!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Re: Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Parrot έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:07
Green Dragon έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:05
Esperos έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:32

Για να έχεις ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία, θα πρέπει και ως κράτος να είσαι άρτια οργανωμένο.
Αν οι νόμοι είναι πολύπλοκοι και αντικρουόμενοι, αν τα δικαστήρια αργούν να βγάλουν απόφαση,
αν τα συμβόλαια με το κράτος δεν έχουν ισχύ (διότι μπορεί ένας άλλος κρατικός φορέας να ακυρώσει μια απόφαση άλλου φορέα)

Όλα αυτά, τα μνημόνια τα είχαν υπολογίσει και είχαν προτάσεις για το πως να ανταπεξέλθουμε.
Δεν είχαν υπολογίσει όμως ότι χρειάζεσαι πιο μαλακό νόμισμα αφού δεν γίνεσαι Γερμανία μέσα σε ένα χρόνο ή σε δέκα. Πρακτικά δεν έχεις κανένα εργαλείο με ουσιαστικό αντίκτυπο για να ανακτήσεις ανταγωνιστικότητα (δύο υπάρχουν, η υποτίμηση και οι δασμοί).

Η χώρα έχει δομικό πρόβλημα με διεθνείς προεκτάσεις, πρόβλημα που αυτήν την στιγμή δεν γίνεται να λυθεί.
Το μόνο πρόβλημα της χώρας είναι ότι το κράτος δεν μπόρεσε να επιβάλλει την ατζέντα του, και αλώθηκε από την πέμπτη φάλαγγα των κομμουνιστών και των άθεων νεοφιλελεύθερων.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

πατησιωτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:08
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:03
πατησιωτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:00

Η συζήτηση είναι τζάμπα από το 2015 που οι συριζανέλ έβαλαν το αντιμνημόνιο εκει που ξέρεις.Δεν υπήρχε ποτέ αντιμνημόνιο.Υπήρχε η επιλογή χρεωκοπίας και εξόδου από την ΕΕ.
Εφόσον δεν εφαρμόστηκε το αντιμνημονιο επειδή ο σύριζα έκανε πίσω επειδή τον απείλησαν με έξοδο από την εε, δεν μπορεί να κριθεί, αφού ποτέ το πρόγραμμα του σύριζα δεν έγινε αποδεκτό να δούμε αν βελτιώσει τους οικονομικούς δεικτες. Είναι σα να λες η άνοιξη της Πράγας είναι αποτυχημένη επειδή μπήκαν τα τανκς.
Το ότι η άνοιξη της Πράγας χρειάσθηκε τανκς για να ματαιωθεί δείχνει ότι ήταν αυτοτελής επιλογη και εφαρμόσιμη.
Το ότι ο Σόιμπλε είπε φύγετε από την ευρωζώνη και σας δίνω και μπόνους και απερρίφθη δείχνει ότι δεν ήταν επιλογή το αντιμνημόνιο.
Αυτό που ο Τσίπρας ονόμαζε αντιμνημόνιο χρειαζόταν λεφτά άλλων κρατών για να εφαρμοσθεί,τα οποία λεφτά αυτοί δεν είχαν κάποια υποχρέωση να δώσουν.
Ε άρα τι να κριθεί μια πολιτική που δεν την άφησαν να εφαρμοστεί. Επίσης ο τσιπρας χεστηκε με την έξοδο, άρα ούτε αυτό ξέρουμε πως θα πήγαινε. Ξέρουμε αυτό που εφαρμόστηκε, και όπως είπα, είναι για κρεμάλα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

πατησιωτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:57
Οι αθίγγανοι είναι Έλληνες και υπηρετούν θητεία.Οι λαθρομετανάστες δεν ψηφίζουν.
:lol:
Σιγά τα αυγά.

Επί τη ευκαιρία, αν έχεις διαβάσει το "Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα" έχει πολύ όμορφες ωμές απόψεις γιά το ... στρατεύσιμο των γύφτων.

