Τύπου Λαος αλλά με μεγάλη διαφορά αισθητικής ελπίζω. Το ζητούμενο για μένα είναι να μην πέσει στη λούμπα και μετατραπεί σε ένα χριστιανικό κόμμα που μυρίζει γεροντίλα και ναφθαλίνη. Άλλωστε, η χριστιανική ιδεολογία είναι ξεκάθαρα οικουμενική και οι εδώ δεν διαφέρουν από τον Πάπα. Μέχρι τώρα ο Ηλίας ήξερε να κρατάει τις αποστάσεις απο την εκκλησία και έδειχνε ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα ελληνοκεντρικό προφίλ. η αλίευση ψήφων με στόχευση στο θρησκευτικό συναίσθημα είναι μεγάλο φάουλ για μένα και ο λόγος που άρχισα να βλέπω την κίνηση Λαγού με μισό μάτι.Golden Age έγραψε: 21 Ιουν 2020, 18:48Χαβαλέ έκανε στην προκειμένη, όπως και γενικότερα στη διαδρομή της με τους πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ κύκλους.anax81 έγραψε: 21 Ιουν 2020, 18:27Για μένα η Ραχήλ είναι στιγματισμένη απο τη στιγμή που εκδήλωσε πρόθεση να κατέβει στις εκλογές με την ανταρσυαHighlander έγραψε: 21 Ιουν 2020, 18:11 Μυστική εκδήλωση που κερδίζει σε σπουδαιότητα![]()
Πες καλύτερα ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μπας και προλάβει να πείσει καμία Ραχήλ ακόμα να μπει η κάτι παρόμοιο, μιας κι ούτε αυτή δε θα θέλει να στιγματιστεί![]()
Δεν με χαλά η Ραχήλ για τα εν λόγω δεδομένα. Προσωπικά δεν έχω θέμα στο νέο κόμμα να ενταχθούν ακόμη και πρώην υπουργοί κυβερνήσεων, αρκεί: 1) να μην είναι εθνομηδενιστές, 2) να μην είναι λαμόγια (καταχραστές δημοσίου χρήματος ή να μην υπάρχουν σκοτεινές πτυχές του προσωπικού ή του πολιτικού τους βίου) 3) να μην ήταν προωτοκλασσάτοι υπουργοί ή υπουργοί μακράς θητείας, 4) να αποδεχτούν το ιδεολογικό πλαίσιο και την πολιτική φιλοσοφία, αρχές και πολιτική θεώρηση του νέου κόμματος και να μην επιβάλλουν δική τους ιδεολογική ατζέντα.
Το νέο κόμμα θα είναι ένα κόμμα τύπου ΛΑΟΣ, με διαφορές βέβαια σε ζητήματα αισθητικής και πολιτικής συμπεριφοράς (κωλοτούμπες Καρατζαφέρη, πάρε δώσε για μνημόνια κλπ). Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας του άλλωστε. Το μόνο που θέλω είναι να μην αρχίσει να δείχνει "πολιτικά ορθό προφίλ" (πχ "έχουμε τον τάδε υποψήφιο που γκέυ άρα δεν είμαστε ρατσιστές" ή να μην αντιμετωπίζει ζητήματα της νεότερης ελληνικής πολιτικής ιστορίας ως "ξεπερασμένα που δεν μας αφορούν" ή απο τη σκοπιά της μεταπολιτευτικής ιστορικής θεωρήσεως (το δεύτερο δεν το φοβάμαι βέβαια)).
Δεν θέλω επίσης να κάνει φιλοατλαντική στροφή. και προς θεού δεν θέλω σε καμμιά περίπτωση να δει ευνοϊκά το Ισραήλ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κόπτομαι ιδιαίτερα για συμμαχία με τη Ρωσία. Ο Ηλίας δεν πρέπει να ξεχάσει τι πέρασε απο τους διώκτες του, την AJC και τα κελεύσματα όσων του έστηναν διαρκώς παγίδες με κατάληξη να πάει στη φυλακή. Οφείλει να σταθεί απέναντι σε όλους αυτούς, τους χρωστάει κάτι.