Υπήρχαν πλούσιοι και ισχυροί Έλληνες στην Οθωμανική αυτοκρατορία;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:07 ρε σταβ δεν καταλαβαίνεις ότι το σκεπτικό αυτό καταλύει κάθε λογική έννοια;
δεν υπάρχει αόριστα "κυρίαρχη κοινωνική ομάδα", υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε κατηγορίες
ο Χ λευκός που είναι άστεγος και ζει κάτω από γέφυρα βρίσκεται σε θέση ισχύος απέναντι στον Ψ μάυρο που έχει δουλειά και μόρφωση και συνεπώς καλύτερη κοινωνική θέση; γιατί; επειδή έχει λευκό χρώμα δέρματος; σοβαρά;
και απάντησε στο ερώτημά μου σε παρακαλώ, ο θεωρητικός μαύρος στο παράδειγμα που έθεσα προέβη σε ρατσιστική επίθεση μίσους ναι ή όχι;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»
Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»
Όλοι οι αντιρατσιστές ξεχειλίζουν από θετικά συναισθήματα για τους Έλληνες.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Εμπεδοκλής
Η πριγκίπισσα Όλγα ήταν 22, η πριγκίπισσα Τατιάνα 21 και η πριγκίπισσα Μαρία 19. Ακόμη και η πριγκίπισσα Αναστασία ήταν σε ηλικία που σήμερα επιτρέπεται κάποιος να πιεί ή να επιστρατευτεί...
Ακόμη και ο ανήλικος Αλέξιος έφερε το βαθμό του υποδεκαννέα...
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
σωστάΣενέκας έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:09Υπήρχαν πλούσιοι και ισχυροί Έλληνες στην Οθωμανική αυτοκρατορία;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:07 ρε σταβ δεν καταλαβαίνεις ότι το σκεπτικό αυτό καταλύει κάθε λογική έννοια;
δεν υπάρχει αόριστα "κυρίαρχη κοινωνική ομάδα", υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε κατηγορίες
ο Χ λευκός που είναι άστεγος και ζει κάτω από γέφυρα βρίσκεται σε θέση ισχύος απέναντι στον Ψ μάυρο που έχει δουλειά και μόρφωση και συνεπώς καλύτερη κοινωνική θέση; γιατί; επειδή έχει λευκό χρώμα δέρματος; σοβαρά;
και απάντησε στο ερώτημά μου σε παρακαλώ, ο θεωρητικός μαύρος στο παράδειγμα που έθεσα προέβη σε ρατσιστική επίθεση μίσους ναι ή όχι;
άρα οι πλούσιοι μαύροι είναι προσκυνημένοι,προδότες της φυλής τους που συμμάχησαν και τα έχουν καλά με τους λευκούς κατακτητές
διότι τι ΗΠΑ, τι Οθωμανική Αυτοκρατορία
το ερώτημα ακόμα παραμένει αναπάντητο
τι έγινε, δεν έχετε τα άντερα να πείτε πως δεν θεωρείτε ρατσιστικό το έγκλημα στο παράδειγμα που παρέθεσα;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
,μην προτρέχεις pls, αν θες θα φτάσουμε και στο τι ήταν. Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά: υπήρχαν, ναι ή όχι;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 22:27σωστάΣενέκας έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:09Υπήρχαν πλούσιοι και ισχυροί Έλληνες στην Οθωμανική αυτοκρατορία;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:07 ρε σταβ δεν καταλαβαίνεις ότι το σκεπτικό αυτό καταλύει κάθε λογική έννοια;
άρα οι πλούσιοι μαύροι είναι προσκυνημένοι,προδότες της φυλής τους που συμμάχησαν και τα έχουν καλά με τους λευκούς κατακτητές
τι έγινε, δεν έχετε τα άντερα να πείτε πως δεν θεωρείτε ρατσιστικό το έγκλημα στο παράδειγμα που παρέθεσα;
Και τι έπαθε και μαράζωσε ο καημένος;Namrail έγραψε: 23 Ιουν 2020, 20:57Το ΕΑΜ ΕΛΑΣ ρε κατσαπλια, αριθμούσε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, ήταν το μεγαλύτερο Κίνημα που γνώρισε ποτέ αυτή η μπανανία από ιδρύσεως της....Ασέβαστος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 20:01
φυσικα, λες παραμυθια. κοινοι εγλκηματιες ηταν του ελας, και τον ηπιανε παντου, οχι μονο στο γραμμο, τον ηπιανε και απο τους χωροφυλακους, οταν ειχαν οι ελασιτες την αριθμητικη υπεροχη.
