!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη γυναίκα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- wooded glade
Re: Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη γυναίκα
Αν κολλάγατε σε μία και είσαστε στα σούξου μούξου τούξου και μαθαίνατε ότι τις κόλλαγε και κάποιος άλλος φίλος σας ή γνωστός ή οτιδήποτε τι θα κάνατε ;
Εγώ μιά φορά με μία έμαθα ότι τις κόλλαγε ένας τοπικός γόης ο οποίος πήγαινε στην παραπάνω τάξη από τη δικιά μου. Αυτός είχε φάει πολλές και μάλιστα μία την έκανε και πήρε κινίνα για την πάρτη του. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι κόλλαγε και σ' αυτήν που κόλλαγα εγώ, αλλά η ίδια η λεγάμενη έλεγε "ξέρετε, πήγα σε ένα πάρτυ και χόρεψα με τον ...". Στάνταρ θα της κόλλησε αλλά δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε η οποιαδήποτε chemistry μεταξύ τους.
Μιά και η κυρία μου έκανε λοιπόν νούμερα (ήταν και πασοκίστρια τύπου ΕΓΕ αυτή όπως έμαθα αργότερα), δεν τον χώνευα λοιπόν καθόλου αλλά οπωσδήποτε δεν μου δημιουργήθηκε το συναίσθημα για βιτριόλι ή έστω να παρακάλαγα να τον πατήσει αυτοκίνητο.
Ωστόσο άλλου είδους "ατύχημα" ήθελα να του προκαλέσω. Να διαδώσω π.χ. ότι ήταν διαρρήκτης αυτοκινήτων για να τον μαζέψει η αστυνομία.
Βγαίνει πάντως αληθινό αυτό που γράφτηκε κάπου "το περιδέραιο ήταν ψεύτικο", σε σχέση με βιτριολίστρια-Ιωάννα.
Σκέψου να μας είχε φορτωθεί η πασόκα, εμένα ή -τω όντι- και του άλλου.
Αλλά το κάνουν πολλοί άντρες αυτό. Κοιτάμε το μ-ν και μόνο το μ-ν. Αν η άλλη είναι Νέα Δημοκρατία - κίνηση Βόλβης και άρα αξίζει δεν το εξετάζουμε. Μπορεί να είναι και αβγό με αφίσες του Κασιδιάρη στο υπνοδωμάτιο και εμείς να μην δίνουμε σημασία.
Εγώ μιά φορά με μία έμαθα ότι τις κόλλαγε ένας τοπικός γόης ο οποίος πήγαινε στην παραπάνω τάξη από τη δικιά μου. Αυτός είχε φάει πολλές και μάλιστα μία την έκανε και πήρε κινίνα για την πάρτη του. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι κόλλαγε και σ' αυτήν που κόλλαγα εγώ, αλλά η ίδια η λεγάμενη έλεγε "ξέρετε, πήγα σε ένα πάρτυ και χόρεψα με τον ...". Στάνταρ θα της κόλλησε αλλά δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε η οποιαδήποτε chemistry μεταξύ τους.
Μιά και η κυρία μου έκανε λοιπόν νούμερα (ήταν και πασοκίστρια τύπου ΕΓΕ αυτή όπως έμαθα αργότερα), δεν τον χώνευα λοιπόν καθόλου αλλά οπωσδήποτε δεν μου δημιουργήθηκε το συναίσθημα για βιτριόλι ή έστω να παρακάλαγα να τον πατήσει αυτοκίνητο.
Ωστόσο άλλου είδους "ατύχημα" ήθελα να του προκαλέσω. Να διαδώσω π.χ. ότι ήταν διαρρήκτης αυτοκινήτων για να τον μαζέψει η αστυνομία.
Βγαίνει πάντως αληθινό αυτό που γράφτηκε κάπου "το περιδέραιο ήταν ψεύτικο", σε σχέση με βιτριολίστρια-Ιωάννα.
Σκέψου να μας είχε φορτωθεί η πασόκα, εμένα ή -τω όντι- και του άλλου.
Αλλά το κάνουν πολλοί άντρες αυτό. Κοιτάμε το μ-ν και μόνο το μ-ν. Αν η άλλη είναι Νέα Δημοκρατία - κίνηση Βόλβης και άρα αξίζει δεν το εξετάζουμε. Μπορεί να είναι και αβγό με αφίσες του Κασιδιάρη στο υπνοδωμάτιο και εμείς να μην δίνουμε σημασία.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- Υδράργυρος
Παραμύθια είναι αυτά που διαδίδονται με τα κονέ του δικτυωμένου μεγαλοδικηγόρου της. Δήθεν οτι είναι ψυχοπαθής. Περιμένουμε ρεπορτάζ οτι αγκάλιασε την εικόνα της παναγίαςwooded glade έγραψε: 16 Ιουν 2020, 09:38 Μπαράζ βιτριολισμών ετοίμαζε:
https://www.protothema.gr/greece/articl ... i-35hroni/
Πιθανόν αυτός ήταν ο λόγος που δεν αποχωριζόταν και τα τρόπαια - να μην ξοδεύεται για καινούρια περούκα κάθε φορά.
- wooded glade
Δεν ξέρω πως τα χειρίζονται τα ψυχιατρεία αυτά, αν ο γιατρός σε αφήνει μετά από φακελάκι και τα λοιπά.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιουν 2020, 10:03Το θέτει πολύ χαριτωμένα ο Κεχαγιόγλου.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 16 Ιουν 2020, 08:54 «Εάν η εντολέας μου κριθεί ακαταλόγιστη και δεν της καταλογιστεί το αδίκημα, αν δεν επιβληθεί ποινή, ως ακαταλόγιση θα εγκλειστεί σε δημόσιο ψυχιατρείο και κάθε λίγο θα εξετάζεται η ψυχολογική της και η ψυχιατρική της κατάσταση για να παρατείνεται αορίστως ο εγκλεισμός της» ανέφερε και συνέχισε: «Ενώ αν της επιβληθεί μια ποινή, σε καμία περίπτωση δεν θα εκτίσει περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια, στη χειρότερη περίπτωση για αυτή».![]()
Επιχειρεί τον εξής συνειρμό. "Αν μπει στο ψυχιατρείο, υπάρχει η πιθανότητα να μείνει επ' αόριστον, ενώ αν μπει φυλακή, θα μείνει μόνον τρία με τέσσερα χρόνια".
Την περίπτωση να βγεί νωρίτερα από το ψυχιατρείο αν η εξέταση της δείξει ότι είναι οκ, ούτε καν την αναφέρει.
Λες και πρόκειται για κάποια γυναίκα που την είχε πιάσει κρίση μανίας στη μέση της Ομόνοιας και πετούσε βιτριόλι στους περαστικούς.
Εκεί οι περισσότεροι είναι genetically deformed, με μισό κεφάλι - τέτοια.
αυτο συμβαινει επειδη οι οικογενειαρχες μεροκαματιαρηδες τετοια θελουν να βλεπουν. ξεκωλα και νεοπλουτους.Απολλώνιος έγραψε: 15 Ιουν 2020, 17:28 40χρονοι και 35χρονες συμπεριφέρονται σαν 15χρονα με like στο facebook, γκομενιλικια, επίδειξη πλούτου κ.α. Οι γονείς μας στα 40 είχαν 4 παιδιά και έκαναν 2 δουλειές. Τα ΜΜΕ φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια του Νεοέλληνα. Αντί να προβάλλουν τον οικογενειάρχη μεροκαματιάρη ως πρότυπο προβάλουν τους νεόπλουτους και τα ξεκωλλα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- wooded glade
Τώρα μην λέμε ότι θέλουμε.Υδράργυρος έγραψε: 16 Ιουν 2020, 10:08Παραμύθια είναι αυτά που διαδίδονται με τα κονέ του δικτυωμένου μεγαλοδικηγόρου της. Δήθεν οτι είναι ψυχοπαθής. Περιμένουμε ρεπορτάζ οτι αγκάλιασε την εικόνα της παναγίαςwooded glade έγραψε: 16 Ιουν 2020, 09:38 Μπαράζ βιτριολισμών ετοίμαζε:
Πιθανόν αυτός ήταν ο λόγος που δεν αποχωριζόταν και τα τρόπαια - να μην ξοδεύεται για καινούρια περούκα κάθε φορά.
Πήγε να φάει την "προίκα" του 40χρονου.
Αν έκανε λάθος ότι η Ιωάννα κυνήγαγε κι αυτή τον 40χρονο το έκανε, αλλά πήγε να φάει τα λεφτά.
Εξ άλλου ήταν και 35, δεν είχε πολύ καιρό ακόμα μπροστά της σαν "ενδεκαδάτη".
Ε καλά δεν μπορεί να μην είναι και ψυχοπαθής.Υδράργυρος έγραψε: 16 Ιουν 2020, 10:08Παραμύθια είναι αυτά που διαδίδονται με τα κονέ του δικτυωμένου μεγαλοδικηγόρου της. Δήθεν οτι είναι ψυχοπαθής. Περιμένουμε ρεπορτάζ οτι αγκάλιασε την εικόνα της παναγίαςwooded glade έγραψε: 16 Ιουν 2020, 09:38 Μπαράζ βιτριολισμών ετοίμαζε:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Αυτό το ξέρω, είναι σαν την παραγραφή οικονομικών υποθέσεων και υπάγεται στην προστασία πρσωπικών δεδομένων (GDPR).aljawn έγραψε: 16 Ιουν 2020, 00:10 Η τάση αυτή ακολουθεί ακόμα και σήμερα, με το δικαίωμα στην λήθη (δηλαδή την διαγραφή από το διαδίκτυο στοιχείων που αφορούν ποινές, ακόμα και δημοσιεύματα) μετά το πέρας χρονικού διαστήματος, εφόσον ζητηθεί από τον καταδικασθέντα (αρχικά απόφαση ΔΕΚ, πλέον Κανονισμός).
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πόσα χρόνια μετά από την κατηγορία ή καταδίκη μπορεί ο κατηγορούμενος να κάνει αίτημα διαγραφής και κυρίως αν ισχύει και για περιπτώσεις κοινωνικής επανένταξης ενώ συντρέχουν θέματα ψυχικών διαταραχών και βίαιας συμπεριφοράς.
Για να το κάνω πιο σαφές. Από τη στιγμή που στην περίπτωση των ψυχικών διαταραχών, το ακαταλόγιστο λειτουργεί ως ελαφρυντικό ακόμη και για ειδεχθή εγκλήματα, τι μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση ή στην περίπτωση ενός παιδόφιλου; Δηλαδή ανθρώπων που είναι μονίμως δυνητικώς επικίνδυνοι για το περιβάλλον τους;
Έχουν δικαίωμα στη διαγραφή; Και αν ναι, μετά από πόσα χρόνια;
Είχα γράψει κάτι παρεμφερές για αίτημα αλλαγής στοιχείων αλλά αυτό αφορούσε στην περίπτωση, που οι αποφυλακισθέντες δεν είναι διαταραγμένοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 16 Ιουν 2020, 10:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- wooded glade
Μπορεί κάλλιστα.Naida έγραψε: 16 Ιουν 2020, 10:20Ε καλά δεν μπορεί να μην είναι και ψυχοπαθής.Υδράργυρος έγραψε: 16 Ιουν 2020, 10:08Παραμύθια είναι αυτά που διαδίδονται με τα κονέ του δικτυωμένου μεγαλοδικηγόρου της. Δήθεν οτι είναι ψυχοπαθής. Περιμένουμε ρεπορτάζ οτι αγκάλιασε την εικόνα της παναγίαςwooded glade έγραψε: 16 Ιουν 2020, 09:38 Μπαράζ βιτριολισμών ετοίμαζε:
τα σημειωματα καλλιστα μπορει να τα εγραψε μετα την επιθεση με συμβουλη δικηγορου .ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 16 Ιουν 2020, 09:46 "Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου."
"Μου έχει καρφωθεί": η φράση-κλειδί που συνοψίζει τη διαταραγμένη της προσωπικότητα...
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- wooded glade
Το δεύτερο αίτημα φιλίας είναι αρκετά ισχυρή ένδειξη.
Όταν μάλιστα η Ιωάννα είναι γνωστή "σπορτσγούμαν". Δεν την κατηγορεί κανένας γι αυτό, αλλά είχε τον άλλον με τον οποίο δάρθηκαν, είχε μετά τον επόμενο που τα χάλασαν λόγω φωτογραφίας τύπου με τατουάζ-πιστόλια που ανακάλυψε αυτός, είχε -με μικρότερες πιθανότητες- τον οδηγό αυτοκινήτων, αλλά και με τον άντρα της Ρωσίδας κάτι φάνηκε ότι ψιλοέπαιζε (αλλοιώς πως είχε βγει η Ρωσίδα υπ' αριθμόν ένα ύποπτη ;).
Επομένως η 35χρονη έπαθε εγκεφαλικό.
Δεν είναι η απόδειξη που θα επέτρεπε σε ένα γραφείο ντετέκτιβς Φειδογιάννη - ντετέκτιβς "ABC" να βγάλει πόρισμα, αλλά στα μάτια της 25χρονης φάνηκε αρκετό. Μάλιστα έβλεπε τον δικό της σαν εκπληκτικό τρόπαιο - "δύο Ριβάλντο".
Όταν μάλιστα η Ιωάννα είναι γνωστή "σπορτσγούμαν". Δεν την κατηγορεί κανένας γι αυτό, αλλά είχε τον άλλον με τον οποίο δάρθηκαν, είχε μετά τον επόμενο που τα χάλασαν λόγω φωτογραφίας τύπου με τατουάζ-πιστόλια που ανακάλυψε αυτός, είχε -με μικρότερες πιθανότητες- τον οδηγό αυτοκινήτων, αλλά και με τον άντρα της Ρωσίδας κάτι φάνηκε ότι ψιλοέπαιζε (αλλοιώς πως είχε βγει η Ρωσίδα υπ' αριθμόν ένα ύποπτη ;).
Επομένως η 35χρονη έπαθε εγκεφαλικό.
Δεν είναι η απόδειξη που θα επέτρεπε σε ένα γραφείο ντετέκτιβς Φειδογιάννη - ντετέκτιβς "ABC" να βγάλει πόρισμα, αλλά στα μάτια της 25χρονης φάνηκε αρκετό. Μάλιστα έβλεπε τον δικό της σαν εκπληκτικό τρόπαιο - "δύο Ριβάλντο".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 16 Ιουν 2020, 10:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
αυτοί απ' ό,τι έχω καταλάβει σύμφωνα με την ανθρωπιστική αντίληψη του σωφρονιστικού συστήματος δεν υπάρχουν.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιουν 2020, 10:23 Δηλαδή ανθρώπων που είναι μονίμως δυνητικώς επικίνδυνοι για το περιβάλλον τους;
Οι συνήθεις δικανικές τσαχπινιές.foscilis έγραψε: 16 Ιουν 2020, 09:56Έγινε για να αισθάνονται ηθικά ανώτεροι οι νομικοί όπως και κάθε άλλος κλάδος κοπροσκυλων του συστήματος.aljawn έγραψε: 16 Ιουν 2020, 00:10Το ποινικό δίκαιο, από την εποχή του Μπεκαρία και μετά, εστίασε εκτός από την γενική και στην ειδική πρόσληψη.stavmanr έγραψε: 15 Ιουν 2020, 19:39
Το σύγχρονο Δίκαιο συνυπολογίζει πολλές συνιστώσες της ανθρώπινης ζωής και κοινωνίας.
Κυρίως, προσπαθεί να μην κάνει στο θύτη, αυτό που τον κατηγορεί ότι εκείνος έκανε στο θύμα, δηλαδή να τον αντιμετωπίσει σαδιστικά ή μοχθηρά.
Προφανώς μια ποινή πρέπει να δρα αποτρεπτικά για το κοινό (δηλαδή να μην επαναλάβουν και άλλοι, ίδια συμπεριφορά) αλλά στο κομμάτι του ιδίου του δράστη, παρατηρήθηκε μια μετάβαση από μια τιμωρητική θεώρηση (βιβλική που έφτανε στα όρια της εκμηδένισης) προς μια παιδαγωγική - αναμορφωτική. Υπό την έννοια αυτή, ο δράστης θεωρείται ότι μπορεί, ότι και αν έχει κάνει να διασωθεί, να αναμορφωθεί και φυσικά να παραδοθεί εκ νέου στην κοινωνία, παρά την τιμωρία της ποινής, ως κανονικό μέλος αυτής. Και αυτό αν το σκεφτούμε, λειτουργεί ως γενική πρόληψη. Σταδιακά καταργήθηκαν οι δημόσιες εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, η θανατική ποινή, ο εγκλεισμός σε απομόνωση κτλ. Και όχι στην ελ μπανανία, σε πιο προχωρημένες χώρες του εξωτερικού.
Εξυπακούεται ότι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί καθολικά ισχύον, καθότι σίγουρα πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις πέρα από κάθε αναμόρφωση. Αλλά η μεταστροφή δεν έγινε για αυτούς
Σκεφτείτε τη δεκαεξάχρονη που βιαζόταν εναλλάξ με τον αδερφό της και τη μάνα της από τον τύπο που βγήκε με αναστολή στην Αγγλία το καλοκαίρι (και ήταν απλά τα τελευταία τρία από τα 10+ θύματα του μέσα σε δύο βδομάδες που αλωνιζε).
Ο πέραν της πενταετίας εγκλεισμός ενός δίποδου σε ένα κανονικό κελλί, παίζει στο ίδιο επίπεδο με τις δημόσιες εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, τη θανατική ποινή, την απομόνωση κλπ
Αυτοί που θέλουν τον κατηγορούμενο σώο και αβλαβή μέσα σε ένα κελλί για περισσότερα χρόνια, ζουν στις μπανανίες και όχι σε προχωρημένες χώρες.
Υπέροχοι, όπως πάντα.
Ακριβώς γι' αυτό λέω ότι έχεις περισσότερα μπόνους ως θύτης. Σε λίγο θα τους παραχωρούν και σταθερές θέσεις παρκαρίσματος όταν βγαίνουν για να μη ζορίζονται στην επανένταξη τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 16 Ιουν 2020, 10:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
https://www.dpa.gr/portal/page?_pageid= ... ema=PORTALΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιουν 2020, 10:23Αυτό το ξέρω, είναι σαν την παραγραφή οικονομικών υποθέσεων και υπάγεται στην προστασία πρσωπικών δεδομένων (GDPR).aljawn έγραψε: 16 Ιουν 2020, 00:10 Η τάση αυτή ακολουθεί ακόμα και σήμερα, με το δικαίωμα στην λήθη (δηλαδή την διαγραφή από το διαδίκτυο στοιχείων που αφορούν ποινές, ακόμα και δημοσιεύματα) μετά το πέρας χρονικού διαστήματος, εφόσον ζητηθεί από τον καταδικασθέντα (αρχικά απόφαση ΔΕΚ, πλέον Κανονισμός).
