Σενέκας έγραψε: 21 Ιουν 2020, 13:32
sys3x έγραψε: 21 Ιουν 2020, 13:28
Σενέκας έγραψε: 21 Ιουν 2020, 13:20
Δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται, λόγω προσωπικών δεδομένων. Πάντως απο τη στη στιγμή που μπαίνουν στο αρχείο απο το πρωτοδικείο, λίγο μετά καταλήγουν στα ΓΑΚ- το ξέρω γιατί έχω δουλέψει σε ΓΑΚ και με δικόγραφα πιο συγκεκριμένα. Πριν φύγουν για ΓΑΚ όμως, καλούν τους εμπλεκόμενους δικηγόρους να πάνε αν θέλουν να παραλάβουν ο,τι στοιχεία θέλουν απο τη δικογραφία/ αν θέλουν. Μου είχε τύχει σε πολλές δικογραφίες δικογραφίες που έκανα συντήρηση να υπάρχουν μέσα και φυσικά αποδεικτικά στοιχεία, πχ φυσίγγια με αποτυπώματα ή καδένες που φόραγε το θύμα πριν τον φάνε
Τι σχέση έχουν τα πδ με την ψηφιοποίηση είπαμε;
Ουαϊλντ Γκες. Εκτός αυτού, η ψηφιοποίηση αρχείων πρακτικά είναι δύσκολη υπόθεση, θέλει χρόνο...ειδικά με τα ελληνικά δεδομένα. Όταν πρόκειται για δικογραφίες, που συχνά είναι χιλιάδες σελίδες οι κάθε μια, συν τα απτά στοιχεία που πρέπει να φωτογραφηθούν ξεχωριστά, μιλάμε για άθλο
Ωραία, μιας και βγάλαμε την πίπα των πδ από την μέση μας έμεινε μόνο το τεχνικό κομμάτι.
Γι' αυτόν τον "άθλο" που λες νήρομου υπάρχουν και στην Ελλάδα σύγχρονες εταιρείες αποδελτίωσης (έχει ένας φίλος μου) που στα ψηφιοποιούν στο τσάκα μπίκο, βέβαια, εάν το επιθυμούσε η εκάστοτε κρατική υπερεσία θα μπορούσε να δημιουργήσει μία δική της υπερεσία αποδελτίωσης ή ακόμη καλύτερα να υποχρεώνει να δημιουργείται εξ αρχής από δώθε και στο εξής το περιεχόμενο ψηφιακά (2020 χελλόου!), έργκο όλα αυτά, νήρομου, είναι οχτακάθαρα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ή μάλλον θέμα απουσίας πολιτικής βούλησεως.
Φαν φακτ, ο κύριος Θεοχάρης έχει ειδικότητα στα μπινγκ ντάτα τα οποία μάλιστα πολλές φορές συσσωρεύονται μέσω ακριβώς αυτού του τύπου της αποδελτίωσης. Αλλά μην τα παίρνεις και τόσο σοβαρά αυτά που λέω ε, ένα χωρατό πήγα να κάνω με τον κύριο υπουργό.
aljawn πόσο δίκιο έχεις ρε μλκ σε ορισμένα πράματα.