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Ναι, υπήρχαν.Σενέκας έγραψε: 23 Ιουν 2020, 22:29,μην προτρέχεις pls, αν θες θα φτάσουμε και στο τι ήταν. Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά: υπήρχαν, ναι ή όχι;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 22:27σωστάΣενέκας έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:09
Υπήρχαν πλούσιοι και ισχυροί Έλληνες στην Οθωμανική αυτοκρατορία;
Όσους δεν αποτελειώσαν το '22, τους αποτελειώσαν το '55.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Juno γλυκιά μου, κάνε λιγο στην άκρη και άκου. Τώρα μιλάμε οι άντρεςJuno έγραψε: 23 Ιουν 2020, 22:39Ναι, υπήρχαν.Σενέκας έγραψε: 23 Ιουν 2020, 22:29,μην προτρέχεις pls, αν θες θα φτάσουμε και στο τι ήταν. Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά: υπήρχαν, ναι ή όχι;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 22:27
σωστά
Όσους δεν αποτελειώσαν το '22, τους αποτελειώσαν το '55.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Πως φτάσαμε από ένα μαλάκισμενο που τις έφαγε επειδή το έπαιξε μάγκας, και μετά ως χεσμενη κοτουλα φώναξε τον ουγκανο μπαμπά του να καθαρίσει, στο ΕΑΜ, ούτε ξέρω, ούτε θελω να μάθω.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Και πως τις σκότωσαν τις πριγκίπισσες!
Ο διάδοχος έπεσε από τις σφαίρες ενώ οι πριγκίπισσες άντεξαν επειδή είχαν γράψει διαμάντια στους κορσέδες τους. Και όταν το κατάλαβαν οι κατσαπλιάδες, τις λόγχιζαν με τις ξιφολόγχες ξανά και ξανά μέχρι να σπάσουν οι κορσέδες.
Κάντε το εικόνα.
Αν όμως τους θερίζαμε οικογενειακώς μετά τον Γράμμο, ακόμα θα κακάριζαν "ουουου γενοκτονία".
Και τι σου λένε οι άντρες;Σενέκας έγραψε: 23 Ιουν 2020, 22:40Juno γλυκιά μου, κάνε λιγο στην άκρη και άκου. Τώρα μιλάμε οι άντρες
Όντως, αν κάνεις κοπτορραπτική σχολίου, του αξίζει μπαν.Namrail έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:01Τέτοια γράφεις και μετά αναρωτιέσαι γιατί σε μπαναρουν. Γιατί έχεις αντίληψη νηπίου σε μπαναρουν και επειδή σε πρώτη ευκαιρία καταφεύγεις σε ύβρεις πεζοδρομίου και εικόνες από αρλεκιν, βγάζοντας καπνούς από το στόμα.Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 20:14 Παιδεραστόφιλε και οπαδέ βιαστών, άνοιξε τα στραβά σου κι ατένισε τον κόσμο.
Βέβαια αυτά μπορείς, αυτά κανεις.
Αν το βάλεις όλο, θα καταλάβουν οι υπόλοιποι τι εννοεί, αλλά αυτό δεν σε συμφέρει.
Όλο.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Μέχρι εκεί τους κόβει , μέχρι Γράμμο Βίτσι θα λένεΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 23 Ιουν 2020, 22:41 Πως φτάσαμε από ένα μαλάκισμενο που τις έφαγε επειδή το έπαιξε μάγκας, και μετά ως χεσμενη κοτουλα φώναξε τον ουγκανο μπαμπά του να καθαρίσει, στο ΕΑΜ, ούτε ξέρω, ούτε θελω να μάθω.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Οι αλβανοί και οι βαλκάνιοι αλλά και ανατολικοευρωπαίοι(Πολωνοί) έχουν ενσωματωθεί μία χαρά και αρκετοί μάλιστα πρόκοψαν.Philip Mortimer έγραψε: 23 Ιουν 2020, 14:49 Θλιβερό περιστατικό. Πώς να ενσωματωθούν μετά, όταν δέχονται τέτοια περιθωριοποίηση; (καλά για την σκηνή με τον πατέρα που τον έχει βάλει κάτω δεν σχολιάζω καν) Και μιλάμε τώρα για οικογένεια που φαίνεται να μιλάει και άψογα ελληνικά, παρόλαυτα αντιμετωπίζει ρατσισμό.
