waldorf έγραψε: 29 Απρ 2018, 15:16
Βρε `σύ δεν μιλάμε για παραγωγή εδώ.Για μικρές κατασκευές μιλάμε.
Και με μιά επιτραπέζια σέγα μπορείς να βγάλεις σχέδια:
Spoiler
Gherschaagk έγραψε: 26 Ιουν 2018, 09:59
εγώ αν έρθω, περιμένω δίμετρα φίδια να κάνουν την βόλτα τους στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking
Είναι πολύ όμορφο! Έχω κι εγώ στο μυαλό μου κάποια πράγματα ανάλογα που θέλω να φτιάξω και δεν ξέρω πώς.
ΜΠορείς να μου πεις πώς το έφτιαξες? (πώς έβγαλες το σχέδιο κτλ?)
Η σέγα, είναι δύσκολο εργαλείο στην μεταχείριση?
Η σέγα είναι απ`τα πιο εύκολα εργαλεία και τελείως ακίνδυνο.Σαν να δουλεύεις ραπτομηχανή είναι (από `κει εμπνεύστηκε κι ο δημιουργός της).
Λίγο τον αέρα να της πάρεις και θα φτιάξεις παπάδες αν ασχοληθείς.
Σχέδια για να ξεκινήσεις μπορείς να βρείς πολλά και δωρεάν.Πάρε μια ιδέα απ`αυτόν πχ:
Αναλόγως το εργαλείο.Έχω κόψει μέχρι 36mm κόντρα πλακέ (το κατάστημα δεν διαθέτει πριονοκορδέλα).Συνήθως όμως σε τέτοιες κατασκευές δεν θα πας πάνω από 18mm και πολύ λέω.
Τα σχέδια απλά τα τυπώνεις σε χαρτί και τα περνάς στο ξύλο πχ με καρμπόν ή κάρβουνο ή ό,τι τέλος πάντων.Αν πιάνει το χέρι σου (εμένα δεν..),το φτιάχνεις και πάνω στο ξύλο κατευθείαν.
Αχ, τί καλά!
Θα κάτσω να δω κανένα βιντεάκι με σέγες
Δεν μου λες, το "κουτάκι" μόνος σου το έφτιαξες έτσι?
α) τις ενώσεις, πώς τις κόλλησες? κάτι βίδες βλέπω
β)το καπάκι, επίσης μόνος σου το έφτιαξες με την σέγα?
waldorf έγραψε: 27 Ιουν 2018, 19:42
Η σέγα είναι απ`τα πιο εύκολα εργαλεία και τελείως ακίνδυνο.Σαν να δουλεύεις ραπτομηχανή είναι (από `κει εμπνεύστηκε κι ο δημιουργός της).
Λίγο τον αέρα να της πάρεις και θα φτιάξεις παπάδες αν ασχοληθείς.
Σχέδια για να ξεκινήσεις μπορείς να βρείς πολλά και δωρεάν.Πάρε μια ιδέα απ`αυτόν πχ:
Έτσι όπως τα λες θα νομίζει ότι με μια σέγα θα κάνει τα πάντα.... όταν φτάσει σε σημείο να θέλει να κόψει εσωτερικά θα ανακαλύψει ότι χρειάζεται και τρυπάνι πχ..
Ε απ`τα εύκολα ξεκινάς και στην πορεία βρίσκεις τι χρειάζεται για να προχωρήσεις.
Το σχέδιο στο καπάκι πχ έχει γίνει με ρούτερ.
Το κουτί δεν έχει βίδες,αυτά που βλέπεις είναι διακοσμητικά καρφιά."Καμπαράδες" λέγονται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος waldorf την 27 Ιουν 2018, 20:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.