Οι λάθρο δεν ψήφισαν ούτε επί Σημίτη ; :smt017
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Parrot έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:07
Green Dragon έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:05 Δεν είχαν υπολογίσει όμως ότι χρειάζεσαι πιο μαλακό νόμισμα αφού δεν γίνεσαι Γερμανία μέσα σε ένα χρόνο ή σε δέκα. Πρακτικά δεν έχεις κανένα εργαλείο με ουσιαστικό αντίκτυπο για να ανακτήσεις ανταγωνιστικότητα (δύο υπάρχουν, η υποτίμηση και οι δασμοί).

Η χώρα έχει δομικό πρόβλημα με διεθνείς προεκτάσεις, πρόβλημα που αυτήν την στιγμή δεν γίνεται να λυθεί.
Το μόνο πρόβλημα της χώρας είναι ότι το κράτος δεν μπόρεσε να επιβάλλει την ατζέντα του, και αλώθηκε από την πέμπτη φάλαγγα των κομμουνιστών και των άθεων νεοφιλελεύθερων.
Δεν είναι λάθος αυτό που λες, ένα πρόβλημα που επίσης έχει διεθνείς προεκτάσεις.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:10 Ε άρα τι να κριθεί μια πολιτική που δεν την άφησαν να εφαρμοστεί.
Οταν λέμε "δεν την άφησαν" εννοούμε ότι δεν έδιναν λεφτά.Με δικά σου λεφτά μπορείς να εφαρμόσεις ότι θές.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:10
πατησιωτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:08 Το ότι η άνοιξη της Πράγας χρειάσθηκε τανκς για να ματαιωθεί δείχνει ότι ήταν αυτοτελής επιλογη και εφαρμόσιμη.
Το ότι ο Σόιμπλε είπε φύγετε από την ευρωζώνη και σας δίνω και μπόνους και απερρίφθη δείχνει ότι δεν ήταν επιλογή το αντιμνημόνιο.
Αυτό που ο Τσίπρας ονόμαζε αντιμνημόνιο χρειαζόταν λεφτά άλλων κρατών για να εφαρμοσθεί,τα οποία λεφτά αυτοί δεν είχαν κάποια υποχρέωση να δώσουν.
Ε άρα τι να κριθεί μια πολιτική που δεν την άφησαν να εφαρμοστεί. Επίσης ο τσιπρας χεστηκε με την έξοδο, άρα ούτε αυτό ξέρουμε πως θα πήγαινε. Ξέρουμε αυτό που εφαρμόστηκε, και όπως είπα, είναι για κρεμάλα.
Δεν γινόταν να εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας, αν θεωρήσουμε ότι εννοούσε όσα έλεγε ( :lol: ) ήθελε να υποχωρήσει η Γερμανία και να ακολουθήσει η ΕΕ αυτά που εκείνος ήθελε. Ε αν όντως πίστευε κάτι τέτοιο ήταν άκρως, άκρως επικίνδυνος και ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτα χειρότερο. Μάλλον όμως απλά κορόϊδευε τον κόσμο.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

ένας συγκεκριμένος λόγος είναι ότι πέρασαν 10 χρόνια
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

πατησιωτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:15
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:10 Ε άρα τι να κριθεί μια πολιτική που δεν την άφησαν να εφαρμοστεί.
Οταν λέμε "δεν την άφησαν" εννοούμε ότι δεν έδιναν λεφτά.Με δικά σου λεφτά μπορείς να εφαρμόσεις ότι θές.
Ναι, η οποία ήταν και δημοκρατικά εκλεγμένη δυο φορές, για μια εναλλακτική οικονομική πολιτική σε σχέση με μια καταστροφική για τους πολίτες της. Αντιθέτως χώρες σαν την Ουγγαρία να μην αποδέχονται κανένα πρόσφυγα, να έχει αντιδημοκρατικους , ρατσιστικές πολιτικές κλπ, ουδέποτε δεν απειλήθηκε με έξοδο. Οι προτεραιότητες αυτής της "ένωσης" είναι εμφανείς.

