24ωρο; Τι λες!
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- rums to let
αν επιτρέπεται, ποιό είναι το συνολικό σχέδιο της δίαιτας τύπε;
κάθε πότε είναι τα διαλείμματα;
Custom_F έγραψε: 13 Ιουν 2020, 19:59 Όταν έχεις το όπλο μες τα πόδια σου, ενδεχομένως κάποια περίεργη στιγμη να στη δώσει κ να το χρησιμοποιήσεις χωρίς ιδιαίτερη σκέψη
Κανένα, τύπε. Είπα απλά να το δοκιμάσω για να δω αν το αντέχω ή όχι και τι αποτελέσματα θα έχει.rums to let έγραψε: 08 Ιουν 2020, 09:15αν επιτρέπεται, ποιό είναι το συνολικό σχέδιο της διαίτας τύπε;![]()
Κάποιοι το εφαρμόζουν 1 φορά την εβδομάδα για χάσιμο λίπους για κάποιες περιόδους. Θα δω αν θα το τηρήσω και γω. Ίσως το κάνω 1 φορά στις 15-20 μέρες. Έχει πολλά ωφέλη η διαλειμματική νηστεία. Μπορείτε να τα βρείτε με ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο για 24hr fasting, 24ωρη διαλειμματική νηστεία.
Ως άνθρωπος που τρώει συνεχώς, όχι σαχλαμάρες, μού φάνηκε κάπως δύσκολο. Όταν πλησίαζε η ώρα του μεσημεριανού, ένιωσα απίστευτη πείνα. Προσπάθησα να διαβάσω από το βιβλίο που διαβάζω αυτήν την περίοδο και δεν μπορούσα. Διάβασα 20 σελίδες, από υποχρέωση και πείσμα, αλλά δεν συγκράτησα και πολλά. Ήταν η πρώτη στιγμή που είπα να την σπάσω. Παρόλα αυτά, συνέχισα. Ξάπλωσα και χάζευα βίντεο στο youtube κι άρχισα να κρυώνω. Έβαλα μια ζακέτα, τίποτα. Σκεπάστηκα με μια λεπτή κουβέρτα αλλά και πάλι κρύωνα. Σκεπάστηκα και με μια πιο χοντρή και συνήλθα. Έψαξα για το σύμπτωμα στο διαδίκτυο ενώ είχα στο μυαλό μου να σταματήσω. Η αναζήτηση αποκάλυψε ότι είναι απόλυτη φυσιολογική η αίσθηση κρύου και η λύση είναι ένας ζεστός καφές ή τσάι χωρίς ζάχαρη. Αμέσως έφτιαξα ένα νες και πραγματικά συνήλθα.
Όσο περνούσαν οι ώρες, τόσο πεινούσα. Έπινα συνεχώς νερό το οποίο και κατουρούσα. Ίσως ήταν δυσκολότερο που ήμουν σπίτι και δεν είχα κάτι να κάνω για να ξεχαστώ. Κατά τις 8 άρχισα να νιώθω ζαλάδα. Χαζολογούσα στο διαδίκτυο, αλλά δεν ένιωθα καλά. Ξανά αναζήτηση λοιπόν στο διαδίκτυο για το νέο σύμπτωμα. Απολύτως φυσιολογικό και αυτό. Η λύση είναι οι ηλεκτρολύτες ή απλά νερό με αλάτι και λίγο στιμμένο λεμόνι. Πραγματικά σωτήρια συνταγή! Συνήλθα σχεδόν πλήρως από την ζαλάδα! Μέχρι να κοιμηθώ, ήπια άλλα τρία τέτοια παρθένα κοκτέιλς.
Κατά τις 10 παρά άνοιξα την τηλεόραση για να ξεχαστώ. Όντως ξεχάστηκα και το αίσθημα της πείνας, άρχισε να απομακρύνεται. Κοιμήθηκα κατά τις 12 χωρίς πρόβλημα και τώρα πλέον ενώ πεινάω, δεν μου φαίνεται και τόσο μαρτύριο. Συνήθισα. Νόμιζα θα ήμουν με το χρονόμετρο για να φάω, αλλά ήδη πέρασαν κάποια λεπτά από το 24ωρο και είμαι αρκετά καλά, σε σχέση με τις πρώτες ώρες.
Αισθάνομαι αρκετά αδύναμος, το σώμα μου έχει αδυνατίσει εμφανώς, αλλά νιώθω και αρκετά περήφανος που τα κατάφερα. Οι περισσότεροι συστήνουν να μπεις σταδιακά στην διαλειμματική νηστεία, κάνοντας πρώτα μια διατροφή 16 ωρών αφαγίας/8 ωρών που μπορείς να τρως, αλλά προτίμησα να βουτήξω στα βαθιά κατευθείαν.
Για τους ανθρώπους παλαιότερων εποχών ήταν κάτι πιο συνηθισμένο αυτό. Όπως και για πολλούς που δεν το κάνουν μέσα στην άνεση της Θεσσαλονίκης του 2020, αλλά λόγω συνθηκών (φτωχοί, φυλακισμένοι, στρατιώτες, άτομα που βρίσκονται για κάποιο λόγο σε ακραίες συνθήκες, πιστοί κάποιας θρησκείας, άρρωστοι κλπ). Για μένα ήταν ένα κατόρθωμα που τελικά ήταν περισσότερο στο μυαλό, παρά στο σώμα.
Όπως μάλλον όλα.
Πάω για πρωινό!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
- rums to let
Custom_F έγραψε: 13 Ιουν 2020, 19:59 Όταν έχεις το όπλο μες τα πόδια σου, ενδεχομένως κάποια περίεργη στιγμη να στη δώσει κ να το χρησιμοποιήσεις χωρίς ιδιαίτερη σκέψη
Κανονικό πρωινό, τύπε, για να μην σοκαριστεί το στομάχι.
Dein Herz, meine Gier
Όλοι από εκεί θα περάσουν;
Βλέπω να διασπείρουν τον κορονοϊό.
Διαλειμματική νηστεία δεν έχω κάνει ποτέ ως επί τούτου, αλλά έχουν υπάρξει περίοδοι σαν φοιτητής που έχω κάτσει για 3-4 μέρες χωρίς καθόλου φαγητό, έπειτα από λανθασμένες "επενδύσεις" στο χαρτζιλίκι.
Μετά το δεύτερο 24ωρο έπαυε και το αίσθημα της πεινας, και έμενε μόνο μια ελαφριά κουραση, ίσως και μια ζαλάδα.
Επίσης έχω κάνει ένα πείραμα αντοχής στο στρατό, όταν για 8 μέρες είχα κάτσει χωρίς καθόλου φαγητό και το βράδυ με έβαζα 6ωρο περίπολο.
Την έχω γράψει και στο παλιό πχωρουμ αυτή την εντελώς αληθινή εμπειρία. Το πείραμα έσπασε επειδή ένα νιμου από την Καρδίτσα με έδωσε σε ένα αρχιλοχία επειδή ανησυχούσε ότι θα καταρρευσω και εκείνος με έστειλε να φάω κάτι υποχρεωτικά .
Αντικειμενικά, μπορούσα άνετα να το κρατήσω για πάνω από 10-15 μέρες.
Μετά το δεύτερο 24ωρο έπαυε και το αίσθημα της πεινας, και έμενε μόνο μια ελαφριά κουραση, ίσως και μια ζαλάδα.
Επίσης έχω κάνει ένα πείραμα αντοχής στο στρατό, όταν για 8 μέρες είχα κάτσει χωρίς καθόλου φαγητό και το βράδυ με έβαζα 6ωρο περίπολο.
Την έχω γράψει και στο παλιό πχωρουμ αυτή την εντελώς αληθινή εμπειρία. Το πείραμα έσπασε επειδή ένα νιμου από την Καρδίτσα με έδωσε σε ένα αρχιλοχία επειδή ανησυχούσε ότι θα καταρρευσω και εκείνος με έστειλε να φάω κάτι υποχρεωτικά .
Ηλιάνα, εσύ;Namrail έγραψε: 08 Ιουν 2020, 10:32 Διαλειμματική νηστεία δεν έχω κάνει ποτέ ως επί τούτου, αλλά έχουν υπάρξει περίοδοι σαν φοιτητής που έχω κάτσει για 3-4 μέρες χωρίς καθόλου φαγητό, έπειτα από λανθασμένες "επενδύσεις" στο χαρτζιλίκι.![]()

Dein Herz, meine Gier
Δε το λέω με περηφάνια, είναι απλά γεγονός. Φαντάζομαι ότι να μένεις 8 μέρες χωρίς φαγητό πρέπει να είναι εντελώς κακό για τον οργανισμό, αλλά το έχω κάνει.
Και δε μπαίνει ούτε στο τοπ 10 των πιο ηλίθιων πραγμάτων που έχω κάνει.