Επίσης υπάρχουν μεικτές παρέες ή και μερικοί μεικτοί γάμοι και κυρίως το κλασικό βάφτισεις παιδιών εκ της Αλβανίας από παλιά που δεν έμεινε εκεί, δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις βολέματος ή συμφερόντων.
Philip Mortimer έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:17
Δεν ισχύει αυτό. Γύρω στο 40% των Αλβανών είναι μουσουλμάνοι και οι υπόλοιποι χριστιανοί ή άθεοι
Γενικά, έχουν παρά πολύ χαλαρή σχέση με τη θρησκεία, δεν τους απασχολεί σχεδόν καθόλου.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν επίσημα στατιστικά ωστόσο λόγω του καθεστώτος Χότζα που εξήγγειλε την κατάργηση των θρησκειών και τις πολέμησε πιο λυσσαλέα από κάθε άλλο καθεστώς επί σειρά ετών και με βάση όσα βλέπουμε, η μεγάλη πλειονότητα έχει εντελώς χαλαρή θέση έναντι της θρησκείας και υπάρχουν και αρκετοί χριστιανοί όχι για τυπικούς λόγους.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Έχει γίνει λάστιχο η λέξη "ρατσισμός", όπως και οι συνακόλουθες πράξεις που διαπράττονται και αποδίδονται σε αυτόν.
Η Βουλή των Ελλήνων, έχει μια σχετική δημοσίευση, όπου ερμηνεύει ως...
Όμως η μπολνταρισμένη παράγραφος, είναι η ερμηνεία της εκδήλωσης του φαινομένου στο "παντού". Και δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ τόπου/χώρας, πλειοψηφίας/μειοψηφίας ή κυρίαρχης ομάδας/μειονότητας, όταν εκδηλώνεται μια πράξη φυλετικού ρατσισμού. Ούτε στο υπόλοιπο κείμενο υπάρχει τέτοια σύνδεση.
Με λίγα λόγια, αν μια μειονοτική ομάδα (ή έστω και ένα άτομο), που ζει στην Ελλάδα, καταφερθεί με λόγια (άσε τις πράξεις), εναντίον της "κυρίαρχης" ομάδας των Ελλήνων με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως "είσαστε σκατόρατσα επειδή είστε Έλληνες, οι Έλληνες είναι υπάνθρωποι, οι Έλληνες είστε κατώτερη ράτσα και πρέπει να εκλείψετε", κ.λπ., τότε σαφέστατα και υποπίπτει στο αδίκημα της ρατσιστικής (λεκτικής) επίθεσης.
Ανεξάρτητα από το ότι είναι μειονοτική ομάδα και ανεξάρτητα από το ότι δεν μπορεί αυτή η ομάδα να επιβάλλει περιορισμούς και διακρίσεις εις βάρος της "κυρίαρχης" ομάδας.
Ρατσιστικές απόψεις μπορεί να εκφράσει (και να καταδικαστεί "άμα λάχει"), ακόμα και ο μοναδικός πρόσφυγας του Μπουτάν που ζει στην Αθήνα.
Ακόμα και στην διακήρυξη του ΟΗΕ να ανατρέξει κανείς, ακόμα και στην Βικιπαίδεια, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει μονοσήμαντη σύνδεση ρατσιστικών απόψεων και έκφρασης των απόψεων αυτών, από την "κυρίαρχη" ομάδα προς την μειονότητα. Εγώ, τουλάχιστον, δεν γνωρίζω κάποια διεθνή νομολογία περί μονοσήμαντης κατεύθυνσης. Αν κάποιος γνωρίζει, να την παραθέσει, ώστε να αναθεωρήσω.
Αλλά, παρακαλώ, όχι "ερμηνείες" δικές του. Συγκεκριμένο άρθρο/παράγραφο της νομολογίας, όπου θα καθίσταται εμφανές πως οι πρόσφυγες/μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, μπορούν να καταφερθούν με τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς εναντίον των Ελλήνων και κάτι τέτοιο δεν συνιστά φυλετικό ρατσισμό.
Spoiler
Ασέβαστος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:26πριν ειπες μειονοτητα, οχι κυριαρχη ομαδα.stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:23Το απαρτχάιντ ήταν ρατσιστικό επειδή η κυρίαρχη κοινωνική ομάδα που προσδιορίζονταν από συγκεκριμένα φυλετικά χαρακτηριστικά παρήγαγε διακρίσεις έναντι της μη κυρίαρχης ομάδας που προσδιορίζονταν από άλλα φυλετικά χαρακτηριστικά.