Και φυσικά η συζήτηση είναι ανούσια αφού και ο σύριζα και οι Έλληνες πολίτες χεστηκανε.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:23
Ναι, η οποία ήταν και δημοκρατικά εκλεγμένη δυο φορές, για μια εναλλακτική οικονομική πολιτική σε σχέση με μια καταστροφική για τους πολίτες της. Αντιθέτως χώρες σαν την Ουγγαρία να μην αποδέχονται κανένα πρόσφυγα, να έχει αντιδημοκρατικους , ρατσιστικές πολιτικές κλπ, ουδέποτε δεν απειλήθηκε με έξοδο. Οι προτεραιότητες αυτής της "ένωσης" είναι εμφανείς.

Και φυσικά η συζήτηση είναι ανούσια αφού και ο σύριζα και οι Έλληνες πολίτες χεστηκανε.
Αυτά έχουν συζητηθεί εκατό φορές και επανερχόμαστε.Του είπαν ότι και οι άλλες χώρες είχαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και δεν ήθελαν να δώσουν λεφτά.
Η όλη ιδέα ήταν παράλογη.Σημαινε ότι εάν ένας λαός ψηφίσει κάτι εις βάρος άλλων λαών αυτοί είναι υποχρεωμένοι να του το δώσουν.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

πατησιωτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:27
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 22:23

Αυτά έχουν συζητηθεί εκατό φορές και επανερχόμαστε.Του είπαν ότι και οι άλλες χώρες είχαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και δεν ήθελαν να δώσουν λεφτά.
Η όλη ιδέα ήταν παράλογη.Σημαινε ότι εάν ένας λαός ψηφίσει κάτι εις βάρος άλλων λαών αυτοί είναι υποχρεωμένοι να του το δώσουν.
Αυτό είναι άσχετο. Είναι κατά πόσον απέτυχε η διαπραγμάτευση, όχι κατά πόσον αυτά που επέβαλαν εκείνοι που είχαν το χρήμα έχουν κάποια λογική. Είναι σαν έρθεις να μου δανειστεις χρήματα επειδή δεν βρίσκεις αλλού και τα παιδάκια σου θα μείνουν στον δρόμο, αν σου πω ναι θα σου δώσω αλλά θα πηδαω την γυναίκα σου κάθε σαββατοκύριακο, και να προσπαθω να σε πείσω κιόλας πως είναι καλό για την οικογενειακή σου ζωή επειδή πηδαω καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Δημοκράτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:46
Kauldron έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:41
προηγούμενων πράξεών μας
"Μας", δηλαδή του πασοκ και της νουδού. Των τωρινών σωτήρων, δηλαδή.
Τα παράπονα σου στο 40% που ψήφισε ΝΔ στις εκλογές
:+1:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

μετα την επιλογη ΓΑΠ το 2009 και το λεφτα υπαρχουν, το μνημονιο πραγματικα εσωσε την Ελλαδα απο πεινα και ισως διχοτομηση.
Αγια ΕΕ, αγιο Ευρω
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Άλλωστε την ίδια λογική έχουν και τωρα οι βόρειοι, ενώ τα έχουν κάνει σκατα με τη διαχείριση του ιού, τα γερόντια τους πεθαίνουν στα γηροκομεία, και αρνούνται να βοηθήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι λέτε πως η νέα Δημοκρατία πέτυχε. Γιατί λοιπόν οι αποτυχημένοι αυτοί τη φορά δεν κάνουν αυτοκριτική και να φερθούν δίκαια ως μέλη μιας ενωσης; Γιατί αυτή η ένωση είναι για τον μπουτσο και ο καθένας λειτουργεί λαικιστικα ψηφοθηρικα, άρα οποίος ψάχνει δίκαιο και ορθολογισμό, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Esperos έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:24 Θα ήθελα να μου πείτε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για ποιο λόγο πιστεύεται πως είναι κάτι κακό.
Είναι σα να τους ρωτάς γιατί είναι κακό το αποσμητικό.
bolek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek »

εγω θυμαμε μια καριολα φαρμακοποιο που ελεγε σε μια βλαμμενη πελατισα της με περισπουδαστο υφος, εσυ εχεις διαβασει το μνημονιο τι λεει;
εγω το εχω διαβασει ολο!
απο μεσα μου ελεγα πουτανα λιγες ειναι οι ωρες σου....
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”