-
- Casper -
Ρε σεις, για όνομα 
Πάντως δεν θα το κρίνω καθόλου γιατί το έκανα κι' εγώ ανα περιόδους, με πιο έντονη στην πρώτη μου δουλειά. Δούλευα σε εστιατόριο σερβις (οπότε υπήρχε πίεση, πήγαινε - έλα κτλ) και έτρωγα ασπούμε 2 το μεσημέρι, πήγαινα κανονικά δουλειά και ξανάτρωγα την επόμενη αργά το απόγευμα. Οι φίλες μου κι' η μάνα μου αναρωτιούνταν πώς αντέχω. Όμως είναι πιο εύκολο όταν είσαι σε κίνηση. Έχεις πράγματα να κάνεις και το μυαλό είναι αλλού όπως είπε ο Fein. Βέβαια έπινα συνέχεια νερό ή φραπέ στην δουλειά ή όταν την "ξεχνούσα" έτρωγα φαστ φουντ με το που σχολούσα
Γενικά ο οργανισμός μου είναι συνηθισμένος να είναι χωρίς τροφή για ώρες γιατί πάντα όταν κάνω δίαιτα είναι σαν να βρίσκομαι σε απεργεία πείνας. Δεν ήξερα πως είχε και οφέλη όμως αυτό το πράγμα
Πάντως δεν θα το κρίνω καθόλου γιατί το έκανα κι' εγώ ανα περιόδους, με πιο έντονη στην πρώτη μου δουλειά. Δούλευα σε εστιατόριο σερβις (οπότε υπήρχε πίεση, πήγαινε - έλα κτλ) και έτρωγα ασπούμε 2 το μεσημέρι, πήγαινα κανονικά δουλειά και ξανάτρωγα την επόμενη αργά το απόγευμα. Οι φίλες μου κι' η μάνα μου αναρωτιούνταν πώς αντέχω. Όμως είναι πιο εύκολο όταν είσαι σε κίνηση. Έχεις πράγματα να κάνεις και το μυαλό είναι αλλού όπως είπε ο Fein. Βέβαια έπινα συνέχεια νερό ή φραπέ στην δουλειά ή όταν την "ξεχνούσα" έτρωγα φαστ φουντ με το που σχολούσα
Γενικά ο οργανισμός μου είναι συνηθισμένος να είναι χωρίς τροφή για ώρες γιατί πάντα όταν κάνω δίαιτα είναι σαν να βρίσκομαι σε απεργεία πείνας. Δεν ήξερα πως είχε και οφέλη όμως αυτό το πράγμα
Namrail έγραψε: 08 Ιουν 2020, 10:32 Διαλειμματική νηστεία δεν έχω κάνει ποτέ ως επί τούτου, αλλά έχουν υπάρξει περίοδοι σαν φοιτητής που έχω κάτσει για 3-4 μέρες χωρίς καθόλου φαγητό, έπειτα από λανθασμένες "επενδύσεις" στο χαρτζιλίκι.![]()
Για 4 μέρες αλλά μόνο μια φορά, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
ΈτσιNamrail έγραψε: 08 Ιουν 2020, 10:32Μετά το δεύτερο 24ωρο έπαυε και το αίσθημα της πεινας, και έμενε μόνο μια ελαφριά κουραση, ίσως και μια ζαλάδα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Δεν χανεις μυικη μαζα απο την διαλειμματικη νηστεια?
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Tύπε, σε κάθε υποθερμιδική διατροφή χάνεις μυική μάζα. Το ζητούμενο είναι να χάσεις την λιγότερη δυνατή, ενώ ταυτόχρονα χάνεις περισσότερο λίπος.
Το διάστημα μιας ημέρας θεωρείται λίγο για το σώμα ώστε να αρχίσει να παίρνει ενέργεια από τους μύες. Όπως είχα διαβάσει κάπου, θα ήταν σαν να μάζευες ξύλα για το χειμώνα και στο πρώτο κρύο να πετούσες τον καναπέ σου στο τζάκι. Το σώμα μας είναι έξυπνο και θα διαθέσει πρώτα την περίσσεια αποθηκευμένη ενέργεια - λίπος, πριν προχωρήσει στην διάλυση των μυών.
Βέβαια, θα μπορούσαν να απαντήσουν και οι Ηλιάνες του πχώρουμ, που όλα τα έχουν ζήσει και όλα τα έχουν κάνει. Κάποιοι λένε ότι όταν βγήκε από το διαστημόπλοιο ο Νηλ Άρμστρονγκ μετά την προσγείωση στην Σελήνη, τον υποδέχτηκαν μέλη του πχώρουμ.
Dein Herz, meine Gier
Νυστάζω. Άνετα μπορούσα να κοιμηθώ από τώρα. Αλλά δεν θέλω να με πουν και φλώρο που δεν αντέχει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...