατί Bella Napoli λέγεται και η πασίγνωστη πιτσαρία στην Τεργέστη που τιμούσα για χρόνια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Λέω να πάω για δοκιμή μόλις βρω χρόνο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Otto Weininger
Οκ λοιπόν.Ερμής έγραψε: 29 Ιουν 2020, 16:30Έκανα χθες επιτόπιο έλεγχο. Να πας.Otto Weininger έγραψε: 27 Ιουν 2020, 15:16Θα πάω να τσεκάρω. Είμαι αυστηρός κριτής, θα γράψω γνώμη μόλις φάω.alekhine έγραψε: 27 Ιουν 2020, 14:15
φιλος με σοι στην ναπολη λεει οτι εχει την καλυτερη πιτσα της αθηνας
Let them make the first mistake. We make the last move.
Τωρα που λετε για ναπολετανικη πιτσα, θυμηθηκα την πρωτη φορα, καμια 20αρια χρονια πριν, που μπηκα σε ναπολετανικη πιτσερια και ζητησα διπλή ζυμη (piu alta) και κοντεψε να παθει εγκεφαλικο ο pizzaioloOtto Weininger έγραψε: 29 Ιουν 2020, 20:59Οκ λοιπόν.Ερμής έγραψε: 29 Ιουν 2020, 16:30Έκανα χθες επιτόπιο έλεγχο. Να πας.Otto Weininger έγραψε: 27 Ιουν 2020, 15:16
Θα πάω να τσεκάρω. Είμαι αυστηρός κριτής, θα γράψω γνώμη μόλις φάω.
Winter is coming
- Otto Weininger
Lestat έγραψε: 30 Ιουν 2020, 14:25Τωρα που λετε για ναπολετανικη πιτσα, θυμηθηκα την πρωτη φορα, καμια 20αρια χρονια πριν, που μπηκα σε ναπολετανικη πιτσερια και ζητησα διπλή ζυμη (piu alta) και κοντεψε να παθει εγκεφαλικο ο pizzaiolo![]()
Ομολογω οτι υπηρξε πολυ ευγενικος, δεν με πεταξε εξωOtto Weininger έγραψε: 30 Ιουν 2020, 14:31Lestat έγραψε: 30 Ιουν 2020, 14:25Τωρα που λετε για ναπολετανικη πιτσα, θυμηθηκα την πρωτη φορα, καμια 20αρια χρονια πριν, που μπηκα σε ναπολετανικη πιτσερια και ζητησα διπλή ζυμη (piu alta) και κοντεψε να παθει εγκεφαλικο ο pizzaiolo![]()
![]()
Παντα την ιδια εποχη, τελη 90's, εχουμε παει σε trattoria romana καμια 7-8 ατομα, ολοι Ελληνες φοιτητες και εχουμε παραγγειλει πρωτο πιατο pasta και δευτερο πιτσα
Μετα γιναμε ανθρωποι, θελαμε δε θελαμε...
Winter is coming
- Otto Weininger
Πάιζατε με τη φωτιά
Αλλά εντάξει, τα ίδια κάναμε όλοι στην αρχή λίγο πολύ.
Αλλά εντάξει, τα ίδια κάναμε όλοι στην αρχή λίγο πολύ.
Εγώ όταν πρωτοπήγα Ιταλία παράγγειλα καπουτσίνο στις 7 το βράδυ και πέσανε τα πατώματα από τα γέλια. Είχαμε βγει για απεριτίφ.
Ordem e Progresso.
-
the comet the course the tail
τι καφέ πίνουν οι ιταλοί στις 7μμ;Cavaliere έγραψε: 30 Ιουν 2020, 17:54 Εγώ όταν πρωτοπήγα Ιταλία παράγγειλα καπουτσίνο στις 7 το βράδυ και πέσανε τα πατώματα από τα γέλια. Είχαμε βγει για απεριτίφ.
Στις εφτά πίνουν απεριτίφ και στις 8 περίπου τρώνε, και πίνουν καφέ μετά. Αν πιουν όμως καφέ, θα πιουν το καφέ τον κανονικό, αυτόν που εκτός Ιταλίας λένε εσπρέσο.the comet the course the tail έγραψε: 30 Ιουν 2020, 17:56τι καφέ πίνουν οι ιταλοί στις 7μμ;Cavaliere έγραψε: 30 Ιουν 2020, 17:54 Εγώ όταν πρωτοπήγα Ιταλία παράγγειλα καπουτσίνο στις 7 το βράδυ και πέσανε τα πατώματα από τα γέλια. Είχαμε βγει για απεριτίφ.![]()
Ordem e Progresso.
-
όλοι οι ιταλοί κάνουν ακριβώς το ίδιο;Cavaliere έγραψε: 30 Ιουν 2020, 18:00Στις εφτά πίνουν απεριτίφ και στις 8 περίπου τρώνε, και πίνουν καφέ μετά. Αν πιουν όμως καφέ, θα πιουν το καφέ τον κανονικό, αυτόν που εκτός Ιταλίας λένε εσπρέσο.the comet the course the tail έγραψε: 30 Ιουν 2020, 17:56τι καφέ πίνουν οι ιταλοί στις 7μμ;Cavaliere έγραψε: 30 Ιουν 2020, 17:54 Εγώ όταν πρωτοπήγα Ιταλία παράγγειλα καπουτσίνο στις 7 το βράδυ και πέσανε τα πατώματα από τα γέλια. Είχαμε βγει για απεριτίφ.![]()
εδώ στην ελλάδα ο καθένας έχει το δικό του πρόγραμμα.
Εκεί ο κόσμος έχει πιο ritual διαδικασία. Και ο καπουτσίνο είναι μόνο για το πρωινό.the comet the course the tail έγραψε: 30 Ιουν 2020, 18:02όλοι οι ιταλοί κάνουν ακριβώς το ίδιο;![]()
Ordem e Progresso.
-
πολύ ψυχαναγκαστικό όλο αυτόCavaliere έγραψε: 30 Ιουν 2020, 18:06Εκεί ο κόσμος έχει πιο ritual διαδικασία. Και ο καπουτσίνο είναι μόνο για το πρωινό.the comet the course the tail έγραψε: 30 Ιουν 2020, 18:02όλοι οι ιταλοί κάνουν ακριβώς το ίδιο;![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση