!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μουρουνέλαιο Mollers και άλλες πηγές βιταμίνης D - έχετε δοκιμάσει, έχετε δει διαφορά?

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Μουρουνέλαιο Mollers και άλλες πηγές βιταμίνης D - έχετε δοκιμάσει, έχετε δει διαφορά?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

για καλύτερη απορροφηση της d βγαλτες τις παλαμες στραμμενες στον ήλιο(οχι ανοιχτές :lol: )
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Re: Μουρουνέλαιο Mollers και άλλες πηγές βιταμίνης D - έχετε δοκιμάσει, έχετε δει διαφορά?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Οι γιατροί δεν τα πάνε συνήθως καλά με τις βιταμίνες. Αν σου πούνε να πάρεις συμπλήρωμα σημαίνει ότι το χρειάζεσαι. Πολλοί εργαζόμενοι πάνε στην δουλειά όταν είναι σκοτάδι και γυρίζουν πάλι όταν είναι σκοτάδι. Έτσι δεν παίρνουν καθόλου ήλιο.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Κόκκορας έγραψε: 13 Ιουν 2020, 20:43 για καλύτερη απορροφηση της d βγαλτες τις παλαμες στραμμενες στον ήλιο(οχι ανοιχτές :lol: )
Βρε λες να απορροφούσαν D οι τύποι;

Εικόνα
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Feindflug έγραψε: 13 Ιουν 2020, 20:48 Βρε λες να απορροφούσαν D οι τύποι;

Εικόνα
Όχι αυτοί έχουν τα χέρια τους κάθετα στις ακτίνες του Ηλίου για μέγιστη απορρόφηση(βλέπε και φωτοβολταϊκά).
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

foscilis έγραψε: 13 Ιουν 2020, 20:34
ST48410 έγραψε: 13 Ιουν 2020, 19:48
foscilis έγραψε: 13 Ιουν 2020, 19:46 Ρε παιδιά βιταμίνη D είναι η μόνη που παράγει μόνο του το σώμα με γύρω στα δέκα λεπτά έκθεση των χεριών και της μαπας στον ήλιο κάθε λίγες μερες.

Δηλαδή μιλάμε αυτές που λένε εχω δυσανεξία στη γλουτένη είναι πεντακόσιες φορές λιγότερο μαλακισμένες. Τουλάχιστον σε οποιαδήποτε χώρα από Γερμανία και κάτω.
Με γνωστό μου μικροβιολόγο που έχω μιλήσει μου λέει ότι παρατηρεί συχνά έλλειψη. Πως εξηγείται αυτό δεδομένου ότι ο μέσος εργαζόμενος που πάει στη δουλειά του θα εκτεθεί στον ήλιο πολύ περισσότερο στην καθημερινή του μετακίνηση;
€€€€

:smt023

δεν ειναι τυχαιο οτι οσους γνωστους γνωριζω που πληρωνουν σε διατροφολογους ανεξαρτητως παθησης και ηλικιας ολοι αυτοι αγνοουν την διαλειμματικη διατροφη/νηστεια γιατι μετα πως θα τους βγαλουν προγραμμα με 15 "εξειδικευμενα" μικρογευματα μεσα στην ημερα για 7 ημερες την εβδομαδα.. ωστε να τους σερνουν απο τη μυτη/στομαχι
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

omg kai 3 lol έγραψε: 14 Ιουν 2020, 13:31
ST48410 έγραψε: 13 Ιουν 2020, 19:48

Με γνωστό μου μικροβιολόγο που έχω μιλήσει μου λέει ότι παρατηρεί συχνά έλλειψη. Πως εξηγείται αυτό δεδομένου ότι ο μέσος εργαζόμενος που πάει στη δουλειά του θα εκτεθεί στον ήλιο πολύ περισσότερο στην καθημερινή του μετακίνηση;
€€€€