Στη δημοκρατία μας, κυριαρχία έχει η πλειοψηφία. Γι' αυτό κι όταν μιλώ για Ελλάδα αναφέρομαι κυρίως σε πλειοψηφίες.
αρα, δεδομενο οτι πριν ειπες κοτσανα.
και τωρα, κοτσανα λες. αδιαφορο αν ειναι κυριαρχη ομαδα η οχι. σημερα, οι νεοναζι πουθενα στον κοσμο δεν ειναι κυριαρχη ομαδα. μηπως δεν ειναι ρατσιστες;
δυο στα δυο.![]()
Η πρώτη παράγραφος, αναφέροντας "περιορισμούς και διακρίσεις", είναι η κλασική εφαρμογή του ρατσισμού από θέση "κρατικής" ισχύος.Ο όρος ρατσισμός στην κυριολεκτική του χρήση σημαίνει το μίσος ή τον φόβο για άτομα που ανήκουν σε φυλές διαφορετικές από τη δική μας, καθώς και την εχθρική ή και υποτιμητική στάση απέναντί τους, τους συστηματικούς περιορισμούς και τις διακρίσεις εις βάρος τους. Τα παραπάνω συνδέονται με την πεποίθηση ότι οι φυλές από τις οποίες προέρχονται είναι κατώτερες από τη δική μας.
Ο όρος ρατσισμός χρησιμοποιείται κατ’ επέκταση και για τις ανάλογες αντιλήψεις και συμπεριφορές προς άτομα διαφορετικά από εμάς, όσον αφορά άλλα διακριτικά γνωρίσματα πέρα από τη φυλή, π.χ. το φύλο, την εθνική/τοπική καταγωγή, την κοινωνική θέση, την κατάσταση της υγείας.
Πηγή: http://foundation.parliament.gr/VoulhFo ... racism.pdf
Όμως η μπολνταρισμένη παράγραφος, είναι η ερμηνεία της εκδήλωσης του φαινομένου στο "παντού". Και δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ τόπου/χώρας, πλειοψηφίας/μειοψηφίας ή κυρίαρχης ομάδας/μειονότητας, όταν εκδηλώνεται μια πράξη φυλετικού ρατσισμού. Ούτε στο υπόλοιπο κείμενο υπάρχει τέτοια σύνδεση.
Με λίγα λόγια, αν μια μειονοτική ομάδα (ή έστω και ένα άτομο), που ζει στην Ελλάδα, καταφερθεί με λόγια (άσε τις πράξεις), εναντίον της "κυρίαρχης" ομάδας των Ελλήνων με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως "είσαστε σκατόρατσα επειδή είστε Έλληνες, οι Έλληνες είναι υπάνθρωποι, οι Έλληνες είστε κατώτερη ράτσα και πρέπει να εκλείψετε", κ.λπ., τότε σαφέστατα και υποπίπτει στο αδίκημα της ρατσιστικής (λεκτικής) επίθεσης.
Ανεξάρτητα από το ότι είναι μειονοτική ομάδα και ανεξάρτητα από το ότι δεν μπορεί αυτή η ομάδα να επιβάλλει περιορισμούς και διακρίσεις εις βάρος της "κυρίαρχης" ομάδας.
Ρατσιστικές απόψεις μπορεί να εκφράσει (και να καταδικαστεί "άμα λάχει"), ακόμα και ο μοναδικός πρόσφυγας του Μπουτάν που ζει στην Αθήνα.
Ακόμα και στην διακήρυξη του ΟΗΕ να ανατρέξει κανείς, ακόμα και στην Βικιπαίδεια, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει μονοσήμαντη σύνδεση ρατσιστικών απόψεων και έκφρασης των απόψεων αυτών, από την "κυρίαρχη" ομάδα προς την μειονότητα. Εγώ, τουλάχιστον, δεν γνωρίζω κάποια διεθνή νομολογία περί μονοσήμαντης κατεύθυνσης. Αν κάποιος γνωρίζει, να την παραθέσει, ώστε να αναθεωρήσω.
Αλλά, παρακαλώ, όχι "ερμηνείες" δικές του. Συγκεκριμένο άρθρο/παράγραφο της νομολογίας, όπου θα καθίσταται εμφανές πως οι πρόσφυγες/μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, μπορούν να καταφερθούν με τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς εναντίον των Ελλήνων και κάτι τέτοιο δεν συνιστά φυλετικό ρατσισμό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 58 Απαντήσεις
- 1120 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
-
- 5 Απαντήσεις