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πόσα χρόνια μετά από την κατηγορία ή καταδίκη μπορεί ο κατηγορούμενος να κάνει αίτημα διαγραφής και κυρίως αν ισχύει και για περιπτώσεις κοινωνικής επανένταξης ενώ συντρέχουν θέματα ψυχικών διαταραχών και βίαιας συμπεριφοράς.
Για να το κάνω πιο σαφές. Από τη στιγμή που στην περίπτωση των ψυχικών διαταραχών, το ακαταλόγιστο λειτουργεί ως ελαφρυντικό ακόμη και για ειδεχθή εγκλήματα, τι μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση ή στην περίπτωση ενός παιδόφιλου; Δηλαδή ανθρώπων που είναι μονίμως δυνητικώς επικίνδυνοι για το περιβάλλον τους;
Έχουν δικαίωμα στη διαγραφή; Και αν ναι, μετά από πόσα χρόνια;
Είχα γράψει κάτι παρεμφερές για αίτημα αλλαγής στοιχείων αλλά αυτό αφορούσε στην περίπτωση, που οι αποφυλακισθέντες δεν είναι διαταραγμένοι.
Όπως βλέπεις δεν είναι ζήτημα καθορισμένο με αριθμούς, αλλά δικαίωμα το οποίο εξετάζεται κατά περίπτωση.
Η αρχική απόφαση ΔΕΚ (Google Spain) αφορούσε ισπανό που είχε καταδίκη για δάνειο με ποινικό σκέλος και είχε ζητήσει ο ίδιος από την Google να διαγράψει τους συνδέσμους που οδηγούσαν σε δημοσιεύματα εφημερίδων εκείνης της εποχής. Τυπικά ο καταδικασθείς θα μπορεί, μετά το πέρας της ποινής του, να ζητάει από τα ΜΜΕ/ψαχτήρια να σβήνουν τα σχετικά δημοσιεύματα, και αυτά εφόσον αρνηθούν να το επιδιώξει δικαστικά.
Φυσικά δεν θα μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό. Για παράδειγμα σε περίπτωση εισαγγελικής διάταξης για δημοσίευση φωτογραφιών (πχ. παιδεραστές) αυτό δεν έχει νόημα, γι' αυτό και οι τόσες εξαιρέσεις από την άσκηση του δικαιώματος. Που και πάλι δεν είναι απόλυτο, δες πχ. την περίπτωση των οροθετικών ιερόδουλων, που καταδικαστήκανε για την εισαγγελική διάταξη η οποία νομίζω αποσύρθηκε, απλά καμία δεν έχει ασκήσει το δικαίωμα της στην λήθη, αφού ακόμα λογικά βρίσκεις τις φωτογραφίες τους.
Υπάρχει περίπτωση ατόμου (πέραν των οροθετικών ιερόδουλων) που βγήκε εισαγγελική διάταξη για δημοσίευση των φωτογραφιών του (ως παιδεραστή), αθωώθηκε αμετάκλητα και επί της ουσίας της υποθέσεως, η διάταξη ανακλήθηκε αλλά ο άνθρωπος έχει καταστραφεί κοινωνικά και οικονομικά.
My Life had stood, a Loaded Gun
Θες να πεις ότι μόνο εσύ ή ο "μη συστημικός" έχεις κόρες που κινδυνεύουν από βιαστές ή άλλους εμμονικούς; Ότι οι δικαστές, οι βουλευτές, οι δικηγόροι δεν έχουν και δεν αισθάνονται την αγάπη για εκείνες;foscilis έγραψε: 16 Ιουν 2020, 09:56Έγινε για να αισθάνονται ηθικά ανώτεροι οι νομικοί όπως και κάθε άλλος κλάδος κοπροσκυλων του συστήματος.aljawn έγραψε: 16 Ιουν 2020, 00:10Το ποινικό δίκαιο, από την εποχή του Μπεκαρία και μετά, εστίασε εκτός από την γενική και στην ειδική πρόσληψη.stavmanr έγραψε: 15 Ιουν 2020, 19:39
Το σύγχρονο Δίκαιο συνυπολογίζει πολλές συνιστώσες της ανθρώπινης ζωής και κοινωνίας.