δεν ειναι τυχαιο οτι οσους γνωστους γνωριζω που πληρωνουν σε διατροφολογους ανεξαρτητως παθησης και ηλικιας ολοι αυτοι αγνοουν την διαλειμματικη διατροφη/νηστεια γιατι μετα πως θα τους βγαλουν προγραμμα με 15 "εξειδικευμενα" μικρογευματα μεσα στην ημερα για 7 ημερες την εβδομαδα.. ωστε να τους σερνουν απο τη μυτη/στομαχι
Καλά είναι αυτά που λέτε και μπορεί να ισχύουν. Εγώ όμως μίλησα με μεγάλης ηλικίας μικροβιολόγο ο οποίος μου λέει τι βλέπει στις εξετάσεις. Του κάνει εντύπωση που βλέπει μειωμένα επίπεδα D, ενώ έχουμε τόσο ήλιο. Και δεν πουλάει συμπληρώματα, ούτε σε μένα, ούτε γενικά. Βασικά δεν συνταγογραφεί. Επειδή είναι και κάτι παραπάνω από γνωστός και δεν παίζει να μου είπε ψέματα αφού δεν έχει να κερδίσει κάτι, η εξήγηση που δίνετε δεν με καλύπτει.
Άβαταρ μέλους
ammophila
Phorum.gr user: Alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ammophila »

μεγάλης ηλικίας; μικροβιολόγο. δηλαδή;
µυρµηκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Σπύρος έγραψε: 13 Ιουν 2020, 20:48 Οι γιατροί δεν τα πάνε συνήθως καλά με τις βιταμίνες. Αν σου πούνε να πάρεις συμπλήρωμα σημαίνει ότι το χρειάζεσαι. Πολλοί εργαζόμενοι πάνε στην δουλειά όταν είναι σκοτάδι και γυρίζουν πάλι όταν είναι σκοτάδι. Έτσι δεν παίρνουν καθόλου ήλιο.
Σιγά που δεν έχουν μια ωρα έκθεση στον ήλιο την εβδομάδα.

Στην Ισλανδία το χειμώνα ναι. Στην Ελλάδα δεν παίζει.

Πριν δύο χρόνια μπορεσα να προβλέψω με ακρίβεια ποιες μαμαδες συνομιλητών του γιου μου θα ειχαν έλλειψη βιταμίνης D. Οι ίδιες ακριβώς που σαν εγκυες έτρεξαν κι έκαναν τεστ για κυστική ίνωση εφτάμισυ χρόνια πριν.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Δεδομένου ότι το καλοκαίρι τουλάχιστον οχι μισή ώρα αλλά πολύ περισσότερο καθόμαστε στον ήλιο, δεν θα έπρεπε να είναι σε κανονικές τιμές κάποιος που θα κάνει εξετάσεις πχ τον Σεπτέμβριο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 14 Ιουν 2020, 13:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ammophila
Phorum.gr user: Alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ammophila »

με την ευκαιρία της μαλακογέννεσης και της μαλακογονειας. Τι χοληστερίνη εχει το εκχυλισμένο σκωτι του ψαριού; και τι σκουαλένιο;(αυτό είναι καλό καραγκιοζάκι)
µυρµηκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Σπύρος έγραψε: 13 Ιουν 2020, 20:55
Feindflug έγραψε: 13 Ιουν 2020, 20:48 Βρε λες να απορροφούσαν D οι τύποι;

Εικόνα
Όχι αυτοί έχουν τα χέρια τους κάθετα στις ακτίνες του Ηλίου για μέγιστη απορρόφηση(βλέπε και φωτοβολταϊκά).
Έπειτα από αυτή την επιστημονική αποκάλυψη νομίζω ότι το νήμα εξαντλήθηκε ...
Άβαταρ μέλους
ST48410

ammophila έγραψε: 14 Ιουν 2020, 13:38 μεγάλης ηλικίας; μικροβιολόγο. δηλαδή;
Κοντά στη σύνταξη. Τι σημασία έχει; Σου λέω ότι ο άνθρωπος είναι παραπάνω από απλός γνωστός. Οικογενειακός φίλος και δεν πουλάει χαπάκια ή οτιδήποτε. Όταν έκανε εξετάσεις σε συγγενικό μου πρόσωπο διέγνωσε χαμηλή D και πάνω στη συζήτηση μου είπε ότι είναι κάτι συχνό αντίθετα με ότι θα περίμενε κάποιος δεδομένης της ηλιοφάνειας στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ST48410 έγραψε: 14 Ιουν 2020, 13:36

€€€€

Καλά είναι αυτά που λέτε και μπορεί να ισχύουν. Εγώ όμως μίλησα με μεγάλης ηλικίας μικροβιολόγο ο οποίος μου λέει τι βλέπει στις εξετάσεις. Του κάνει εντύπωση που βλέπει μειωμένα επίπεδα D, ενώ έχουμε τόσο ήλιο. Και δεν πουλάει συμπληρώματα, ούτε σε μένα, ούτε γενικά. Βασικά δεν συνταγογραφεί. Επειδή είναι και κάτι παραπάνω από γνωστός και δεν παίζει να μου είπε ψέματα αφού δεν έχει να κερδίσει κάτι, η εξήγηση που δίνετε δεν με καλύπτει.
Μειωμένα σε σχέση με τι;

Αφού κανείς δεν το μέτραγε αυτό το πράγμα μέχρι πριν 6-7 χρόνια.

Αυτό που έγινε ήταν ότι το Ινστιτούτο Ιατρικής των ΗΠΑ το 2010 δημοσίευσε ένα report που κατέληγε ότι η βιταμίνη D πρέπει να ξεπερνά τα 20ng/ml σε έναν υγιή ενήλικα που είναι αρκετά νορμάλ (οι περισσότεροι έχουν 20-40). Αλλά το 2011 ο αμερικανικός σύνδεσμος Ενδοκρινολόγων ανακοίνωσε ότι τελικά το ελάχιστο επίπεδο για έναν υγιή ενήλικα είναι τα 30ml/L (αμέσως αμέσως οι μισοί άνθρωποι γίνονται defficient) και το ιδανικό 60! Δηλαδη το 100% του πληθυσμού των homo sapiens πάσχει από έλλειψη βιταμίνης D κατά αυτούς τους μαλάκες, συμπέρασμα που φυσικά καλωσόρισαν διατροφολόγοι, έμποροι συμπληρωμάτων διατροφής και εμμονικές μαλακισμένες που επιτέλους "βρήκαν τι έφταιγε" που είναι εμμονικές και μαλακισμένες.

Τελικά έχουν υπάρξει νεότερες έρευνες οι οποίες προσγειώνουν το όριο της παθολογικής έλλειψης στα 10-12ng/ml (=σχεδόν κανένας δεν έχει στ' αλήθεια έλλειψη) με ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ εξαιρέσεις που συντρέχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι και συνιστάται συμπλήρωμα για να φτάσεις ένα επίπεδο 20+.

https://www.health.harvard.edu/blog/vit ... 6121910893
Von Mackensen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Von Mackensen »

ST48410 έγραψε: 14 Ιουν 2020, 13:36

€€€€

Εμένα δε μου κάνει καθόλου εντύπωση. Όλοι με το που τους βλέπει ο ήλιος πηγαίνουν κάτω από μια σκιά για να συνεχίσουν το περπάτημα τους πχ.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Von Mackensen έγραψε: 14 Ιουν 2020, 13:52 Εμένα δε μου κάνει καθόλου εντύπωση. Όλοι με το που τους βλέπει ο ήλιος πηγαίνουν κάτω από μια σκιά για να συνεχίσουν το περπάτημα τους πχ.
Είμαι ένας από αυτούς :)

Ωστόσο πως απλώνεις ρούχα σε ταράτσα χωρίς να σε δει ήλιος; Πως περνάς το δρόμο απέναντι; Πως διασχίζεις μια πλατεία; Που κολυμπάς σε σκιά; κοκ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”