Κυρίως, προσπαθεί να μην κάνει στο θύτη, αυτό που τον κατηγορεί ότι εκείνος έκανε στο θύμα, δηλαδή να τον αντιμετωπίσει σαδιστικά ή μοχθηρά.
Προφανώς μια ποινή πρέπει να δρα αποτρεπτικά για το κοινό (δηλαδή να μην επαναλάβουν και άλλοι, ίδια συμπεριφορά) αλλά στο κομμάτι του ιδίου του δράστη, παρατηρήθηκε μια μετάβαση από μια τιμωρητική θεώρηση (βιβλική που έφτανε στα όρια της εκμηδένισης) προς μια παιδαγωγική - αναμορφωτική. Υπό την έννοια αυτή, ο δράστης θεωρείται ότι μπορεί, ότι και αν έχει κάνει να διασωθεί, να αναμορφωθεί και φυσικά να παραδοθεί εκ νέου στην κοινωνία, παρά την τιμωρία της ποινής, ως κανονικό μέλος αυτής. Και αυτό αν το σκεφτούμε, λειτουργεί ως γενική πρόληψη. Σταδιακά καταργήθηκαν οι δημόσιες εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, η θανατική ποινή, ο εγκλεισμός σε απομόνωση κτλ. Και όχι στην ελ μπανανία, σε πιο προχωρημένες χώρες του εξωτερικού.
Εξυπακούεται ότι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί καθολικά ισχύον, καθότι σίγουρα πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις πέρα από κάθε αναμόρφωση. Αλλά η μεταστροφή δεν έγινε για αυτούς
Ο Κεχαγιόγλου στην ουσία προσπαθεί να πείσει και την ίδια να παραδοθεί στη δικαιοσύνη και να ομολογήσει το έγκλημα.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιουν 2020, 10:03Το θέτει πολύ χαριτωμένα ο Κεχαγιόγλου.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 16 Ιουν 2020, 08:54 «Εάν η εντολέας μου κριθεί ακαταλόγιστη και δεν της καταλογιστεί το αδίκημα, αν δεν επιβληθεί ποινή, ως ακαταλόγιση θα εγκλειστεί σε δημόσιο ψυχιατρείο και κάθε λίγο θα εξετάζεται η ψυχολογική της και η ψυχιατρική της κατάσταση για να παρατείνεται αορίστως ο εγκλεισμός της» ανέφερε και συνέχισε: «Ενώ αν της επιβληθεί μια ποινή, σε καμία περίπτωση δεν θα εκτίσει περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια, στη χειρότερη περίπτωση για αυτή».![]()
Επιχειρεί τον εξής συνειρμό. "Αν μπει στο ψυχιατρείο, υπάρχει η πιθανότητα να μείνει επ' αόριστον, ενώ αν μπει φυλακή, θα μείνει μόνον τρία με τέσσερα χρόνια".
Την περίπτωση να βγεί νωρίτερα από το ψυχιατρείο αν η εξέταση της δείξει ότι είναι οκ, ούτε καν την αναφέρει.
Λες και πρόκειται για κάποια γυναίκα που την είχε πιάσει κρίση μανίας στη μέση της Ομόνοιας και πετούσε βιτριόλι στους περαστικούς.
Αν εγκλειστεί σε ίδρυμα, πιθανότατα δεν θα ξαναβγεί καθώς θα έχει ήδη βεβαρυμένο μητρώο για ψυχολογικών διαταραχών επιθετική συμπεριφορά με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.
Δεν ξεχνάμε ότι δουλειά του δικηγόρου είναι να εξυπηρετήσει το συμφέρον του πελάτη του και να τον συμβουλεύσει σχετικά με το θέμα που τον απασχολεί.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 309 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
-
- 0 Απαντήσεις